pirmadienis, spalio 17, 2005

Pradžioje Dievas sukūrė dangų ir žemę...(III)

Pradėdamas šį rašinių ciklą, nesitikėjau, kad jis sulauks tokio dėmesio mano kukliai personai. Tačiau berašant išaiškėjo ir keletas dalykų. Pirma, taip ir nesulaukiau rimtų argumentų, kad evoliucijos teorija yra įrodyta.Gebelsas sakė, kad šimtą kartų pakartotas melas tampa tiesa. Mano galva, panašiai atsitiko ir su evoliucija. Dabar žmonėms jau sunku sutalpinti, kad ji tik teorija, o ne mokslinis faktas. Paprastai jai įrodyti apsiribojama tik bendromis žiniomis ir klišėmis dar iš mokyklos laikų. Antra, ko gero, išryškėjo beveik paniška kai kurių žmonių baimė, kad gali būti ne taip, kaip jie įsivaizdavo. Panašiai jautėsi ir mokslininkai, kurie tyrinėjo Didijį sprogimą. Vienas iš jų pasakė:”Bet juk tai ir yra:”Tebūnie šviesa”. O kitas ėmė rėkti:”Tai šlykštu, aš negaliu to priimti”.
Nesiimu visko aprašyti, dar neminėjau filosofijos ir kitų dalykų, tačiau laikas suprasti, o tai ir noriu įrodyti, kad Sukūrimo teorija turi mokslinį pagrindą, nors mokslu remdamasi krikščionybė ir nesiekia įrodyti savo tiesų. Taigi, krikščionybė nėra tokia primityvi, kaip galvojama Lietuvoje.
Beje, negavau atsakymo ir į klausimą, kas gi yra žmogus? Kūrinys ar evoliucijos sutapimų pasekmė?

Tai, kas neaišku šiuolaikiniam žmogui, labai aišku kiekvienam krikščioniui, kaip pasakyta Laiške Žydams:"Tikėjimu suvokiame, kad pasauliai buvo sukurti Dievo žodžiu, tai yra iš neregimybės atsirado regima".
Dovydas Biblijoje užrašė: ”Kai pasižiūriu į Tavo dangus, Tavo rankų darbą, į mėnulį ir žvaigždes, kurias Tu išdėstei, kas yra žmogus, kad jį atsimeni, ir kas žmogaus sūnus, kad jį aplankai?”.

21 komentaras:

Anonimiškas rašė...

"Pirma, taip ir nesulaukiau rimtų argumentų, kad evoliucijos teorija yra įrodyta. Cia tik del to, kad zaidi i vienus vartus, neskaitai, kas yra rasoma komentaruose. O jei ir skaitai, tai matai tik ta ka nori matyti. Cia ne tu vienas toks, visi teistai taip daro.
Beje Pta tiek kartu linkejo tau pasveikti, kad kitas jau seniai butu pasveikes :)
Grybukas

Linas rašė...

Nu, Grybuk, jei jau as zaidziu i vienus vartus, tai matyt tu jauti poreiki buti vartininku, o PTA -gyneju. Taciau jums uz tokia gynyba seniai reiktu bent geltona kortele parodyt;)
Grybuk
Teorija laikoma tik tada irodyta, kai tai patvirtinama moksliniais eksperimentais. Deja, to negalima patvirtinti jokiais eksperimentais, taigi daliai zmoniu telieka tiketi, kad si teorija teisinga, o daliai, kad neteisinga.
taigi mus skiria tik tikejimas ar netikejimas, bet ne faktai;) Ivartis;)

Anonimiškas rašė...

Tympt uz vadziu vel nuo pradziu...
Jau pavargau kartotis. Tau buvo jau viskas pateikta, pvz. kad ir eksperimentas su kikiliais. Bet tau vis vien, kad cia kiti, uz tave protingesni zmones aiskina, tau svarbiausia kaip tikram teistui, apsimesti, kad tu nieko nematei, ir toliau varyti savo. As suprantu, kad tu netiki tais kurie cia tau bando isaiskinti, bet tu pasiimk enciklopedija ir pasiskaityk. Jei bent kiek proto turi (kuo as labai abejoju(tik nepyk, kad taip sakau)), suprasi apie ka ten rasoma.
Grybukas

Anonimiškas rašė...

Jusu ginchas del teoriju yra lygiai toks pats kaip - Du pirmokai mokantys skaichiuoti iki 10 ginchytusi del realityvumo teorijos.

Mokslines teorijos yra tam kad priartetume prie gamtos desniu Suvokimo bent per 0,0000000000000000000000000000000001 milijonine dali.


O tikejimas yra tam kad zhinotume kad nors ir nezhinome nieko apie likusius 99.999999999999999999999999 %

Visais 100% pasirupins KUREJAS.

Zoozle
http://www.livejournal.com/users/zoozle/

Linas rašė...

