penktadienis, spalio 14, 2005

Visa per jį atsirado

Kiek pastebėjau žmonės evoliuciją pirmiausia sieja tik su žmogaus atsiradimu, tačiau tai klaida – evoliucijos teorija aiškina visą gyvybės atsiradimą.
Kitaip sakant, evoliucijos šalininkai sako, kad viskas prasidėjo nuo to, kad iš neorganinės materijos kažkokiu būdu atsirado organinė, kas pagal tikimybių teorija yra lygu absoliučiam nuliui.
Iš negyvo negali atsirasti gyva.
Iš kitos pusės, jei Darvinas būtų žinojęs apie ląstelę ir DNK tai, ką žino dabartinis mokslas, jis jokiu būdu nesiryžtu tokiai kvailystei. Juk kiekvienoje ląstelėje yra sudėta informacija, kokia bus gyvybė. Būtent ne organinės medžiaga lemia, o informacija joje. Todėl gyvybė yra ne organika kaip po tokia, o informacija. Kas sudėjo šitą informaciją, kieno protas sukūrė krokodilą ir žmogų, paukščius ir ąžuolus?
Iš kitos pusės gyvybės niekaip nepavyksta iššifruoti – paimkim gyvą katiną, ir negyvą – organika jie absoliučiai nesiskiria, tačiau vienas yra gyvas organizmas, kitas –tik organinių medžiagų krūva. Ar gali tai paaiškinti mokslas ir evoliucijos teorija? Manau, kad ne, ir niekada negalės.
Gyvybė per daug sudėtinga, kad atsirastų savaime, Žemė per daug trapi, kad gyvybė egzistuotų savaime – klimatas pakinta vos pora laipsnių (Visatos masteliais tai absoliutus niekas), o mes jau rėkiam, kad katastrofa, Žemė keičiasi dramatiškai...
Biblija sako: ”Visa per jį atsirado, ir be jo neatsirado nieko, kas tik yra atsiradę. Jame buvo gyvybė ir ta gyvybė yra žmonių šviesa”.

19 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Ok, as tai nesuprantu kaip gali buti taip aklai tikinciu zmoniu, ir dar tokiomis logiskai nepaaiskinomis nesamonemis.

Jei jau kalbam apie tai, is ko atsirado zeme, gyvybe joje, mes ir visa kita, tai man yra siektiek keista, kad Dievas viska kure 7 dienas. Na turbut kaip ir daug kur siame pasaulyje yra pries pradedant darbus zmones juos susiplanuoja :) Is pradziu Dievas pries pradedamas viska kurti sedejo gylioje tamsoje, aplink ji nieko nebuvo, kada jis sugalvojo, kad man nuobodu, ir reikia kazka sukurti :)

Is kur atsirado tos dienos ? Ar dievas tas dienas skaiciavo kaip atskaitos taska imdamas Zeme ? Nes jeigu jis viska butu kures kokiame Marse, tai visas tas procesas butu uztrukes kokias turbut penkias su puse dienos, o ne sesias.

Nesuprantu dar, Zeme kure taip labai kruopsciai, o daugiau visa kita, tai atrodo taip tik mirktelejo aki ir padare is karto zvaigzdes, kitas planetas, galaktikas.

Nes turbut tada kai zmones gyveno, ir rase ta pasaku knygute, jie turbut nelabai tuo metu ir isivaizdavo, kad tie sviesuliai danguje yra KITOS zvaigzdes, tai ne siaip sau kazkokios lemputes, tai turbut ir laikydami tai labai paprastu daliku, ir irase apie ju labai trumpa ir paprasta susikurima.

Zmogus dabar teleskopu pagalba gali matyti daug daug milijardu sviesmeciu atstumu link zvaigzdziu. Zvaigzdziu siuo atstumu yra 2 + 21 nulis. Ir kuriose remiantis astrologiniais tyrimais, pagal Franko Drako lygti yra apskaiciuojama, kad jose gali gyventi dar 24000 milijardu kitu mums dar neatrastu, nezinomu, velnias zino kaip atsiradusiu, is ko sudarytu, kaip atrodanciu, iki kokio lygio evoliucionavusiu civilizaciju.

Nezinau, dabar visko ir nebeprisimenu, bet dar kai vaikas buvau, atsimenu skaiciau biblija, kai kuriuos juokingus dalikus uzsirasynedavau, ir dar internete ieskodavau konkreciu irodymu, kuriais butu galima pagristi ta netiesa rasoma toje knygoje.

Bet esme tokia, kad Biblijoje yra ziauriai ziauriai daug visokiu kvailu daliku.

