ketvirtadienis, vasario 11, 2010

Antikristas. Eschatalogija


Biblija aiškiai sako, kad prieš grįžtant Jėzui, turi pasirodyti kita asmenybė - nuodėmės žmogus, prieštarautojas. Trumpai sakant - antikristas. Apaštalas Jonas rašė:"Vaikeliai, tai paskutinė valanda. Kaip esate girdėję, kad ateis antikristas..." 1Jono 2;18.
Kristus, reiškia "pateptasis", "antikristo" žodžio vertimas sako, kad tai bus taip pat "pateptasis", tik turintis priešingą patepimą negu Jėzus.

Antikristo nesuprasime, jei nesuprasime triasmenio Dievo ir atpirkimo darbo, kurio atspindys yra triasmenis šėtonas ir pražūties darbas.
Dievas Tėvas - nusprendžiantis Šėtonas - nusprendžiantis
Dievas Sūnus - vykdantis Antikristas - vykdantis
Dievas Šventoji Dvasia - veikiantis Netikras pranašas - veikiantis.

Todėl suprasti, kas yra antikristas galima tik žinant, kas buvo Jėzus, nes Antikristas imituos visą Jėzaus gyvenimą, o jo tikslas - suklaidinti visus ir pateikti save pasauliui kaip gelbėtoją vietoj Kristaus.
Biblija sako, kad Jėzus - kūne atėjęs Dievas, antikristas bus kūne atėjęs šėtonas. Kaip Jėzus atspindi Dangišką Tėvą ir yra tobuloje vienybėje "Aš ir Tėvas esame viena", taip ir antikristas bus absoliučioje vienybėje su šėtonu.
Kaip Kristus gimė antgamtiškai iš mergelės, taip gims antgamtiškai ir antikristas. Kaip Kristus atėjo pas žydus, taip ateis ir antikristas.Kaip Kristus skelbė katalystę, taip skelbs ir antikristas, kaip Kristus mirė ir prisikėlė, taip pat bus nužudytas ir prisikels antikristas.
Žydai vis dar laukia mesijo, nes Kristų atmetė. Ir jie gaus mesiją.
Jėzus pranašavo: ”Aš atėjau savo Tėvo vardu, o jūs manęs nepriimate. Jei kitas ateitų savo vardu, tą jūs priimtumėte”.Jono 5;43
Antikristas ateis savo vardu kaip mesijas, kurį žydai priims.
Antikristas bus žydas, kaip ir Jėzus, bus Dovydo sūnus, nes žydai nepriims mesijo, kuris kūnu būtų ne žydas.

22 komentarai:

Olgerdas rašė...

O kasdienybeje viskas biski paprasciau yra.Tarp musu zmoniu...Koznas is musu galime tapti(ir laiks nuo laiko buname) antikristo dalele,kai ateiname savo vardu.Kitaip pasakius,prakisinejame save kaip etalona.Kozna karta kai tik pasakome ar sirdy nutariame,kad "tebunie mano valia"-is dalies esame tie sesetukai...Beje,gana neblogai antikristo asmenybe atskleidziama vienoje V.Solovjovo knygoje.Ten taip pat akcentuojama stai si charakterio savbe-viskas del saves.

Linas rašė...

Tadai, prašiau nekopypeisint ir neteršt, rašyk pas save ką tik nori ir kiek nori.
O prieš keikdamas kitus, pasižiūrėk į savo denominaciją(sekančia žmogum) ir nekalbėk abstrakčiai. Ir ką tai bendro turi su tema? Rašyk savo nuomonę ir neapgaudinek - 2 žodžiai mano, o visi kiti Branmano, kaip sakė per operaciją YYY'Neee, nepoidiot"

Anonimiškas rašė...

Viską rašiau vien biblijos citatomis, bet tu prisigalvoji Linai. Atsipršau nežinojau, kad čia biblijos cituoti negalima.

Anonimiškas rašė...