Tu ZOOZLE turbut esi moteris, kad tokia izvalgi;)
Sutinku su tavim, kai valgau, negalvoju apie lasteles maiste, tiesiog valgau ir tiek.
O kad Kurejas pasirupins, tai as neabejoju, tik matai, kai kas per kurinius nemato paties Kurejo;)

Anonimiškas rašė...

Kad tu Linai praleidi komentarus, kur kazkas bando kazka argumentuoti, ir toliau i tai nekreipdamas demesio varai apie tai koks Dievas yra didis ir kaip viskas yra jo valioje, - tas tiesa :)

O del to kurejas, kurejo, bla bla ir t.t. Manau, kad tikrai nebeuzkalnu ta diena, kai pagaliau pavyks klonavimo eksperimentai. Ka tada idomu pasakys baznycia, apie __KUREJA__.

Linas rašė...

I dali komentaru tikrai nematau atsakyt reikalo, rasymas yra tam, kad iskelti kalusimus, sugriauti nusistovejusia tvarka, o ne duoti dalutinius atsakymus, todel dali zmoniu erzinu.
Taip pat galiu tik destyti savo nuomone, o ne rasau akademini veikala su visom nuorodom, pavardem ir galimybem. Laisva Lietuva - kaip kas nori taip tas masto, nenoriu kritikuot kitu, vien todel, kad pats mastau kitaip.
Jei turi omeny kataliku baznycia, tai jau ji siuo metu is dalies pripazista evoliucija, kaip ir kai kurios liberalios protestantu baznycos, pav, metodistu.
O ka naujo gali pasakyti klonavimas? Tai tas pats dauginimasis ir tiek. Kuo tai bendra su kurimu? gal zmones sugebes patys suskurti organinus junginus, DNR pagaminti, bet juk tai tebus kopijos pagal esama pavyzdi. Galu gale, jei tai ir ivyktu, ar tiki, kad zmogus(klonuotas) turėtu ta pacia siela, ar isvis ja turetu?

Anonimiškas rašė...

Junglist, klonavimai jau vykdomi n metų.

Anonimiškas rašė...

linai, o tu vis dar manai, kad žmogus turi sielą..?

manau, turėta omeyje ne paprastas dnr struktūros atkartojimas, bet klonavimas nuskaitant smegenyse esančią informaciją or something like that. bet dar čia kol kas tik iš fantastikos srities. kol kas.

o dėl argumentų: perskaityk komentarus dar kartą ir turėtum jų rasti. nebuvo nieko rimtesnio, ko tau nebūtų paaiškinę.
beje, pats tu rimtų Dievo buvimo argumentų irgi kažkaip nepateikei..

eh

Anonimiškas rašė...

Yeah, right :D

Ir klonai jau gatvese vaiksto tarp musu :) Pasiskaityk dar karta, ka parasiau ;)

lyzazel rašė...

Heh, dėl argumentų iš ateistų pusės - iš esmės jiems nereikia nieko argumentuoti.
Tai teistai pateikia kažkokį teiginį, o ateistai prašo įrodyti tai. Jei jį pateikusieji nesugeba pagrįsti teiginio, vadinasi, galima drąsiai suabejoti jo teisingumu.
Kitaip tariant, ateistams nereikia įrodinėti, kad Dievo nėra. Tai teistams reikia įrodinėti, kad jis yra.

Ir beje, kas liečia evoliuciją - ne taip ir svarbu, kaip ji įvyko. Jos buvimas ar nebuvimas dar nieko neįrodo. Net jei evoliucijos ir nebuvo, ar galite kaip nors rimtai pagrįsti kodėl Dievas turėtų būti katalikiškasis Dievas o ne pavyzdžiui šis:
http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monsterism

Na, bet religiniai klausimai nėra patys mėgstamiausi. :)

lyzazel rašė...

Robertai, tai tu įrodyk, kad Dievas iš viso yra...

Dėl to, kad teistai atsirado anksčiau - dar vienas labai abejotinas dalykas. Ankstyvosiose savo raidos stadijose abejoju ar žmonės kuo nors tikėjo.
O net jei ir tikėjo, tai tavo teiginys absoliučiai nelogiškas. Koks skirtumas, kas kada atsirado?

Ir beje, man (kaip ir kitiems) reikia ne mokslinių išvedžiojimų, bet faktų...

Linas rašė...

”Kai pasižiūriu į Tavo dangus, Tavo rankų darbą, į mėnulį ir žvaigždes, kurias Tu išdėstei, kas yra žmogus, kad jį atsimeni, ir kas žmogaus sūnus, kad jį aplankai?”.

Amžina rašė...

is sono ziurint kiek juokingai atrodo. vieni ant kitu metot teiginius ir aiskinat kad jums irodineti nieko nereikia. kad irodyneti turi oponentai. jokio kompromiso. nors tokio, kad gerbtumete zmoniu apsisprendima Tiketi. Ar Dievu, ar Darvinu.

