ketvirtadienis, vasario 09, 2006

Panika dėl karikatūrų


Skandalas dėl musulmonų pranašo Mohamedo karikatūrų krečia visą pasaulį. Minios musulmonų pasipiktinę griauna ambasadas ir degina pastatus.
Tačiau pačių musulmoniškų šalių spauda spausdina tokias "karikatūras", kurios net netelpa į sveiko proto rėmus. Pavyzdys iš musulmoniško laikraščio - "Šaronas ėda musulmonus". Karikatūra išspausdinta 2003 metais.
Joje Izraelio ministras pirmininkas Arielis Šaronas pavaizduotas kaip kanibalas, ryjantis žmogų - nelaimingą ir visų skriaudžiamą musulmoną.
Kažkas gerai pasakė: "Kai per rugsėjo 11 žmonės žuvo dėl to, kad juos nužudė Muchamedo vardu, musulmonai neprotestavo, nors tai pats didžiausias pasityčiojimas iš jų pranašo, o dabar protestuoja dėl piešinėlių". Manau, vakariečiams tai neįkandama. Beje, lietuviai irgi neturėtų džiaugtis, kad jie ne danai - jokio skirtumo, jų požiūriu, vis tiek esame vakariečiai.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

joa gera

Sol rašė...

Na kaip čia pasakius. Ginčytis su beskonybe kvaila, bet dėti tokias karikatūras į savo blogą - tai jau net nebe beskonybė. Pasakysiu paprastai - gėdytis turetum, krikščioniu save vadindamas.

Anonimiškas rašė...

nemanau, kad cia kazkas blogo karikaturose, bet lietuvaiciai irgi geruliai, kai muslimai pyksta del karikaturu, tai kas cia tokio, juk tai nekalti piesinukai, bet patys del kalnapilio reklamos, tai nagais ir dantimis uz stabuko isniekinima sudraskytumem :)