penktadienis, gruodžio 10, 2004

Krikščionybė persikraustė

Štai ką radau pasauliniame tarnavime DCI, kur krikščionys iš visų šalių rašo laiškus, dalinasi tarnavimu, poreikiais, norais ir regėjimu. Absoliuti dauguma laiškų yra iš Lotynų Amerikos ir Afrikos. Panašu, kad Europoje liko tik institucinė krikščionybė. Krikščionybė persikraustė ir nežinia, ar sugrįš...

Laiškai:
“Po daugelio laukimo mėnesių Adriana išvyksta į Valenciją. Ten ji prabus iki kitų metų vasario. Bet kuri bažnyčia, kuri nori pasidalinti mūsų regėjimu, kad Viešpats atveria didžiules galimybes Lotynų Amerikos evangelistams reevangelizuoti Europą, gali į ją kreiptis.
Mes domimės nacionalinėmis mažumomis Ispanijoje, taip pat gal kas patars, kaip misionieriai gali apsirūpinti save, pasirūpindami nedideliu bizniu.
Žoržas ir Adriana Zaxradnicek, Argentina

”Daugelis žmonių visame pasaulyje girdėjo, kad Kinija išgyvena milžinišką prabudimą, kai kurie duomenys liudija, kad kasdien Jėzų įtiki po 30 000 žmonių. Tačiau tik nedaugelis žino, kad prabudimo sėkla – tūkstančių kankinių kraujas, kurie užmokėjo labai didelę kainą už tai, kad laikėsi gyvenime Evangelijos tiesų ir buvo ištikimi. Vien per vadinamąjį bokserių sukilimą buvo nužudyta 30 000 krikščionių. Prabudimo sėkla - kankinių kraujas”.
”Freidi Faks” , Kinija

“Jei jūs iš Afrikos, siųskite man savo maldos poreikius, o jei jūs misionierius, papasakokite, ką jūs darote, nes kitais metais aš pats vyksiu į Afriką, kad pamatyčiau, ką daro Viešpats”.
Sandra Zambarano, Kolumbija

“Gal kas gali pasirūpinti vaikais – pabėgėliais. Tai - Dievo vaikai, kurie norėtų turėti tėvus krikščionis”.
Džonas Mansarėjus, Gana, pabėgėlių stovykla

“Mūsų kelionės į Indiją metu viename neturtingųjų rajone radome moterį induistę, kurios dukra sirgo nepagydoma pneumonijos (plaučių liga) forma ir turėjo mirti. Mes meldėmės už ja, vėliau visą kelionę Šventoji Dvasia vėl ir vėl primindavo mums šitą mergaitę.
Prieš mums išvykstant į Meksiką, vietinis pastorius patvirtino, kad mergaitė sveika, o jos motina kviečia kaimynus induistus pažintį Tikrąjį Dievą”.
Sara, Adriana, Džoelis, Transkultūrinių misijų mokykla, Mantgomeris, Meksika

“Mes norime važiuoti į Europą, konkrečiai – į Prancūziją tarnauti Viešpačiui kaip misionieriai. Mūsų širdyse yra skausmas dėl Prancūzijos, mes su žmona meldžiamės už šią šalį. Galėtume melstis efektyviau, jei geriau žinotume Prancūzijos problemas.
Migelis Andželas Rodrigezas, Panama

Komentarų nėra: