trečiadienis, spalio 19, 2005

Proto ir išsilavinimo klausimas

Kalbant apie evoliucija išaiškėjo, kad dalis žmonių nori kokių nors įrodymų, kurie patvirtintų, kad Dievas yra (savaime aišku jie tikisi, kad tokių nėra).
Evoliucijos šalininkus turiu nulūdinti, kad pagrindinis Dievo įrodymas yra pati gamta. Taip, gamta ne paneigia Dievą, o tik patvirtina. Kas vis dar teigia, kad Biblija - pasakų ir istorinė knyga, tegu pažiūri, kaip mikliai ji nulupa “skūrą” ir parodo tikrąjį žmogaus veidą. Tai yra veidrodis. Beje, aš nesu atsakingas, jei kam nepatiks savo veidelis šitoje “pasakų” knygelėje;)

Apie evoliucijos šalininkus štai ką sako laiškas Romiečiams: ”Juk tai, kas gali būti žinoma apie Dievą jiems aišku, nes Dievas tai leido jiems suprasti. Jo neregimosios ypatybės – Jo amžinoji galybė ir dievystė – nuo pat pasaulio sukūrimo aiškiai suvokiamos protu iš Jo kūrinių, taigi jie nepateisinami” (Rom. 1;19-20)

Atkreipkite dėmesį, kad Biblija sako, kad Dievo buvimas “aiškiai suvokiamos protu”.
Kitaip sakant, neigiantis Dievą žmogus pats prisipažįsta, kad jo protas nėra, kaip čia pasakius švelniau, labai aštrus ar blaivus, nes jis žiūri į gamtą ir nieko nesuvokia, nors Dievas leido jam suvokti.
Iš kitos pusės ši vieta kalba ne apie dvasinius išgyvenimus, patyrimus ar Dievo apreiškimus, ko, savaime aišku, netikintis ir negali turėti ir tai jam blogiau už aukštąją matematiką, o apie elementarų pažinimą protu. Jei tie tūpi menko proto ir išsilavinimo religiniai fanatikai, rašę Bibliją, suprato protu, tai kaip nesuvoki tu – su išsilavinimu ir plataus akiračio? Juk sakoma ”aiškiai suvokiamos protu”…
Kad be reikalo nesiteisintum, parašysiu ir atsakymą, kurį apie tokius “nesuvokiančius” žmones sako tas pats laiškas Romiečiams: ”Teisybę jie užgniaužia neteisumu”.
Biblija nėra gailestinga ir labai meili knyga, ji kalba tiesą be užuolankų, šiuo atveju ji kalba neigiantiems Dievą du dalykus:
1.Arba jie menko proto.
2.Arba jie užgniaužia tiesą ir pasirenka melą, kuriuo nori tikėti.

15 komentarų:

Anonimiškas rašė...

nu nu;)

Anonimiškas rašė...

Is pradziu dar buvo juokinga. Dabar jau visai graudu pasidare.. Kuo toliau, tuo labiau matau, kad nepagysi. Su tavim sneketi tas pats kaip su siena..
P.S. tu tik nesupyk.
Grybukas

Linas rašė...

Klausyk, Grybuk, o kas tau tokia nasta uzverte mane pagydyti?;) Cia gal tavo toks gyvenimo tikslas;)?
Bet i veidrodi vis tiek paziurejai;)

Kristina rašė...

Grybuk, kodel tu taip stengiesi pagydyti Lina?!!! Niekaip nesuprantu:/ Ir nuo ko?

Beje, chebryte, reikalaujanti Dievu buvimo irodymu, man vistiek neatsaket i klausima "Kuo jus tikite?" Jau trecia karta klausiu, bet toks jausmas, kad patys komentaru neskaitot:))

Anonimiškas rašė...

Ach tai tu jau arčiau dievo negu aš? Gaila. "Nelaikyk savęs geresniu už kitus, kad viešpats kuris visa mato nerastų tavęs blogesnio" (tiksliai neturiu po ranka dabar). Geros dienos...

Linas rašė...

Taigi, Dado, reiktu suprasti, kad visi ateistai ir neigiantys, kad Dievas sukurė pasaulį, isties yra arciau Dievo nei tikintys? Nu idomus mastymas, idomus.

Anonimiškas rašė...

O tai tu Linai originalus :-) evoliucionistas = ateistas? Na jei taip, tai ir nėra ką daugiau su tavimi škekėti. Leisk žinoti, kai pakeisi nuomonę :)

Linas rašė...

Nu iki siol nemaciau ne vieno ateisto, kuris tiketu, kad Dievas sukure pasauli;)
Beje, ir krikscionio nemaciau, kuris tvirtintu kad pasaulis pats atsirado;)

Nors siais laikais viskas keiciasi, taip sakant

Anonimiškas rašė...

Ir nepamatysi...

Linas rašė...

tadu as nepagaunu, kas tau garuoja;)

Anonimiškas rašė...

tai mąstyk mąstyk - tam Dievulis tau makaulę ir davę, kad stereotipiškai nemąstytum :) Tu turi savo labai nelanksčią nuomonę ir dedi lygybes ten, kur jų nėra. Labai elementariai mąstai... Jei dievulis būtų norėjęs, kad tau būtų viskas paprasta, būtų tave padaręs kokio žemaičio kiaulaite, kuri gyvenimą pabaigtų puode :)

Linas rašė...

Oi tu dado, yra arba taip, arba taip. Jezus sake:Negali tarnauti dviem seimininkams". Jei namai, akd tau pavyks, tai labai klysti;) Dievas konkurencijos nepakencia;)

Anonimiškas rašė...

Kaip kažkas ir sakė tik juoda arba balta. O tu man parodyk vietą kurioje parašyta kokiomis priemonėmis dievas kūrė pasaulį? Kalbi apie evoliucijos teorija kaip dažnai kartotą melą, bet gal pats ne mažesnių melų sau į galvą prisikalęs?

Anonimiškas rašė...

Linas said:
" Dievas konkurencijos nepakencia;)"
Is pradziu blevyzgoja apie meilia knygele - biblija ir visus mylinti dieva, bet paskui lepteli apie to dievo nepakantuma...
Tau, Lineli, klizma ne ton vieton istate! Issiziojes buvai, tai ir sumaise ;)
Nepyk, bet tavo rastai kuo toliau - tuo labiau.... medicina darosi bejege :(
Pta

Anonimiškas rašė...

Na va, Linai, žinia iš pačio Vatikano tau. Dabar aišku prisiminsi savo giesmelę apie tai kokia supuvus krikščionybė yra....

http://www.news.com.au/story/0,10117,17162341-13762,00.html