antradienis, vasario 21, 2006

Suvienodinti taisykles

Karikatūrų skandalas uždave kai kuriuos klausimus, kaip reaguoti vakariečiams, kokios yra laisvės ir demokratijos ribos. Ar reikia žiūrėti demokratiškai į tuos, kurie patys gyvendami Vakaruose iškelia palkatus "Demokratija eik į pragarą". Beje, demokratijos silpnumą parodė ir rinkimai Palestinoje - teroristinė organizacija demokratiniu keliu užėmė valdžią ir ką? Neseniai skaičiau vieno mulos interviu, tai jis pareiškė - dabar naujas etapas, mums svarbu kuo daugiau musulmonų atgabent į Europą, o šariatą mes įvesim demokratiniu būdu, kitaip sakant, nubalsuosim.
Jo, pagalvojau, štai kas vyksta, kai teisės yra, o pareigų niekas nepareikalauja...
Ką daryti? Na aš nežinau, bet žinau viena - nuolaidžiauti negalima ir reikia suvienodinti taisykles. Europoje dygsta mečetės, o musulmoniškose šalyse deginamos bažnyčios, žudomi krikščionys. Saudo Arabijoje iki šiol nėra nė vienos bažnyčios, Biblijos turėjimas iš viso yra kriminalinis nusikaltimas, o vakarai nuolaidžiauja - jei čia įžeisi musulmono jausmus, lauks teismas, o jei ten tave daužys lazdom ar net nužudys, niekas nė piršto nepajudins. Kas imsis taisyklių? Beje, tie, kurie vadina save ateistais, džiaugtis ar kažkaip kitaip mojuoti rankytem neturėtų - tipo aš čia ne prie ko. Musulmonų akim, esat dar niekingesni už krikščionis:)

Demonstracija musulmonų Londone."Laisve, keliauk į pragarą" skelbia plakatai.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

JO.plakatas tikrai geras....

Anonimiškas rašė...

Masalmonams yra pasireishkes "aukos sindromas" - jie visad nuskriausti, jie visad aukos. Teisybe sakai, daug teisiu, o pareigu - 0.

Bet va, Bushas ish dalies imasi iniciatyvos tuom klausimu. Jo irgi daug kas del to nekenchia. Pasaulio visuomeneje vyrauja tokie jausma kaip "uzhuojauta nuskriaustam" musulmonui.

Chia jau IMHO nieko nepakeisi - taip bus kol nebeliks demokratijos, arba pakol visi ishsiskersim.

Kristina rašė...

Kazkaip kai parasei apie musulmonu "aukos sindroma" prisiminiau Izmaeli. Jis juk turejo tpti paveldetoju, bet... gime, blyn, toks Izaokas, del kurio turejo tevo namus palikti... Jo, kaip gerai viskas atsispindi siais laikais. Aciu Dievui, kad turime Jo pazada... Jei netureciau, ko gero, musulmone patapciau... Nors kazin ar kas nors gero is to iseitu...

Linas rašė...

Aga, Izmaeli tu cia gerai prisiminei, beje Izaokui buvo pasakyta, kad tavo brolis bus tas, kuris griaus nuojat akis:) taip ir vyksta