ketvirtadienis, spalio 06, 2005

Faktas ant veido

Prieš kiek laiko vėl Lietuvoje grįžo susidomėjimas paranormaliais reiškiniais, tapo populiarūs burtininkai, raganos, piramidės, kristalai ir kita okultinė atributika.
Kas be ko, nesiimu teigti, kad dvasinių reiškinių nėra, be jokios abejonės yra, bet kad vienas atskiras žmogelis turi sugebėjimų būti tų reiškinių valdovas, smarkiai abejoju. Tuo labiau, kad tos “iškirtinės asmenybės”, valdančios dvasinį pasaulį ir “turinčios nepaprastų galių”, paprastai apsiriboja nuosavo biznelio sukūrimu, ar tai būtų garsioji Lolišvili, ar šiaip vietinio rango makaluotoja rankomis ir karmos koreguotoja.
Žinoma, ne mano reikalas neigti karmas ar nuostabiuosius ekstrasensų sugebėjimus, bet Osetijoje liepsnojantis skandalas akivaizdžiai liudija, kuo gali baigtis tie okultinį atspalvį turintys žaidimai su savimi ir su tariamomis “gilių asmenybių galiomis”.
O skandalas prasidėjo visiškai netikėtai – vienas žymus “ liaudies gydytojas” ir ekstrasensas Grigorijus Gribovojus spalio 15 dieną pažadėjo prikelti (nemokamai, beje) per mokyklos šturmą žuvusius vaikus…
Bet vos tik ši žinia pasiekė viešumą ekstrasensas Grigorijus Gribovojus ėmė mėtyti pėdsakus. Kalbėdamas Maskvoje ekstrasensas jau pareiškė, kad jis neprikels vaikų, o juos prikelti turi pačios motinos… Kartu jis pabrėžė, kad Beslano vaikai prisikels, nes “mirusieji prisikelia”, bet viskas priklausys nuo pačių motinų "sąmonės lygio ir jų darbo su savimi ir savo sąmone". Rytų adeptų taip mėgiami žodžiai apie sąmonėjimą ir sąmonės lygį šiuo atveju kvepia atviru cinizmu ir pasityčiojimu. Va ir visos ekstrasenso galios – kai nėra tiesos, tiesa tampa tai, kas patogu tuo metu “aiškeriagiui”.
Štai ir visa istorija – duodu nukirsti abi rankas, kad nei spalio 15, nei 16 vaikai neprisikels. Bet kartu neabejoju, kad mažai kas su manim imtų ginčytis, užstatydamas taip abi savąsias rankas. Juk viskas akivaizdu, ar ne? O kodėl tada skaitantiems horoskopus, Lazarevą, Blavatskają ir Sai Baba tai ne taip akivaizdu? Juk tai tas pats produktas, tik švelnesne forma.
Arba štai dar vienas pasakojimas – žmogus nueina pas būrėja, kuri pasako, kad visa jo giminė prakeikta iki devintos kartos. Tada išsigandęs skuba užpirkti mišias “nuog akies nečystos” ir gelbėdamas visą savo giminę. Aišku, istorija komiška, bet taip jau yra Lietuvoje. Žmonių kaltinti negalima, juk mūsų prigimtyje yra kažkas, kas mieliau renkasi iliuziją, o ne tikrovę. Beje, ryte besiskusdamas pastebėjau, kad ir mano aura kažkokia auksinė tapo. Turbūt nuo gelstančių klevų. Faktas.

17 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Gerai matai?

Anonimiškas rašė...

rašai: "nesiimu teigti, kad dvasinių reiškinių nėra, be jokios abejonės yra"

turi tam įrodymų..? ;)

Linas rašė...

As sapnuoju;) ypac naktimis;)

Anonimiškas rašė...

Jei tiki, kai rasai, kad "kambarys prisipilde sloves ir pasirode Jezus", kodel kazkas negaletu tiketi kitomis dvasiomis. Man tai panasu :0) Skaiciau Lazareva, nepatiko daug kas, bet burejos smagi pramoga :0) Buvau pas ekstrasense, pasake visa teisybe :0), gryzus pasakiau vaikams, kad man reik keist profesija ir but ragana, esu plepi, moku suprast zmones ir yra nemazai dalyku, kuriais galiu juos itikint :0) Gal kai kurios burtininkes yra isties neblogos psichologes :0). Tikiu daugybe dalyku, bet labiausia tikiu paciu zmogumi :0). Nu gerai, kad jum butu ramiau, pridursiu, zmogaus galimybemis su Dievo pagalba :0).

Linas rašė...

Mamka, mums jau ramiau, mūsų kaimynams ramiau ir ju sunims ramiau;)
Tik ne visas smalsumas pasiteisina. Deja, ekstrasensorika, kaip ir bet koks okultizmas, atneša prakeikimą. Po "teisybes pasakymo", ziurek ims nebesisekti.

Amžina rašė...

oho! jau karma matai? :) visuomenes itaka? :D

Amžina rašė...

atleisk uz klaida. ne karma, o aura :)

Linas rašė...

kai visi aplink tuo tiki, nematyti kazkaip darosi nepadoru;)

Anonimiškas rašė...

Zinai, LInai, man ta bureja taip ir ispranasavo, kad mane paliks kai kas, jei dar nepaliko. Tik esme ta, kad esu uzsispyrus ir jokie prakeiksmai manes neveikia. As visada pasakau sau "bus taip, kaip as noriu, o ne taip, kaip atrodo kazkokiai moteriskei ko gero del to, kad vestuvini zieda nesioju ant kitos rankos". O zmogaus gyvenime buna visko, tik tas laikas jau seniai praejo. :0)
Svarbiausia, kad tiem vargsam suniukam ramu :0)
Nu gerai, vis dar esu labai pikta, neisizeiskit, jeigu ka :0)
Zmogu veikia tas, kuo jis tiki. Juk tu jauti Dievo meile? O pav. vudu neveikia uzsienieciu, nes jie paprasciausiai tuo netiki, bet puikiausia veikia vietinius, kurie tiki :0) Nu gal nelabai vykes palyginimas :0)

Linas rašė...

Oi tu, Mamka, kaip tu viska zinai gyvenime, kaip filmuke ta varle karaliene kur viska savo uzuteki valde;) Neisizeisk ir tu, juokauju;)
Bet siaip matyt, tave jau gyvenimas taip ismoke pasistatyt gelezine uzdanga ir gintis.
O vudu ir burejos yra kile is tos pacios saknies;)Tik vieni naudoja druska ir kortas, kiti kaulus, krauja ir citrinas;)Cia, taip sakant, pagal skoni pasirinkimas;)

Anonimiškas rašė...

As nepasistacius uzdangos, tik kaip tas katinas- megstu vaikscioti viena :0). Kai nusprendi pati, tai nera ka kita ir kaltinti uz kazka :0). O apie savo gyvenima tai jau as aisku zinau, ir kas gerai ir kas blogai, matau puikiausiai :0) Siaip jau esu be galo savikritiska :0) Tik internetinis bendravimas yra visiska nesamone, cia niekada negali suprasti, koks zmogus yra is tikruju, nes tiesiog net negali paziuret jam i akis. Ir is keliu sakiniu, kuriuos jis paraso piktas, liudnas, isgeres, laimingas ar dar bala zino koks, visiskai negali spresti apie tai, koks tas zmogus.

Nu, jei jau tuose burtuose galima rinktis, tai pagal mano skoni butu kaulai, kraujas ir citrina :0)

Linas rašė...

Tu, Mamka, tikra moteris;)
O internetinis bendravimas, aisku, yra tam tikras surogatas, bet vis tiek tai bendravimas.

Anonimiškas rašė...

sapnuoji? ir tai laikai įrodymu? ;)

Anonimiškas rašė...

Robertai, o is kur zinai, kad nepatinka? :0)Manau dometis reik viskuo, kad galetum tiesiog atsirinkt, kas tikra. Vienintele tiesa nera tiesa, jei neturi su kuo palyginti, jei nezinai jokiu alternatyvu :0)

Linas rašė...

Mamka, kitaip sakant, noredama suzinoti, kas yra sveikata eini specialiai uzsikresti gripu? Tai tiesiog neprotinga, ar ne?
Be to darai klaidinga prielaida, kad tiesa - yra tik kategorija.
Tiesa yra asmuo.
Jezus paske:"As esu kelias, tiesa ir gyvenimas"...O kjol nepazisti Jezaus, nepazisti ir tiesos.

ugne rašė...

mamka Biblija paskaityk, suzinosi kas Dievui patinka kas ne. nors is esmes manau kad tau vienodai Jo poziuris.

Anonimiškas rašė...

Zinai, Ugne, labiausiai gyvenime man nepatinka tiesiog fanatizmas :0) net ir tikejime Dievu, taigi domiuosi viskuo, kam turiu laiko :0) O is esmes tavo poziuris man tikrai vienodai, o ar Jo poziuris man vienodai, tai jau tik mano reikalas :0) O tau is sirdies linkiu daryti tik tai, kas patinka Jam, siek tobulumo, gal patapsi ne tokia issikalinejancia ziurke, kaip as ,ar ne? :0)