trečiadienis, sausio 19, 2005

Apie pamokas

Baigiam su sūnum skaityt Čipoliną, nu klaikiai neįdomu man, o jam nieko, tik paveiksliukų mažoka. Būtų geriau jei būtų atvirkščiai. Bet taip jau yra -gyvenimas pakiša tai, kas tau nepatink, o turi temti iki galo.Taigi, skaitydamas gavau gerą pamoką - nebūtinai tai, kas nepatinka tau, taip pat nepatinka ir kitiems. Tolerancijos pamoka, taip sakant. O jei jau pamoka, tai stengsiuosi išmokti.
Beje, Jėzus irgi mokė savo minius ne iš teologinių enciklopedijų, o iš paprastų dalykų: "Pažiūrėkite į padangių paukščius". Ir mokiniai žiūrėdavo...
Arba sakydavo: "Štai sėjėjas susiruošė sėti...". ir visi suprasdavo, kaip jaučiasi žmogus, kai eina sėti, kokį jis turi tikslą. Jei pamokslautų Jėzus šiuo metu, mums Jėzus, manau. sakytų:"Štai susiruošė žmogus į "Maximą". Juokauju, žinoma.
Tačiau visos jo pamokos buvo stulbinančiai paprastos, todėl daugelis žmonių jas atmeta, nes tai atrodo per paprasta.Geriau turineti karmas ir skaityti filosofiją.
Kartą brolį bandžiau pakalbinti apie Kantą.Jis man pasakė:"Baiktu, aš jau iš to amžiaus išaugau, dabar pasakas skaitau". Kažkaip man tada užėmė kvapą ir nedrįsau paklausti, kokias. Tikiuosi ne Čipoliną.

Komentarų nėra: