penktadienis, spalio 21, 2005

Išmintis – būti gyvam

Kažkaip vakar rašiau vienam žmogui, kaip aš suprantu išmintį ir vertę. Nieko naujo ypatingai neaptikau, parašiau tiesiog savo pastebėjimus, o pagrindinis buvo toks - kas atrodo išmintinga, bet neatneša gyvybės - vargu ar tai yra išmintinga išties.
O aukščiausia išmintis, kaip žmogui, šiame gyvenime – būti gyvam, jausti, kad gyveni. Išties daug žmonių jaučiasi kaip lavonai, gyvenimas jiems – kančia ir nesusipratimas.
Jėzus pasakė: “Dvasia teikia gyvybę, o kūnas nieko neduoda. Žodžiai, kuriuos jums kalbėjau, yra dvasia ir gyvenimas. Ir šiandien Jėzaus žodžiai yra gyvenimas. Jie padaro žmogų gyvą, prikelia iš dvasinės mirties ir nebereikia būti gyvu lavonu. Tai ir yra išmintis – šiandien būti gyvam.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Linai o tu jautiesi protingas?..
... Ismintingas?..
grybukas

Linas rašė...

Biblija, Grybuk, sako: "Neatsakyk kvailiui pagal jo kvailuma";) Sitas postas rasytas ne tau, taigi nesirupink labai manimi, as dar nepasveikau;)Ar tau reikia daugiau ligos irodymu;)?

Anonimiškas rašė...

"Kažkaip vakar rašiau vienam žmogui, kaip aš suprantu išmintį ir vertę. Nieko naujo ypatingai neaptikau,..."
O ir ka galejai aptikti? Ka tu gali pasakyti apie isminti, prota jei esi fanatikas? Ka gali pasakyti apie verte, jei esi apsisaukelis "ismincius"?
Medicina tavo atveju yra bejege!
Uzuojautos tavo artimiesiems.
Pta