ketvirtadienis, gegužės 05, 2005

Lietuva blaivioji

“Lietuva jau išblaivinta”, galėjo pagalvoti daugelis, kai paskelbė jaunimo projektų konkurso rezultatus. Tarp konkurso laimėtojų – Blaivybės fondo parengtas projektas „Sektų prevencijos programa jaunimui“. prkilni, bet kas gi parengė? Blaivybės fondas...
Dar įdomiau, kad projektas, pasirodo, parengtas “Jaunimo narkomanijos ir kitų priklausomybės formų, nusikalstamumo ir psichologinių krizių (savižudybių) prevencijos“, rėmuose. Užjaučiu fondo darbuotojus, kurie daug privargo tampydami girtus sektantus, kol galiausiai suprato, kad nuo buvimo "sektose" organizme galimasi alkoholis. Su tuo negtaikstytis, nes kris valstybinio alkoholio pramonės rodikliai.
Įšeitų, kad nevalstybinis religingumas, įvardijamas kaip sektantizmas, tampa viena iš “priklausomybės formų” arba “nusikalstamumo krizių”.
Išties Lietuvoje nebėra geriančių, tikrai galiu patvirtinti, belieka susidoroti su visais, kurie nevaikšto į mišias, ir viskas.
Ko gero, Blaivybės fondas tokiu būdu nusprendė viešai apsijuokti, kitaip negaliu paaiškinti, kodėl “Destruktyvių sektų” sąraše įvardijamos adventistų (viena iš stambiausių protestantiškų evangelikų bažnyčių) ir naujųjų apaštalų bažnyčios.
Šios bažnyčios laisvai ir be suvaržymų veikė dar “smetoninėje” Lietuvoje ir pagal šiandieninį Religinių bendrijų įstatymą, seniai turėjusios būti pripažintos tradicinėmis.
Bet aš amžinas nihilistas, jei jau Lietuva blaivi, eisiu ir prisigersiu, kad Blaivybės fondui būtų ką veikti. Žūsta žmonės;)

Komentarų nėra: