pirmadienis, spalio 10, 2005

Pradžioje Dievas sukūrė dangų ir žemę...(II)

Taigi, dar vienas įrodymas, kad evoliucija yra visiškai negalima, yra Antras termodinamikos dėsnis: “Izoliuotoje sistemoje entropija (entropija yra tokia būsenos funkcija, kurios elementarusis pokytis proceso metu yra redukuotasis šilumos kiekis) lieka nepakitusi arba auga”.
Štai ką sako patys fizikai: “Taigi entropijos kitimas gali būti procesų negrįžtamumo charakteristika, o pati bendriausia antrojo termodinamikos dėsnio išraiška izoliuotosioms sistemoms yra – visų sistemos kūnų, dalyvaujančių procese, entropijų pokyčių suma yra lygi nuliui arba didesnė už nulį. Tai kartais vadinama entropijos didėjimo principu. Statistinė fizika suteikia entropijai ir jos didėjimui savąją prasmę. Pastebėta, kad entropijai didėjant iki pusiausvirąją būseną atitinkančios maksimalios vertės sistemos tvarka suyra ir padidėja šiluminė netvarka”.
Evoliucijos teorijos šalininkai, teigia, kad Žemės sistema yra atvira, o Antras termodinamikos dėsnis yra teisingas. Bet šis dėsnis teisingas tik uždarose sistemose.
Pritaikius Žemei šį dėsnį, tai skambėtų taip – veikiant Saulės spinduliavimui, entropija auga iki maksimumo ir suardo sistemą.
Entropijai reguliuoti būtina programa. O tai reiškia – reikalingas protas, kuris šitą sistemą įveda, nes fizikos dėsniai nesikeičia chaotiškai. Kieno protas tai sukūrė?
Biblija aiškiai tvirtina :”Iš pradžių tu, Viešpatie, sutvėrei žemę ir dangūs – tavo rankų darbas. Jie išnyks, o tu pasiliksi… Tu esi tas pats ir tavo metai nesibaigs”…

19 komentarų:

Amžina rašė...

wow :) neblogas irasas. nors pagrinde teksto nepagavau (su tais desniais.. pasimeciau), bet esme aiski :)

Linas rašė...

Aga, i man sunku buvo;)seniai as su fizika reikalu beturejau;)

Anonimiškas rašė...

nu bet ir neturi zmones kur savo laiko panaudot...
o man idomu, ka pasakysit apie ta paprasta klausima: jei dievas visagalis, ar jis gali sukurti akmeni, kurio nepakeltu? :) siek tiek trumpiau ir paprasciau, net termodinamikos nereikia

Linas rašė...

Pumba, tu genijus;)Malonu, kad susirupinai Dievo visagalybe, patikek, dabar tokiu zmoniu maza;) Sita klausima mums dar komjaunimo vadovai per ateizmo pamokeles uzduodavo;)
Atsakyciau taip - klausimas geras, bet ar Dievas gali sukurti tavo gyvenima?

Anonimiškas rašė...

Linai, o tu tiki nezemiskos kilmes civilizacijomis ?

Linas rašė...

Zinoma, Junglist, tikiu. Zmonija kaip tik ir yra nezemiskos kilmes. Ta prasme, kad ne pati is zemes atsirado.

Anonimiškas rašė...

Kalbu ne apie mus :) O apie tai, kad be musu dar kazkas yra, nes pazvelgus i dangu zvaigzdziu matosi daug :)

Linas rašė...

Jo, Junglist, as ilga laika domejausi NSO, bet, deja, nera ne vieno itikinamo irodymo, kad egzistuotu kokia civilizacija, be to, kad yra gausybe visokiu iliuziju ir versiju. Itikinamiausi irodymai, kad ir kaip butu gaila, yra fantastiniai romanai;)Nemazai esu ju perskaites. O siaip manau, kad nera kitu civilizaciju, yra noras manyti, kad ju yra;)

Amžina rašė...

kodel tas noras manyti kilo? ;) is viso.. tas manymas kad yra kitu civilzaciju neigia Dieva? ar ne? :) taip ir nesuprantu

Linas rašė...

Nu, Amzina, kaip gali neigti tas, ko nera?
Jei ju nera, tai ir paneigti negali;)
O noras kilo del zmogaus psichologijos.

Anonimiškas rašė...

