ketvirtadienis, lapkričio 08, 2007

Jehovos liudytojai ir klaidinga religija



“Klaidingos religijos galas arti” – rėksmingai skelbia viena iš Jehovos liudytojų brošiūrų.”Kas yra klaidinga religija?”,- retoriškai klausia Jehovos liudytojai. Kol jie nesuskubo atsakyti, atsakysiu aš – tai religija, kuri klaidina žmones.Pavyzdžiui, Jehovos liudytojų religija.


Štai ką skelbia oficialus Jehovos liudytojų tinklalapis apie tariamai lemtingus pasauliui 1914 metus.
“ Biblijos tyrinėtojas Čarlsas Teizas Raselas 1876 metais parašė straipsnį „Kada baigsis nežydų laikai?“, buvo pasakyta: „Septyni laikai baigsis 1914 m. e. metais.“ Nežydų laikai — tai laikotarpis, viename Biblijos vertime pavadintas „nustatytaisiais tautų laikais“ (Luko 21:24, NW).
Pirmiausia čia ir sustokim. Santrumpa NW Jehovos liudytojų raštuose žymi jų pačių Biblijos vertimą, kuriame gausu įžūlių pakeitimų ir kuris jų raštuose naudojamas tada, kai reikia pagrįsti tai, ko Biblija paprastai nesako.
Taigi grįžkime prie citatos “Nežydų laikai — tai laikotarpis, viename Biblijos vertime pavadintas „nustatytaisiais tautų laikais“ (Luko 21:24, NW)”.
Va ir klaidinimas – jie nesako- MŪSŲ vertime, jie sako VIENAME. Tuo tarpu Biblija sako ne “nustatyti tautų laikai, o “pagonių” laikai. Jau nekalbu, kad ši pranašystė pagal Jėzaus žodžius įvyks tada kai”bus ženklų saulėje, menulyje ir žvaigždėse, tautos blaškysis gąsdinamos baisaus jūros šniokštimo” (Luko21;25).
Kas yra klaidinga religija?

230 komentarų:

1 – 200 iš 230   Naujesnis›   Naujausi»
Anonimiškas rašė...

"Va ir klaidinimas – jie nesako- MŪSŲ vertime, jie sako VIENAME. Tuo tarpu Biblija sako ne “nustatyti tautų laikai, o “pagonių” laikai."

Tai o kas mes dabar ne pagonys? Svenciame tokias pagoniskas sventes kaip Jonines, Kaledos, Velykos, Stabmeldziaujame ir t.t. baznyciose pilna stabu (pazeistas Dievo istatymas "Isejimo 20:4,5") "Nedirbsi sau drožinio nei jokio paveikslo, panašaus į tai, kas yra aukštai danguje ir kas yra čia, žemėje, ir kas yra vandenyse po žeme. 5 Jiems nesilenksi ir jų negarbinsi, nes aš VIEŠPATS, tavo Dievas, esu pavydus[i2] Dievas..."

Kolkas matau, kad teisybe parasyta, kad baigsis pagoniu (kur galima sakyti "tautu")laikai...

Anonimiškas rašė...

nu pavyzdziui galima svesti ramadana, tai ar jau nebebusiu pagonis?:)
Esmė ta, kad pagonių laikai baigsis ir, beje, jie pagal Jahovos liudytojų teologiją JAU PASIBAIGĖ 1914 metais.(tais metais Jahovos liudytojai paskelbė:"Milijonai dabar gyvenančių niekuomet nebemirs" ir tokius plakatus klijavo visame pasaulyje. Deja, praėjo jau beveik 100 metų, iš tų laikų kartos liko tik vienetai, šimtai, jei liko.
O skelbia klaidingas pranašystes tik klaidinga religija.

Anonimiškas rašė...

Nu ir rasytojas uzsigriebe.
Pradejo analizuoti ir kritikuoti Biblines pranasytes, kurias izvelge ir perprato tik zmones apdovanoti ypatinga Dievo izvalga. Panasiai kaip pirmokas ateitu pas dvyliktokus ir laikytu nelogiskais, nesamoningais ju matematinius vadovelius.
Autoriui ir daugumai pradedanciuju Biblijos skaitytoju, patarciau pradeti tyrineti Biblija nuo ABC, pvz.:
- Koks yra Dievo vardas?
- Kas yra Jezus Kristus?
- Kas yra Velnias?
- Kas yra Dievo Karalyste?
- Ka Dievas numates del ateities?
- ir t.t.

Anonimiškas rašė...

"Biblines pranasytes, kurias izvelge ir perprato tik zmones apdovanoti ypatinga Dievo izvalga". Garantuoju, kad nei Raselas, nei Bruklino korporacija neapdovanoti įžvalgomis, nes 5 kartus skelbė melagingas pranašystes apie Armagedoną, paskutinį kartą 1975 berods.
tai koks tas Jehovos liudytojų korporacijos mokymo tikrumas?:) Nulinis. Tiek pat vertas ir visas mokymas.

Anonimiškas rašė...

"Garantuoju, kad nei Raselas, nei Bruklino korporacija neapdovanoti įžvalgomis, nes 5 kartus skelbė melagingas pranašystes apie Armagedoną, paskutinį kartą 1975 berods".

Gal galetum nurodyti tikslu zurnalo numeri arba data, kuriame buvo paskelbta bent viena is Jusu minetu datu? Man niekas tokio zurnalo ar pranesimo dar neatrado. Gal kai kas is nariu buvo asmeniskai issiskaiciave sia data ir veliau kai nesulauke - atkrito. Sutinku. Patys kalti. Organizacija niekada neskelbe ir neragino spelioti pabaigos data. Ir logiska, koks zmogus ar organizacija galetu zinoti sia data, jeigu Raste pasakyta: "Tačiau tos dienos ir valandos niekas nežino, nei angelai danguje, nei Sūnus, tik Tėvas" (Mk. 13:32)

Anonimiškas rašė...

Brangus žmogau, nei tu nei kiti Jehovos liudytojai tų žurnalų ir nematys, juk nepatariama skaityti senų "Sargybos bokštų", kaip pasenusios literatūros.
Šitą datą žinau iš buvusių Jehovos liudytojų, liudijimų, kurie laukė, bet po to, kai armagedono taip ir nebuvo, suprato, kad Dievo organizacija melagingų pranašysčių negali skelbti.
bet jeigu reikia regimų įrodymų, kad Jehovos liudytojų korporacija skelbė melagingas pranašystes, pabandyk įsivesti į paiešką "Princų namai". Tai ir dabar stovintys statiniai JAV, kuriuose gyveno JL prezidentas Ruterfordas. Jie pastatyti kai korporacija "pranasavo", kad prisikels Abraomas, Dovydas ir kai kurie kiti Dievo žmonės ir ruošėsi juos ten apgyvendinti. (beje, galite rašyti man į paštą, kampe yra, parasysiu viską, ką žinau)

Anonimiškas rašė...

As nesu rimtas, bet is kitos puses, nepaneigsite, kad Kristus grizo 1914 metais ir nematomu būdu vadovauja JL korporacijai?
Taigi, pasiekėte auksta lygi hierarchijoje, jei leidžia naudotis priejimu, bet kita savaite paskelbsiu ir tikslų SB numeri, kur apie tai kalbama buvo. Tiks?

Anonimiškas rašė...

Labai "auksta"! :))) Tamsta, kiekvienas liudytojas arba norintis juo tapti gali naudotis ir tyrineti visus organizacijos leidinius.

Cia keleta Rasto vietu apie nematoma Kristaus dalyvavima nuo 1914 metu: Ps. 110:1,2; Heb. 10:12,13; Apr. 12:9-12.

Tamsta, tikejimas Dievu yra rimtas reikalas. Zmogus, kuriam idomus ir svarbus dvasiniai klausimai i tai ziuri rimtai.

Jeigu kada sumastysite rimtai i tai ziureti, patarciau skaityti Rasta, prasyti Dievo supratimo ir supratimas ateis pas Jus (Pat.2:1-5). ;)

Anonimiškas rašė...

Teiksitės juokauti? Tai grynas teologinis nesusipratimas - matyti tai, ko nėra ir negali būti. Pasižiūrėkit į citatas. Išvados:
1. Niekur nėra nei 1914, nei jokios kitos datos minima.
2.Jei kas ir dalyvauja, tai "didysis slibinas". Negi Jehovos liudytojai galvoja, kad Kristus ir yra "didysis slibinas"?:)
3Apie Jėzų paskyta:"amžiams atsisėdo Dievo dešinėje,
nuo tol laukdamas, kol Jo priešai bus patiesti tarsi pakojis po Jo kojų". Ar jau patiesti priešai? Jei priešai patiesti, tai mes jau gyvename Dievo karalystėje. Ar taip yra? žinoma ne.
4Taigi "apie nematoma Kristaus dalyvavima nuo 1914 metu" nekalba nė viena iš šitų vietų. Tuo labaiu, kad Biblija sako atvirščiai, jog Jėzaus dalyvavimas ir atėjimas bus LABAI MATOMAS. "Kaip žaibas tvyksteli iš rytų ir nušvinta iki vakarų, toks bus ir Žmogaus Sūnaus atėjimas". Mato 24;27.
Išeitų Jehovos liudytojai sako, kad Jėzus buvo melagis? :)
Jėzus niekada nemelavo, todėl jei Jis pasakė kaip ateis, taip ir ateis.



Viešpats tarė mano Viešpačiui: “Sėskis mano dešinėje, kol patiesiu Tavo priešus tarsi pakojį po Tavo kojomis”.
Viešpats duos Tau iš Siono Tavo stiprybės skeptrą. Valdyk savo priešus!
Psalmė 110 1-2

O šis, paaukojęs vienintelę auką už nuodėmes, amžiams atsisėdo Dievo dešinėje,
nuo tol laukdamas, kol Jo priešai bus patiesti tarsi pakojis po Jo kojų.
Hebrajams 10 12-13


9 Taip buvo išmestas didysis slibinas, senoji gyvatė, vadinamas Velniu ir Šėtonu, kuris suvedžioja visą pasaulį. Jis buvo išmestas žemėn, ir kartu su juo buvo išmesti jo angelai.
10 Aš girdėjau danguje galingą balsą, sakantį: “Dabar atėjo mūsų Dievo išgelbėjimas, galybė, karalystė ir Jo Kristaus valdžia, nes išmestas mūsų brolių kaltintojas, skundęs juos mūsų Dievui dieną ir naktį.
11 Ir jie nugalėjo jį Avinėlio krauju ir savo liudijimo žodžiu. Jie nebrangino savo gyvybės, net iki mirties.
12 Todėl džiūgaukite, dangūs ir jų gyventojai! Bet vargas gyvenantiems žemėje ir jūrai, nes pas jus numestas velnias, kupinas didelio įniršio, žinodamas mažai beturįs laiko”.
13 Slibinas, pamatęs, kad yra nutrenktas žemėn, ėmė persekioti moterį, kuri buvo pagimdžiusi berniuką.
Apreiškimo

Anonimiškas rašė...

Pats Jėzus pasakė "kas pajėgia išmanyti, teišmano" (Mt 19:12).
Dvasiniams dalykams suprasti toli grazu neuztenka buti "laikrasciu apzvalgininku", o reikia ypatingos dvasines izvalgos. Todel palyginus nedaug zmoniu "pajegia ismanyti".

Kitas dalykas tai, kad zmogui Dievas "atveria Rastu prasme"(Lk 24:32, Apd 16:14).

Del 1914 metu SR yra nurodyti laikotarpiai ir skaiciai, kurie nustato sia data. Tereikia dvasines izvalgos. Beje, Jus teisus, "Didydis slibinas" tikrai dalyvauja! ;) Taciau nuo 1914 metu, kaip parasyta Apr. 12:7-12, jis jau dalyvauja tik zemes reikaluose. Tais metais Jezus Kristus danguje tapes karaliumi iskart emesi priemoniu apvalyti dangu nuo sio prieso. Todel dangaus gyventojams atejo atgaivos metas. O didieji Dievo ir Kristaus priesai - Setonas ir demonai - "patiesti po ju kojomis", t.y. ismesti zemen. Tai, kad zeme yra "pakojis" uzrasyta pvz., Apd 7:49: "'Dangus -mano sostas, o žemė - pakojis po mano kojomis".

Patarciau dar karta idemiai perskaityti Apr. 12:7-12.
Sis ispranasautas ivykis, per kuri Setonas su savo demonais bus ismesti is dangaus i zeme. Tuo metu zemeje bus ypatingas "vargas". Taciau zemes gyventojai turi padrasinima, kad sis piktasis jau "mazai beturi laiko".

Linas rašė...

Na, brangus zmogau, viena teologinė nuočiuoža keičia kita:"Taciau nuo 1914 metu... Tais metais Jezus Kristus danguje tapes karaliumi iskart emesi priemoniu apvalyti dangu nuo sio prieso. Todel dangaus gyventojams atejo atgaivos metas. O didieji Dievo ir Kristaus priesai - Setonas ir demonai - "patiesti po ju kojomis", t.y. ismesti zemen".
Jeigu Jėzus yra tapęs karliumi danguje, tai jo nėra Žemėje. Tuo labiau Jis nesėdi Bruklino korporacijoje:) Jei Jis tvarko reikalus Danguje(nors aš tikiu, kad jie ir iki tol buvo pilnai sutvarkyti:)tai Jo nera Žemeje.
Ir izvalgos cia ne prie ko, tiesiog reikia skaityti Biblija, kad pamatytum, neturejo Raselas jokios izvalgos, o istoriniu datu pritempimas niekuo nepateisinamas.Sita teorija Raselas pereme is Septintos dienos adventistu baznycios, kaip ir daugeli kitu dalyku Jahovos liudytoju teologijoj. kaip 7 DA nudege su savo pranasystem, taip pat ir JL nudege.
Kai pradejau skaityti Biblija, papuole keli Sargybos Bokstai, is pradziu apsidziaugiua, bet veliau skaitydamas pajutau, kad kazkas ne taip, tarsi viskas ir logiskai destoma,ir viskas apie Dieva, bet kazkas ne taip. Tada elementariai emiau versti nurodytas Biblijos citatas ir tikrinti. Vienam straipsnyje radau 16 ar 18 vietų, kur klaidingai cituojama Biblija.Tiesa, ten kur apie geruma, seimynini gyvenima, as priekaistu neturiu, viskas ten gerai, bet kur imamasi teologiniu isvedziojimu, va cia ir prasideda. Cituojama is bet kurios vietos, svarbu, kad atitiktu straipsnio minti:)
Dabar, kai ateina JL pas mane, paprasau palikti zurnala, susitariam susitikti, perskaitau straipsni, pavartau Biblija. Patikek, kai susitinkam, JL buna kai kada pribloksti to, ka pamato Sargybos Bokste. Ir taip yra kiekviename Sargybos boksto numeryje, sakau labai atsakingai. Jei susitiktume, parodyciau tau ta pati - man nereiketu "karstai" irodineti, koks as teisus, pamatytum, koks is tikro yra Sargybos boksto aiskinimo budas - viena klaida lopoma kita klaida, kol iseina visiska nesamone.
Zinai, kodel taip yra? Todel kad suklydus vienoje vietoje, neimanoma, kad klaidu nebutu kitose Biblijos aiskinimo vietose(beje, as liepiau pataisyti didele nesamone ir oficialiame JL tinklalapyje, man net padekojo:))). Tai be jokios abejones klaidinanti zmones religija. Galime atlikti eksperimenta - atsiusk i pasta bet kuri Sargybos boksto straipsni - atliksiu elementaria tekstologine analize.
Beje, nepamirstu pasakyti, kad gerbiu JL kaip zmones, jie nepaprastai uolus, stengiasi is visu jegu itikti Dievui. Taciau kaip ir katalikai pamirsta - Dievas ir organizacija - atskiri dalykai ir ne visi, kurie kalba Dievo vardu yra nuo Dievo.

Anonimiškas rašė...

Pirmiausia, noreciau priminti, ka jau rasiau pries tai laiske. Zmogus, norintis suprasti, turi tureti nuolankia sirdi, dvasine izvalga ir Dievas turi atverti zmogui prota (Mt 11:25; Lk 24:32; Apd 16:14; Jn 6:44,65; Dan 12:9). Pirmajame amziuje suprasti Rastus negalejo nei apastalai nei kiti mokiniai. Koks zmogus gali "pergudrauti" Dieva? Juk "mes skelbiame paslaptingą ir paslėptą Dievo išmintį" (1 Kor 2:7).
Kaip ir visais senoviniais laikais, siandien Dievas naudojasi JL organizacija kaip kanalu, kuris tiekia dvasini maista jo avims ir kitiems norintiems jomis tapti.

Del Kristaus sugrizimo. Ar zinojote, kad, pavyzdziui, SERAS IZAOKAS NIUTONAS jau gebejo Raste izvelgti, jog Kristus sugrizimas ir valdymas bus zmonems NEMATOMAS? O daugelis religijų (ir atskiru zmoniu) ir siandien teigia, kad jis bus matomas. Kodel jie nesupranta? Atsakyma rasite, auksciau paminetose Rasto vietose.

Anonimiškas rašė...

"Kai Jis sėdėjo Alyvų kalne, priėjo vieni mokiniai ir klausė: “Pasakyk mums, kada tai įvyks? Ir koks Tavo atėjimo ir pasaulio pabaigos ženklas?” Luko24;3

Jėzus jiems atsakė:"Tada danguje pasirodys Žmogaus Sūnaus ženklas, ir visos žemės giminės raudos ir pamatys Žmogaus Sūnų, ateinantį dangaus debesyse su galybe ir didžia šlove".
Luko 24;30
(Beje, tai ne vienintelė Biblijos vieta, kur kalbama, kad Jėzaus atėjimas bus REGIMAS. Beje regimas ne tik kai kuriems, BET VISOMS žemės giminėms.O atėjimas minimas vienas, ne 2 ne 3:)

Taigi žmogau, išties reikia būti NUOLANKIAM ir super įžvalgiam dvasiškai, kad imtum neigti, tai ką sakė Jėzus, sakyčiau čia nuolankumo viršūnė ir tikrai Dievo organizacijos požymis:)

tai ar atsiusi Dievo kanalo straipsnį?:)

Anonimiškas rašė...

Žinai, aš nebūsiu nei romus, nei nuolankus - rašai "Pirmajame amziuje suprasti Rastus negalejo nei apastalai nei kiti mokiniai".
Na visiška tipiška Jahovos liudytojų nesąmonė.

Biblija sako štai ką:
"Tada Jis atvėrė jiems protą, kad jie suprastų Raštus".Luko 24,45

Meluoja tokiais teiginiais arba Biblija arba Jahovos liudytojų organizacija. Kaip manai, kas teisus?:) Aš tai už Bibliją:)

Anonimiškas rašė...

Raste aiskiai sakoma, kol apastalams nebuvo atvertas protas tol jie nesuprato Rastu prasmes. Ta sako ir Biblija, ir ja remdamiesi moko JL.

Tad pagal tamstos pasakyma meluoja ir Biblija, ir JL. Tik Jus esate teisus! Kaip "puiku"! ;)

Sakete nebusite nei romus, nei nuolankus. Cia ir slypi pagrindine Jusu ir daugelio zmoniu problema. Dievas niekados neduos tokiam zmogui Rasto supratimo.

"Dievas išdidiems priešinasi, o nuolankiesiems teikia malonę" (Jok 4:6).

Anonimiškas rašė...

Pats nuolankiausias iš nuolankiausiu ajatola Homeinis, beje:)
Nuolankiam reikia buti prieš Dievo žodį,žmones, o ne prieš teologines keistenybes:)

Dar kartą primenu ką rašėte"Pirmajame amziuje suprasti Rastus negalejo nei apastalai nei kiti mokiniai".

Biblija sako štai ką:
"Tada Jis atvėrė jiems protą, kad jie suprastų Raštus".Luko 24,45

Brangusis ši Biblijos eilutė sako:
1. Jėzus jau atvėrė jiems protą(po savo prisikėlimo). Žodis atvėrė - būtasis laikas - tai, kas jau įvyko.
2. Jėzus atvėrė protą apaštalams.


Išvados, jei teorija sako, kad niekas iki tam tikro asmens nesuprato Biblijos žinios(šiuo atveju tai turbūt turimas omenyje arba Raselas, Ruterfordas arba Knoras), tai klaidinga teorija.

Biblija sako - apaštalai turėjo visas žinias, visą supratimą, nes Jėzus "atvėrė jiems protą, kad suprastų Raštus". Per Sekmines atėjo Šventoji Dvasia, Guodėjas, kuri įvedė mokinius "į visą tiesą".
Nebuvo jokio laipsniško šviesėjimo, nebuvo aušros su Jahovos liudytojų teorijų užuomazgomis, nebuvo jokios paslėptos žinios.(O kadangi apie Jėzaus atėjimą neatsakote, tai matote prie ko priveda "išskirtinis" dvasinis supratimas "išrinktiesiems"- tiesiogiai imama neigti Biblija).

Tai ar bus straipsnis iš kanalo?:)

Anonimiškas rašė...

As ir turejau omenyje, kol Jezus, po prisikelimo, neatvere apastalams prota, tol jie nesuprato Rastu prasmes.

Ir siandien kol Dievas zmogui neatveria proto, tol jisai nesupranta ir masto "kuniskai"! ;)

Pirmajame amziuje, Jeruzaleje buvo "apastalai ir vyresnieji" (Apd 15 sk.), kurie sprende tikejimo klausimus, vadovaujantis Rastais ir vadovavo to meto krikscioniu bendruomenei. Siandien, taip pat yra Dievo paskirti asmenys, kurie sprendzia tikejimo klausimus, vadovaujantis Rastais ir vadovauja "paskutiniu dienu" krikscioniu bendruomenei.

Sekmes tyrinejant Rasta! :)

Anonimiškas rašė...

Sėkmės reikia ne tyrinėjant Rasta, o gyvenant pagal Rasta:)
O Straipsnio nenorite ar vengiate atsiusti?:)

Beje, idomi mintis apie paskirtuosius vadovauti, pritariu, Biblija net ir nurodo, kokie tie zmones turi buti.
"Iš tiesų jūsų akyse pasitvirtino apaštalo ženklai: visokeriopa kantrybė, ženklai, stebuklai ir galingi darbai". 2 Kor 2;12

Tokie yra vadovai nuo Dievo, Tikiuosi tokie sedi Bruklino korporacijoj, kurie gali patvirtinti savo įgaliojimus ženklais, stebuklais ir galingais darbais?
Jei ne, tai nėra Dievo Dvasios su jais, o jei nera, tai tiesiog strukturoje padare karjera zmones, kaip valdininkai, uzsitarnave nuopelnus.

Tuo LJ panasus i Romos katalikybe apsoliuciai, svarbu paklusnumas sistemai:)

bet jei klystu, atsiprasau, jei JL vadovai gali patvirtinti savo isrinkima is Dievo zenklais, stebuklais, galingais darbais, tai parodykite, as irgi tada prasysiuosi priimamas i sia organizacija.

Anonimiškas rašė...

Kokia gi veikla Jezui, gyvenanciam zemeje, buvo viena is svarbiausiu?
"Jis jiems tarė: "Ir kitiems miestams turiu skelbti Gerąją naujieną apie Dievo karalystę, nes tam esu siųstas" (Luk. 4:43).

Pries palikdamas zeme, Jezus Kristus dave isakyma savo mokiniams:
"Todėl eikite ir padarykite mano mokiniais visų tautų žmones, krikštydami juos Tėvo, ir Sūnaus, ir Šventosios Dvasios vardu,
mokydami juos laikytis visko, ką tik esu jums įsakęs. Ir štai Aš esu su jumis per visas dienas iki pasaulio pabaigos. Amen" (Mato 28:19,20)

Taip pat Jezus ispranasavo, kad sis darbas pries ateinant galui bus atliekamas visame pasaulyje:
"Ir bus paskelbta ši karalystės Evangelija visame pasaulyje paliudyti visoms tautoms. Ir tada ateis galas" (Mt. 24:14).

Kiek buvo nuveikta su "Gerosios naujienos apie Dievo karalystę" skelbimu pirmajame amziuje?

Apastalas Paulius atsake, kad tuo metu buvo "paskelbta visai kūrinijai po dangumi" (Kol 1:23).

Kokia religija vykdo Kristaus isakyma Mt 28:19,20 ir ispildo pranasyte uzrasyta Mt 24:14?
Kokios religijos nariai dazniausiai ateina prie Jusu duru? Kurios religijos nariai skelbia "geraja naujiena apie Dievo Karalyste"?

Pries 100 metu buvo tik keli tukstanciai asmenu, kurie dirbo si darba, o siandien daugiau nei 7 milijonai skelbeju ir nuolat ju daugeja.

Tai ir yra "visokeriopa kantrybė, ženklai, stebuklai ir galingi darbai" - pati didziausia Evangelizacijos kampanija zmonijos istorijoje. Didesne nei pirmajame amziuje. Taipogi, tai ir zenklas, liudyjantis, kuri religija turi Dievo palankuma ir jo laiminama.
Liudytojai si darba atlieka jau daugiau kaip 100 metu.

Pabandykite, eiti skelbti "geraja naujiena apie Dievo Karalyste" po namus, kaip tai daro JL ir matysite, kiek laiko, savo jegomis tai darysite?

Anonimiškas rašė...

Sakiau, kad gerbiu JL uoluma, tik paskyciau stai ka,JL skelbimas nera toks jau efektyvus kaip gali atrodyti, sakykim, sekmininkai per 100 metu nuo grupelės isaugo iki 500 milijonu, net ir neturedami jokios strukturos, kuri vienytu, siustu, lieptu eiti ten ar kitur. iki 2050 metu prognozuojama kad sekmininkų bus apie 750 milijonų. Taigi, skaičiais didžiuotis tikrai nera ko.

Tegu kiekvienas skelbia kaip ismano - neturiu nieko prieš JL, tačiau su ju teologija nesiojama negaliu sutikti, nes ji elementariai priestarauja Biblijai.
Tačiau norėciau paklausti. rasote "Todėl eikite ir padarykite mano mokiniais visų tautų žmones, krikštydami juos Tėvo, ir Sūnaus, ir Šventosios Dvasios vardu". Tai klausimas butu toks - jei jau JL religija tikrai vienintelė vykdo paliepima ir yra nuo Dievo, tai kodel krikstija ne taip,kaip Jėzus liepė?
Aš galvoju tik viena - jie nėra Jėzaus mokiniai, nes JL netiki nei Jėzaus žodžiais ir nevykdo jo paliepimų. Kitaip interpretuoti negaliu. Ar reikėtų "dvasinės įžvalgos", kad suprastum, jog Jėzus iš tikro neliepė krikštyti "Tėvo, ir Sūnaus, ir Šventosios Dvasios vardu"?

Anonimiškas rašė...

Kitu krikscionisku religiju nariu yra dar daugiau nei Jusu minetu sekminininku... Bet kokiu budu jie tapo "krikscionimis"? Gal del to, kad prie ju duru kazkas atejo ir pranese "geraja naujiena apie Dievo Karalyste"? O gal prisiminsite, kaip lietuviai tapo "krikscionimis"?

Kitas dalykas. Liudytoju tapti, tai ne taip jau lengva kaip daugelyje religiju. Pirmiausia, reikia nemazai laiko studijuoti ir igyti ziniu is SR, suderinti savo gyvenima pagal SR, dalintis savo ziniomis su kitais ir tik tuomet galesi tapti JL. Be to, visi JL yra skelbejai, o ne siaip tikintieji.

JL tiki ir Rastu, ir Jezumi Kristumi visais 100%. Ir ne tik tiki, bet patys gyvena ir moko kitus zmones "laikytis visko", ką tik Jezus yra sakes (Mt 28:20).

Be to, Jezus ispejo, kad diduma zmonijos, gaila, bet bus ne tame, isgelbejimo, kelyje:

"Įeikite pro ankštus vartus, nes erdvūs vartai ir platus kelias veda į pražūtį, ir daug yra juo įeinančių. O ankšti vartai ir siauras kelias veda į gyvenimą, ir tik nedaugelis jį randa".
(Mt. 7:12,13)

Daznas zmogus, jei kazko nesupranta negali su tuo sutikti. Ir tai suprantama. Butu istiesu keista, jei asmuo su viskuo iskart sutiktu. Nebent, tai rodytu, kad zmogus nemasto arba apskritai nieko nesupranta...

Kai as pradejau dometis SR daugelis dalyku buvo man visai nauji, negirdeti ir sunkiai suprantami. Reikejo "apsiginkluoti kantrybe". Taciau kuo toliau gilinausi, tuo daugiau "tirpo" tu neaiskumu, viskas daresi logiska ir "suejo i savo vietas".

As Jums draugiskai patarciau: neturekite isankstinio nusistatymo. Tikrai, ne visada lengva tokiam islikti, taciau tai zmogui zalinga.

Anonimiškas rašė...

Jus labai geras ir tolerantiskas zmogus. Sakau - neturiu jokio nusistatymo pries zmones. Nesu toks tobulas:)
Sutinku, kad studijuoti reikia, bet jei "studijos" atveda prie to, kad Biblija sako:"krikštydami juos Tėvo, ir Sūnaus, ir Šventosios Dvasios vardu", o patiki, kad reikia krikštyti KITU vardu, jei Jėzus sako:"Tada danguje pasirodys Žmogaus Sūnaus ženklas, ir visos žemės giminės raudos ir pamatys Žmogaus Sūnų, ateinantį dangaus debesyse su galybe ir didžia šlove", o imi matyti NEMATOMA atejima, tai kažkas negerai su tokiom studijom.
"Sargybos bokštas" mėgsta pasikelti virš katalikų, kad tie paveikslus garbina. O dėl ko garbina - dėl to, kad Biblijos citatom ir tradicija įrodo, kad įsakymas:"Nedaryk sau jokio paveikslo" reiškia ne tai, kas parašyta. JL kiek matau, elgiasi visiškai analogiškai
Taigi, drasiai galiu sakyti, kad sudilusios skatiko tokios studijos nevertos, jei ima teigti priešingus dalykus, negu teigia Biblija.
O tau rinktis - Biblijos įsakymai ar "Sargybos bokšto" traktatai. Jėzaus įsakymai, ar JL korporacijos
studijų supratimas.
Gali studijuoti Bibliją, kuri pati viską išaiškina arba "Sargybos bokštą", kuris tau Bibliją išaiškina. Toks ir skirtumas:)
Aš tai atiduodu pirmenybę Biblijai ir atmetu visus mokymus, kurie sukyla arba neigia Dievo žodį, visai nesvarbu, ar katalikai ar JL, ar kiti teigtų.
Tai nebus straipsnio?

Anonimiškas rašė...

Jeigu Biblija 'pati viską išaiškintu' ir to uztektu nebutu tukstanciai krikscionisku religiju ir pakraipu.

Ir paciame SR randame perspejima:
"Pirmiausia žinokite, kad jokia Rašto pranašystė negali būti savavališkai aiškinama, nes pranašystė niekada nėra atėjusi žmogaus valia, bet kalbėjo Šventosios Dvasios įkvėpti šventi Dievo žmonės" (2 Pet. 1:20, 21; taip pat Dan 12:9).

Taipogi noreciau pamineti, kad, cia, nera tinkamiausia vieta aiskintis SR tiesas.

P.S. apie koki straipsni eina kalba?

Anonimiškas rašė...

Siuo atveju sutinku visiskai. Pranasystes taip, tačiau isakymu aiskinti nereikia, juos reikia vykdyti, pav, del kriksto formos.

Is kitos puses, as ir klausiau ar JL vadovybe gali patvirtinti, kad jie turi Dievo Dvasia, kad gali aiskinti pranasystes? Juk reikia turėti Šventaja Dvasia, kad galetum suprasti.

Tikra Dievo organizacija atrodo sitaip:"Ir šiuos Dievas paskyrė bažnyčioje: pirma – apaštalais, antra – pranašais, trečia – mokytojais; po to – stebuklai, paskui – išgydymų dovanos, visokia pagalba, vadovavimai, įvairios kalbos". 1 Kor 12 ;28

Jei JL nera apastalu, nera tu, kurie kalba kitomis kalbomis, nera pranasaujanciu, nera daranciu stebuklus, nera gydanciu Dievo vardu, tai ne tas modelis - nera ten Sventosios Dvasios, todel ir aiskinimas abejotinas tuo labiau.

mano pastas
linas.ciapas@gmail.com

As apie straipsni is sargybos boksto, atliksiu trumpa analize ir nusiusiu atgal. Prasymas nesiusti "Ar turi tiketi trejybe";)

Anonimiškas rašė...

Sutinku su Jumis. Isakymu aiskinti nereikia. Taciau ar daugelis tikinciuju vykdo atrodo lengvai suprantamus SR isakymus? Kad ir jau apie mineta gerosios naujienos skelbima visame pasaulyje.

JL organizacija savo mokymu ir darbais irodo, kad turi Šventaja Dvasia. Niekas negaletu islikti "siaurame kelyje" be Dievo Dvasios. Be to, jie gyvena ir dirba ta pati skelbimo darba kaip pirmieji krikscionys ir niekas negali tam sutrukdyti. Bande fasizmas, bande komunizmas niekam nepavyko. Kadangi Raste sakoma:
"Jei šis sumanymas ir ši veikla iš žmonių, - jie žlugs savaime, o jeigu tai iš Dievo, tai jūs nepajėgsite jų sunaikinti" (Apd 5:38,39)

Taip pat Raste pamineta, kaip matysis Sventosios Dvasios pasireiskimas visuose krikscionyse: "Kai ant jūsų nužengs Šventoji Dvasia, jūs gausite jėgos ir tapsite mano liudytojais Jeruzalėje ir visoje Judėjoje bei Samarijoje ir lig pat žemės pakraščių" (Apd 1:8). JL -tai "liudytojai... lig pat žemės pakraščių". Siuo metu "geroji naujiena" skelbiama 235 salyse.

Tos stebuklingos dovanos, kurias KAI KURIE krikscionys turejo pirmajame amziuje, kaip ir buvo nusakyta, tures pasibaigti. "Baigsis pranašystės, paliaus kalbos" (1 Kor 13:8). Kaip ir Biblijos rasymas yra uzbaigtas taip ir stebuklingas kalbejimas kalbomis pasibaiges. Sios stebuklingos dovanos buvo reikalingos tam tikra laikotarpi, kad sustiprinti krikscionybes pirmuosius daigus ir pagreitinti gerosios naujienos skelbima "visai kurinijai po dangumi".

Noriu paklausti, kokia Jus religija ispazistate?

Anonimiškas rašė...

Jo, viskas gerai del darbo su JL Organizacija, ji gerai organizuota ir darbsti.
Tik pasiūlyčiau taikyti"Jei šis sumanymas ir ši veikla iš žmonių, - jie žlugs savaime" ir kitoms religinėms organizacijoms. Išeitų, visos, kurios nežlugo, sakykim, mormonai,munistai irgi nuo Dievo? O JL iki mormonu oi kaip toli - jie dar ištikimesni, jokių žalingų įpročių, net kavos, į misijas kiekvienas mamonas turi važiuoti už savo lėšas ir t.t. Taigi,
ne darbas ir net ne pasiekimai rodo Šventosios Dvasios buvimą ar nebuvimą.
Išties puikūs žodžiai:"Kai ant jūsų nužengs Šventoji Dvasia, jūs gausite jėgos ir tapsite mano liudytojais"
Natūraliai kyla klausimai:
1.Ar ant Jūsų nužengė Šventoji Dvasia?
2.Kaip Šventoji Dvasia pasireiškė?
3.Ar gavote jėgos, Jos jėgos?
4. Ar tapote Jėzaus liudytoju,ar skelbiate kitą vardą? nes Jėzus sako "tapsite MANO liudytojais"?
Atsakykite sau ir žinosite, ar galite taikyti sau šią vietą ar ne, ar dar kažko trūksta.

O dėl dovanų, taip, visiškai sutinku, jos pasibaigs, Biblija sako ir kada pasibaigs:
"Dabar mes matome kaip per stiklą, miglotai, bet tada – veidas į veidą. Dabar žinau iš dalies, bet tada pažinsiu, kaip ir pats esu pažintas".1 Kor.12;13
Ar mes jau matome Viešpaties veidą? Ne. o kol nematome tol ir nesibaigs, nes Šventosios Dvasios dovanos - kalbos, pranašystės, išgydymai, stebuklai, pagalba - duotos bažnyčios, kuri yra Kristaus kūnas, auginimui.
O kokia bažnyčia yra tikra? tokia, kuri atitinka aprašytą Biblijoje, kurioje Šventoji Dvasia pasireiškia savo dovanomis. Ir tai ne tik apaštalų laikų, bet ir šių dienų realybė. Nes Biblija sako Apaštalų darbų 2 sk:"Paskutinėmis dienomis, – sako Dievas, – Aš išliesiu savo Dvasios kiekvienam kūnui, ir jūsų sūnūs bei dukterys pranašaus...".
Dar nesutikau nė vieno, kuris teigtų, kad PASKUTINĖS dienos jau PASIBAIGĖ. Galbūt manote kitaip?
O kol vis dar paskutinės dienos, galioja šie Dievo žodžiai - Dievas išlieja savo Dvasią kiekvienam kūnui, kuris yra Jo organizacijoje.
Todėl jei dabar paskutinės dienos ir JL tikrai Dievo organizacija - ten turi veikti Šventosios Dvasios dovanos(tai galioja visoms save krikščioniškomis vadinančioms organizacijoms).

O Šventosios Dvasios nepakeisi organizacijoje nei spaustuvių tinklu, nei darbu, nei pasišventimu, nei nuolankumu. Pavyzdžiui, Hitleris nei gėrė nei rūkė ir nepaleistuvavo, buvo gerai organizuotas. Na ir kas? Ar jau tai dievobaimingo žmogaus požymiai?:)

Aš esu paprastas krikščionis iš paprastos kaimo niekam nepriklausančios bažnyčios:)

Anonimiškas rašė...

Tokie dalykai visai nereiksmingi ir bereikalingi: kas kavos neisgeria, kas mesos nevalgo, kas koki vabzdi bijo uzminti ir t.t.
SR leidzia ir kava isgerti, ir mesa valgyti, ir saikingai alkoholio isgerti. Vietoj to svarbiausi dalykai praleidziami ir ju nesilaikoma. Gerai Jezus Kristus pasake: "Iškošiate uodą, o praryjate kupranugarį" (Mt. 23:24).

Ar zinote, kad Jezus taip pat yra "ištikimasis ir tikrasis Liudytojas"? (Apr 3:14). Kieno jis liudytojas? Butent jis pats didziausias Jehovos liudytojas.
Kaip ir pasakyta apie Jezu Kristu:
"Jis nebuvo šviesa, bet atėjo liudyti apie šviesą" (Jn 1:8).
Mes, JL, tesiam Jezaus pradeta darba ir liudyjam apie Ta, kuris yra "sviesa".

Del Apd 2 sk. vietos. Nesuprantu, kaip jus pavirsutiniskai skaitote Biblija. Tarp kitko cia jau pranasystes, o ne isakymai ir jas suprasti reikia...! ;)

Pirmiausia, tie zodziai buvo pacituoti is Joelio knygos, kuri buvo parasyta apie 820 metais p.m.e. Apd 2:16 sakoma, kad tie zodziai jau tuomet "issipilde". Kokios tuomet buvo "paskutines dienos"? Tai buvo paskutines dienos zydu religiniai sistemai, kurios pasibaige 70 m.e.m., kuomet Romenai uzpuole Jeruzale ir sugriove Sventykla.
Issipilde sie Jezaus zodziai:
"Išėjęs iš šventyklos, Jėzus ėjo tolyn. Priėjo Jo mokiniai, rodydami Jam šventyklos pastatus.
O Jis jiems tarė: "Ar matote visa tai? Iš tiesų sakau jums: čia neliks akmens ant akmens, viskas bus išgriauta!" (Mt. 24:1,2)

Pasiulymas: pabandykite siais laikais surasti zmogu-krikscioni, kuris nesimokines galetu laisvai kalbeti su visais zemes zmonemis visomis pasaulio kalbomis, gebetu prikeltu mirusius, igeltu nuodinga gyvate ir nemirtu ir pan.

Tik su Sventosios Dvasios pagalba liudytojai ir gali eiti skelbti ir mokyti. Ne vienas asmuo ar grupe uzsispyre bande imituoti liudytojus ir tai daryti. Pabaiga visuomet viena ir ta pati: visiskas fiasko! ;)

Anonimiškas rašė...

Kieno jis liudytojas?
Kaip ir pasakyta apie Jezu Kristu:
"Jis nebuvo šviesa, bet atėjo liudyti apie šviesą" (Jn 1:8).
Mes, JL, tesiam Jezaus pradeta darba ir liudyjam apie Ta, kuris yra "sviesa".

Brangusis žmogau, siulyciau nusiraminti, nes tai, ka rasote, yra švelniai sakant netiesa, pažiūrėkite:"Buvo Dievo siųstas žmogus, vardu Jonas.Jis atėjo kaip liudytojas, kad paliudytų apie šviesą ir kad visi per jį įtikėtų.Jis nebuvo šviesa, bet atėjo liudyti apie šviesą".Jono 1;6-8

Blogai JL organizacija moko, nes jusu cituoti žodžiai yra apie JONA, aš Jums sakiau, kad su tom studijom, jei imama matyti ne tai, kas parašyta, blogai, jos nė skatiko nevertos. Tokiu citavimu pilnas kiekvienas "Sargybos bokstas", busite atidesne, pamatysite pati:)
taigi, visa kita teorija nuo sios vietos yra klaidinanti.

Biblija stai tam paciam skyriuj ka sako apie SVIESA
"Buvo tikroji šviesa, kuri apšviečia kiekvieną žmogų, ateinantį į pasaulį.
Jis buvo pasaulyje, ir pasaulis per Jį atsirado, bet pasaulis Jo nepažino.
Jis atėjo pas savuosius, ir savieji Jo nepriėmė.
Visiems, kurie Jį priėmė, Jis davė galią tapti Dievo vaikais – tiems, kurie tiki Jo vardą
Jono 1;9-12
Klausimai
1 Kas yra Sviesa?
Sviesa yra JIS?
2.Kas yra JIS, kuris yra ŠVIESA ir apie kurį atėjo liudyti Jonas?
Tas, per kurį atsirado pasaulis.
3.Kas dar apie Jį žinoma iš šios ištraukos?
JIS atėjo į pasaulį, bet pasaulis JO nepažino, JIS atėjo pas savuosius, bet JO nepriėmė?
4.Kas atėjo pas savuosius?
"Tas Žodis tapo kūnu ir gyveno tarp mūsų; mes regėjome Jo šlovę – šlovę Tėvo viengimio, pilno malonės ir tiesos".
5.Koks Žodžio vardas?
Jėzus Kristus
6. Ar tai paliudija Jonas, kad Jėzus yra "tikroji šviesa, kuri apšviečia kiekvieną žmogų"?
Jonas apie Jį liudija ir šaukia: Čia Tas, apie kurį kalbėjau...
7.Kokią galią turi Jėzus?
Visiems, kurie Jį priėmė, Jis davė galią tapti Dievo vaikais
8.Kieno vardą reikia tikėti norint tapti Dievo vaiku?
"kurie tiki Jo vardą"
9. Koks ŠVIESOS, kuri apšviečia kiekvieną žmogų vardas?
Jėzus Kristus

Ar ne to moko Biblija šitame Jono evangelijos 1 skyriuje?

Anonimiškas rašė...

Kas liecia Jn 1:8. Atsiprasau, cia, ne JL klaida, o mano klaida. Labai skubejau atrasyti... :) Kaltas! Aciu uz pataisyma ir pastabuma.

Perziurejau, kitos mintys tikslios! ;)

Linas rašė...

Mano mintys apie Jono 1 sk ar Jūsų tolesnės mintys?:)

Linas rašė...

Dar pažiūrim dėl apaštalų 2 sk.

Rašote
Kokios tuomet buvo "paskutines dienos"? Tai buvo paskutines dienos zydu religiniai sistemai

Pirma kiek žinau, JL, megsta kalbeti apie paskutines dienas, argi ne?:) Ar reikia suprasti čia "kitos" paskutines dienos?:) Tai gal bus ir "dar vienos" paskutines dienos?:)

Tai, kad pranašystės išsipildymas apima visas "paskutines dienas, t.y, kad Šventoji dvasia vienodai veiks, ty, krikštys žmones kitomis kalbomis, tame pačiame skyriuje sako Petras.“Atgailaukite, ir kiekvienas tepasikrikštija Jėzaus Kristaus vardu, kad būtų atleistos jūsų nuodėmės, ir jūs gausite Šventosios Dvasios dovaną.

Juk jums skirtas pažadas, taip pat ir jūsų vaikams ir visiems toli esantiems, kuriuos tik pasišauks Viešpats, mūsų Dievas”.

1. Kam skirtas pažadas?
Jums, jūsų vaikams.
2kam dar?
Visiems, kuriuos tik pasišauks Dievas.
3.Ar Dievas dabar vis dar šaukia žmones?
Taip.
4.Ar galioja šitas Petro pasakytas pažadas?
Be jokios abejonės"Paskutinėmis Dienomis aš išliesiu savo Dvasios kiekvienam kūnui"


Pasiūlymą priimu, Ieškoti toli nereikia, pažįstu žmonių, kurie kalba kitomis kalbomis, pranašauja įkvėpti Šventosios Dvasios, deda rankas ant ligonių ir tie pasveiksta.Dėl nuodų nežinau, gyvačių igi čiupinėjančių nemačiau:)) Dabar Floridoje vyksta didžiulis prabudimas, kuriame veikia stipriai Šventoji Dvasia, pranešama, kad Dievas ten prikele per 20 žmonių iš mirusių, tokie pat dalykai vyksta visame pasaulyje, kur tik yra tikinčių Jėzumi.
Daug keisčiau, kai žmogus vadina save krikščioniu, bet neturi nė vieno ženklo, kad jis tikintis.

Anonimiškas rašė...

Jezus Kristus ir perspejo:
"Daugelis man sakys aną dieną: 'Viešpatie, Viešpatie, argi mes nepranašavome Tavo vardu, argi neišvarinėjome demonų Tavo vardu, argi nedarėme daugybės stebuklų Tavo vardu?! Tada Aš jiems pareikšiu: 'Aš niekuomet jūsų nepažinojau. Šalin nuo manęs, jūs piktadariai!'" (Mt 7:22,23).

Veliau dar perspejo:
"Atsiras netikrų kristų ir netikrų pranašų, ir jie darys didelių ženklų bei stebuklų, kad suklaidintų, jei įmanoma, net išrinktuosius" (Mt 24:24).

Apastalas Paulius taip pat perspejo: "Ir nenuostabu. Juk pats šėtonas apsimeta šviesos angelu.
Tad nieko ypatingo, jei jo tarnai apsimeta teisumo tarnais. Bet jų galas bus pagal jų darbus" (2 Kor 11:14,15).

Is ko Jezaus Kristaus mokinius zmones gales pazinti? Gal is stebuklu? Bet jie bus pasibaige...
Jezus dave atpazinimo zenkla:

"Iš to visi pažins, kad esate mano mokiniai, jei mylėsite vieni kitus" (Jn 13:35).

Anonimiškas rašė...

Jezus Kristus ir perspejo:
"Daugelis man sakys aną dieną: 'Viešpatie, Viešpatie, argi mes nepranašavome Tavo vardu, argi neišvarinėjome demonų Tavo vardu, argi nedarėme daugybės stebuklų Tavo vardu?! Tada Aš jiems pareikšiu: 'Aš niekuomet jūsų nepažinojau. Šalin nuo manęs, jūs piktadariai!'" (Mt 7:22,23).

Veliau dar perspejo:
"Atsiras netikrų kristų ir netikrų pranašų, ir jie darys didelių ženklų bei stebuklų, kad suklaidintų, jei įmanoma, net išrinktuosius" (Mt 24:24).

Apastalas Paulius taip pat perspejo: "Ir nenuostabu. Juk pats šėtonas apsimeta šviesos angelu.
Tad nieko ypatingo, jei jo tarnai apsimeta teisumo tarnais. Bet jų galas bus pagal jų darbus" (2 Kor 11:14,15).

Is ko Jezaus Kristaus mokinius zmones gales pazinti? Gal is stebuklu? Bet jie bus pasibaige...
Jezus dave atpazinimo zenkla:

"Iš to visi pažins, kad esate mano mokiniai, jei mylėsite vieni kitus" (Jn 13:35).

Anonimiškas rašė...

Apd 1:8: "Kai ant jūsų nužengs Šventoji Dvasia, jūs gausite jėgos ir tapsite mano liudytojais Jeruzalėje ir visoje Judėjoje bei Samarijoje ir lig pat žemės pakraščių".

Siais laikais Jehovos liudytojai jau virs simto metu skelbia Geraja Naujiena apie Dievo Karalyste "lig pat zemes pakrasciu". Siuo metu skelbimo darbas atliekamas taip placiai kaip niekad zmonijos istorijoje. Si Sventosios Dvasios vadovavima gali stebeti viso pasaulio zmones. Kai sis darbas bus atliktas tiek kiek numates Dievas siai daiktu sistemai "ateis pabaiga".

Anonimiškas rašė...

Tikrai labai keista, kaip zmones, kurie daro "stebuklus", ir kalba "kitomis" kalbomis nepripazista Dievo vardo ir "bega" nuo Rasto! Klausimas: kieno vardu jie tai daro?

Anonimiškas rašė...

Nu brangusis, JL kaip visada įsivaizduoja, kad labai gerai Bibliją išmano. Iš tikro jie teišmano JL doktrinas, beje, jie jas ir skelbia, o ne Jėzų Kristų.
Užtenka paskaityti kurį nors Biblijos skyrių kartu su JLiudytoju ir jis pasimeta - tiek daug prieštaravimų iškyla jų teologijai.
Sakukim, Jono 1 skyrius.
Nutylėjote, kai parašiau, kad šis skyrius sako
1.Jėzus - pasaulio šviesa.
2.Jėzus - Kūrėjas, kuris atėjo ir Kurio nepriėmė.
3. Jėzaus vardas yra tas, kuris suteikia galią tapti Dievo vaiku.
Taigi užtenka 1 skyriaus parodyti, kad JL teologija iš esmės klaidinanti.

Dėl liudijimo. sakiau, kad neginčiju, jog JL dirba daug ir kryptingai, iš jų galima tik pasimokyti.
Tačiau Jėzus sakė "būsite MANO liudytojai". Nebent JL laiko, kad Jėzus yra JAHVE,kuris atėjo kūne, bet negirdejau apie toki doktrinos pasikeitimą:)Nors jei JL jį priimtų sakyčiau - ir aš ateinu.
O jei Jėzus nėra JAHVE, kodėl liepė liudyti jį?

Iš kitos pusės, jei JL neliudija, kad per Jėzų žmonės tampa Dievo vaikais, jie elementariai neklauso Biblijos ir Jėzaus.

Dėl jūsų cituotų vietų apie netikrus pranašus visiškai sutinku, tokių bus ir nemažai, nes Biblija taip kalba. Tačiau tai nepanaikina, kaip turi atrodyti krikščionis ir be meilės: "Ir kurie tikės, tuos lydės šie ženklai: mano vardu jie išvarinės demonus, kalbės naujomis kalbomis,
ims plikomis rankomis gyvates ir, jei išgertų mirtinų nuodų, jiems nepakenks. Jie dės rankas ant ligonių, ir tie pasveiks”.Morkaus ev.
Kiek žinau, JL teologija priėjo išvados, kad šitos vietos pripažinti nereikia, nes ji įtraukta tariamai vėliau(bent jau taip skaičiau SB, nezinau ar ji islikusi NW Biblijos vertime)

Kadangi Jums svarbus vardas, tai Jėzus sakė, kad mokiniai viską darys MANO vardu.
Jei Jahovos liudytojai Jėzaus mokiniai, tai jie viską turėtų daryti Jėzaus vardu.Ar daro?
Jei JL taip nedaro, tai jie nėra Jėzaus mokiniai iš viso. Labai paprasta atsekti žiūrint į Bibliją.

Žinote, atvirai sakant, aš stebėdamas JL teologija nesuprantu loginių ryšių - kada balta tampa juoda JL teologijoje.
Gal galite paaiškinti, kodėl jei Jėzus liepė viską daryti JO, ty.Jėzaus vardu, JL korporacija išverčia, kad ne Jėzaus vardu ir tuo pačiu dedasi labai gerai išmananti Bibliją ir paklusni Dievui?
Man visada atrodo atvirkščiai - paklusnus tas, kuris daro taip kaip liepiama

Anonimiškas rašė...

Rasysiu trumpai ir konkreciai.
Raste sakoma, kad Jezus "palikdo mums pavyzdį, kad eitumėte Jo pėdomis" (1 Pt 2:21).

Jezus Kristyas Raste, Apr 3:14, yra vadinamas "ištikimasis ir tikrasis Liudytojas" (beje sita vieta, kazkodel ir praziurite).

Kieno jis "Liudytojas"?
Jono 16:25: "Aš jums kalbėjau palyginimais, bet ateina valanda, kada nebekalbėsiu jums palyginimais, bet atvirai APIE TĖVĄ jums SKELBSIU".
Jono 17:26: "Aš PASKELBIAU TAVO VARDĄ ir dar SKELBSIU".
Taigi Jezus yra Didysis Jehovos liudytojas.

Dar pries Kristu zmones buvo kvieciami buti Jehovos liudytojais.
Izaijo 43:10-12 sakoma:
"Jehova sako: "Jūs esate mano liudytojai ir mano tarnas, kurį pasirinkau, kad žinotumėte, tikėtumėte ir suprastumėte, kad Aš Tas, kuris esu. Pirma manęs nebuvo jokio dievo ir po manęs nebus.
Aš esu Jehova, ir be manęs nėra kito gelbėtojo. Aš paskelbiau, išgelbėjau ir pranešiau, kai tarp jūsų nebuvo kito dievo. Jūs esate mano liudytojai, - sako Jehova, - kad Aš esu Dievas".

