trečiadienis, vasario 24, 2010

Klestėkite ten, kur Dievas jus pasodino


Radau nuotrauka, kuri buvo labai svarbi man vienu metu. Gavau žurnalą rusų kalba, kurio viršelyje buvo ši fotografija, o po ja buvo parašyta "Klestėkite ten, kur Dievas jus pasodino"(rusų kalba tai skamba kitaip, reikėtų versti "bujokite, lapokite", todėl verčiu - klestėkite"). Tas žurnalas mėtydavosi iš krūvos į krūvą ir vis man badydavo akis ir piktino.
Tuo gyvenimo laikotarpiu gyvenau sudėtingai, piktinausi ir niekaip nenorėjau sutikti, kad yra kažkoks Dievas (daleiskim yra), kuris mane pasodino netinkamoj vietoj ir dar liepia klestėti... Tai neįmanoma, sakiau, kas auga ant asfalto, kas auga ant betono? Ar gali būti teisingas Dievas, jei mane įgrūdo į šitą skylę ir dar reikalauja...
Aš netinkamoj vietoj, netinkamu laiku, netinkamom aplinkybėm, todėl vienintelis ką galiu - arba susitaikyti su viskuo arba tyliai išnykti, bet jokiu būdu ne klestėti...
Žinot, brangieji, vis dėlto, Dievas žino, ką daro ir atsako už kiekvieną savo žodį. Jis sudaužė asfaltą ir galėjau įleisti šaknis. Klestėjimas - gyvenimas su Juo ir jausmas, kad gyveni, o ne egzistuoji, kai tave pasiekia syvai iš pačių gelmių, o Viešpaties jėga sulaužo net betoną. Todėl sakau tą patį, ką kalbėjo ši fotografija man - svarbu būti Jo rankose, o Jis jau žinos, kur pasodinti - klestėkite ten, kur Dievas jus pasodino.

14 komentarų:

Emanuelis rašė...

Pritariu :). Va kaip tik pastaraja savaite kazkaip apie tai galvoju, kad daug krikscionisko jaunimo, o ir vyresniu zmoniu isvaziuoja y kitas salis, nors cia tiek darbo del Evangelijos, Lietuvoj, tai man rodos, gal tinka šitie žodziai :)

Judas rašė...

Dievas mus pasodino labai geroje vietoje,- Kristuje.Kristus-tai geroji zeme,todel mes ir galime bujoti,lapoti,ir nesti vaisius,o Dievas to reikalauti.Klestejimui nesvarbi yra geografine vieta,nei socialine padetis,nei issilavinimas ir t.t.,svarbu yra tik tai,-ar mes matome,kad esame Kristuje... Jei matome,-tai mes palaiminti.:)

Anonimiškas rašė...

Mes galime įsivaizduoti, kad mes Kristuje, bet nebūti Jame.

Linas rašė...

Visi dalykai prasideda nuo vaizduotės. Taip pat sėkmingai galime įsivaizduoti, kad tik mes ten esame, o būti kur mus koks pranašas inspraudė:)Bet šiaip įrašas apie kitką.

Unknown rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
mamka rašė...

Puikus parašymas. Tiesiog puikus.

Linas rašė...

Ačiū Mamka, svarbiausia, kad esi gyva, o visa kita niekai:)

Andriau. Pirma, čia žmonės komentuoja, o ne propaganda platina. Jei kažkas kažką nori progadanduot, iš kitų pasišaipyt ar paniekint - susikurti savo puslapį ir pirmyn, laisva Lietuva, darom ką norim. O jei kažkas nori nuomonę išsakyt - visadu prašum.
Rašai:"kai paglvoji, ar tai ir yra krikscionybe? Ar tai dera su Kristaus mokymu?"
Atsakau, tokių filmukų, kurių pilna visam internete ir kuriuos daro pagrinde viena konfesija, kūrimas, platinimas neabejotinai yra krikščionybė ir dera su Kristaus mokymu:)

Emanuelis rašė...

Mano tai paprasto zmogaus suvokimo gerai, kad gimiau Lietuvoje, o ne tarkim Anglijoj, jei Viespats but panorejes buciau karalius gimes, o dbr gimiau kas gimiau, todel ir gyvenu cia kur esu pasodyts :)

Unknown rašė...

Aš tai be galo džiaugiuosi čia gimęs ir dar tokiu laiku, tokiam gražiam krašte, tokiam permainingam laike, tarp tokiu nuostabių žmonių - gyvenimas ne per sunkus ir ne per nuobodus, Dievo artumas ir darbai verčia aikčioti iš nuostabos ir džiaugsmo. žodžiu, geriau nei filme :)

Linas rašė...

Na smagu, kad yra čia dar pasiryžusių gyvent:)

Šauklys rašė...

Aš džiaugiuosiu, kad gyvenu šiame nuostabiausiam periode ir tuo, kad jau baigesi šio šėtono Edeno, šios civilizacijos egzistavimas.
Hbr.11:40 nes Dievas geresnius dalykus buvo numatęs mums, kad jie ne be mūsų pasiektų tobulumą.
Visi praeities tikintieji tik iš tolo galėjo matyti šį laikotarpį, o mes gavome privilegiją jame gyventi, buvome pasodinti Viešpaties, kad per mus pasireikštu Jo šlovė. Kas gali būti nuostabesnio kaip būti pasodintam dangiškose vietose.Ef.2:6 kartu prikėlė ir pasodino danguje Kristuje Jėzuje,
Argi nenuostabu? :)

Emanuelis rašė...

Uj Tadai, sakai jau gals atein? Tai eisiu sava masinike parduosiu, reik pasiruost pries pakelima kap reikiant :P

Šauklys rašė...

Nepulk į kraštutinumus Emanueli, jei statai namą ir žinai, kad rytoj bus paėmimas statyk jį, juk krikščionis esamuoju metu yra savo siela danguje, kaip Enochas vaikščiojo su Dievu ir viena diena jo neliko, taip vėl bus ir nereikia panikuoti, jei žmogus vaikšto su Dievu kasdieną tai kartą jis bus paimtas nuo šios žemės ir tiek, Dievas toks paprastas, kad protingieji visada tai praleidžia ;)

Judas rašė...

Idomiai cia Tadas pasamprotavo-esamuoju metu siela danguje,t.y. protas,jausmai,valia,-o kunas zemeje vaiksto su Dievu!?:),koks nepaprastas,krikscioniskas gyvenimas:)