trečiadienis, spalio 12, 2005

Evoliucija tėra tikėjimas

Evoliucija pateikiama kaip moksliškai įrodytas faktas, o atseit tikėjimas, kad Dievas sukūrė viską, yra nemoksliškas, remiasi tik įsitikinimu.
Tačiau kaip aš nustebau, kai skaitydamas literatūrą aptikau, jog patys mokslininkai sako, kad ir evoliucijos teorija pagrįsta… tikėjimu, vadinasi, visiškai nemokslinė, nes jos neįmanoma įrodyti moksliniais eksperimentais. Tiesiog tokia teorija.
Tai pripažįsta net aršūs ateistai. Štai žymus mokslininkas Artūras Kisas sako apie evoliucijos teoriją: “Evoliucija neįrodyta ir neįrodoma. Mes tikime ja, nes vienintelė alternatyva evoliucijai yra pasaulio sukūrimo aktas, kurį atliko Dievas, o tai neįsivaizduojama”.
Taigi, kaip bebūtų gaila, bet evoliucija - tik tikėjimas be jokių įrodymų, teorija be jokios mokslinės bazės. Todėl krikščionis turi žymiai daugiau įrodymų savo tikėjimui įrodyti ir pagrįsti, negu visi dinozaurų tyrinėtojai ir genetikai kartu paėmus. Nė vienas mokslininkas negali atsakyti, iš kur Žemėje atsirado gyvybė, o kiekvienas krikščionis gali. Laikas džiaugtis.

20 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Sveikinu :)

Anonimiškas rašė...

Linai Tu protestantas?
:)

zoozle
http://www.livejournal.com/users/zoozle/

Linas rašė...

Aga ZOOZLE, as tikrai protestantas, nes labai megstu preis visus ir viska protestuot;) Ypac prie kvailuma, esama tvarka, ir siaip kitus mielus dalykus;)
O Jezus nieko nepasauke buti protestantais ar katalikais. Jis sake:"jei busite MANO mokiniai...". O mokiniu yra ir tarp kataliku ir tarp protestantu, tačiau ne visi protestantai ir tuo labiau katalikai, yra Jo mokiniai.

Amžina rašė...

taip, cia tiesa Linai;) beje, pabandyk kokiam "kataliku save laikanciam zmogui" pasakyt kad jis nera katalikas, kokiu dedasi.. ir paaiskint sio "statuso" reiksme...nagi liksi durniaus vietoj, nes tevai ji pakrikstijo, todel jis YRA katalikas :) bent tiek, kiek su tuo teko susidurt man

Anonimiškas rašė...

O Ash Katalikas Tradicionalistas - Ishradau tokia nauja krikshionybes krypti :))

Nes girdejau buvo toks vienas angelas vardu Sviesa kurs protestavo priesh esama tvarka...

Beja shi savaitgali supratau - kad VISI VISADA supranta kas ir kaip yra kas TEISINGA ir kas NETEISINGA - o ash niekaip negaliu suprasti kas yra Kvailybe o kas Yra Tesinga...Na nesuprantu ir nors tu ka...Kuo daugiau domiuosi ir aishkinuosi tuo labiau darosi neaishku. Kuo daugiau zhinau - tuo labiau suprantu kad nieko nezinau

O stai pvz.Linui yra aishku kas yra kvailybe.

Paaishkink Linai - kaip ateina tas proto nushvitimas?

Zoozle

Linas rašė...

ZOOZLE - kaip katalikas tradicionalistas(nors tokiu nebuna arba jie labai reti) tu keli per daug klausimu;) Visku tau motina baznycia paaiskins;)kam tau gilintis?
O kad nesupranti, tai tu nesimetyk nuo vieno iki kito, pradek nuo vienos puses. Biblija sako:"Isminties pradzia - Viespaties baime". Ar patyrei tokia isminti;)?
Kai ja patiri, tada pasidaro aisku ir kas kvailybe. Ar suprantamai, zinoma, as ne koks klebonas issilavines, atsakiau?;)

Linas rašė...

Beje, Amzinai, pasakysiu, kad suprantu tikinciu kataliku didelius vargus, jiems dar blogiau negu daznam protestantui. Su protestantais aisku - jiems stogas pavaziavo arba juos uzverbavo, o va ko katalikams plesytis, tai jau nieks nesupranta.Yra nustatyta tvarka i vsio;)

Anonimiškas rašė...

Isminties pradzia - Viespaties baime. Tai buvo tie zhodzhiai kurie priesh kazhkiek laiko priverte mane ishkelti klausimus kelis. Tuos kurie pradejo vesti link katalikishko saves suvokimo.

Bet man nepasidare aisku ir kas kvailybe.

Pasakyk tiems musulmonams kurie megsta "blow themselves Up" kad jie daro kvailus dalykus :)

Tau ir Man atrodo kvaila - Jiems atrodo vienintelis kelias...

zoozle

Linas rašė...

Klausyk, kodel reiktu kazkam kazka sakyti? Jezus pasake:"O tau kas darbo? Tu sek mane".
taigi, pirmiausia reikia rūpintis savo kailiu, ty kad pats kvailas nebūtum. O del islamo, tai yra tiesiog religija ir tiek, tuo tarpu krikscionybe ne - tai visu pirma bendravimas su asmeniu.
Klausyk, zoozle, jei turi Biblija, as tau aiskiau nurodysiu, kur kalbama apie kvailyste, tustybe ir prasme.

Linas rašė...

