antradienis, vasario 16, 2010

Antikristas. Antgamtinė karalystė


Aišku, kad antikristo karalystė ir jo valdžia bus antgamtinė. Kristus savo bažnyčiai davė antgamtinę jėgą, dvasios dovanas. Jėzus sakė, kaip pažinti tikinčius - juos lydės ženklai: "Ir kurie tikės, tuos lydės šie ženklai: mano vardu jie išvarinės demonus, kalbės naujomis kalbomis,ims plikomis rankomis gyvates ir, jei išgertų mirtinų nuodų, jiems nepakenks. Jie dės rankas ant ligonių, ir tie pasveiks”.Morkaus 16;17-18
Taigi, antikristas imituodamas Kristų taip pat stengsis ateiti su ženklais ir stebuklais - Biblija sako "Ano nedorėlio atėjimą, šėtonui veikiant, lydės visokios jėgos, ženklai ir netikri stebuklai ir visokia neteisumo apgaulė žūstantiems už tai, kad atsisakė mylėti tiesą savo išgelbėjimui. 2 Tesalonikiečiams 2;9
Antgamtinė jėga, antgamtiniai stebuklai - žmonės laukia šito, susidomėjimas antgamtiškumu didžiulis. Antikristo stebuklai bus skirti suklaidinti žūstančią žmoniją, kad ji sektų paskui jį.
Jau dabar dalis krikščionių taip bijo būti suklaidinti, kad ignoruoja bet kokį antgamtiškumą, o veikiančius Šventosios Dvasios dovanomis tarnautojus ir denominacijas - atmeta, Šventajai Dvasiai paliekama simbolinis vaidmuo - vesti į atgailą. Tačiau jei kažkur per tarnavimą ima sveikti žmonės, prakalbstama negirdėta kalba arba (neduokdie)iš mirties prisikelia žmogus, pasipila vertinimai kaip šarlatanizmo, okultizmo, ekstrasensorikos ir t.t.Beje, ne iš pasaulio, o iš pačių krikščionių pusės. Geriausiu atveju tai laiko kvailiojimu ir vaikiškumu, o blogiausiu - demonų apsėdimu ar tarnavimu pačiam šėtonui. Deja, yra krikščionių net sukurti "specialūs tarnavimai", skirti demaskuoti vieną arba kitą tarnavimą, žmogų, bažnyčią.
Taip, antikristo karalystė bus antgamtinė, tačiau tik todėl, kad Dievo karalystė yra antgamtinė su veikiančiomis bažnyčioje Dvasios dovanomis. Paulius nesikuklina rašyti apie savo tarnavimą: "Iš tiesų jūsų akyse pasitvirtino apaštalo ženklai: visokeriopa kantrybė, ženklai, stebuklai ir galingi darbai." 2Kor12;12
Todėl, mano nuomone, krikščionys atmesdami bet kokį antgamtiškumą, net nesigilindami į jo šaltinį, kartu ignoruodami Dievo jėgą, duotą bažnyčiai, tikrai neapsisaugos nuo antikristo apgaulės. Mano galva, kaip tik jie greičiausiai bus apgauti, nes atmesdami neišmoks atpažinti Dievo dovanų savo laiku, todėl paklius į paklydimą. Antikristo karalystės stebuklai bus tokie, kad neturintis Dievo Dvasios pažinimo, garantuotai papuls į apgaulę. Netikri pinigai yra tik todėl, kad yra tikri. Atsisakydami žiūrėti į tikrus pinigus, žmonės nepažins netikrų, antikristas jiems įbruks savo gamybos banknotų.
Sakykim, rašoma, kad netikras pranašas, garbinantis antikristą, sugebės net "ugnį iš dangaus nuleisti". Apreiškimo 13;13. Antikristo tarnai imituos Dievo tarnus. Sakote neapsigausim, jeigu jau parašyta.Deja, kvaila būtų manyti, jog esam stipresni ir gudresni už antikristą... Tačiau tokiu momentu daugelis prisimins Mozę, Elijų, Eliziejų, kuriems meldžiantis taip pat ugnis krisdavo iš dangaus ir prarydavo aukas. O jei antikristo tarnas kalbės Dievo vardu ir ugnis kris ant aukos Dievui ir taip pat ją praris, kaip po Elijo maldos? Tokiu momentu daugelis, kurie atmeta dabar krikščionybės antgamtiškumą bus priblokšti ir suklaidinti.Užsidarę nuo Šventosios Dvasios jie neturės liudijimo viduje, o protas bus bejėgis tokių vaizdų akivaizdoje. Taip pat paklius į paklydimą tie, kurie jau dabar antgamtiškumu laiko visokius keistus pasireiškimus (pav., vadinamosios Mergelės Marijos apsireiškimai, lenkiasi "verkiančioms statuloms", "aliejumi, krauju verkiantiems paveikslams", garbina "šventas vietas"), jie jau, mano galva, visiškai paruošti antikristo karalystės su jo ženklais ir stebuklais pasirodymui.Jiems visai nesvarbu, kas ir kodėl daro stebuklus, svarbu, kad būtų kalbama apie gėrį, grožį, taiką. Antikristas taip ir kalbės.

5 komentarai:

Zita rašė...

Tai čia taip išeina, kad galingai parašei - štilis :)
Jei tokiom temom ir toliau rašysi visi komentatoriai išbėgios :)))

Mano komentaras šia tema bus trumpas: NENORIU tokios karalystės.

Linas rašė...

OI Zuta čia kaip mokykloj - nenoriu, bet teks:)

Arunas rašė...

Nesuprantu, Linai, o kam mums reikes atskirti, kad kazkas darys stebuklus, nuleisdins ugni ar dar ka? Geriau pastudijuoti antra Kristaus atejima, o trumpai , tai si regini matys visi ir kaip is kapu kelsis mirusieji, kad kartu su islikusiais gyvais sventaisiais butume pagauti debesysna , pasitikti Viespaties ore.
Dabar visokie masonai su setonu priesakyje ir suka galvas, kaip suklaidinti zmones su savo stebuklais. O Kristus ispejo, kad neitume, kur bus kazkokie apsireiskimai ar stebuklai.
O del skirimo kokia dvasia mus veikia, tai turime patys atpazinti kieno ji yra. Del kito, kuris daro stebuklus, as negaliu atsakyti ir nezinau is ko ji.
Kaip atpazinti? Tai tik tikrai nezaidziant ivairius "zaidimus"...

Cia as nekalbu apie uztarimo malda, ligoniu gydima. O del "kalbu", rekia skirti, ar ji is Dievo, ar is setono? Cia, kaip tarybiniais laikais, orginalu mazai, o aplink vienos padelkos :)

Linas rašė...

"o kam mums reikes atskirti, kad kazkas darys stebuklus, nuleisdins ugni ar dar ka? Geriau pastudijuoti antra Kristaus atejima"

O tam, kad tai vyks prieš antrą atėjimą, kol jis bus įvyks daugelis dalykų ir daugelį bus bandoma suklaidinti.

Judas rašė...

Jeigu mes esame susipazine su pranasystemis,mes neapsigausime.Kai ateis ir prades pildytis aprasyti ivykiai,mes prisiminsime,kad apie tai esame skaite,-tas mus ir sustiprins,-Sv.Dvasia mums tai primins...Todel svarbu yra, jau dabar, rimciau pasidometi bei pastudijuoti pranasystes,nes gyvenam paskutiniaisiais laikais.
Arunas teisingai pasake,kad reikia pastudijuoti antra Kristaus atejima.Tai daug naudingiau,negu kad stebuklu ieskojimas,ar tai ju atmetimas
Realu yra ir tai,kad,kas dabar per daug sureiksmina stebuklus,-nuo stebuklu ir kris.

Mes laukiame Kristaus,o ne Antikristo,Antikristas tam tikra prasme padeda ateiti Kristui,ir jei mes sulauksime Antikristo pasirodymo,galesime jam,bei netikram pranasui pasakyti aciu uz antgamtinius ferjerverkus,kurie nurodo i greita, musu laukiamo Viespaties atejima!