Ir antra nieko aš nekeikiu Linai, kartais tikrai sunku tave suprasti.

Linas rašė...

Tadai, tu turbūt pats neperskaitai tu Branmano tekstu oprieš dėdamas, o ten kiekviena proga pakeikejama, antra, Biblijos percituot nereikia, nes kas čia skaito, žino, trečia esi mokytas žmogus, tai bent pirma perskaityk, ką rašau prieš komentuodamas, nes nukalbi į šoną. Susikaupk, studentas:) O kol kas - du.

tadas rašė...

Iz.58:6 Ar ne toks pasninkas, kurį Aš pasirinkau: pašalinkite nedorybės pančius, išlaisvinkite pavergtuosius, suteikite laisvę prislėgtiesiems, sulaužykite kiekvieną jungą.
Ar čia kas bloga, kad reikia išlaivinti vidinį žmogų? kad jis mūsų 'AŠ' nelaisvėje. Kad kiekvienas iš mūsų turi nedorėlį ir jis bus atskleistas ir t.t.
Parašiau nuostabiausius dalykus, o tu trini.

Šauklys rašė...

Arba, kad nuotaka yra Jo pilnatvė.
Efeziečiams;1:22
ir visa paklojo po Jo kojomis, o Jį patį pastatė viršum visko, kad būtų galva bažnyčios,
1:23 KURI YRA Jo kūnas,
PILNATVĖ To, kuris visa visame pripildo.

ir bažnyčios balsas, toks pats kaip ir Viešpaties balsas:
Apr.22:17 Ir Dvasia, ir sužadėtinė kviečia: "Ateik!" Ir kas girdi, teatsiliepia: "Ateik!" Ir kas trokšta, teateina, ir kas nori, tesisemia dovanai gyvenimo vandens.

Juk tai nuostabu.
Nuotakos- Rūtos knygoje rašoma
3:11 Nebijok, mano dukra. Visa, ko prašai, aš padarysiu. Visi šio miesto gyventojai žino, kad tu esi dora moteris.

Kodėl jis viską padarys, nes pas juos vienos mintys, tie patys žodžiai, norai, kaulas iš Jo kaulų, štai kas Kristaus Nuotaka.
Mane tai džiugina.

iz58:9 Tu šauksies, ir Viešpats atsakys, prašysi pagalbos, ir Jis tars: 'Aš čia!' Jei pašalinsi iš savo tarpo priespaudą, negrasinsi ir nekalbėsi tuštybių,
Mt.24:23 Jei tada kas nors jums sakys: 'Štai čia Kristus', arba: 'Jis tenai!', - netikėkite,

nes Kristus Žodyje, o apreiškimas duotas(apreikštas Žodis) Jo tautai, ir ant to apreiškimo pastatyta bažnyčia, Kristus savo tautoje ir jokie antikristai mums nebaisūs. Dievas slepesi paprastume, net kai mes valgome išpažystam, Kristų, jei kažkas nemirs gyvulys ar augalas mes negalėtume gyventi, visas fizinis pasaulis tik šešėlis.

ramaske rašė...

Jautrios fantazijos ir greitai susizeidzianciu demesiui!!Sis mano komentaras gali niekais paversti apokaliptines nuotaikas!


Pamenu,vaikysteje su draugais,pasitaikius progai veliau grizti namo,pavakarodavom, pasakodami vienas kitam baugias,pusiau tikras,pusiau prigalvotas istorijas.Tai cia jus,vyrai irgi gal pasigasdint nutaret,ar fantazija palenktyniaut?Jei taip,tai gal ir man ka surezgus?Jei jau taip savaiciu tikslumu zinios siekia,tai,sakau,gal ir valandu tikslumu tamsuoli ramaske apsviesit:))

Arunas rašė...

