pirmadienis, gegužės 30, 2005

Kam priklauso Katalikų bažnyčia

Savaime suprantamas dalykas, net klausti nereikia, ar ne? Juk sakoma, kad tai tikroji bažnyčia, įsteigta paties Jėzaus Kristaus ir apaštalų, stovinti ant Petro kaulų ir istoriškai perimanti tradicijas. Tai yra Dievo organizacija ir popiežius vadina save Dievo vietininku. Ar iš tikrųjų Katalikų bažnyčia yra Dievo? Apie tai susimąsčiau skaitydamas apie Fatimos apreiškimus, kurie, kaip jau rašiau anksčiau, reikalavo garbę atiduoti ne Dievui, bet Marijai ir radau dar kai ką stulbinančio, apie ką nutylėti būtų "griekas", nors daugeliui tai tulėtų laaaabai nepatikti. Bet dar kartą sakau - ne aš sugalvojau tas dogmas ir kitas keistenybes. Jei mano kaltė tik tai, kad drįsau pamąstyti kitaip, nei liepiama oficialiai, ką gi, tuomet esu kaltas, bet nutylėti vis tiek negaliu.
Katalikybė tuo ir patraukli, kad iš savo pasekėjų praktiškai nieko nereikalauja – gyvenk kaip nori, tik būk ištikimas bažnyčiai. Tiesa, visai kitokie kriterijai yra politikai – ten jau reikalavimai atsiranda. Taigi, daugelis save vadinančių katalikais (80 procentų Lietuvos gyventojų) net ir neužduoda sau klausimo, ar tinkamą gyvenimą gyvenu, tiesiog vykdo tradicijas ir net negalvoja apie dogmas, kuriomis seka. Taigi, grįžkime prie klausimo, kam priklauso Katalikų bažnyčia. Daugelis turbūt išpūs akis, bet tikrai ne Dievui… Netikite? Be reikalo – tai paliudija oficialūs Vatikano dokumentai.
“1984 m. kovo 25 dieną popiežius Jonas Paulius II ir dauguma vyskupų, kiekvienas savo katedroje, paaukojo Bažnyčią ir pasaulį Marijos Nekaltajai Širdžiai”. Na ir kaip jums patinka? Taigi Katalikų bažnyčia yra paaukota Marijai. Galite sakyti, kad įvyko nesusipratimas, bet “1991 m. gegužės 13 d. popiežius Jonas Paulius II dar kartą paaukojo Bažnyčią ir pasaulį Marijos Nekaltajai Širdžiai (gal iš pirmo karto nepriėmė?)”. Aišku, interpretacijos vietai yra sočiai, bet Biblija sako: ”Kas Dievo, Dievui”… Praktika Katalikų bažnyčioje rodo:” Kas Dievo… Marijai”…
Taigi, katalikams būtų laikas išsiaiškinti, kam priklauso jų lankoma bažnyčia, nes apie tai niekas net nepagalvoja, o Vatikanas stengiasi to negarsinti ir neakcentuoti, bet aš labai imu abejoti, ar kuo nors ši organizacija siejasi su Dievu, jei net jam oficialiai ir nepriklauso. Ir tai nėra juodinimas ar menkinimas - tai oficialūs duomenys.
Jei netikite, tai prisiminkite popiežiaus Jono Pauliaus II popiežiavimo devizą “Visas tavo”, skirtą Marijai.
Labai įdomų - vietininkas buvo Dievo, o priklausė “visas Marijai”, bažnyčia turėtų būti Kristaus, bet paaukota tai pačiai Marijai.
Kyla klausimas – kodėl iki šiol Marija dar nepaskelbta Dievu, jei visa Katalikų bažnyčia jau priklauso jai?
Kada tai įvyks?

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

vaje vaje :) koks siaubas. kokia netektis. kokia isdavyste. koks zmoniu paniekinimas. siaube siaube.

Na ka, kuo toliau tuo labiau apie ka rasyti nebeturi? :-)

keista, kad toks protingas zmogus, leidzia sau tokias nesamones rasyti.

Anonimiškas rašė...

Kodėl nesamones?
Man nuo mažens buvo keista,
kad krikščionybė laikoma monoteistine religija, nors joje yra 3 dievai(tėvas, sūnus ir šventoji dvasia) ir dar daugybė garbinamų asmenų.

Linas rašė...

O jei nerasyciau tai tu nesamoniu ir nebebutu?
Kazkaip netikiu, jos butu, man nemazai kraujo kainavo, kol savarankiskai atsikasiau.
O be to apie nesamones visada smagiau rasyt;)

Anonimiškas rašė...

AUKA SENIEMS DIEVAMS

Anonimiškas rašė...

Na idomiai cia su tuo kataliku baznycios uzrasymu Marijai.Is tikruju keistai siektiek skamba.Bet juk kataliku baznycia nera zemes sklypas kuri galima vienam ar kitam uzrasyti.Baznycia tai bendruomene.Dievas - tai meile.Baznycia yra tiek Dievo tiek zmogaus tiek Marijos.Ji puoseleja zmogiskasias vertybes ir moko mus doros, meiles.Nu bet cia mano nuomone.O jeigu jau Jonas Paulius II baznycia atidave Marijai tai mums tuo labiau neturetu kilti abejoniu. :}

Anonimiškas rašė...

Amen tikra tiesa, atsimenu kai mazas buvau, tai nors ir zinojau, kad katalikybeje yra tik vienas Dievas, bet man marija atrode deive salia triasmenio Dievo.