trečiadienis, vasario 15, 2006

Susipažinkit - mesijiniai žydai





Vienoje krikščioniškoje konferencijoje mačiau ant scenos grupę jaunų žmonių, kurie atvyko pasveikinti. Labai nustebau, kai viena mergina pasakė:"Mes esam žydai, mano senelis kilęs iš Vilniaus ir mes esam krikščionys" ir toliau kalbėdama pacitavo jos mėgiamą vietą iš Luko Evangelijos, kai Jėzus pradėjo savo tarnavimą "Viešpaties Dvasia ant manęs, nes jis patepė mane, kad neščiau gerąją naujieną vargdieniams".
Taigi, pagalvojau, fantastika - žydai ir krikščionys.Argi taip būna?
Sunku suprasti, kas turi atsitikti žydui, kad jis į savo gyvenimą priimtų mesiją Jėzų, Ješua, kaip jie sako, juk būtent krikščionys daugiau kaip 1500 metų juos persekiojo visais įmanomais būdais, neleisdavo turėti nuosavybės, atimdavo turtą, rengdavo pogromus, jau nekalbant apie nuolatinę pajuoką. Beje,žydui daug sunkiau patikėti ir dėl to, kad jei jis pareiškia, kad tiki Mesiju, iš karto pašalinamas iš bendruomenės ir lieka vienas priešiško pasaulio apsuptyje, tai tolygu mirties nuosprendžiui.
Tačiau nepaisant visko, Dievas rado kelių, kaip aplankyti vėl šitą tautą. Šiandien mesijinių žydų yra tiek JAV, tiek Europoje. Jie turi savo sąjungas, savo tarnavimus, kurie savo šaknimis nueina į Senojo Testamento laikus, bet kartu jie nebijo ir naujovių - jų bendruomenių susirinkimuose drąsiai Dievui grojama ir gitaromis.
Pavzdžiui, JAV yra 12 vien rusakalbių mesijinių žydų bendruomenių, turinčių apie 2000 narių. Šiomis dienomis kaip tik ir vyko rusakalbių mesijinių žydų konferencija - nuotraukos iš ten.

13 komentarų:

Anonimiškas rašė...

vo kokių yr ant svieto...

ugne rašė...

kazkas apie tokius ir cia yra: http://www.blogas.lt/ruah/45551/

Sol rašė...

Įdomi formuluotė, įdomios išvados.
Pasitikslinsiu - ar netgi neofitai žydai yra blogai, ar žydai iš principo yra blogai?
Klausimas kyla dėl Tavo drasaus (kone fundamentalistinio) sprendimo perspausdinti savo bloge abejotinos vertės karikatūras, įkvepiančias dzhihadui (patikslinsiu: žudymo bet ko, kas tiki Viešpačiu, bet neskaito Korano). Jeigu galėtum detalizuok, kuo tau žydai nepatinka. Nes tokie pareiškimai slidūs ir kyla abejonių .

Anonimiškas rašė...

O kodėl žydai krikškčionys "nesiriša"? Tai va judėjai krukščionys ūtų kažkas ne taip, o žydas krikščionis čia tas pats kas lietuvis krikščionis. Bent jau aš nematau skirtumo...

Anonimiškas rašė...

Sol, as atsiprasau uz netaktiska klausima, bet kodel "sol" ? Ar kaip nata? Ar kaip dona Sol? Ar siap sau? Nu idomu man ir viskas :0)

Sol rašė...

O kodel mamka, o ne mama, mamule ?
Sol kaip invincitus jei norite, arba kaip tirpalas. Daugiaprasmis žodis (iki šio atrinkau bent 17 reikšmių -lotyniškų, angliškų, yra ir judejiška), trumpas ir skambus, prilipo netyčia, patiko.

Linas rašė...

Na, SOL, visu pirma karikaturos visai nekviecia nieko dhihadui, tiesiog yra antisemitines ir spausdina jas musulmoniska spauda. Tiesiog norejau kad zmones turetu galimybe palyginti ir tiek su Muhamado karikaturom.
O nesu nei antisemitas nei antimuslimas. Bet nemanau, kad reiktu drebeti, kaip tai daro europa siuo atveju pries smurto pasauli.
Turbut perskaitei tik antraste?:)
Zydai man patinka, o tai Lietuvoj pavojingas daiktas:)
O kam kyla klausimus apie zydus krikscionis tai siulau nueit i Ugnes nuoroda
http://www.blogas.lt/ruah/45551/
Kad suprastumet, kodel nuostabu, kad zydas tampa krikscionimi.
Labs Mamaka, tave turbut darbdavys prie pelno buvo prispaudes?:)

Linas rašė...

Beje, pamirsau pasakyti, kad daugeliu stveju ir esu fundamentalistas:) Blogai?:)

Anonimiškas rašė...

Aciu, Sol, uz paaiskinima :0) As tai mamka, nes tokia grynai mamka ir esu :0)
Linai, neprasivardziuok :0) O darbe man rojus, gi mano darbdavys Venesueloj, tai sia savaite visa kruva knygu i darba nusitysiau, nes mano toks darbas, kad puse darbo dienos nieko neveikiu :0) Bent kol kas, nes mano darbui arteja "paskutinioji" :0)

Linas rašė...

Mamka, persiprasau, Verionika mane tampe vakar rasant, tai taip ir isejo:0

Anonimiškas rašė...

Gal kas zino,ar yra ju Lietuvoje?

Anonimiškas rašė...

Gal kas zino,ar yra ju Lietuvoje?

Linas rašė...

Taip yra bendruomenė Vilniuj, parašykit į paštą, duosiu koroordinates