ketvirtadienis, vasario 23, 2006

Lig šiol neskaitėte Korano?

Europoje kyla susidomėjimas islamu, o islamo mokytojams puiki proga parodyti, kad islamas yra ne toks, ne teroristinis, kad kilnus ir t.t. Ir pasiūlys paskaityti Koraną – Dievo žodį. Bet studijuoti toliau, neįsitikinus tikrumu ir pagrįstumu, tiesiog yra kvaila.
Taigi, manau, kartais verta užmesti akį. Koranas padarys ir daro įspūdį tiems žmonėms, kurie neskaitė Biblijos – o Lietuvoj kiek yra skaičiusių? Vienetai – puiki dirva islamui plisti. Paklausite kuo čia dėta Biblija?
Visų pirma Koranas teigia, kad Biblija yra tiesa, kad Mohamedas yra paskutinis Biblinio Dievo pranašas, o Koranas – galutinis apreiškimas.
Biblijoje, kuria rašė apie 40 žmonių per maždaug 1500 metų, išties viskas yra susieta ir nėra prieštaravimų – ką tvirtina Senasis testamentas, tą patį sako Naujasis, viskas yra cituojama raidžių tikslumu.
Tačiau paskaičius Koraną,kurį surašė vienas žmogus, akivaizdu tai, kad jis visiškai prieštarauja tam, ką Dievas apreiškė Biblijoje. Labai lengva patikrinti, tiesiog pažiūri, kur Koranas cituoja Bibliją ir matai, kad Koranas nėra Biblijos tęsinys, jis nėra to paties Dievo įkvėptas, nes elementariai neatitinka.
Pavyzdys.
"Ir prisiminkit
Kaip Musa (Mozė) savo tautai sake: "O mano tauta, Jus paėmėt veršį, sau tik padarėte skriaudą, todėl dabar turite užmušti vienas kitą už nuodėmę šitą.
Ir prisiminkit, kaip jūs pasakėt Musai: "O Musa, tavim nepatikėsim, kol Viešpaties veido neišvysim".
(Sura "Karvė")
Biblija apie tą patį įvykį sako taip:
Jie sakė Mozei: "Tu kalbėk su mumis! Mes klausysime. Tačiau tenekalba su mumis Dievas, kad nemirtume!" Žmonės stovėjo toli, o Mozė priartėjo prie tamsaus debesies, kur buvo Dievas. Viešpats liepė Mozei pasakyti izraelitams: "Jūs patys girdėjote, kad Aš iš dangaus kalbėjau su jumis”. Jie sakė: "Visa, ką Viešpats įsakė, vykdysime ir būsime klusnūs".
(Išėjimo 20)
Palyginkime:
1.Koranas sako, kad žydai atsisakė tikėti, kol nepamatys Viešpaties ir nepamatę nepakluso Mozei.
2.Biblija sako, kad žmonės prašė Mozės, kad tik nematytų Viešpaties, kad nenumirtų, ir sakė, kad klausys ir nematę.
Ar gali būti, kad tas pats Dievas pateiktų skirtingus dalykus? Manau, kad elementari logika sako, kad tai neįmanoma. Vėliau pateiksiu ir kitų pavyzdžių.

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Apie tai kazkaip negalvojau, įdomu.
2ras

ugne rašė...

pries kelis metus girdejau kad didziausias atsivertimu skaicius ir labai sparciai augancios gerbeju gretos butent islame..

Linas rašė...

Propaganda, Ugne, nors vakaruose kurie jau pagoniski beveik, gali buti, o siaip krikscionybe sparciai auga net Irane, neseniai skelbe, akd buvo arestave ten 300 sekmininku pastoriu. Tai galima isivaizduot, kad padetis yra kiek kitokia, negu skelbiama islamo dienrasciu. A dazniausiai pereina moterys, kurios isteka uz musulmonu - pagrindinis daugejimas.

Anonimiškas rašė...

Linai,irane kas pereina i krikscionybe yra sia musulmonai,ar paie tokius girdejai?ju dauguma yra irane,irake libane,bet rask nors viena sunna musulmona kuris tapo krikscioniu,as negirdejau to.skaityk apie sunna ir sia musulmonus.jie turi skirtingu tikejimu.ir tiesa kad islamas greiciausiai plintanti religija.tie kurie irane tie kurie pakeite religija,buvi musulmonai SIA skaityk apie tai.o moterys dauguma taip pat is tu paciu saliu.nezinai nieko ir komentuoji apie islama.

Anonimiškas rašė...

Ugne,paskaityk korana,tikrai viska suprasi,as pati buvusi krikscione,tik islame suradau tiesa.

Linas rašė...

Brangioji, labai daug žinau, kas nesutampa su islamo norais. nebūtina gyventi pagal propagandą, tiesiog daugelio dalykų tu nežinai, Sakykim Saudo Arabijoje yra apie 50 000 pogrindinių krikščionių, Egipte - apie milijoną, patys islamo mokytojai žino pagal pranešimus, kad kasdien vien afrikoje islamą palieka tūkstančiai, Nigerijoje mečetės pamaldas ėmė rengti sekmadieniais, kad neitų į bažnyčias. Krikščionių buvo 1900 m. afrikoje tik 4 milijonai, dabar jų - apie 520 milijonų. todėl kalbėti apie islamo spartų augimą yra faktiškai kalbėti apie norus. Islamas auga tik dėl demografijos ir mištių santuokų, sakykim, Britanijoj kasmet į islamą pereina apie 5000 žmonių, dauguma jų - ištekančios moterys. Prancūzijoje islamą palieka kasmet 25 000 žmonių, 10 000 pereina į protestantų bažnyčias, 15 000 į katalikybę. tokia yra statistika, deja.