Anonimiškas rašė...

Amžina, suprask, įrodinėt turi teistai. Tai logiška ir paprasta. Negali būt suprantamiau. ;)
Kitokia nuomonė - tik nuomonė, bet ne tiesa. Taigi, kitokia nuomonė - neteisinga nuomonė.

O dėl žmogaus apsisprendimo: iš tiesų, tikėk tuo, kuo nori tikėti.

Amžina rašė...

nekenciu pasakymo "neteisinga nuomone". kiekvieno nuomone yra kazkuo pagrysta. o jei pagal tave "kitokia nuomone yra neteisinga nuomone" tai galbut neisigilini pakankamai i oponento padeti ir nepabandai suprast, kodel jis taip mano.
su evoliucija paprasta - tai zmogui skiepijama nuo pat mazens, mokykloje.

Kristina rašė...

Irodyti, kad Dievas yra?!! Tai, kad tu esi siame pasaulyje siuo metu ir sioje vietoje, yra geriausias Dievo buvimo irodymas.
Gali man pateikti visus evoliucijos irodymus ir as galiu lengva ranka ir sirdimi su tavimi sutikti, bet man tai ne kiek nepaneigia Dievo buvimo, nes as visada galiu taves paklausti, o kas buvo ta jega (ir yra), kurios deka visa tai tapo tuo, kuo tapo? Ka reiskia irodyti evoliucijos teorija? Tai yra pateikti moksliniu tyrinejimu faktus, kuriu nuolat atsiranda nauju, kartais vienas kita paneigianciu, be to, nespeji ju visu zmogus sekti. Gali istisai ziureti Discovery, ir tai kazin ar jie sutalpina visa ta informacijos kieki ir suspeja zmonems viska parodyti. Zinoma, yra internetas - ta galingoji siu laiku informacijos masina... Netgi tai yra is Dievo, nes kazkas tapo toks protingas tik del Apvaizdos:P
As tikiu visais moksliniais faktais, kurie yra pateikiami nesaliskai, t.y. nesistengiant kazka paneigti, ar patvirtinti. Cia kaip ir bet kokiame tyrime (na, gal daugiau sociologiniame ar psichologiniame), kai issikeli hipoteze, ka nors patvirtinti, ar paneigti, tai taip ir pasitvirtini, nes ieskai tavo hipoteze patvirtinanciu faktu. Zodziu, irgi i vienus vartus. Galiu uzduoti jums, kurie save vadinat ateistais, klausima is kitos puses - jus irodykit, kad Dievo nera? Irgi spardysit i vienus vartus.
Bet vat dar vienas klausimas man neduoda ramybes: kuo jus tikit? Prisipazinsiu, pati kuri laika buvau beveik ateiste, bet stebedama pasauli, kuriame gyvenu, supratau, kad yra kazkas daugiau nei tik evoliucija...

Anonimiškas rašė...

"Pradėdamas šį rašinių ciklą, nesitikėjau, kad jis sulauks tokio dėmesio mano kukliai personai. Tačiau berašant išaiškėjo ir keletas dalykų. Pirma, taip ir nesulaukiau rimtų argumentų, kad evoliucijos teorija yra įrodyta."
Pradedant rasineti gal pirmiausiai reikejo bent perskaityti ta evoliucijos teorija, o tik paskui teigti neva ji tokia bloga! Kitas dalykas - evoliucijos teorija yra teorija, o tai reiskkia - irodyta! Jei ji butu neirodyta, tai ji butu tik hipoteze. Tavo ir apskritai - tikejimas nedatraukia net iki hipotezes lygio ;)
Kalbant tavais futbolo "terminais" - tau ivarcio imusti jau neimanoma - visi vartai uzgrusti ir pats tu ten ispirtas tarp kamuoliu :)))))))
Uzuojautos tavo seimai ir artimiesiems.

Pta

Anonimiškas rašė...

taip ir nesulaukiau rimtų argumentų, kad evoliucijos teorija yra įrodyta....

Tai ir nesulauksi:)) Kaip galima irodyti tai, ko nebuvo. Sofizmu cia juk neuztenka. Ji nera irodyta, ir nebus. Viskas krypsta tik i jos paneigima...

konstantinas rašė...

da

Anonimiškas rašė...

sveiki.Dievas ne kaskoks daiktas kuri galima isideti i kisene ir tau ji parodyti.Dievas yra visur, Bet valdo ne jis vienas.Taip pat ira isimaises ir blogis.Tai tarsi internetinis vyrusas.todel ir kovojama tikintys pries netikincius. Bet isaus diena kai mes visi suzinosime tiesa. Ir tikintys keliaus pas savo dieva, o netikintys pas savaji.