ketvirtadienis, spalio 13, 2005

Atsitiktinumo faktorius

Tačiau evoliucijos teorija geriausia paneigia tai, kad gamtoje nėra chaoso, kaip teigia evoliucionistai, yra griežta tvarka, yra dėsniai, kurie nekinta.Vadinasi, jei yra nekintantys dėsniai, gyvybės atsiradimas Žemėje irgi negalėjo būti tiesiog atsitiktinis, chaotiškas. Negalėjo chaotiškai atsirasti ir žmogus.
Evoliucijos, kaip teorijos, užuomazgų reiktų ieškoti net 18 amžiuje, kai prancūzas matematikas ir astronomas Simonas Laplasas pagalvojo, kad viską galima išaiškinti moklo keliu, ir pasakė:”Nuo šiol mano pasaulio supratimas nepriklauso nuo hipotezės apie Dievą”.
Taigi, mokslas turėjo išlaisvinti žmogų nuo Dievo. Žmonės nusprendė, kad ims ir išnagrinės pasaulį po dalelę ir viskas taps aišku.
Tačiau Albertas Einšteinas praėjus 200 metų po bergždių pastangų nustatyti gyvybės ir visatos kilmę, ištarė :”Jeigu kas nors yra tikslu matematikos požiūriu, tai neatitinka gamtos, jei tikslu gamtos požiūriu, tai neatitinka matematikos”. Kitaip sakant – Visata nėra mašina, kurią tiesiog gali išardyti po varžtelį ar užprogramuoti. Fizikai pagaliau nulenkė galvas ir pripažino, kad visata ir gyvybė yra nepažinios iš esmės. Vienas iš fizikų net ištarė:"Fizika neatskleidžia paslapčių, ji tik veda prie dar gilesnių paslapčių".
Fizikai dabar jau tvirtina, kad ne išimtys, o gamtos dėsnių pastovumas yra stebuklas. Kas nustatė tuos dėsnius, kas juos įvedė ir palaiko?
Vienas žmogus norėjo sužinoti, ir Dievas jam pasakė: ”Dabar susijuosk kaip vyras, Aš tave klausinėsiu… Kur tu buvai, kai aš kūriau Sirijų ir Orioną, kur buvai, kai nustačiau jūroms ribas?”. Toks buvo Dievo atsakymas Jobui. Tai atsakymas ir tiems, kurie savo protėvių vis dar žvalgosi medžiuose.

19 komentarų:

Amžina rašė...

Kam davė žmogui prota? tam, kad pats žmogus surastų kelią kas Dievą. Tačiau žmogus protą ėmė naudot prieš tą, kuris to proto davė.
Kodėl žmogus vienintelė logiškai sugebanti mastyti būtybė žemėje? Juk lygiai taip pat evoliucijos pasekoje mastyt galėjo pradėt ir šuo, ar koks varliukas.

Anonimiškas rašė...

Dėl evoliucijos tai autorius taip ir nepaaiškino, kodėl jo požiūriu evoliucija yra tokia nepaaiškinama. Ji tokia ir neatrodo.

O dėl komentaro: kas sakė, kad kiti nemąsto logiškai? Pvz. bezdžionės mąsto daugiau, nei, atrodo, tau atrodo.
Po to šunys ir panašiai. Pažiūrėk kada nors šuniui į akis.
Ir tau neatrodo neteisinga, kad toks gyvūnas išnyks, o štai žmogus - ne?

Anyway, evoliucijos nepaaiškinamumo ir kitokios sapalionės ir tėra tik sapalionės, kol niekas jų nepagrindžia.
O, bent jau čia, atrodo, niekas nesiruošia to daryti..


kkm

Linas rašė...

;) kkm tu ir duodi"evoliucijos nepaaiškinamumo ir kitokios sapalionės ir tėra tik sapalionės, kol niekas jų nepagrindžia". Tai gal reikia atvirkščiai - pirma įrodyti, kad evoliucija buvo;)
Tai čia ir saknys - mokslininkai negali jos irodyti. Pasiskaityk kitus irasus.
Tai kaip galima paneigti tai, ko nera irodyta?;)
tai tikrai ne mano protui;)

Anonimiškas rašė...

o tu manai, kad jos nebuvo?
ok, užteks pagrindinio -
iškasenos, kur yra tarpinės stadijos tarp žmogaus ir bezdžionės, tarkim kromanjoniečiai, neandertaliečiai, randama net ir austrolopitekų - va tau įrodymas

kkm

Linas rašė...

KKM tave paveda bendrosios zinios;) Mokslininkai jau nesigincija, kad kromanjoniečiai, neandertaliečiai gyveno tuo paciu laiku, kaip dabar gyvena pigmejai ir norvegai, lietuviai ir kinieciai.

Anonimiškas rašė...

Linai Linai, kiek gali svaigti?.. Is vis nesuprantu, tu ka cia dienorasti toki viesa vedi?.. Ar cia bandai, koki neatrasta mokslininka vaizduoti?..

Linas rašė...

Nu, brangus anonimas, girdziu nusivylimo gaidele balse;)
Taip cia yra dienorastis, taigi, darau viska ka noriu, ir beje, savo vardu, atsakydamas uz viska ka pasakiau. O tu net prisistatyt bijai;) bebijok, cia nesimusa.Normalu, kad zmones turi skirtingas nuomones ir skirtinga poziuri i gyvenima.
O evoliucijos niekas neirode, tai man ir kilo klausimas, kodel jos mokoma kaip tiesos?

Anonimiškas rašė...