Zinai, tas dalikas, kad vis dar Zydu tauta yra gyva, tai kas dedasi ten jiems su palestinieciais, ir tu tai sakai yra labai tvirtas Dievo egzistencijos irodymas, tai tikrai yra juokinga :) Na taip, gal jiems ir Dievas padeda, o po dievo antroje vietoje stovi JAV.

Bet kiek yra jau ismirusiu, uzmirstu tautu, kodel jiems Dievas nepadejo ? Man tai isvis kyla klausimas, kodel Dievas apskritai pasirinko zydu tauta, mesijo atejimui, nuodemiu ispirkimui ir t.t.

Kiek pasaulyje yra daug religiju, kodel butent krikscionybe paplito ? Gal todel, kad buvo patogu. Prisimink vien kaip ji atejo i Lietuva.

Linas rašė...

Nu Junglist, isties daug ir skirtinu argumentu pateiki, negaliu i visus atsakyti. Tiesiog kalbant apie pasauli ir zmogu, nera kitos itikinamaos alternatyvos kaip sukurimas. O Diena Biblijoje nubutinai reiskia dabartine diena (bet nesiplesiu).
O del krikscionybes atejimo, tai as kartais labai abejoju, ar katalikybe isvis yra krikscionybe. Greiciau tai stagnacine politine struktura, nieko bendro neturinti su krikscionybe, tiesa, apsirengusi plonu rubu. Kas nesilaiko kristaus mokslo, nieko bendro su kristumi ir neturi. Zinoma, man prievartinis Lietuvos krikstas (nuo to Lietuva netapo krikscioniska), kai buvo iskersta puse Zemaitijos, irgi buvo argumentas, kad krikscionybe yra tuscias mokslas, nes moko myleti, o skerde Dievo vardu. Todel visai tave suprantu. Bet tai nera argumentas atmesti Dieva. Lygiai taip pat tavo vardu kas nors kur nors gali padaryti koki nusikaltima.
Biblija sako:"Kas perzengia istatyma, neturi Dievo".

Anonimiškas rašė...

Matai, kas uzrasinejo apie pasaulio sutverima, tai as manau, kad tas zmogus butent turejo musu diena :) Nes nelabai dar isivaizdavo, kad ta diena yra labai reliatyvus dalikas, ir kad ji nevisur yra vienoda. Aisku dabar galima ten visaip ir kitaip interpretuoti, kad ten norejo pasakyti visai ne taip ar anaip, bet esme tai, kad tas kas rase, IMHO galvoje turejo pati elementariausia suvokima kas yra diena, kad tai yra tai kas prasideda ryte, ir baigiasi vakare.

Linas rašė...

Nu matai, tas pats zmogus Biblijoj uzrase:Pas viespati tukstantis metu - kaip viena diena, ir viena diena, kaip tukstantis metu".
Taigi, Nera viskas taip "plokscia" kaip gali pasirodyti is pirmo zvilgsnio. Biblijoj kiek daugiau gelmes uz stebuklines pasakas;)
Na, bet kuriuo atveju, nei as ten buvau, nei tu, taigi tikslaus nieko nezinom.
Bet fizikai, tyrinedami Didiji sprogima pasake:"Bet juk tai ir yra:"tebunie sviesa"...

Anonimiškas rašė...

"Dievas pries pradedamas viska kurti sedejo gylioje tamsoje, aplink ji nieko nebuvo,"

Jeigu gamini cepelinus juos juk sukuri budamas aukschiau - virsh puodo - neverdi gi kartu su cepelinais puode. Taigi ir Dievuliui turbut nereikejo sedeti tame puode kuriame vire visata.

O dar be to yra PARASHYTA - Jn 14,2 Mano Tėvo namuose daug buveinių. Jeigu taip nebūtų, būčiau jums pasakęs. Einu jums vietos paruošti.

Anonimiškas rašė...

"Dievas pries pradedamas viska kurti sedejo gylioje tamsoje, aplink ji nieko nebuvo,"

Jeigu gamini cepelinus juos juk sukuri budamas aukschiau - virsh puodo - neverdi gi kartu su cepelinais puode. Taigi ir Dievuliui turbut nereikejo sedeti tame puode kuriame vire visata.

O dar be to yra PARASHYTA - Jn 14,2 Mano Tėvo namuose daug buveinių. Jeigu taip nebūtų, būčiau jums pasakęs. Einu jums vietos paruošti.



zoozle

Anonimiškas rašė...

1. Taip, galbūt neišsilavinę žmonės evoliuciją sieja tik su žmoum. Biochemikai, genetikai, patikėk manim, ne.

2. Maišai neorganię ir organinę sąvokas. Paprastai tariant, organika tai visokie anglies junginiai, iš kurių mes ir sudaryti. Neorganika - tai kreida, akmenukai, mikroelementai ir pan. Neorganika virsta organika gana sunkiai... Todėl mokslininkai tuo ir negrindžia evoliucijos.

3. Tavo įsivaizduojama informacija būtent ir tėra paprasčiausi cheminiai junginiai išsidėstę tam tikra tvarka Tavo ląstelėse...

4. Jei rašai lietuviškai - DNR, o ne DNK.

5. Taip, mokslas gali paaiškinti, kuo skiriasi gyvas ir negyvas katinas. Ląstelių, molekulių lygyje.

Rekomeduoju perskaityti kokią storesnę biologijos, biochemijos ar genetikos knygą. Esu tikras, jei būtum ką nors panašaus skaitęs, tokio dienoraščio įrašo nebūtų.

Linas rašė...

Jo, Jau kelintas zmogus mane aukleja, koks esu neucius ir neisislavines;) Is dalies sutinku, negaliu visko zinoti, o ir nesiimu viska isaiskinti nuo a iki z, tai tik bendri bruozaiSutinku, turi buti DNR, pastebejau per velai.Informacija irgi zinau, kas yra, bet esme ne ta, nesiimu aiskint strukturos ir t.t. Esme, kad informacija yra sudeta, o ne susideda atsitiktinai.
O del katinelio, tai paaiskinimas, kad negyvam katine nevyksta chemines reakcijos, ar isnyksta elektro laukas, toki ir as galiu pateikt. Deja, kalbu apie tai, kad mokslas taip ir neatsako i klausima, kas yra gyvybe, vadinasi, negali atsakyt ir is kur ji atsirado, nes tai tarpusavyje susije.
isilavinimo spragas pripazistu, tačiau mano dienorastis - ne mokslinis traktatas, todel nematau reikalo aiskinti visu savoku, deti nuorodu ir t.t.O siaip bandysiu plesti akirati toliau, tai labai idomu.Aciu uz pataisymus ir kai kuriuos patarimus.

Anonimiškas rašė...

"Tiesiog kalbant apie pasauli ir zmogu, nera kitos itikinamaos alternatyvos kaip sukurimas".

jio.. sita teorija PAKANKAMAI itikinama! :)
man tai pvz labiau tiketina, kad mes gyvenam "matricoje"!

Linas rašė...

Jo, apie tai pakalbesim kita karta;) Ir man is dalies taip atrodo, tik ta matrica patys zmones kuriasi ir i ja lenda, ... kita karta...

O siandienai turim stai ka - sukurimo niekas nepaneige, o evoliucijos niekas neirode. Ar ne juokinga?

Anonimiškas rašė...

Labas dar kartą,

nieko nesistengiu auklėti. O ir žinoti visko nei įmanoma, nei reikia. Mūsų galva visgi turi ribas;-(

Aišku, kol kas tesame modernios biologijos gimimo aušroje. Ta pati DNR trimatė struktūra buvo vos prieš 50 metų pradėta išsamiau aiškinti. Taigi išsamaus gyvybės supratimo dar reikia palaukti. Tiesa, kasdien daugybė žmonių entuziastingai dirba, jog būtų galima atsakyti į Tavo ir mano klausimus apie gyvybę.

Dėl informacijos "sudėjimo". Daugiau ar mažiau, bet tos "dieviškos" rankos, kurios "dėlioja informaciją", tėra tos pačios molekulės, baltymai ir pan. Daug žmonių tuo domisi ir aiškinasi. Beje, jokios "Dievo" rankos ten jie nemato nė kvapo. Na, aišku, pasitaiko ir kreacionistų, kurie šukalioja, kad tą ar aną mechanizmą sudėjo dievulis. Absouliuti dauguma jų svarstymų anksčiau ar vėliau paaiškinami ir pagrindžiami solidesniais argumentais...

Na, žodžiu, čia gali būti post'as iki begalybės... Galbūt todėl ir esu biochemijos studentas;-)

Atsiprašau, jog praeitas post'as ne visai korektiškas žingeidaus žmogaus, Tavo, atžvilgiu. Tiesiog nuoširdžiai linkiu neapsiriboti paaiškinimu, jog "tai kažkokia aukštesnė jėga".

Linas rašė...