Specialiai pumbai:

Šis klausimas dar vadinamas ateistų paradoksu, kuriuo ateistai naudojasi norėdami įrodyti, kad Dievo nėra. Tai veikia taip: Skaitoma, kad Dievas yra visagalis. O jeigu jis visagalis, tai jis gali sukurti tokį akmenį, kurio pats nepakeltų. Jei jis negali tokio akmens sukurti, tai jis nėra visagalis. Jei jis negali to akmens pakelti, tai jis vėlgi nėra visagalis. Abiem būdais įrodoma, kad Dievas negali kažko padaryti. Tai reiškia, jis nėra visagalis. O jei nevisagalis, tai jis neegzistuoja.
Tai logiška? Truputį. Vis dėlto, uždavinyje praleista keletas svarbių dalykų, todėl ir išvada negali būti tokia tiksli.
Šį uždavinį panagrinėsime naudodamiesi 2 būdais:

1) Matematine teorija
2) Dievo prigimties teorija pagal Bibliją

Prieš pradedant spręsti naudojantis matematine teorija, turime apibrėžti keletą pradinių reikšmių:
a) Dievą laikome visagaliu (Nenugalimoji Jėga, visų jėgų suma F = 1 (arba 100);
b) Akmenį laikome nepakeliamu (Nepajudinamas Objektas O = 1 (arba 100);
c) Visata yra begalinė ir jai priklauso visi objektai bei elementai (U = ¥.
Taigi, jei jėga F yra nenugalima ir objektas O nepajudinamas, tai F elementai negali koegzistuoti su elementais O. Jei egzistuoja O, tada neegzistuoja F. Jei Visatoje egzistuoja Nenugalima Jėga, tai joje neegzistuoja Nepakeliamas Objektas. Nes, atradus tokį objektą, Nenugalima Jėga tampa nugalima. Taigi, apibrėždami Nenugalimą Jėgą, turime pašalinti iš Visatos nepakeliamą objektą.
Jei F yra U poaibis: F ? U;
Tada O nėra U poaibis: O ? U.
Pagal šias sąlygas F ir O susikirtimas nėra galimas: F ? O = Æ
Atsakymas būtų panašus į tokį, kad jūs norėtumėt parašyti gramatiškai teisingą, bet beprasmį ir klaidingą sakinį. Panašiai kaip pasakymas: “Apvalus kvadratas”. Toks sakinys gramatiškai teisingas, tačiau pagal prasmę klaidingas, nes kokį kvadratą bepaimtumėt, jis nebus apvalus. Arba: “Aš jo duris nudažiau raudonai juodais dažais”. Pasakant faktą “juodais dažais”, automatiškai pašalinamas tas faktas, kad kas nors gali būti nudažytas raudonai. Kitu atveju, tai būtų dviprasmybė arba pirmas faktas neteisingas. Galima prigalvoti daug tokių kelias prasmes turinčių neteisingų sakinių. Taigi, klausimas apie Dievą ir akmenį stengiasi be įrodymų priimti abu teiginius teisingais, kad Visatoje U egzistuoja ir F, ir O.

Bet mes matome, kad tai neįmanoma. Logiškai būtų tuomet, jei F priklausytų U, bet O nepriklausytų U.

Tokiu atveju sulaužoma taisyklė, kad U yra begalinė Visata. Tačiau U yra begalinė ir apima visus objektus bei elementus, tai išplaukia, kad O Visatai nepriklauso, o tai reiškia, kad O paprasčiausiai neegzistuoja. U= ?, tai O=Æ
Tai reiškia, kad jei Dievas egzistuoja, tai Nepakeliamo Objekto egzistuoti negali. Priešingu atveju, jei egzistuoja Nepakeliamas Objektas, tai negali egzistuoti Dievas. Bet tai nėra įrodymas, kad Dievas neegzistuoja, nes mūsų protas vis tiek negalėtų priimti, kad egzistuoja nepakeliamas, nepajudinamas objektas. Nuo pat Didžiojo Sprogimo, mes visus objektus linkę priimti judančiais, taigi nepajudinamų objektų nėra. Tai taip pat nėra įrodymas, kad Dievas egzistuoja. Čia tik pastaba ateistams, kad jų teiginys nėra teisingas.
O jeigu galimas toks variantas, kad nepajudinamas objektas pats sau būtų nenugalima jėga?

Tokiu atveju F = O. Logiška, kad Dievas ir nepakeliamas akmuo gali egzistuoti toj pačioj Visatoj U tik tuomet, jei Dievas tuo pačiu būtų ir nepakeliamas akmuo. Ir tada klausimas gali būti pakeistas į kitą, absurdišką ir vėlgi klaidingą klausimą: “Ar gali Dievas save pakelti, jei jis nenori būti pakeltas?”. Jūs galite patys savęs šito paklausti.
Taigi, išvada tokia, kad šitaip galima įrodyti nebent tai, kad gali būti tik 1 Dievas (taip kaip ir sako Biblija) arba jei egzistuotų kitas dievas, tai jis jau nebebūtų Dievas.
Dabar padiskutuokim apie tą patį klausimą pagal antrąją teoriją – Dievo prigimtį, kurią nusako Biblija.
Visų pirma, Biblijoje nėra parašyta, kad Dievas yra visagalis. Iš tikrųjų yra daugybė dalykų, kurių Dievas negali padaryti. Pavyzdžiui:
a) Jis negali nusidėti;
b) Jis niekada negali baigtis;
c) Jis niekada negali nustoti visko žinoti;
d) Jis negali pamiršti;
e) Jis negali išmokti nieko naujo;
f) Jis negali nustebti;
g) Jis negali sukurti kito Dievo ar kažko didesnio,stipresnio už save patį (susiję su punktu b);
h) Jis negali nieko sukurti, kas jį nugalėtų (susiję su punktu b);
i) Jis negali pakeisti savo prigimties;
j) Jis niekada negali atsisakyti būti Dievu.
Taigi, jei vėl grįžtume prie klausimo apie nepakeliamą akmenį, tai šis klausimas nukreiptas, kad atsakyti į kitą klausimą: “Ar tu tiki, kad Dievas visagalis?”. Tikintysis nedvejodamas atsakys “Taip”. Tada išplaukia sekantis klausimas: “Tada Dievas gali sukurti tokį akmenį, kurio pats nepakeltų?”. Tikintysis atsakys “Taip, gali”. Tada seka sekantis klausimas: “Jei sukurs tokį akmenį, tai jis to akmens pakelti negalės?” . Paradoksas toks, kad šiuo atveju Dievas nėra visagalis, nes negalės sukurti tokio akmens.
Tikroji problema yra tame, kad iš pradžių tikintysis atsakė “Taip” į klausimą “Ar Dievas visagalis?”. Jis turėjo atsakyti “Ne, Dievas nėra visagalis. Jis negali padaryti daug dalykų (pvz. pateiktų sąraše)”. Taigi, kai paklausiamas paskutinis klausimas, atsakymas yra toks: sukurdamas tokį akmenį, Dievas turėtų sukurti kažką už save stipresnį (punktas g) ir sukurti kažką, kas jį nugalėtų (punktas h), taigi, Dievas to padaryti negali.
Išvada:
Atsakymas į klausimą: “Ar Dievas gali sukurti tokį akmenį, kurio pats nepakeltų?” yra toks: Šitaip nėra įrodoma, kad Dievas neegzistuoja, o taip pat nėra įrodoma, kad egzistuoja. Bet jei atsižvelgsime į visus pamąstymus, atsakymas bus paprastas: “Ne. Dievas niekada negali nustoti būti Dievu”.

Amžina rašė...

ne patys "ateiviai" Linai.. o zmoniu poziuris i tai kad jie yra ;)

Linas rašė...

Tai bent komentarasis Farad, oho, jei jis nesupyks, as ji idesiu kaip atskira irasa i Bloga, manau tikrai vertas. Saunuolis.
Lauksiu tik patvirtinimo, ar galima. Farad ar galiu deti?

O Amzinai pasakysiu, kad daugelis zmoniu neturi nuoseklios pasauleziuros, todel gali galvoti taip, kaip nori, pav sakyti kad tiki Dieva, bet kartu lauzyti visus galimus istatymus. Jei nors kiek pazisti Dieva, jei suvoki, kad Jis viska sukure, tada atkrinta daug daug klausimu. Apie ufonautus taip pat;)
Zmones tiesiog nooori ir viskas. O kai labai nori, noras priimamas uz realybe.

Amžina rašė...

taip :) pritariu. pazystu zmogu, kuris teigia esantis krikscionis, o tiki sekanciu ir praeitu gyvenimu, reinkarnacija ir pan.. :)
mano nuomone nelabai suderinami dalykai :)

Amžina rašė...

"Visų pirma, Biblijoje nėra parašyta, kad Dievas yra visagalis. Iš tikrųjų yra daugybė dalykų, kurių Dievas negali padaryti."
nejaugi tikrai nera parasyta kad Dievas visagalis? :) tai kad radau :)

Anonimiškas rašė...

Šį tekstą paėmiau iš čia: http://www.soften.ktu.lt/~tomablaz/azina/index.php?akcija=klatsas&tema=20&KL_KODAS=3

Manau tikrai gali įdėt, perskaitytų daugiau žmonių.
Aišku reiktų nurodyt šaltinį.

Kristina rašė...

Farad, tai nepaprastas komentaras:) Truputi susimaisiau tose raidese ir formulese, bet esme labai aiski:) Siaip jau panasi diskusija vyko LKSB puslapyje, buvo idomu paskaityti, o dabar ir cia..

Benita rašė...

Tikiu Dievas yra,bet tai kažkas buvo seniai...Jis gal nebuvo visagalis,bet darė stebuklus to meto žmonėms nesuprantamus...
Žemė teigiama yra sukurta dirbtinai,arba atsirado iš ląstelės organizmai kūrėsi...O tai dar teigiama yra,kad sukūrė ateiviai kitos civilizacijos gyventojai....Niekas to nežino kaip susikūrė...Yra tik teorijos,bet,kad sukūrė Dievas žemę tai atleiskit,bet su tuo niekada nesutiksiu...Tikiu,kad egzistuoja kiti pasauliai...Kitos būtybės juk tai realu is kur skraidančios lėkštės ir kas ne keista ju daug buvo karo metu kai vyko karai...Ydomu kodėl?Mes esame vis dėl to užprogramuoti...Dar parodys tolimesnė ateitis ar pasirodys ateiviai žmonijai...Manau kai būsime pasiruošę juos išvysti;)

Justy:}*** rašė...

Nu supratau.... Bišky....:}**