antradienis, spalio 18, 2005

Gražios teorijos kruvinas pėdsakas

Teorija lieka teorija. Ji visada graži ir puiki, kol neateina laikas praktikai. Taigi pažiūrėkime, kaip žmonės taikė praktikoje evoliucijos teoriją. Juk ji sako, kad išlieka tik stipriausieji ir geriausiai prisitaikę, kitaip sakant – vikrūs, stiprūs ir drąsūs.
Taigi, būtent evoliucijos teorija susijusi su tokiais liūdnais žmonijos "išradimais" kaip komunizmas ir fašizmas.
Evoliucijos šalininkai gali nesiraukyti, bet fašistų arijų rasė yra tiesioginė šios teorijos pasekmė, atmiešta Nyčės filosofiniu padažu. Rasė, kuri yra aukščiau visų kitų. Beje, visos tautos buvo suskirstytos į rases – vienos daugiau pažengusios, kitos mažiau. Piramidės apačioje atsidūrė žydai ir čigonai, evoliucijos eigoje turėję išnykti nuo žemės paviršiaus, juk išlieka tik stipriausieji ir labiausiai verti to. Kaip ir psichiniai ligoniai, invalidai, žmonės, turintys apsigimimus – tai, kas netilpo į standartą, turėjo būti sunaikinta. Lietuviai, beje, pagal suskirstymą, buvo priskirti bene 3 tautų rasei, skirtai kolonizuoti.
Kitas pavyzdys – komunizmas. Tik čia vietoj tautų buvo išskirtos klasės. Aukštesnės klasės - darbininkų ir valstiečių - turėjo sunaikinti kitas. Ir naikino bene 70 metų.
Taigi, gražios evoliucijos teorijos labai jau kruvinas pėdsakas.

13 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Šaunuolis - darai pažanga. Pagaliau supratai, kad evoliucijos teorija paremta ne švelnumu, gerumu ir meile. Kad liūtas dykumoje antilopes ne skaičiuoja, o gaudo. Vilkas miške turi savo vaidmenį ir t.t.

Evoliucijos teorija yra ŽIAURI, bet tokia jos esmė :-)

O neigti evoliucijos teoriją tik todėl, kad kai kurie žmonės leidžia ją sau laisvai interpretuoti ir taikyti tautoms/rasėms yra vaikiška. Teigi, kad evoliucijos teorija kuom nors nusidėjo žmonijai, tas pats kas teigti jog Archimedas kaltas dėl atominės bombos Nagasakyje. Juk jis davė pagrindus visoms ateities kartoms :)

Ir jeigu jau taip kalta ta evoliucijos teorija vistiek tai, ką tu atsakyti į dievo vardu darytus kryžiaus žygius. Juk tikslas buvo kilnus - rasti jėzaus palaikus ir panašiai. Dėl tų kryžiaus žygių karai tebevyksta ir dabar. Musulmoniškas pasaulis tai atsimena puikiai.

Linas rašė...

Dado, jei evoliucjos teorija butu teisinga, tai seniai gyventu tik vilkai ir liutai - visi kiti silpnesni butu ispjauti;) Bet net silpnute stirna sugeba gyventi.
O del kryziaus zygiu, tai nemanau, kad tie, kurie dare, buvo tikintys is viso, greiciau apsisaukeliai ir politikai.
Negali buti Jezaus mokiniu, kuris sake: "Mylekite savo priesus" ir kartu eiti pjauti tu priesu. O Biblija sako: "Kas perzengia istatyma, neturi Dievo". Beje, ir ant Hitlerio kareivių sagciu buvo uzrasas "Got mit uns" - "Dievas su mumis";)

Anonimiškas rašė...

"jei evoliucjos teorija butu teisinga, tai seniai gyventu tik vilkai ir liutai - visi kiti silpnesni butu ispjauti;) Bet net silpnute stirna sugeba gyventi."
Tu visur matai tik balta arba juoda. Nebutinai visas stirnas turi ispjauti vilkai. Pvz. stirnos gali buti greitesnes uz vilka, ir taip isvengti mirties.
Del zmoniu skerdimo, gali Linai pasiskaityti senaji testamenta, kad pvz. ir Rutos istorija, ir pamatysi, kad ne taip jau Dievas liepe visus myleti...
Pats Dievas skerde zmones, pasinaudodamas mirties angelu egipte, tai ka jau kalbeti apie jo kurini?..
Tokiu istoriju biblijoj begales..
Gyrbukas

Anonimiškas rašė...

Na zmones cia siektiek pavirsutiniskai ziuri.
Taip islieka tik stipriausieji. Bet stipriausieji nereiskia, fiziskai stipriausieji. Cia turima omeny gebejima adaptuotis. Naikinti naikino... Neisnaikino. Cia ir buvo tas stiprumas.

Anonimiškas rašė...

Bjauru, kuomet daromi tokie dalykai ir prisidengiama Dievo vardu. (Čia apie kryžiaus žygius ir etc.) Taip yra pas katalikus, pas krišnaistus, visur. Taip yra ir pas mus, protestantus. Niekur mes nuo savęs ir nuo savo žmogiškumo nebepabėgsim. Vistiek mes visuomet pateisinsim save, kažkam prišikdami dūšion, kad tik turėti iš to bent menkiausios naudos sau. Mes lietuviai. Mes su savo katalikišku-pagonišku paveldu, kuris ima viršų prieš elementarų sąžinės balsą, pridarėm ir dar pridarysim ojojoj kiek.

Anonimiškas rašė...

Stai Linai eiline Vieta is biblijos, kur Dievas liepia zudyti:
"3O Izraelio DIEVO šlovė buvo nuėjusi nuo kerubo, ant kurio ji laikydavosi, prie Namų slenksčio. VIEŠPATS pašaukė drobiniais apsivilkusįjį vyrą su raštvedžio reikmenimis prie juosmens 4 ir jam tarė: "Pereik per miestą, per Jeruzalę, ir pažymėk ženklu 'Tav' kaktas tų, kurie dūsauja ir dejuoja dėl visų bjauriųjų nusikaltimų, jame daromų". 5O kitiems, man girdint, pasakė: "Eikite jam iš paskos per miestą ir žudykite. Tenebūna gailestinga jūsų akis, gailesčio neparodykite. 6Žudykite ir naikinkite senius, jaunuolius ir mergaites, mažylius ir moteris, bet nelieskite nė vieno, kuris turi ženklą 'Tav', - pradėkite nuo mano šventovės!" Ir jie pradėjo nuo seniūnų, kurie buvo priešais Namus. 7Tuomet jis dar tarė jiems: "Užterškite Namus, prikraukite jų kiemus lavonų. Eikite!" Jie išėjo ir žudė mieste."
Ir tokiu yra begales, jose as Dievo meiles nematau nei laso. Stai tau ir priesu mylejimas.
Grybukas

Linas rašė...

Nu, Grybuk, galvoji jau cia neatremiamas argumentas?;)
Zinai, pasakysiu, kad cia tik juokai, palyginus kas laukia dar zmonijos. Apie tai, kol kas nekalbu, kad nebutu kaltinimu gasdinimu ir etc... betjei jau nori tokiom temom kalbetis, tai zinok - visi pranasai zinojo viena - Dievas Jahve isties yra baisus. Paulius raso:"Baisu pakliuti i Gyvojo Dievo rankas?" ir "Musu Dievas -visa ryjanti ugnis".
Kaip tu galvoji, kas laukia ateistu, kurie neigia ir tyciojasi is Dievo, Jo zmoniu ir sukūrimo? Meile ir pyragaiciai?
Labai klysti - kol gyvas, zmogus turi laiko ateiti pas Dieva, bet tik, kol yra gyvas, veliau laukia teismas.
O Dievas yra ne tik mylintis Dievas, bet ir teisingas Dievas ir tavo pateikta istrauka yra is epizodo, kai Dievas vykdo teisma savo isrinktajai tautai.
Kaip manai, jei Dievas taip gali pasielgti su savo isrinktaja tauta, Jis padarys tau isimti?;)

lyzazel rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Linas rašė...