Viskas norma, kaip biologijos studentas tu zvelgi i mechanizma, o as orientuojuosi bendresniais dalykai, siet tiek zinau apie genomo tyrimus, beje, ten kreacionistai ji ir vykde;)
O del kitko, tai bet koks vyksmas Visatoje turi priezasti, chaoso nera, - gyvybes klausimu, irgi turejo buti tam tikra priezastis, kuri issauke gyvybe. Nematau kitos priezasties kol kas, tiesiog nematau.

Anonimiškas rašė...

Dėl to, kad viskas turi priežastį lyg ir belieka sutikti.

O kas "issauke gyvybe", sunku pasakyti. Pirma, reik apsibrezti, kas yra gyvybe? Pvz., jei kokios paprastos molekules is kitu molekuliu "pagamina"/susintetina/ar padeda susintetinti sau analogiskas molekules? Tai tos "kuriancios" molekules yra gyvos? Jos gi "dauginasi", gamina savo analogus?

Arba virusai, sunku pasakyti ar jie "gyvi". Kad gamintu savo kopijas ar panasius i save mutantus, jiems reikia iprastos veikiancios lasteles. Be jos jie tera tam tikras tu paciu molekuliu "kratinys", daugintis negali.

Na, o zmogus ar begemotas, musu supratimu, gyvas. Ir pats dauginasi, maitinasi, kartais netgi masto (?)...

Patikslinimas. "Genomo tyrimus" vykdo neisivaizduojama galybe zmoniu, nuo mokslininku iki... musu paciu. Jei kalbi apie zmogaus genomo "issifravima", tai ji vykde galybe laboratoriju ir mokslo centru visam pasaulyje. Be abejo, tarp ju pasitaikydavo ir ne tik kreacionistų;-) Iniciatoriai tai lyg ir JAV vyriausybe buvo. Juos, deja, daznai galima vadinti savotiskais kreacionistais - daznai jie pataikauja "krikscioniskai" Amerikos visuomenei, kuri "aukstene jega" gali paaiskinti ir pateisinti, ko gero, viska;-)

Linas rašė...

jo, tu is dalies teisus, be abejo ne vienas zmogus vykde genomo tyrima, bet as skaiciau su vadovu interviu.
As neneigiu mokslo, nesaku, kad viska paaiskina tikejimas, tiesiog nesutinku, kad kad mokslas yra auksciau, o is kitos puses man nepatinka, kad tikejimas tapatinamas su kazkokiu plosciu dalyku Lietuvoj, tipo sliauziojimu keliais apie statulas ir klebonu papostringavimais. Krikscionybe yra tokia gili, kad vargu ar galima ja issemti.
O del JAV, tai isties atvirai krikscioniska salis(lyginant su ES humanizmu). beje, kas ja ir daro tokia patrauklia - laisve, pagrista Biblija. Aisku, nekalbu apie nukrypimus, bet esmes mums mokytis ir mokytis.

Anonimiškas rašė...

"...O siandienai turim stai ka - sukurimo niekas nepaneige, o evoliucijos niekas neirode. Ar ne juokinga?"
Kazka ne ten ir ne taip perskaitei - evoliucijos teorijai nuolat atsiranda irodymu, o vat "dieviskajam sukurimui" net niekas nebande ieskoti, pateikti irodymu. "Dieviskojo sukurimo" irodinejimas butu prilygintas erezijai, nes tai priestarautu tikejimo dogmoms. Sukurimo paneigineti nera prasmes, nes nera ka paneigineti.
Linkiu pasveikti.
Pta

Linas rašė...

PTA dekoju uz rupesti nuolatini del mano sveikatos;) Tik ziurek kad ir taves pauksiu gripas neuzpultu migruojant, bo is slapyvardzio speju, kad evoliucijos eigoje ne visos plunksnos dar tau iskrito;)
O del irodymu, tai laukiu pateikiant, o ne urzgiant;)

Anonimiškas rašė...

Linai, neteko su evoliucijos įrodymais mokykloje susipažint? Jei taip jų „lauki“, siūlau - S.Mader Biologija I dalis, vadovėlis.

Anonimiškas rašė...

"Linai, neteko su evoliucijos įrodymais mokykloje susipažint? Jei taip jų „lauki“, siūlau - S.Mader Biologija I dalis, vadovėlis."
Vargu, ar Linas imsis ta knyga skaityti, juk jam vienintele knyga yra Biblija.
Praejus kuriam tai laikui, vel sakys: -juk jus man nepateiket evoliucijos irodymu..

Linas rašė...

”Kai pasižiūriu į Tavo dangus, Tavo rankų darbą, į mėnulį ir žvaigždes, kurias Tu išdėstei, kas yra žmogus, kad jį atsimeni, ir kas žmogaus sūnus, kad jį aplankai?”.;)