Matai, Ramaske, kad tos savaites jau yra praejusios pries pora tukstanciu metu. Aisku setonas ta pranasyste gali panaudoti saves kaip mesijo pateikimui (nes tikrai zydai Jo tebelaukia), tai mums svarbiausia zinoti Dievo Zodi ir nenuklysti is paskos pasirodiusiam kokiam mesijui.

Mano nuomone Apr. knygoje zveris yra popiezija. Antikristas tai setonas, nors kitur aiskiai matyti popiezija, o taip pat ir mes patys

Judas rašė...

Yra daug nuomoniu del Antikristo,ir daugelis ju neturi pagrindo Raste.
Kas del 70 savaiciu,kurias Dievas skyre Zydu tautai (Dan.9:24),tai jos buvo suskirstytos i tris dalis.Pirmos dvi dalys jau issipilde,liko trecia dalis-paskutinioji savaite,kuri prasides tada,kai pakils Antikristas ir sudarys sutarti su Zydais,kad tie galetu septynius metus taikoje garbinti savo Dieva.

Pirmoji dalis,kuri susideda is septyniu savaiciu (49m.),apima perioda nuo isduoto isakymo atstatyti Jeruzale iki jos atstatymo su aikstemis ir sienomis.(25eil.).Antra dalis,kuri susideda is 62 savaiciu,apima perioda nuo Jeruzales atstatymo iki Pateptojo Kunigaikscio nuzudymo,t.y.Kristaus nukryziavimo.Veliau,Jeruzale bei sventykla yra sunaikinama (26),ir tai padaro vieno kunigaikscio pulkai,ir tas kunigaikstis-Romos imperatorius Titas.
Taigi,pirmoji ir antroji dalis sudaro lygiai 69 savaites,kurios jau issipilde,ir issipilde pazodziui.Lieka dar viena savaite,t.y. 7 m.,kuri prasides tada ,kai bus sudaryta sandora su daugeliu (ne tik su zydais) (27).,ir taip pat issipildys pazodziui.
Nuo 69 savaiciu pasibaigimo iki paskutines savaites pradzios atsiranda didelis laiko tarpas,beveik 2 tkst.m.,ir tai Baznycios amziaus laikas.
Kai kas teigia,kad visos savaites jau praejusios,tai jie taip pat turetu teigti,kad atejo Antikristas,kad atstatyta Romos imperija,kad atstatyta Jeruzales sventykla,kad jie praejo didiji suspaudima ir t.t.:)

Tadas rašė...

Vatikanas su žydais sudarys ekonomine sutarti wallstreet'e, bet vėliau Vatikanas sulaužys sutartį ir apgaus žydus.

Judas rašė...

Pagrysk Zodziu.

Linas rašė...

Judui tik padėkosiu, kad jis detaliau apie tas savaites išaiškino. Kad praėjo paskutinė savaitė tikrai nėra jokio pagrindo teigti. Nes visi sutinka, kad antikristas dar nebuvo atejęs. O kas liečia Vatikaną ir popiežių, tai nėra Biblijos vietų, kurios nurodytų būtent į juos.

Judas rašė...

Biblija mums nieko nesako apie antgamtini Antikristo gimima.Taip pat nerasoma,kad Antikristas ateis pas zydus,kaip Kristus atejo.Ir taip pat nesakoma,kad Antikristas skelbs karalyste,kaip kad Kristus skelbe.Jis neapibudinamas kaip mesijas,kurio laukia zydai...

Pasakyta,kad jis sudarys sandora su daugeliu vienai savaitei.Kodel ir kam bus reikalinga tokia sandora?Zydams,jiems bus reikalinga tokia sandora,nes kai kils Antikristas,jis tures didziule itaka ir valdzia,todel zydams reiks garanto,kad jie galetu laisvai aukoti aukas savo Dievui,nes jie jau bus atstate sventykla,todel ta sutartis jiems bus tam tikra apsauga,nuo Izraeli supanciu priesu,is Antikristo puses.
Juk Antikristas iki savaites vidurio leis zydams laisvai aukoti savajam Dievui aukas,visai nestatydamas saves nei i mesijo vieta,nei i Dievo vieta,jis net nebus Izraelio zemeje.Zydais niekaip jo nelaikys mesijumi,nes jie tarnaus savo Dievui sventykloje,ir aukos Jam aukas,kaip ir seniau,deka sudarytos sutarties su Antikristu.

Savaites viduryje sutartis sulauzoma,ir Antikristas jau nebe tas,kuris buvo iki taikos susitarimo,jis jau tas,kuris buvo nuzudytas ir prisikeles,ir astuntas (cia glaustai),ir elgiasi visiskai priesingai,-aukojimas uzdraudziamas,sventykla istustinama,sedasi kaip Dievas sventykloje ir skelbiasi Dievu.Prasideda didysis suspaudimas.

Ziurim ka turim.Paskutines savaites, pirmuosiuose 3,5 metu Antikristas nesireiskia Dievu,bet turi didele valdzia ir jega,rodo palankuma zydams,leisdamas jiems laisvai tarnauti savo Dievui.Ir jis pats nebus Izraelio zemeje.
Taigi,teigimas,kad Antikristas bus zydu priimtas kaip Dovydo sunus,mesijas,skelbs karalyste, ir pan.neturi jokio pagrindo Raste.
Kiti 3,5 m.aiskiai atskleidzia Antikristo tikraja esybe,bei parodo jo darbus.Tai iskaitoma laisvai.

Tad as nesutinku su tokiu aiskinimu,kad Antikristas ateis kaip zydu laukiamas mesijas ir zydai ji priims kaip mesija.

Linas rašė...

Turim Judai. Jis vadinamas Biblijoj Antikristu. Tuo viskas pasakyta - Kristus, tačiau ne tas. Jėzus sakė "Kitas ateitų savo vardu". Taigi ateis, jį priims. Apie antgamtinį gimimą būtų galima ginčytis, bet kad antikristas bus šėtonas kūne, kokiu būdu jis ateis tokiu atveju? Materilizuosis iš karto, ar gims?
Pasižiūrėk, kokios karalystės laukė žydai, tokią ją ir gaus.
Antikristas skelbs karalystę, tik kaip teisingai pastebėjai, ji bus politinė. "Kai žmonės kalbės: “Ramybė ir saugumas”, tada juos ir ištiks netikėtas žlugimas". ir t.t.

mamka rašė...

Su valentino diena :0) Gal dar pasidžiaukim truputį,kol tas antikristas ateis :0)

Judas rašė...

Turim viena Biblija,o supratimai skirtingi.Is vienos Biblijos negali issisakoti daug skirtingu nuomoniu.Manau,Biblija nemazai atskleidzia kas yra Antikristas,ir is kur jis kils,ir ka jis atliks.Rasto eilute:Jon.5:43 "Jei kitas ateitu savo vardu,ta jus priimtumete",-visai nenusako apie Antikristo atejima...jei butu pasakyta:"kai kitas ateis savo vardu,ta jus priimsite"-tada dar butu galima manyti,kad tai nurodoma i Antikrista,bet originalus pasakymas,visai apie kitka kalba,ir tai patvirtina visas to skyriaus kontekstas.

Apie pati Antikristo gimima nerasoma,kaip apie Kristaus,bet Danieliaus knygoje galima pamatyti is kur kils Antikristas ir kas jis toks bus ir ka darys ir kieno valdzia ir jega tai darys.
Kaip ir rasiau,jis, iki didziojo suspaudimo pradzios nebus Izraelio zemeje,ir nevaikscios po ja,kaip kad Kristus vaiksciojo ir skelbe karalyste.Tad zydai negales ji priimti ir paskelbti kaip savo mesija.Jis be to ir ne zydas bus.Ka jis padarys tokio "gero" zydams,tai, kad leis jiems 'savaite' tarnauti savo tevu Dievui sventykloje.Be to jis padarys taika su daugeliu,ir visi gales laisvai garbinti savo dievus,iki tam tikro laiko.

