šeštadienis, sausio 26, 2008

"Nustok būti vergu"

Iš paskutinių naujienų, mane sukrėtė viena.
Į Liberiją savanoriškai grįžęs lauko vadas,1979-1996 pilietinio karo generolas Džošua Miltonas Baij(Joshua Milton Blahyi) komisijai, kuri turi pašalinti nesutarimus po pilietinio karo, pasakojo apie savo gyvenimą. Dabar evangelikų pastoriumi esantis Joshua Milton Blahyi pasakojo, kad ritualiniais tikslais valgė vaikų širdis. Jis pasakojo, kad per karą nužudė tukstančius žmonių turėdamas tikslą juos paaukoti dvasioms. 38 Joshua Milton Blahyi pilietinio karo metu vadovavo grupei paauglių, kurie nuogi, veikiami narkotikų, eidavo į ataką. Generolas jau 11 metų tapo vieno afrikiečių kulto nariu, o 1982 tapo šio kulto žyniu. Jis išgarsėjo kaip žmogus, kuris turi antgamtinių galių. Tačiau palaikyti "magiškoms" galioms reikėjo reguliarių žmogaus aukų - jam atnešdavo vaikus, kuriems jis išplėšdavo širdis ir jas suvalgydavo.Joshua Milton Blahyi sako, kad pats asmeniškai nužudė apie 20 000 žmonių.
Nežinia, kiek jis dar būtų nužudęs, bet 1996 metais viena moteris atnešė savo vaiką kaip auką. Kai nužudę vaiką jis ir jo kariai suvalgė širdį, Joshua Milton Blahyi pasirodė Kristus, kuris pasakė: "Nustok būti vergu".
Pagalvojau, ką aš pasakyčiau tokiam žmogui, ką pasakytų bet kuris žmogus? Manau, kad žodžių pritrūktų. Jei aš turėčiau galimybę apsireikšti, tai turbūt prašvokščiau:"Išgama", "degsi per amžius", "Gyvulys" ir t.t.
Tačiau Dievas turi ką pasakyti ir žino, ką pasakyti. "Nustok būti vergu" -jaučiu, kad šitie žodžiai tiek pat reikalingi mums, kaip ir Afrikoje..

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Ar tu tiki, kad tai tiesa?

Anonimiškas rašė...

Kuri konkreciai vieta tave doina?
Linas

Anonimiškas rašė...

Nezinau, visos... Tiesiog pasidarė įdomu, ar tu tuo tiki. Šiaip tai nenoriu komentuoti nieko per daug. Tik kaip žmogus, šiuo atveju, tu, pasirenka kuo tikėti? Jei tiki, kad pav. šiam žmogui pasirodė Jėzus ir pakeitė gyvenimą, kodėl netiki Satja sai Babos teisumu? Kodėl vienom istorijom tiki, o kitom ne? Pagal kokius "išmatavimus"?

Linas rašė...

Na zudikai taip paprastai nepasikeicia.tai viena, antra tikiu, kad Dievas veikia iki siol.
o del sai babos, kuo reikia tiketi? kad jis yra dievas kaip skelbiasi? Na tikrai netikiu. Todel netikiu ir jo zodziais - apgavikas tiesos nepaskys, kad ir kaip sviesiai atrodytu ir ismintingai.
Tik pasakau, kad kitiems netrukdau tuo tiketi, jei kas mano, kad sai baba dievas - į sveikata, nesipriešinu, manykit.

O jei nori sužinoti kuo skiriasi Jėzus ir Sai Baba, Muchamedas, Buda ir dar visa eile mokytojų, tai skirtumas vienas - Jėzus ne pats sugalvojo - apie jį buvo jau parašyta Senajam testamente ir visi laukė, kad Jis pasirodys. jis pasirodė ir tiksliai išpildė pranašystes.kadangi Jėzus viską padarė tiksliai, todėl tikiu, kad ir tai, ką Jis pasakė apie ateitį, apie save yra tikslu ir teisinga. Todėl Biblija yra patikimas šaltinis.

Tuo tarpu Sai baba, Muchamedas ir kiti pasiskelbė patys pranašais dievas, mokytojais. tai vieno žmogaus sukurta religija, dvasingumo sistema ar dar kas nors.

Anonimiškas rašė...

Aišku :0) Man tik buvo įdomu. Pasiginčysiu kitą kartą, dabar nelabai turiu laiko :0)

Anonimiškas rašė...

Žmogus sušnabždėjo: “Dieve, kalbėk su manimi”
Ir pievų vieversys užgiedojo.
Bet žmogus negirdėjo…

Taigi žmogus šūktelėjo: “Dieve, kalbėk su manimi”
Ir griaustinis ir žaibas nusirito dangumi.
Bet žmogus nesiklausė…

Žmogus apsižvalgė aplink ir pasakė: “Dieve, pasirodyk”
Ir žvaigždė suspindo ryškiai.
Bet žmogus nematė…

Ir, žmogus šūktelėjo: “Dieve, parodyk man stebuklą”
Ir gimė gyvenimas.
Bet žmogus nepastebėjo…

Taigi žmogus pradėjo verkti iš nevilties:
“Paliesk mane, Dieve, leisk man suprasti, kad tu čia”
Tada Dievas pasilenkė ir palietė žmogų.
Bet žmogus nusikratė drugelį nuo savęs ir nuėjo….

Štai toks banalus kažkieno parašytas eilėraštukas... Mums vis reikia Dievo buvimo įrodymų. Reikia, kad pakeistų nusikaltėlius, reikia, kad kažkam atsivertų stigmos (per teliką laidą rodė). Kodėl mums reikia kažkokių absurdiškų stebuklų? Ir ar tai stebuklai? O gal stebuklas kad ir Veronikos Pavilionienės balsas? Klausau dabar udrio ariją ir kitas jos dainuojamas dainas ir galvoju- Dievas taip arti mūsų... Ir jis nuolat apdovanoja mus ir savo tvariniais gamtoje ir nuostabiais žmonėmis... Nuo kurių gera, nuo kurių šilta, nuo kurių ramu, nuo kurių šviesu...

Anonimiškas rašė...

Mamka, tu visiškai teisi. Biblija sako:"Daugel kartų ir įvairiais būdais Dievas kalbėjo, pastaruoju metu jis prabilo per savo Sūnų".
Dievas išties arti, bet ką mes darom su tuo artumu? Pasakom, Dievas palauks, aš turiu savo gyvenimą.Iš kitos pusės bendras supratimas, kad Dievas yra irgi nieko nekeičia žmogaus gyvenime.Dievas yra konkretus, jo pažinimas konkretus ir pasekmės taip pat.
O dėl stebuklų - Jėzaus stebuklai nėra tokie svarbūs jo dieviškumui įrodyti ar išvis kažkam įrodyti. tai "pašalinis produktas" - svarbiausia kad Jis įvykdė raštus"Štai einu, kaip apie mane Raštų rietime parašyta".
O ten kur jis ėjo, ten ir vyko neįtikėtini dalykai, kuriuos mes vadinam stebuklais - jo prigimtis tokia. Biblija sako "Jėzus Kristus toks pats vakar, šiandien, per amžius". Jėzus nepasikeitė - Jis taip pat rūpinasi žmonėmis, taip pat myli, taip pat daro stebukls. ir tai tiesa.
L