Kaip Jezus Kristus, nieko "nedare is saves", o skelbe apie savo Teva - Jehova Dieva, taip ir Jehovos liudytojai sekdami Kristaus pavyzdziu skelbia apie Jehova Dieva.

Anonimiškas rašė...

Kad suprastumete daugeli dalyku ir butu "atverta Rastu prasme", pirmiausia issiaskinkite siuos Jezaus Zodzius:

"Anuo metu Jėzus kalbėjo: "Aš šlovinu Tave, Tėve, dangaus ir žemės Viešpatie, kad paslėpei tai nuo išmintingųjų ir gudriųjų, o apreiškei mažutėliams" (Mt. 11:25)

Anonimiškas rašė...

Visai nepražiūriu, Jėzus buvo toks, kaip apie jį sakoma, klausimas ar jis žydams tik skelbe vardą, kurio jie nežinojo? Žinoma, kad žinojo. Tai iš kur atsirado toks mokslas?:)
Jėzus išties nedarė iš savęs, nes sakė "Su manimi yra Tėvas", taigi, Jėzus nebuvo vienas.

Tai, ką parašėte, nuostabu, palyginkime
"Aš esu Jehova, ir be manęs nėra kito gelbėtojo".

Šiandien Dovydo mieste jums gimė Gelbėtojas. Jis yra Viešpats – Kristus.Luko 2;11

O moteriai jie pasakė: “Dabar tikime ne dėl tavo šnekos. Mes patys išgirdome ir žinome, kad Jis iš tiesų yra Kristus, pasaulio Gelbėtojas”.
Jono 4;42
"Tai gera ir priimtina akyse Dievo, mūsų Gelbėtojo,
kuris trokšta, kad visi žmonės būtų išgelbėti ir pasiektų tiesos pažinimą".
1 Tim2;3
"Bet kai pasirodė Dievo, mūsų Gelbėtojo, gerumas ir meilė žmonėms" Titui 3;4
Šitaip dar plačiau atsivers jums įėjimas į amžinąją mūsų Viešpaties ir Gelbėtojo Jėzaus Kristaus karalystę.2petrui


Nuostabu, ar ne?
Jahvė(arba Jahova) yra gelbėtojas
Jėzus yra gelbėtojas.
Dievas yra gelbėtojas.

Taigi aš džiaugiuosi, kad Jūs įrodėte man, kad Jėzus yra Dievas Jahvė, kuris atėjo kūne, nes niekas kitas be Dievo(pagal Izaijo pranašystę) Gelbėtoju būti negali.
Ar aš klystu, ar Biblija klysta, ar JL klysta?
Kaip manote?

Anonimiškas rašė...

Cia jau brendate i nelogiska ir nesamoninga trejybes dogma. Biblija ir JL neremia nekrikscionisku dogmu.

Gaila, bet Jus visai nelogiskai ir nenuosekliai tyrinejate Biblija. Nebent suklydote! ;)

Pailiustruosiu pavyzdi, kaip tyrinejate ir ko klausiate. Mt. 16:23, Jezus pasake Petrui: "Eik šalin, šėtone!". Kitoje vietoje Apr. 12:9 sakoma: "Didysis slibinas, senoji gyvatė, vadinamas Velniu ir Šėtonu, kuris suvedžioja visą pasaulį". Remiantis siomis vietomis jus darytumete isvada, kad Petras yra Setonas, senoji gyvate. Logiska? Kas teisus? Gal Jus?

Taip ir atsiranda trejybes, sielos nemirtingumai ir visokie kiti nebibliniai mokymai. Viens Raste ir du minty! ;)

Anonimiškas rašė...

Brangusis, niekur aš nebrendu ir jokių trejybių neturiu omenyje.
Biblija sako, kad Jėzus yra tas pats Jehova. Tiek, kad iš Biblijos šių vietų neišpjausi net NW vertimas nepajėgė visų vietų sunaikinti, kurios kalba, kad Jėzus - tas pats Dievas.
Ar aš klystu ir įvedu nekrikščioniškus ar nebiblinius mokymus sakydamas
1.Visi apaštalai buvo JĖZAUS liudytojai
2.Krikštyti reikia Tėvo, Sūnaus ir Šventosios Dvasios vardu, nes taip liepė.
3 Viską daryti reikia Jėzaus vardu, nes Jėzus taip liepė.

Mano galva, kas nesilaiko Biblijos žodžių, kur yra aiškus įsakymas, nesilaikys ir kitur. Jei organizacija nekrikštija tuo vardu, kuris lieptas, neskelbia to vardo, kuris lieptas, nieko nedaro tuo vardu, kuriuo turi daryti - tai žmonių, o ne Dievo organizacija, nes ji skelbia žmonių mokymą,kuris priešingams Dievo paliepimams.Ar reikia studijuoti 10 metų, kad to nematytum? Dievas kaip tik sakė "buk regintis".

Pažiūrėk, juk tu pats parašei
"Aš esu Jehova, ir be manęs nėra kito gelbėtojo".

"Šiandien Dovydo mieste jums gimė Gelbėtojas. Jis yra Viešpats – Kristus".Luko 2;11

Ar kalbėdamas Jehova suklydo, kai sakė kad be jo nėra kito GELBETOJO?

Ar Jėzus pagal BiblijĄ nėra GELBĖTOJAS?
Beje, JL organizacija juk sako, kad visyr, kur NT parašyta Viešpats, reikia įrašyti Jahova. Prašau, įsirašykite(velgi nežinau kaip čia NW išsisuko)
Jis yra Viešpats – Kristus".

Tai kurioj vietoj aš , paprastas kaimo japis, matau ne taip?

Anonimiškas rašė...

11 I—I am Jehovah, and besides me there is no savior.”
Izaijas

because there was born to YOU today a Savior, who is Christ [the] Lord, in David’s city
Lukas

NW vertimas sako ta pati, prasom palyginti, jei Jums sitas vertimas tikslesnis.
Taigi, Jahovos liudytojų vertimas įrodo, kad Jėzus Kristus - yra tas pats Jahova Gelbėtojas.
Jums belieka sau atsakyti - ar Jėzus yra Jūsų gelbėtojas?

Anonimiškas rašė...

Jehova yra Gelbetojas ir Jezus yra Gelbetojas. Gal Jums Brazauskas prezidentas ir Paksas prezidentas vienas ir tas pats asmuo? Jeigu taip, tai cia jau filosofinis klausimas, ar juoda apskritai yra juoda.

Gerbiamasis, jeigu Jus is visos Biblijos nematote, kad Jezus ir Jehova skirtingi asmenys, tai daugiau nemanau nebeverta ir diskuoti.

Anonimiškas rašė...

Jehova yra Gelbetojas ir Jezus yra Gelbetojas. Gal Jums Brazauskas prezidentas ir Paksas prezidentas vienas ir tas pats asmuo? Jeigu taip, tai cia jau filosofinis klausimas, ar juoda apskritai yra juoda.

Gerbiamasis, jeigu Jus is visos Biblijos nematote, kad Jezus ir Jehova skirtingi asmenys, tai daugiau nemanau nebeverta ir diskuoti.

Anonimiškas rašė...

Brangusis, del prezidentu, tai jau taip - asmenys du, bet pareigos vienos:)

Gelbėtojai irgi arba du arba vienas.

Nes jei matote, kad gelbetojai yra du, tada elementariai netikite, kai Dievas sako "Aš esu Jehova, ir be manęs nėra kito gelbėtojo".
Jūs susirandate dar vieną gelbėtoją:)
Kaip ir Jahovos liudytojai nepaklusta krišto formulei, kuri turi buti, jie isiveda kita. Tai yra savavaliavimas toks pats, kaip Mergeles Marijos kultas Katalikybėj.

Noriu pasakyti, kad Bibliją reikia studijuoti iš apačios - ty tai, ką ji kalba, o ne iš idėjos ir paskui pritempti Bibliją, ką aš matau JL doktrinose.
Sakykim,Biblijoje parašyta "Ir Žodis buvo Dievas". bet netinka pagal doktrinas,nes Jėzus negali būti Dievas, nes yra tik vienas Dievas(su tuo sutinku) todėl jie ištaiso pagal savo doktriną
"ir Žodis buvo dieviškas".
Ne veidrodis kaltas, kad snukis kreivas - toks posakis yra:) Todel savo veidą, o ne veidrodį tiesint reikia.

Anonimiškas rašė...

Gerbiamasis, atkreipkite demesi, kurioje Biblijos vietoje sie zodziai: "Aš esu Jehova, ir be manęs nėra kito gelbėtojo". Tai Senajame Testamenta, 700 metu pries Kristu. Iki tol izraelitai nepazinojo kito Gelbetojo tik Jehova Dieva. Taciau kai Dievas siunte Jezus Kristu atpirkti mus is nuodemes zmonija pazino dar viena Gelbetoju.

Todel ir sakoma 1 Tim 2:5,6: "Nes yra vienas Dievas ir vienas Dievo ir žmonių Tarpininkas - žmogus Kristus Jėzus, kuris atidavė save kaip išpirką už visus, kad būtų paliudytas reikiamu metu".
Taigi 1+1, o ne 1=1! ;)

Visas Sventas Rastas aiskiai parodo, kad yra du skirtingi asmenys - Tevas ir Sunus.

Ar pastebejote, kad Jehovos liudytojais tapti zmones buvo kvieciami jau pries Kristu?
Taigi Dievo tarnai kaip ir Kristus vadinasi Jehovos liudytojais.

Zinote, Jus, panasiai kaip senoveje "Mirijama ir Aaronas priekaištavo Mozei... Jie sakė: "Argi Viešpats kalbėjo tik per vieną Mozę? Argi Jis nekalbėjo taip pat ir per mus?"" (Sk 12:1,2)

Panasiai ir Jus. Jums pikta kaip kai kuriems zmonems gali Dievas vadovauti aiskinant jo Zodi, o kitiems, pvz. jums - ne. Ir klausiate: "argi Jis nekalba ir per mane?" Paskaitykite, kuo baigesi ta situacija Skaiciu 12 skyriuje. Siandien Dievas turi issirinkes "savo vardui žmones" ir jiems apreiskia savo Zodi. Taip Dievas teikia zmonijai dvasine sviesa. Kiti, atskirai studijuojantys Biblija, jei neieskos ten kur reikia, niekada jos nesupras.

Anonimiškas rašė...

labas rytas:) Taip, visškai sutinku, kad Dievas yra paskyręs savo vardui žmones. Tai tie, kuriems Dievas suteikė įgaliojimus ir savo Dvasią. Savo įgaliojimus jie patvirtina, kaip jau rašiau.

Dėl gelbėtojo - nepaisant visų išvedžiojimų Biblija sako, kad Gelbėtojas yra vienas. Aš tikiu Biblija, nedrįstu prieštarauti Dievo žodžiu, tuo labiau kai Jahova taip sako - be Jo nėra kito gelbėtojo. Tai ką darysim? Jei du sako tą patį, tai vienas meluoja - arba Jahova arba Jėzus:) Yra kitas variantas, kad jie abu yra tas pats Dievas, bet teisingai pasakėte - asmenys skirtingi.Biblijoje nėra prieštaravimų.

Dar del Jahovos liudytojų - ta filosofija, kad mus visi puola, galbūt veiksminga organizacijos viduj, bet man ispudžio nesukelia. Turiu pagirti, kad nesate išdidus, kiek sutikau JL jie be galo isdidus, bet ne tuo, kad pažįsta Dievą, o kad yra "Teisngoj" organizacijoj. Apaštalai didžiavosi Jėzum, o ne tuo, kad jie -apaštalai. Suprantu, kad tai naturalu, nes organizacija ir sukelia toki pasididziavima. Kiekviena karta atsivertes sargybos boksta zinau, kad rasiu 3 dalykus:
1. trejybės nėra, Jėsus - ne Dievas
2. Kokios religijos klysta ir nuklysta
3. Kokia šauni tikroji JL organizacija.:)

Dabar dėl Biblijos vietos. Man keista, kai JL nemato, kad dauguma jų cituojamų Biblijos vietų liudija, kad jų teologija klysta. sakykim rašote
"Kristus Jėzus, kuris atidavė save kaip išpirką už visus, kad būtų paliudytas reikiamu metu".
Vien ši ištrauka kerta per 2 JL dogmas iš esmės:
1.Jėzus mirdamas atpirko visų žmonių nuodėmes, o ne vien Adomo, kaip teigia JL.
2."kad būtų paliudytas reikiamu metu" - tai ką kalbėjau vakar. Visi apaštalai ir mokiniai po šiai dienai liudija apie Jėzų, liudija Jėzaus vardą, o ne JL skelbiamą vardą, nes "Kas šauksis šio vardo, bus išgelbėtas"
Brangusis, Dievo žodžio tyrinėjimas yra tada, kai skaitai ir analizuoji Dievo žodį, o ne skaitai, kaip reiktų suprasti.
Siulau daugiau skaityti ir tyrinėti Jums(tai darau pagarbiai, ne kiek nesiaukstinu)patį Biblijos tekstą.
Galime padaryti taip - imkite kokią ištrauką Biblijos ir tiesiog paanalizuokim, kas ką matom joje, ką sako Dievo žodis.

Anonimiškas rašė...

Gerbiamasis, JL nei vienas nera ir negali buti isdidus. Gal but taip gali pasirodyti. Juk skiriasi musu manieros, veido bruozai ir t.t. Taciau jei Dievas leido juo tapti jis yra nuolankus zmogus, nes "Dievas isdidiems priesinasi". O kad liudytojai dziaugiasi ir didziuojasi priklausantys Dievo tautai ir esantys teisingame kelyje, taip ir turi buti.
Apastalas Paulius irgi didziavosi savo bendruomene ir bendratikiais. Jis pasakė: "Aš labai pasitikiu jumis ir labai jumis didžiuojuosi" (2 Kor. 7:4).