Anonimiškas rašė...

Judas šiek tiek blaiviau mąsto, o Lino interpretacija tikrai neturi jokio pagrindo Biblijoj.
Aš atėjau savo Tėvo vardu, o jūs manęs nepriimate. Jei kitas ateitų savo vardu, tą jūs priimtumėte.
cituoju Judą;
",-visai nenusako apie Antikristo atejima...jei butu pasakyta:"kai kitas ateis savo vardu,ta jus priimsite"-tada dar butu galima manyti,kad tai nurodoma i Antikrista,bet originalus pasakymas,visai apie kitka kalba,ir tai patvirtina visas to skyriaus kontekstas.
Idomu, kodėl Linas taip interpretavo?

Arunas rašė...

As noreciau pagirti jus visus, kad domites Dievo Zodziu. Visi kalbame panasiai ta pati, tik truksta kazkokiu smulkmeneliu, kad visi sutartume.
Pirmiausia matau spraga 70 sav. aiskinime. Jei paimsime keleta skirtingu vertimu, pamatysime, kad Dan.9,26 sako (pacituosiu)- Ir po pasibaigimo sesiasdesimt dvieju septynetu bus perduotas Pateptasis mirciai ir nebebus, o miestas ir sventykla bus sugriauti...
Iseina taip, kad cia kalba eina apie kas ivyks ne iskart po 62sav. , bet per ilgesni laika. T.y. po 62 sav. bus nuzudytas Pateptasis ir po kiek tai laiko bus sugriauta Sventykla.
Paskutine sav. negalime atskirti neribotu laiko tarpu nuo kitu 69 sav., nes cia yra viena vientisa pranasyste (aisku , si pranasyste turetu pasikartoti ateityje). Todel paskutine savaite eina is karto ir per puse savaites yra sustabdytas aukojimas ir atnasavimas ( t.y. Kristaus mirtis, perplysta uzdanga skyrusi Sv.Svenciausiaja nuo Sventosios dalies, auku nebereikia, nes jau turime Kristaus auka), o po pilnos savaites, arba pasibaigus visoms 70 pranasystes savaitems, buvo sudaryta Sandora su daugeliu (t.y. galutinis zydu nuopolis -Stepono nuzudymas, ir Petras krikstija pagoni Korneliju).
Gal supratot kuo norejau pasidalinti. O del tos pranasystes pasikartojimo jus dabar ir issakot savo nuomones, kas gali buti ateityje.
Noreciau paklausti jusu, ka manote apie ka raso 2Tes.2,3-9 eilutes

Judas rašė...

As cia matau ne tik spraga ,bet ir grubia klaida.Tokiame Aruno aiskinime,Kristus nukryziuojamas 2 kartus.Viena,praejus 62 savaitems (nuo Jeruzales atstatymo iki Pateptojo Kunigaikscio nuzudymo,t.y.Kristaus nukryziavimo.),kaip pasakyta Danieliaus pranasysteje
O kita karta-per paskutine savaite,kaip pasakyta Aruno aiskinime.

Linas rašė...

Na, mes čia esam skirtingų aiškinimų atstovai. Ar tai blogai? Nemanau, kad kas nors pateks į geheną už tai, kad neteisingai įsivaizdavo pranašysčių išsipildymą ir aiškinimą. Suprasim ar ne jos vis tiek įvyks. Išgelbėjimo klausimu tai nėra svarbiausias dalykas, todėl geriau būtų neužsikietinti, jei kitas supranta ne taip kaip aš.

Darius rašė...

Gaila bet niekur nerandu labai nuoseklaus paskutiniu dienu aiskinimo pagal Sventa Rashta, atkeipkime demesi,kad yra du zverys
,galvos,ragai,istvirkele moteris ant to vieno is zveriu,netikras pranasas,bei asmenine persona antikristas