Laikas, nėra esminis dalykas.

Bet kuriuo atveju, gal gali pateikti įrodymu, kad jie dėl to nesiginčija (t.y. įrodymų, kad tai tiesa)?

Anonimiškas rašė...

Linai, linkejimai pasveikti nuo Pta. ;)
Is kur iskasei, kad evoliucijos teorijos niekas neirode?
Kromanjonieciai ir neandrtalieciai tikrai gyveno tuo paciu metu, bet palyginus labai trumpai, nes kromanjonieciai nugalejo kaip rusis - geriau prisitaike prie salygu nei neandrtalieciai. Tai kaip tik irodyta remiantis evoliucijos teorija. Butent - teorija, o ne teistiniais paistalais.

Linas rašė...

O cia pta, tu pakalusk, vis tiek manim netiki, bet kokio biologo, ar evoliucijos teorija yra irodyta, galu gale mediko paklausk, ir tau pasakys, kam tusciai burna ausinti, vis tiek taves neitikinsiu, galu gale tai ir nera mano tikslas.
Rasai:
"Kromanjonieciai ir neandrtalieciai tikrai gyveno tuo paciu metu, bet palyginus labai trumpai, nes kromanjonieciai nugalejo kaip rusis" - nu matai, puikiai viska pats zinai;) Tai kam smegenis pudrini kitiems;)?
kaip gali buti irodyta tuo, kas pats nera irodytas?;)
is kitos puses tu turi kalidinga nuomone, kad evoliucijos teorija apima tik zmogaus atsiradima - ji apima visos gyvybes atsiradima is viso.
Beje, butent evoliucijos teorija dave postumi tiek komunizmui, tiek fasizmui, ir nuo zmonijos veido "kaip rusis" turejo isnykti zydai, dvarininkai , turtuoliai, cigonai ir t.t.
Is kitos puses tau paciam reiktu geriau susipazint su evoliucijos teorija, nes argumentai tavo - grynos nuotrupos is vidurines.

Anonimiškas rašė...

Į mano klausimus vistiek neatsakei. Ir tavo argumentai atrodo 'ad personam'.

Bet kuriuo atveju, evoliucijos teorija iš tiesų nėra tik žmogaus. Taigi, kromanjoniečiai, nesvarbu kada jie gyveno, yra kažkokios evoliucijos pasėkmė. Gerai, kaip tu sakai, gal iš jų ir neišsivystė žmogus (nors turbūt išsivystė). Bet jie yra evoliucijos įrodymas bet kuriuo atveju. O tu prašei įrodymų...

kkm

Anonimiškas rašė...

"O tu net prisistatyt bijai;) bebijok, cia nesimusa."
Cia toks grubukas, kur uz akiu nekalba. Bet vis tik smagu paskaityti tavo juokingus straipsnius, tik gaila, kad tokie kaip Robertas, kurie patys ne ka teismano, ispute akis, tavo dienorasti naudoja kaip kokia moksline literatura...

Linas rašė...

Grybuk, nu labas, o ko tu su tokiais menkystom ir neismaneliais kaip Robertas susidedi? Sito as nesuprantu.kaip ir su manim;) Nu yra gi Lietuvoj ir blaiviai mastanciu, galesit diskutuot moksliniais terminais.

O del irodymo apie kromanjoniecius - pats sakei, kad viena rusis isnaikino kita. Tai kur cia evoliucija?;)
Nesueina galai ir tiek.
Jei paprasti tigrai isnaikino kardadancius, tai nereiskia kad is ju issivyste. Taigi cia elementari logika.

Anonimiškas rašė...

Tai dabar visu Anonimu postus man priskirsi?..
Grybukas

Linas rašė...

Nu matai, Robertai, koks tu neucius esi;) o dar blogiau kad kitu neucium tiki;)
bet siaip man idomu diskutuot su visais.

Anonimiškas rašė...

Del evoliucijos teorijos...
Niekad nesakiau, kad tai apima tik zmogu. Baik su tom idiotiskom idejom, neva evoliucijos teorija dave postumi komunizmui ar fasizmui. Kad Marksas ar Hitleris skaite apie ta teorija, dar nereiskia, kad jie ja suprato ar tai padare lemiama itaka ju veiklai. Beje Adolfas labiau buvo linkes netiketi evoliucijos teorija, nes tai butu nesuderinama su jo "ariju rases hipoteze".

Evoliucijos irodymai pateikiami nuolat ir tavo zinios apie ta teorija nesiekia net mokyklos lygio.
Atidziau skaityk kas parasyta ir kieno (apie neandrtaliecius ir kromanjoniecius rasiau as - Pta). Tau eilini karta nedasuto, kad tai dar vienas evoliucijos teorijos irodymas kaip ir nesugebejai suvokti kas parase.
Linkiu pasveikti.
Pta

Anonimiškas rašė...

Nebūk juokingas, Linai.. =)

http://lt.wikipedia.org/wiki/Evoliucijos_teorija
http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution

pasigauna kažkokią abejotiną mintį ir pateikia kaip tiesą.. (tipo dėl to, kad mokslininkai dėl kažko sutaria ar pan.)
apgailėtina.

Linas rašė...

As galiu lygiai taip pat sakyti, kad vikipedijos duomenys juokingi. Manau kad esme ne duomenyse, bet kad daugelis komentatoriu paniskai bijo kitokio poziurio;) Gal jau 20 zmoniu mane ragina baigti, kad tk negirdetu;)

Tasdomas rašė...

Debating a religionist is like playing tennis with someone who lowers the net for their shots and raises it for yours.