Noriu pagirti Jus, kad skaitote Sventa Rasta ir tuo domites, nes daugelis dabar tiems dalykams abejingi ir jais nesidomi! :)

Taciau nebematau prasmes daugiau dalyvauti sioje diskusijoje.
Belieka Jums palinketi toliau skaityti, tyrineti visa Sventa Rasta ir prasyti maldoje, kad Dievas suteiktu tikraji pazinima. Tuomet tikrai pavyks surasti! (Pat. 2:1-5). Sekmes!

Anonimiškas rašė...

na, tik pripranti prie žmogaus, o jis dingsta, gyvenimas neteisingas:)

Ačiu uz palinkejimus, o as linkiu tik vieno - suprasti kad Dievas isgelbes ne organizacija, o zmones kurie bus Dievo bažnyčioje sujungti Dievo dvasia(beje, baznyčioje o ne organizacijoje).

Iš kitos puses pasitvirtina mano patirtis, kad JL vengia Biblijos, kai nėra šalia sargybos boksto. Taigi, linkiu daugiau studijuoti Biblija ir Dievas parodys ten kas rašoma ir pradėsite matyti, kur ir kaip klysta ar klaidina Bruklino korporacija patiklius žmones ir iškraipo Bibliją. Aš jums parodžiau tik kelis aiškius nukrypimus nuo Biblijos ir neatikimus:
1.Jėzaus atėjimas bus regimas
2.JL organizacija krikštija ne tuo vardu.
3.Skelbia ne tą vardą, kurį turi skelbti.
4.Netiki Jehova, kai jis sako, kad be jo "nėra kito gelbėtojo" ir atranda dar vieną gelbėtoją.
Linkiu tiketi Biblija, o ne organizacija, nes Raštas sako:"net jei angelas iš dangaus ar mes patys skelbume kitokią evangeliją, tebūnie prakeiktas". O JL oganizacija skelbia be jokios abejonės kitokia evangelija, nes nepaklusta elementariems įsakymams.

Anonimiškas rašė...

1. Jezaus Kristaus dalyvavimas bus regimas "sirdies akims" is zenklu, bet nematomas (Ef 1:18).
2. Jehovos liudytojai krikstyja zmones "Tėvo, ir Sūnaus, ir Šventosios Dvasios vardu,
mokydami juos laikytis visko, ką tik esu jums įsakęs" (Mt. 28:19,20).
3. JL skelbia, kad "kiekvienas, kuris šaukiasi Jehovos vardo, bus išgelbėtas" (Rom 10:13). Jėzus taip pat "apreiškė ir skelbė Jehovos vardą" (Jn 17:6,26).
4. Jehova Dievas yra Gelbetojas kalbant placiaja prasme. O Jezus Gelbetojas konkrecioje misijoje is nuodemes ir mirties. Kai musu pirmieji tevai uztrauke mums nuodeme ir mirti, Jehova organizavo pagalba zmonijai ir siunte savo mylimiausia Sunu Jezu Kristu atlikti gelbstincia uzduoti-misija. Kai Jezus atliko savo gelbstincia uzduoti, jis tapo musu Gelbetojas. Todel Naujajame Testamente jau sakoma: "Tai yra amžinasis gyvenimas: kad jie pažintų Tave, vienintelį tikrąjį Dievą ir Tavo siųstąjį Jėzų Kristų". Senajame Testamente tokios vietos su dviem asmenimis - nerasite. Ivyko pakitimas. Jezus Kristus sumokejo Jehovai ispirka uz nuodeminga zmonija. Jeigu Jezus nebutu atlike sio atpirkimo jis ir nebutu tapes Gelbetoju. Po Kristaus mirties, zmogui norinciam issigelbeti, reikia pripazinti, pazinti ir tiketi tiek Jehova, tiek Kristu. Be JL niekas nesupranta, kas yra ispirka ir kam ji sumoketa.

Todel liudytojai skelbia viska isimtinai tiksliai, kas yra Sventajme Raste ir jokio kito zmogisko autoriteto auksciau uz Rasta nepripazista!

Anonimiškas rašė...

Brangusis, ar tu nematai, kad nuolat skelbi organizaciją, o ne Dievo žodį?:)Cia didelė JL problema, kai atsisakai klausyti apie puikią organizaciją arba trejybes kritiką arba kitų religijų kritiką, jie pasirodo neturi ką pasakyt.

Rašai:"Be JL niekas nesupranta, kas yra ispirka ir kam ji sumoketa".
Net aš kaimo japis suprantu, kad JL iš savo išdidumo nusigrybauja ir labai smarkiai, tol kol patys susipainioja, paskui belieka tik nosį užversti ir giedoti:"Mes geriausi ir tikriausi":)
Pažiūrėkim, ką parašei:
1.Jezaus Kristaus dalyvavimas bus regimas "sirdies akims" is zenklu, bet nematomas (Ef 1;18)
"ir apšviestų jūsų širdies akis, kad pažintumėte, kokia yra Jo pašaukimo viltis, kokie Jo palikimo šlovės turtai šventuosiuose" Arba čia ne ta rašto vieta arba eilinis grybavimo pavyzdys - nė žodžio apie "nematomą" atėjimą ir dalyvavimą ir nė vieno ŽENKLO. Ir tai vadinasi "tiksli JL teologija"? Atsiprašau, net katalikai tokių nesąmonių nerašo - nė vieno žodžio, kuris atitiktų doktriną - nematai?
2. Dėl krikšto prisipažįstu savo akim nemačiau, bet JL kiek žinau krikštija JEHOVOS vardu. Jei klystu atsiprašau, vadinasi kalbėjau apie tai, ko nežinau.
3."kiekvienas, kuris šaukiasi Jehovos vardo, bus išgelbėtas" (Rom 10:13).
Neke, brangusis, visų pirma vardas ne tas čia kalbama apie Jėzų.
Romiečiams 9 eilutė"Jeigu lūpomis išpažinsi Viešpatį Jėzų ir širdimi tikėsi, kad Dievas Jį prikėlė iš numirusių, būsi išgelbėtas".
13 eilutė juk “kiekvienas, kuris šaukiasi Viešpaties vardo, bus išgelbėtas”.
Petras sako:"Tad tvirtai žinokite, visi Izraelio namai: Dievas padarė Viešpačiu ir Kristumi tą Jėzų, kurį jūs nukryžiavote”.Apd 2
4. Dėl gelbėtojo nesiginčiju nes kuo toliau tuo labaiu patvirtinate, kad Jahova ir Jėzus - tas pats Dievas, tik asmenys skirtingi. Taip pat ir su Viešpačiu.
Nėra dviejų Gelbėtojų, nėra ir dviejų Viešpačių, nes pasakyta, "Klausyk, Izraeli, tavo Dievas yra vienas".

Anonimiškas rašė...

1. Kristaus sugrizimas yra pranasyste. Atsimenate, kad pranasystes negalima savavaliskai aiskinti (2 Pet 1:21). Atsiprasau, bet cia jau ne Jusu kompetencija! ;)
2. Senoveje izraelitai didziavosi, kad yra Dievo issirinkta tauta. Siandien JL taip pat didziuojames, kad yra isrinkti "Jo vardo zmones" (Apd 15:14).
3. Kaip sakoma, "geriau viena karta pamatyti, negu simta kartu isgirsti"! ;) Liudytojai krikstija kaip ir anksciau rasiau.
4. Cia ir vel siurksciai suklydote. Tikiuosi, jei esate nuolankus pripazinsite... :) Apastalas Paulius citavo zodzius is Joelio 2:32. Jeigu idemiau isiziuresite Rom 10:13, kas butu keista, net kabutes surasite. Taigi Joelio 2:32 yra randamas Jehovos, o ne Kristaus vardas. Taigi nereikia klaidinti ir klaidintis.

Jeigu buvo neaisku - patikslinsiu:
Jehova yra Visagalis Dievas ir pirmas asmuo Visatoje, o Jezus Kristus yra Jo pirmasis kurinys, dieviskos prigimties ir antras asmuo Visatoje.

Anonimiškas rašė...

Kažkaip pražiūrėjau jūsų atsakymą.

1. Kristaus sugrizimas yra pranasyste. Atsimenate, kad pranasystes negalima savavaliskai aiskinti (2 Pet 1:21). Atsiprasau, bet cia jau ne Jusu kompetencija! ;)
Na, brangusis, o Jehovos liudytojų vadai neįrodė savo kompetencijos, pasikartosiu, jie kelis kartus jau pranašavo Armagedoną.Bet jo nebuvo. Siūlote tikėti kitais pranašysčių išaiškinimais?

2. Siandien JL taip pat didziuojames, kad yra isrinkti "Jo vardo zmones" (Apd 15:14).
Patys išsirinkote, patys ir didžiuojatės:) klausimas, tik ar esate išrinkti to, kuris turi išrinkti.

3. Kaip sakoma, "geriau viena karta pamatyti, negu simta kartu isgirsti"! ;) Liudytojai krikstija kaip ir anksciau rasiau.
4. Cia ir vel siurksciai suklydote. Tikiuosi, jei esate nuolankus pripazinsite... :) Apastalas Paulius citavo zodzius is Joelio 2:32. Jeigu idemiau isiziuresite Rom 10:13, kas butu keista, net kabutes surasite. Taigi Joelio 2:32 yra randamas Jehovos, o ne Kristaus vardas. Taigi nereikia klaidinti ir klaidintis.

Taigi, mielasis, jūs vėl užlipote ant grėblio.Negi galvojate, kad nežinau? Visas skyrius kalba apie Jėzų ir staiga atsiranda ištrauka iš Joelio, kuri ir nurodo - Jahova yra Jėzus:)
Tai, NT kiekvienas kuris šaukiasi Jėzaus vardo bus išgelbėtas.

Jeigu buvo neaisku - patikslinsiu:
Jehova yra Visagalis Dievas ir pirmas asmuo Visatoje, o Jezus Kristus yra Jo pirmasis kurinys, dieviskos prigimties ir antras asmuo Visatoje.

Biblija išties sako, kad Jahvė - visagalis Dievas.
Biblija niekur nesako, kad Jėzus - kūrinys.
Biblija sako, kad Tėvas ir Sūnus yra viena, o ne du:).

Anonimiškas rašė...

Taigi Jus nepripazistate savo klaidos! Suprantu, kaip pripazinsi, jeigu nera absoliutaus Rasto supratimo. Nelengva.

Kad Jehova yra Jezus jus visai klaidziojate po pievas. Skaitykite Evangelijas ir matysite, kiek kartu pats Jezus paminejo, kad jis zemesnis uz Teva ir daug dalyku negali padaryti, zinoti ir nuo jo nepriklauso.

Anonimiškas rašė...

Brangusis, pripažinau ir net atsiprašiau, nes kalbėjau apie tai ko nemačiau. Jei JL krikštija "Tėvo, Sūnaus ir Šventosios Dvasios vardu" - atsiprašau, mane tada suklaidino.

O dėl Jėzaus Kristaus, tai norėčiau, kad Biblija pagrįstumėt, kad Jėzus yra antras asmuo, kaip rašėte, visatoje, o ne trečias, ketvirtas ar penkioliktas.

Anonimiškas rašė...

"Visos kūrinijos pirmgimis" (Kol. 1:15). Ar Jezus turejo pradzia?

"Dievo kūrinijos pradžia" (Apr. 3:14). Kada Jezus gime?

"O tu, Efrata - Betliejau, nors esi mažas tarp Judo miestų, bet iš tavęs kils tas, kuris bus valdovu Izraelyje. Jo kilmė siekia pradžios laikus, amžinybės dienas" (Mich 5:2).

"Tačiau tos dienos ir valandos niekas nežino, nei angelai danguje, nei Sūnus, tik Tėvas" (Mk 13:32). Kodel Jezus nezinojo, o Tevas zinojo?

"Mano taurę, tiesa, gersite, ir krikštu, kuriuo Aš krikštijamas, būsite pakrikštyti, bet vietą mano dešinėje ar kairėje ne Aš duodu; tai bus tiems, kuriems mano Tėvo paruošta" (Mt. 20:23). Kodel ne Jezus skirsto vietas, bet Jehova?

"O Jėzus tęsė: "Kai Žmogaus Sūnų būsite aukštyn iškėlę, tuomet suprasite, kad Aš Esu ir kad nieko nedarau iš savęs, bet skelbiu tai, ko mane Tėvas išmokė" (Jn. 8:28) Kieno mokslo Jezus moke jei pats buvo Dievas?

"Tėve, jei nori, atimk šitą taurę nuo manęs, tačiau tebūna ne mano, bet Tavo valia!" (Lk 22:42). Kam Jezus meldesi ir kieno valia aukstesne uz Jezaus?

"Jūs girdėjote, kaip Aš pasakiau: 'Aš išeinu ir vėl sugrįšiu pas jus!' Jei mylėtumėte mane, džiaugtumėtės, kad pasakiau: 'Einu pas Tėvą', nes mano Tėvas už mane didesnis" (Jn 14:28). Kas didesnis uz Kristu?

"Ir štai balsas iš dangaus prabilo: "Šitas yra mano mylimas Sūnus, kuriuo Aš gėriuosi" (Mt 3:17). Kas pasake is dangaus siuos zodzius?

"Tada Simonas Petras atsakė: "Tu esi Kristus, gyvojo Dievo Sūnus" (Mt. 16:16). Kuo laike Jezu jo mokiniai?

"Mano veido negalėsi matyti, nes žmogus, mane pamatęs, negali išlikti gyvas" (Is 33:20). Ar butu galejas islikti zmogus gyvas jei Kristus butu Dievass?

"Aš mačiau nakties regėjime dangaus debesimis ateinantį tarsi žmogaus sūnų. Jis buvo privestas prie Amžinojo. Jam buvo duota valdžia, šlovė ir karalystė, kad visų kalbų tautos ir giminės jam tarnautų. Jo valdžia - amžina valdžia, kuri nesibaigs, ir jo karalystė - nesunaikinama!" (Dan 7:13,14). Kas yra "Amzinasis"? Kas yra "Zmogaus Sunus"?

Kolei nepazinsite Tevo ir Sunaus kiekvieno atskirai tol daug dalyku ir nesuprasite. Cia ir yra daugelio problema, kad jie apleidzia Auksciausiaji Visatoje Asmeni. Tai yra piktojo keslas!

Anonimiškas rašė...

Brangusis, citatos tiesiog triuškinančios:) Tačiau, kaip ir žinojau iš anksto, ne vienoje iš jūsų citatų nera parašyta, kad Kristus - ANTRAS asmuo visatoje. Išeina, JAhovos liudytojai tiki tuo, kas neparašyta Biblijoje?:)

Tuo tarpu, kad Kristus yra Dievas, kuris apsireiškė kūne - parašyta aiškiai.
"Ir neginčijamai yra didelė dievotumo paslaptis: Dievas buvo apreikštas kūne..." 1Tim.3;16

Yra tik vienas Dievas.
Tas Dievas buvo apreikštas kūne.
Kūne apreikštas buvo Jėzus.
Jėzus yra Dievas.
Jėzus yra Jahvė.
Ar ne taip?

Tai nesuprantu, kaip atmesti tai, kas parašyta ir teigti tai, kas neparašyta ir dar vadinti tai "tikru supratimu":)

Jei yra kitaip,prašau nurodyti, kas tas "kitas" Dievas, kuris buvo apreikštas kūne.

Anonimiškas rašė...

Nezinau, ar su Jusu proteliu ne viskas tvarkoje ar tiesiog apsimetate kvaileliu. Pats pripazinote, kad "citatos tiesiog triuškinančios". Nematau prasmes daugiau ir diskutuoti. Pirmiausia issamiai ir logiskai sau atsakykite i tuos klausimus, kurie buvo nurodyti. Tuomet tiksliau patyrinekite teksta 1 Tim. 3:16.

Todel uztenka beprasmiskai puldineti ir kritikuoti Jehovos liudytojus!

Anonimiškas rašė...

Del 1 Tim 3:16.
Viename is seniausiu Sinajaus [Senaitic] rankrascio tekste randamas zodis "Jis", vietoj zodzio - "Dievas". Tai parodo, kad kazkas veliau pakoregavo ta vieta, tikriausiai noredami paremti Trejybes doktrina.

Anonimiškas rašė...

Nu niekada nebuvau ypatingai protingas, prisipažįstu.
Bet matau, kad jei kas sako - antras asmuo, tai tą reikia įrodyti. Nes taip pat sėkmingai ir be įrodymų, galiu teigti, kad Jėzus ne ANTRAS, o PENKTAS asmuo visatoje.

O jeigu yra parašytas "Dievas buvo apreikštas kūne" tai Biblijoje tikiu, kad nėra klaidų ir netikslumu.
Dievas yra Jahvė,(Klausyk Izraeli, tavo Dievas yra vienas) vadinasi Jis ir buvo apreikštas, nes nėra dviejų Dievų. Ar jau čia reikia didelio proto?
Nes jei Jėzus nebuvo Jahvė, tai Biblija meluoja, kai sako, kad Dievas buvo apreikštas kūne.

Beje, tai ne vienintelė vieta, yra ir daugiau, kur sakoma, kad Jėzus yra Gelbėtojas, Dievas, Kūrėjas.
Ar siūlote šias vietas išmesti?

Anonimiškas rašė...

Jus pirmiausia supraskite, kad Jezus tikrai ne Auksciausias Asmuo Visatoje. Anksciau nurodytos Rasto citatos pilnai ta paliudyja. O kelintas cia jau reikia aiskintis! ;)

"Dievas tarė: "Padarykime žmogų pagal mūsų atvaizdą ir panašumą. Jie tevaldo jūros žuvis, padangių paukščius, gyvulius ir visą žemę bei visus roplius, kurie gyvena ant žemės!" (Pr 1:26). Jehova kalbejosi su savo Sunumi Jezumi Kristumi.

Raste Jezus Kristus taip pat vadinamas Arkangelu. Tai reiskia jis virsesnis uz visus angelus.

Todel Jezus Kristus yra virsesnis uz visus zmones ir angelus. Jis paklusnus tik savo Tevui.

"Noriu, kad žinotumėte, jog kiekvieno vyro galva yra Kristus, moters galva - vyras, o Kristaus galva - Dievas" (1 Kor. 11:3). Taigi Jezus Kristus turi "galva" virs saves - savo Teva Jehova Dieva. Tiktai Jehova yra Visu Auksciausiasis.

Anonimiškas rašė...

Brangusis, citatos tuo ir triuškinančios, kad lengvai paaiškinamos, Jėzus buvo toks pats žmogus kaip ir visi kiti, turėjo kūną, alko ir troško, be to jis atėjo kaip žmogus išpildyti įstatymo.
Taigi, šiame kontekste ir yra jo tariami žodžiai.
Jonas rašo "Ir Dievas buvo Žodis"
vėlgi - kiek Dievų aš turiu tikėti? Vieną ar du? Mano žiniom tik vieną.
Todėl, kai Jonas sako "Ir Dievas buvo Žodis. Aš sakau, amen, tai buvo Dievas. Tas pats kuris sukūrė žemę ir dangų, tas pats, kuris ateis gyvųjų ir mirusių teisti.

Del 1 Tim 3:16.
Viename is seniausiu Sinajaus [Senaitic] rankrascio tekste randamas zodis "Jis", vietoj zodzio - "Dievas". Tai parodo, kad kazkas veliau pakoregavo ta vieta, tikriausiai noredami paremti Trejybes doktrina.

Brangusis, ar kažkas pakoregavo? Greičiausiai pakoregavo Jehovos liudytojai(Užtenka NW pavartyt, beje jį rengusių sąraše nėra nė vieno asmens mokėjusio hebrajų ar graikų kalbas - buvo gėdingai demaskuoti teisme) visas vietas, kurios neatitinka jų doktrinos. Taip JL pasakė, kad vieta "Kurie tikės, tuos lydės ženklai" - parašyta vėlaiu, neautentiška. Kur parašyta"Mat yra trys liudytojai danguje: Tėvas, Žodis ir Šventoji Dvasia; ir šitie trys yra viena". irgi kažkas klastingai įrašė, kur parašyta kad "Sventoji Dvasia, Guodėjas",TY asmuo, JL įtikinėja, kad čia graikų kalbos gramatikos ypatybės ir t.t.
Panašiau kad Bruklino korporacija viską verčia pagal savo supratimą, o Biblijos tekstas čia niekuo dėtas.

Raste Jezus Kristus taip pat vadinamas Arkangelu. Tai reiskia jis virsesnis uz visus angelus.

Prašyčiau citatos.
Beje, garantuoju, kad nėra tokios, kur būtų parašyta, kad Jėzus - Arkangelas. Šiandien parašote antrą vietą, ko Biblijoje nėra tokiais žodžiais, kuriuos pateikiate.

Pirmiausia, kad Jėzus - antras asmuo, dabar - kad Jėzus arkangelas.To nėra.

Ar nematote, kad JL tikėjimas remiasi ne tuo, kas parašyta aiškiai, bet išvadomis iš vietų, kurios labai diskutuotinos, tuo tarpu, kas parašyta aiškiai - tas atmetama?

Anonimiškas rašė...

Tamsta nebematau prasmes su Jumis diskutuoti. Linkiu sekmes tyrinejant Rasta! Ate!

Linas rašė...

Sakiau, kad tokios vietos nėra.
Ačiū už palinkėjimą, šiuo atveju dabar studijuoju ne Bibliją, o Jehovos liudytojų knygą "Apareiškimas" - veža ir iš koto verčia taip, kaip nesitikėjau.. Jau parašiau ir postą,

Anonimiškas rašė...

At 8/07/2008 5:09 PM, Anonimiškas said...

As nesu rimtas, bet is kitos puses, nepaneigsite, kad Kristus grizo 1914 metais ir nematomu būdu vadovauja JL korporacijai?
Taigi, pasiekėte auksta lygi hierarchijoje, jei leidžia naudotis priejimu, bet kita savaite paskelbsiu ir tikslų SB numeri, kur apie tai kalbama buvo. Tiks?

gaila, kad jau praeijo beveik pora meniasiu, o citatos nera.

Anonimiškas rašė...

O as maniau, kad nenorite, nes neisreiškete , gerai uzsisimsiu, rasim

Anonimiškas rašė...

taigi apie 14 metus. Praktiškai labai sunku ką gauti. Sakykim knygų "Tūkstantmečio aušra" 2ir 3 tomų "Milijonai dabar gyvenančių niekada nemirs". Galiu pateikti tik nuotrupas. Pav.
Pradžia visos karalystės - 1914 metų pabaigoje, kaip mes suprantame, nuo to, kad prisikels senovės šventieji - nuo Jono Krikštytojo iki Abelio- Araomo, Izaoko ir visų kitų"
Knyga Keršto diena" 4t. 625 puslapis
O čia iš "Sargybos bokšto" apie neišsiplidžiusią "daiktų sistemos" pabaigą 1975 metais.
"lieka tik8 metai iki 6000 metų pabaigos ir septintosios dienos pradžios... - 1975 metų ruduo. Septintoji diena, judėjų sabatas .... žmonija taps laisva nuo 6000 metų trukusios mirties ir nuodėmės padėties". Sargybos bokštas 1968m Gegužės 270-277 puslapiai
Lieka

Anonimiškas rašė...

Jūsų atsiųstos nuorodose apie "pasaulio pabaigos" datą niekur nėra kalbama. Tiesiog pateikiamos chronologinės datos.

1914 metai - Kristus nematomai pradėjo karaliauti danguje.

1975 metai - sukako 6000 metu nuo Adomo sukūrimo.

Tai tiesiog chronologinės ir istorinės datos. Su pabaigos datomis JL organizacija jos niekada nebuvo siejamos ir tapatinamos. Pavieniai asmenys galėjo turėti tam tikrų savo spėlionių, pvz. 1975 metai.

Rašte sakoma (Mk 13:32): "Tačiau tos dienos ir valandos niekas nežino, nei angelai danguje, nei Sūnus, tik Tėvas".

Taigi joks žmogus šios datos nežino ir nežinos! Todėl beprasmiška ir spėlioti.

Aišku viena: nuo 1914 metų prasidėjo šios sistemos "paskutinės dienos". Kiek jos truks - laikas parodys!

Anonimiškas rašė...

Brangusis, labai kilnu,BET prieš 1975 metus tūkstančiai JL pardavė savo namus. Beje 1980 metais kasmetiniame pranešime buvo pasakyta 30-31 puslapis. "... pripažinta Bendrijos atsakomybė už 1975 metų nusivylimą".
Taigi, Dievo karalystė žemėje nei 1914 , nei 1975 metais neatėjo. Ne kai kurie, o organizacija yra atsakinga už tai, nes juk ir knygos ir straipsniai "sargybos bokšte" yra anoniminiai - tai organizacijos balsas o ne atskirų žmonių.
Taip, organizacija dabar jau nebėra įsitikinusi, kada ateis daiktų sistemos pabaiga ir Dievo karalystė, nes per istoriją tai buvo skelbta 7 kartus ir nė karto nepasitvirtino.

beje, ar žinote, kad Jehovos liudytojų organizaciją datą 1914 metai perkėlė iš 1872 metų?

Anonimiškas rašė...

Tamsta, rasytojau. Kas pardave ir parduoda savo butus ar namus del kazkokios datos yra patys kalti.

Pasikartosiu: nei viename JL numeryje nebuvo niekuomet ivardinta pasaulio pabaigos data.

O Jusu nuorodos su "..." yra absoliuciai absurdiskos ir nepagristos!

Anonimiškas rašė...

Gerai, nepykite, neturiu prieš jus ar prieš joki kita zmogų iš JL organizacijos nieko prieš, atvirkščiai, matau daug gero juose, . Nesu įgaliotas kokios puolusios krikščionybės bažnyčios, kuri siekia "pakenkti ir apkaltinti JL organizaciją", esu asmuo, į kurio duris ne kartą beldėsi LJ ir kuris susipažinęs su mokymu, tačiau negaliu sutikti su organizacijos mokymu, manau, kad ji klaidina savo narius, liepdama aklai pasitiketi ja, nes visas pasaulis - prieš JL nusiteikes:)

Rašote
1914 metai - Kristus nematomai pradėjo karaliauti danguje.

Prašyčiau citatą iš Biblijos, kad būtų ir metai ir karaliavimas ir bus išspręsta, ar organizacija tiksliai cituoja Bibliją ar čia tėra išvedžiojimai, neturintys jokio pamato, bet vadinami"giliu pažinimu".

Gerai, galima 2-3 citatas.
Supraskit, nenoriu sumenkinti JL organizacijos, noriu pažiūrėti ar turi pamatą.
Juk sutiksite, kad joks žmogus neprivalo tikėti tuo, ko nėra užrašyta Biblijoje?.

Paulius užrašė:"Net jei mes patys ar angelas paskelbtų kitokią evangeliją, tebūnie prakeiktas".
Elementariai nenoriu būti Dievo prakeiktas.