Neprarask vilties, lyzazel, viskas yra imanoma. Tu teisus aiskindamas apie gyvunus, bet tai dar ne evoliucijos teorija, ka tu sakai. Tai adaptacija, prisitaikymas. ir as su tavo asiskinimu sutinku 100 procentu.
O evoliucija aiskina visa gyvybes ir RUSIU atsiradima, tai skambetu taip - kadangi stepiu peles buvo mazos, jas esdavo, taigi jos nusprende buti didesnes, paaugo, bet jas ede, taigi, jos eme dar dideti, kol galu gale atsirado arklys;) Taigi gyvi organizmai vystosi, zmones taip pat vystosi ir t.t.

O
"Dėl tavo komentaro dėl Dievo bausmių: gi Dievas žmones tokius sukūrė, kodėl turėtų juos už tai bausti?"
Yra ne visai taip - Dievas ne tokius zmones sukure, zmogus nusidejo ir jis nera toks, koki Dievas sutvere. O siuo metu vyksta atstatymas i tai, koks zmogus buvo pradzioje.

Anonimiškas rašė...

"Yra ne visai taip - Dievas ne tokius zmones sukure, zmogus nusidejo ir jis nera toks, koki Dievas sutvere."
Tai, pripazysti, kad dievo kuriniai netobuli?.. Koks Dievas tokie ir kuriniai..
Beje juk be Jo valios nieko neatsitiktu, taigi, kad as netikiu, cia tik Auksciausiojo nuopelnas. Tad nera jam ko cia parintis, ir pjauti, tu, kuriuos netobulus sukure.
Grybukas

Kristina rašė...

Nuopelnas? Tai, kad tu atmeti Dieva, yra TAVO apsisprendimas, lygiai kaip ir mano tikejimas. Ar tai yra Dievo nuopelnas? Na, as zinau, kad mano atveju tai yra Dievo valia, Jo noras, kad as atsigrezciau i Ji. Toki pat nora Jis turi ir tavo atzvilgiu ir kiekvieno zmogaus. Bet reikia prisiminti, kad pasaulyje veikia velnias, ir del to, kad jis sugunde zmogu pasielgti pagal savo mastyma ir Dievo paliepima, mes turime tai, ka turime. Ar tai reiskia, kad Dievo kurinija yra netobula? Na, cia reikia pagalvoti apie tai, ka tu vadini tobulu? Tai, ka matau aplink, man yra tobula. Niekas kitas nesugebejo sukurti tokio pasaulio, ir ikvepti gyvybe zmogui, gyviui. Man tai yra tobula. Tau ne? Dievas atidave zeme valdyti zmogui, ir Jis neatsieme sito igaliojimo. Tau tai neatrodo keista? Idomu, ar ne? O tai, kad Dievas visgi leido zmogui pasielgti savaip, manau, irgi yra Jo plano dalis. Visa tai tam, kad zmogus suprastu, koks yra gyvenimas be Dievo... I nieka nekeisciau, uz jokius pinigus, to, ka gavau itikejusi. Kad ir kaip man sunku butu, as zinau kuo tikiu, ir pazistu ta, kuriuo tikiu.
Roberto teiginys geras, is tiesu, evoliucijos teorija neirodo, kad Dievo nera. Man labai idomu, kuo jus tikit, kurie prasot irodymo argumentu? As pati buvau, galima sakyti, ateiste...

Anonimiškas rašė...

letas?.....
turbut postus auksciau praleidai...
pjove kaip nzn kas..

lyzazel rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.