Dar, turiu laiko,Zoozle, tai pasakysiu, kaip apibudinamas kvailys:"Kvailys tare savo sirduje - nera Dievo".
O jeigu pradejai tapatybes kelia, tai kelias dar lauks taves nelengvas, nes kaip ir dauguma kataliku, is esmes nieko neturi, ka reiktu tapatinti. Siulau nesitapatint su konkrecia religine sistema, siulau tapatintis su Jezumi, tik toks kelias ir tera aiskus.
Reigija siulo sauguma, mainais i gerus darbus, taciau tai nesuteikia amzinojo gyvenimo, o tuo labaiu - neatsako i esminius musu klausimus.
Beje, ir tavo klausimas, kad nezinai, kas yra protinga ir kas yra kvaila ir kaip tai ateina, nera tikslus.
Tu zinai, kas yra teisinga. Bet tu nezinai vieno - kodel tai teisinga arba kodel tai kvaila. Ar ne?

Anonimiškas rašė...

Heh. Kodėl evoliucija neįrodoma?
Niekada negirdėjau tokios įdomios minties, gali pagrįsti..?

Anonimiškas rašė...

butu labai miela kai zmogus snekedamas apie ka nors bent zinotu apie ka sneka. galetumet ir perskaityti darvino "evoliucijos teorija" ir tik po to sneketi.
si teorija pagrista darvino eksperimentais aprasant kikiliu poras bei ju mutacijas gyvenancias uzdaroj teritorijoj..

Linas rašė...

Jo, jei evoliucija apimtu tik kikilius;) jeid Darvinas butu zinojes apie lasteles si bei ta, vargu ar jis butu ryzesis kurpti tokia teorija. Apie tai dar parasysiu, beje, Darvinas pats gyvenimo pabaigoj atsizadejo savo "veikalu"

Anonimiškas rašė...

Kad Darvinas (ir kiti) gyvenimo pabaigoj kažko atsižadėjo yra neteisybė. Mitas ir tiek.

O evoliucijos apraiškų matome visur aplink - vien besivystantis kūdikis motinos įsčiose pereina daugybę stadijų ir gali būti vienas puikesnių evoliucijos įrodymų.

Archeologai savo kasinėjimais taip pat daugeliu atvejų įrodo evoliuciją.

O bibliojoje niekur neužsimenama nei apie dinozaurus, nei apie pingvinus.. =)

Linas rašė...

Labai klysti, Biblijoje yra rasoma apie dinozaurus, jei tikslaiu Jobo knygoje;)
Svieskites, jaunuoli;)

Anonimiškas rašė...

"Labai klysti, Biblijoje yra rasoma apie dinozaurus, jei tikslaiu Jobo knygoje;)
Svieskites, jaunuoli;)"

Tasn kalbama ne apie dinozaurus, o apie drakonus. Pats idemiau pasiskaityk. Darvinas pats gyvenimo pabaigoj atsizadejo savo "veikalu"
Nusisneki, ten buvo tik vienos evangelistes paistalai, po to darvino dukte paneige gandus, ji pati buvo jam mirstant, ir paliudijo, kad darvinas neatsizadejo nei vieno savo darbo, juo labiau teorijos. http://www2.lucidcafe.com/lucidcafe/library/96feb/darwin.html jei idomu pasiskaityk It has been supposed that Darwin renounced evolution on his deathbed. Shortly after his death, temperance campaigner and evangelist Lady Elizabeth Hope claimed she visited Darwin at his deathbed, and witnessed the renunciation. Her story was printed in a Boston newspaper and subsequently spread. Lady Hope's story was refuted by Darwin's daughter Henrietta who stated, "I was present at his deathbed ... He never recanted any of his scientific views, either then or earlier."
Grybukas

Anonimiškas rašė...

"Labai klysti, Biblijoje yra rasoma apie dinozaurus, jei tikslaiu Jobo knygoje;)
Svieskites, jaunuoli;)"
Na jeigu jau taip perejai prie svietimosi, tai visu pirma apsisviesk, kad Jobas nebutinai rase apie krikscioniskaji dieva ir nebutinai krikscionims. Jobo knyga paimta is senesnio tikejimo bei pertvarkyta savoms reikmems - judaizmui. Daug kas perimta judaizmo is kitu religiju/tikejimu. Galima sakyti, kad judaizmas yra daugelio senesniu religiju kokteilis, o krikscionybe kaip judaizmo sekta - praruges kokteilis, nes nezino is kur zydai plagijavo teiginius savo religijai.
Jobas savo knygoje uzsimena apie dievu pasitarima, kuriam vadovauja p[agrindinis dievas, kas yra nepriimtina nei judaizmui, nei krikscionybei. o apie antgamtines butybes (drakonus, chimeras, hidras...) rase daugelis religiju/tikejimu, bet nei viena neuzsimine apie realiai egzistavusius gyvunus.
Religiju/tikejimu sukurti drakonai nera dinozaurai, o tik - atskiru zmoniu fantazijos.
Linkiu pasveikti.
Pta

Anonimiškas rašė...

beje, ku radai ta "Artura Kisa"? Rusiskoje pseudomokslineje literaturoje? Kaip uzrasoma to skoto pavarde angliskai?
Pta

P.S. Linkiu pasveikti ;)

Linas rašė...

Nu pTa,kol jauciuos nesveikas, negaliu tau duomenu tiklint;) Palauksi kol pasveiksiu?;)

Linas rašė...

Ai PTA zinok to Kiso ne but nebuvo, tiesiog sugalvojau del svarumo;)