penktadienis, balandžio 16, 2010

Suvaldyta krizė



Premjeras Andrius Kubilius pasakė tokią pagyrūnišką kalbą apie Vyriausybės darbą, kad nereaguoti neįmanoma. Pasak jo, jis "suvaldė krizę"...
Istorijoje dažnai sakoma, kad imperijos ir totalitarinės diktatūros statomos ant žmonių kaulų. Vienintelė mintis, kuri ateina į galvą, paklausius Kubiliaus, kad toks "krizės suvaldymas" irgi pastatytas ne ant ko kito kaip ant žmogaus kaulų. Nedarbas, masinė emigracija, ašaros, atlyginimų mažinimas, darbo vietų naikinimas, valstybės struktūros griovimas - štai ant ko stovi toks "krizės suvaldymas".
Patarlės sako, kad ant kitų vargo sau laimės nepastatysi. Man asmeniškai bjauriausia, kad viskas pateikiama atvirkščiai. Valdžia pareiškia, kad ji priversta uždarinėti mokyklas, naikinti ligonines, todėl, kad vaikų mažiau, ligonių mažiau, tai neapsimoka. Mes ramiai praryjame - išties logiška. O juk viskas yra dėl to, kad valdžia nesirūpina, kad žmonės nebijotų auginti vaikų, kad neemigruotų, kad pakankamai uždirbtų ar bent jau dirbtų. Kaltė perkeliama ant mūsų pečių - esą čia mes kalti, kad nebėra vaikų, kad neša autus kur kas tik gali.
Nenustebsiu, jei vieną dieną politikai durs į mus pirštus ir pareikš, kad tai mes sukeliam krizę, o jie gelbsti kaip tik gali.
O man toks "suvaldymas" primena šią nuotrauką - greit ir politiniai asilai išstips tokioje suvaldytos krizės žemėje.

7 komentarai:

Šauklys rašė...

Krizė tik gilės ir viskas eis blogyn. Artėja idomūs laikai, kaip sakoma prisisekite diržus ir mėgaukitės skrydžiu. Greitai gyvenimas taps nebepakeliamas, ir Dievo tauta iš visos širdies pradės šauktis Viešpaties, kaip žydai po 400m. Egipto priespaudos Dievo šaukėsi, taip ir prieš paskutinįjį Išėjimą Dievo vaikai pakels balsus, nuo Liuterio jau praėjo 400m. ir politinė,ekonominė,religinė sistema "egiptas" vis stipriau spaudžia išrinktąją tautą ir Viešpats laukia, kada Jį pašauks Jo vaikai iš visos širdies. Džiugu.

Judas rašė...

O tie,kurie saukiasi Viespaties Vardo kasdien-eis tik stipryn.Jie neziuri i situacijas,jie ziuri i Viespaties sloves veida dvasioje ir atspindedami Jo slove-keiciasi diena is dienos.Jie diena is dienos ruosia save Viespaties sugryzimui.Viespaties sugryzimas priklauso nuo tikinciuju pasiruosimo.Jie zino,kad dabar Viespaciui rupi ne kiek ekonomine situacija,-kiek Jo istikimuju tikinciuju subrendimas,kuriu deka Viespats sugryz,ir savo antru sugryzimu,Jis sutriuskins visa zmogiska valdyma,ir pastatys savo karaliska sosta,ir karaliaus visoje zemeje.Dziugu...:))

Linas rašė...

Ot matai rado kuo džiaugtis piliečiai. Nieko čia džiugaus:)

Cêça Santos rašė...

Linas a paz,(esta é respota ao seu comentário no meu blog)

pelo menos dessa vez foi em português...rs!

Sei que todos os discípulos de JESUS, foram perseguidos, e continuarão sendo, perém feliz é aquele que vive num país que se pode expressar livrimente sua fé.

Oremos por todos os missionários!

Quanto a repressão governamental, "não andeis anciosos por coisa alguma", coloca a tua confiança no SENHOR e descansa NELE. ELE CONCEDERÁ O QUE DESEJA O TEU CORAÇÃO.

QUE A PAZ DO SENHOR SEJA CONTIGO.

CONTE COM A MINHA ORAÇÕES!

Linas rašė...

Eu uso o tradutor do Google, eu sinto muito por seu trabalho:)

Cêça Santos rašė...

Linas sorry, did not want to be rude ... I loved your comment on my blog, just found it amusing the agreement ...

I hope you do not get offended.

I am very playful, is part of my personality.

GOD BLESS YOU!

AND FORGIVE ME ONCE MORE.

___________________________

Linas Atsiprašome, nenorėjo būti grubus ... Aš myliu savo komentarą mano dienoraštyje, tiesiog atrodė juokingas susitarimą ...

Tikiuosi, kad jums nereikia gauti įžeidė.

Aš esu labai žaismingas, yra dalis mano asmenybė.

Į sveikatą!

Ir atleisk man dar kartą.

Linas rašė...

OK!:)