ketvirtadienis, spalio 20, 2005

Įrodymai su kasytėmis

Pagrindinis Dievo buvimo įrodymas šiandien yra... žmonės, kurie pažino Jį ir kalba apie jį, liudija. Taip taip – būtent žmonės. Nėra svaresnio įrodymo. Galbūt tu tikiesi, kad kas nors atras kokį keistą kalną, kažkokius paslaptingus ženklus, kurie visiems aiškiai įrodys, kad Dievas yra. Taip niekada nebus. Galbūt galvoji, kad didingos katedros, minaretai ar kryžių kalnai liudija, kad Dievas yra, tačiau tai liudija tik apie statybinius pajėgumus ir prietaringumą.
Tokia yra nustatyta Dievo tvarka – žiūrėti į tokį pat kaip tu, klausyti, kas jis sako apie Dievą ir priimti arba atmesti žinią. Kito būdo patikėti Dievu kaip ir nėra.
Nekalbu apie įsitikinimus, kalbu apie tikėjimą. Tikėjimas gimsta, įsitikinimai formuojami, tačiau tai nėra tas pat. Štai, pavyzdžiui, esu įsitikinęs, kad mano vaikai šiuo metu darželyje. Ar tam supratimui reikia Dievo? Ne.
Tikėjimas yra žymiai daugiau negu įsitikinimai, kad Jis yra. Taigi, tik žmogus gali atnešti tikėjimo žinią, kuri pagimdo tikėjimą. Taigi Dievo įrodymai šiandien yra jauni, seni, turtingi, ligoti, su ūsais ar net su kasytėmis. Kažkada ir man teko sutikti vieną vaikštantį įrodymą, beje, jis nebuvo pats tobuliausias ir garsiausias žmogus. Bet jis buvo įrodymas, ir aš tai pamačiau.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

O kaip tie zmones, kurie yra ir pazino dieva, ir tada pasitelke logika pagalvojo, kad galbut nezinau kaip yra istikruju, bet galbut tikrai nera taip :) Ju irgi yra...

Tai tada tie zmones, tavo atveju, irodo, kad jis yra, tie kiti zmones irodo, kad jo nera.

Kiekvienam savo, jei tau Dievo reikia - jis yra, jei man jo nereikia - jo nera. Bet nesuprantu, kokiu tikslu cia tu vis apie tai rasai, bandai kazka irodyti ir panasiai.

Jei mazi vaikai tiki raganomis is pasaku, apie kurias pries uzmiegant jiems pasakoja, seka pasakas, tevai, tai dar nereiskia, kad jos yra. Tie vaikai paauga, ir supranta, kad tai tik buvo PASAKA.

Linas rašė...

Jo, Junglist, tu teisus - kiekvienam savo.
Nerasyciau, jei su krikscionybe Lietuvoj butu gerai.
Taciau jei net tarnave baznycios chore ir turintys kelis giminaicius kunigus siandien yra netikintys, tai pats supranti...

Is kitos puses, rasau todel, kad zinau, beje, negalvok ir tu, kad tiketi Dievu yra tikrai ne didziausia zmogaus svajone.

Biblija taip apie mus sako:
"Nera teisaus, nera NE VIENO, nera, kas Dievo ieskotu".
Toks yra zmonijos portretas. Galbut zmonems religijos dar reikia(nu laidotuves, vestuves ir t.t.), bet ne Dievo.

Taigi, Junglist, tu isreiski absoliucios daugumos nuomone, as -mazumos, taciau net jei ir likciau visiskai vienas, neatsizadeciau to, ka tvirtinu - Dievas yra, patinka mums tai ar ne. Jis nepriklauso nuo laikmecio, mes gyvenam Biblijos laikais, teismas bus ir kiekvienas zmogus stos pries Dieva akis i aki.

Anonimiškas rašė...

Ai... :)))

Linas rašė...

;) Junglist, as nelaikau kitaip mastanciu zmoniu, ar kitaip tikinciu blogesniais uz save ar menkesniais. Neabejoju, kad dauguma is mano kritiku yra ir geresni ir kruopstesni ir t.t.

Ir visas mano rasymas yra toks -tiketi yra taip pat normalu, kaip ir netiketi.O tiketi turi ne kunigai, ne sventikai ir popai - o tu ir as;)