Anonimiškas rašė...

Jeigu ieskote tiesos tikrai ja surasite. Tiesiog draugiskas patarimas butu: "Žiūrėkite, kad nepasirodytumėte kovojantys prieš Dievą!" (Apd 5:39).

Del aklo pasitikejimo. Jus esate neteisus. Liudytojai patys visuomet yra skatinami skaityti, tyrineti, studijuoti, mastyti, apmastyti ir pan. Jie skatinami tureti toki pat poziuri, kaip ir turejo pirmieji krikscionys:
"Tenykščiai pasirodė esą kilnesni už tesalonikiečius. Jie noriai priėmė žodį ir kasdien tyrinėjo Raštus, ar taip esą iš tikrųjų" (Apd 17:11).

Del "viso pasaulio nusiteikimo pries". Jezus perspejo kalbedamas apie ivykius, kurie bus pries sios daiktu sistemos pabaiga, kad "Jūs būsite visų tautų nekenčiami dėl mano vardo" (Mt. 24:9). Taip pat Mt. 5:11 sakoma: "Palaiminti jūs, kai dėl manęs jus šmeižia ir persekioja bei meluodami visaip piktžodžiauja".

Anonimiškas rašė...

Brangusis, žavūs žodžiai. Bet citatų nėra. tą ir reikėjo įrodyti. Nė vienos citatos apie 1914 metus nėra.
Mokslas iš šiaudų ir žmonių, o ne iš Dievo.
Ryt parašysiu citatas, kuriomis remiasi Bruklino korporacija, jos nei į tvorą nei į mietą - be "apdirbimo" joks sveiko proto žmogus neprieis išvados apie 1914 metus.
Beje, jeigu remiamasi chronologija - JL irgi daro paklaidą net 19 metų:)

Anonimiškas rašė...

1914m. čia klausimas ne is pirmos klasės kurso

Anonimiškas rašė...

Pritariu. Reikia nuoseklaus Rasto studijavimo, o ne internetinio svarstymo lygio.

Anonimiškas rašė...

Cha, va tai ka sakaiu - be apdirbimo, jokių datų ir viešpatavimo Biblijoje nėra:) Na čia pasirinkimo reikalas, jei leidžiates Bruklino korporacijos atvedami į 12 klasę, kurioje jau elementarių dalykų nematote. Beje, tas "Detalus studijavimas" baigėsi 7 neišsipildžiusiom pranašystėm, bet tai juk nesvarbu, ar ne? Vis tiek valdanti korporacija - Dievo balsas?
Dievas niekada neklysta, jūsų žiniai

Anonimiškas rašė...

Nori citatu. Stai 2 Pt 1:20,21:

"Pirmiausia žinokite, kad jokia Rašto pranašystė negali būti savavališkai aiškinama, nes pranašystė niekada nėra atėjusi žmogaus valia, bet kalbėjo Šventosios Dvasios įkvėpti šventi Dievo žmonės".

Tokie kaip tamsta aiskinasi aiskinasi ir rezultate tukstanciai krikscionisku religiju.

Anonimiškas rašė...

Gerai, citatas aš parašysiu, kuriomis remiamasi.
Apreiškimo 12;1-10
Ir pasirodė danguje didingas ženklas: moteris, apsisiautusi saule, po jos kojų mėnulis, o ant galvos dvylikos žvaigždžių vainikas.Ji buvo nėščia ir šaukė, kentėdama sąrėmius bei gimdymo skausmus.Pasirodė ir kitas ženklas danguje: štai milžiniškas ugniaspalvis slibinas su septyniomis galvomis, su dešimčia ragų ir su septyniomis diademomis ant galvų.Jo uodega nušlavė trečdalį dangaus žvaigždžių ir nužėrė jas žemėn. Slibinas stojo priešais moterį, kad, jai pagimdžius, prarytų jos kūdikį.
Ji pagimdė Sūnų, berniuką, kuriam skirta ganyti visas tautas geležine lazda. Ir jos kūdikis buvo paimtas pas Dievą, prie Jo sosto.O moteris pabėgo į dykumą, kur buvo jai Dievo paruošta vieta, kad tenai ji būtų maitinama tūkstantį du šimtus šešiasdešimt dienų. Ir kilo danguje kova. Mykolas ir jo angelai kovojo su slibinu. Ir kovėsi slibinas ir jo angelai,bet jie nenugalėjo, ir nebeliko daugiau jiems vietos danguje.Taip buvo išmestas didysis slibinas, senoji gyvatė, vadinamas Velniu ir Šėtonu, kuris suvedžioja visą pasaulį. Jis buvo išmestas žemėn, ir kartu su juo buvo šmesti jo angelai. Aš girdėjau danguje galingą balsą, sakantį: “Dabar atėjo mūsų Dievo išgelbėjimas, galybė, karalystė ir Jo Kristaus valdžia, nes išmestas mūsų brolių kaltintojas, skundęs juos mūsų Dievui dieną ir naktį.
ir
Mato 24;3-14
Kai Jis sėdėjo Alyvų kalne, priėjo vieni mokiniai ir klausė: “Pasakyk mums, kada tai įvyks? Ir koks Tavo atėjimo ir pasaulio pabaigos ženklas?”
Jėzus jiems atsakė: “Žiūrėkite, kad niekas jūsų nesuklaidintų.
Daug kas ateis mano vardu ir sakys: ‘Aš esu Kristus!’, ir daugelį suklaidins.
Girdėsite apie karus ir karų gandus. Žiūrėkite, kad neišsigąstumėte, nes visa tai turi įvykti. Bet tai dar ne galas.
Tauta sukils prieš tautą ir karalystė prieš karalystę. Įvairiose vietose bus badmečių, marų ir žemės drebėjimų.
Tačiau visa tai – gimdymo skausmų pradžia.
Tada jus atiduos kankinti ir žudyti. Jūs būsite visų tautų nekenčiami dėl mano vardo.
Daugelis pasipiktins, vieni kitus išdavinės ir vieni kitų nekęs.
Atsiras daug netikrų pranašų, kurie daugelį suvedžios.
Kadangi įsigalės neteisumas, daugelio meilė atšals.
Bet kas ištvers iki galo, tas bus išgelbėtas.
Ir bus paskelbta ši karalystės Evangelija visame pasaulyje paliudyti visoms tautoms. Ir tada ateis galas”.

Taigi, nei metų, nei galo, nei viešpatavimo - tik tuščias spėjimas, kad "vyriškos lyties naujagimis - dangiškoji vyriausybė gimė 1914 metais.

Anonimiškas rašė...

Jeigu Jus tikrai tikites Raste surasti skaiciu 1914 - esate naiviausias zmogus, is visu kuriuos kada pazinojau. Jeigu kiekvienas eilinis zmogelis galetu juos atrasti, tuomet tai nebutu "paslepta ir uzanspauduota".

O kaip sakoma Raste, sie zodziai "yra paslėpti ir užantspauduoti iki laikų pabaigos" (Dan. 12:4,9).

Tik Dievo paskirti "ismintingieji" tai gali suprasti ir isaiskinti.

Anonimiškas rašė...

Brangusis, žinoma, laiko ir neatseksite niekaip. Pats rašėte "tos dienos nežino niekas" aš ir sakau, tai ne Dievo išrinktieji ir ne išmintingieji, jei jie jau paskelbė 7 klaidingas pranašystes. ir dabar toliau vaidina, tarsi nieko nebūtų atsitikę - krikščioniškas pasaulis nukrito, o mes Dievo pranašas:)
Knyga Raselo "Laikas arti" "6000 metų pasibaigė 1872 metais, mes išėjome į 7000 tūstantmetį, kuris prasideda"viešpaties diena".(tokiu pat stiliumi buvo uzpildytios visos SB korporacijos knygos, kurių dabar nebeįmanoma gauti net ir patiems JLiudytojams
Tai vėliau JL korporacija perkėlė į 1914 metus, nes vis nesipildė pranašystės. O ir 1914 metų data dabar organizacijoj turi visai kitą prasmę, negu turėjo iki šiol. Nors galime paskaičiuoti ir JL chronologiją, jei norite, pamatysite, kad klaidų ir čia pilna.jūsų žodis:)

Anonimiškas rašė...

anksciau gal ir klydo bet jie tada dar vadinosi Biblijos tyrinetojais. vadinasi jie tada dar pradejo tyrineti Rastus, po to rado Izaijo knygoje, jog Dievas saukia arba kviecia sau liudytojus. Tada kyla klausimas kas paliudys apie Dieva? Nes Jezus yra pasakes "..bus paskelbta Evangelija paliudyti visoms tautoms ir tada ateis galas" (Mato 24skyrius) butent dabar kaip niekada istorijoje platinama Biblija, vadinas realu jog dabar "paskkutines dienos". Danieliaus pranasystes taip pat eina i pabaiga. Kiek matome pasaulio religijos ne visai atitinka Dievo nurodytoms normoms.. uztenka pazvelgt i katalikybes plitimo istorija, ir dabar kaip vaikas gimsta jo niekas neklausia: tu nori buti "katalikas" ar "JehovosLiudytojas",jam net niekas nepaaiskina kokia kriksto reiksme. Atkreipkit demesi kaip buvo moraliskai sugede Sodomos ir Gomoros miestai, o dabar taip nera? (kiek girdejau Amerikoj net iteisino tos pacios lyties santuoku registracija) tuos miestus Jehova sunaikino tik Lotas issigelbejo su dukromis (mokslininkai teigia jog tie miestai po Negyvaja jura). Atkreipkit demesi kad per tvana Dievas paskandino ne kelis zmones, o dauguma issigelbejo, bet visa pasauly o tik keletas isigelbejo..Jezus yra pasakes: kokie anksti vartai ir koks siauras kelias i gyvenima, tik ne daugelis juos atranda. Ir tai tiesa, nes mazai kas tebemyli Dieva VISA sirdimi, VISOMIS jegomis ir VISu protu..Tad griskite pas Kureja, kol ne velu, nes dauguma Biblijos pranasysciu jau yra issipilde liko tik truputis ir jos labai mums labai svarbios. Atkreipkit demesi jog Raste niekur nekalbama apie Marijos garbinima, o mes juk tikime ir pritaikome gyvenime Rasto patarimus perduotus Dievo per zmones ir pranasus,nes pasaulyje jokia kita knyga neprilygsta Biblijai (net musulmonu Koranui toli grazu)! Jehova vertas kad slovintume ji, nes milijonai gyvybes rusiu neatsirado savaime, ir nepudrinkit smegenu, jog tai aklos evoliucijos darbas:)

Anonimiškas rašė...

O kaip mylesim Dieva visa sirdimi, pirma jo nepazine? o kaip pazinsim jei kasdien ne tyrinesim Sventuosius Rastus?
PS" O amzinssis gyvenimas tai pazinti tave vieninteli tikraji Dieva ir tavo siustaji Jezu-Mesija"
Istiesu sakau jums Jezaus vardo reiksme: Jehova-yra isgelbejimas, isganymas.

Anonimiškas rašė...

nu va pirmas, kuris pripažino<"kad anksciau JL klydo". Brangusis jie klysta(tiksliau leidziasi klaidinami Bruklino, kaip katalikai Vatikano) taip pat ir toliau.
Iskeliate klausima, o kaip pažinti Dievą, jei ne raštus tyrinėti?
Priminsiu, kad Jėzų, kuris sakė "Aš esu", nukryžiavo būtent tie, kurie raštus tyrinėjo:)Tyrinėjo, o nepažino

Tyrinejimas nėra Dievo pažinimas. Biblija tėra priemone, bet ne objektas.Tai, kad skaitai Bibliją dar negarantuoja, kad jau viskas su tavim gerai. Gali taip pat sekmingai paklysti kaip ir išvis neskaitydamas. Jei asmeniškai nepažinsi Jėzaus, nepadės jokie tyrinėjimai ir priklausymai organizacijoms, bažnyčioms.

Bruklino korporacija pristato save kaip Jehovos pranašą.
Tuo tarpu Biblija sako. "Jei pranašas kalbėjo, bet neišsipildė, nebijok jo, jis kalbėjo iš savo pasipūtimo".
Be to, jei taip korporacija megsta kritikuoti kitus, tepasižiūri į save - užtenka jau vien neišsipildžiusių pranašysčių, kad reiktų kukliai raudonuot.
Linas

Anonimiškas rašė...

Brangusis, asmeniskai Dieva bando pazinti daugelis zmoniu ir to pasekoje desimtys tukstanciu religiju ir sektu. Pirmajame amziuje buvo Dievo igaliota taryba, "apastalai ir vyresnieji", kuri buvo Jeruzaleje. Jos privalu klausyti buvo visiems krikscionims. Jie sprende visokius svarbius klausimus, pvz. kaip apipjaustymas. (Apd 15 skyrius) Anuomet nepaklusdamas siu Dievo igaliotu asmenu sprendimams, nepaklustum paciam Dievui. Siandien ta pati igaliota taryba yra Brukline ir taskas. Kodel maisto dvasia tavyje, mano sunau? :)

P.S.: visos pranasystes, kurios Raste yra numatytos pildesi, pildosi ir pildysis. Tam sutrukdyti niekas negali!

Anonimiškas rašė...

"Tai, kad skaitai Bibliją dar negarantuoja, kad jau viskas su tavim gerai. Gali taip pat sekmingai paklysti kaip ir išvis neskaitydamas".

Klystate tamsta totaliai! Didziausia nepagarba Sventajam Rastui. Cia ir yra priezastis, kodel Dievas Jums neatveria "Rastu prasmes" (Lk 24:32). Jums nerupi nei Sventojo Rasto tiesa.

"Visas Raštas yra Dievo įkvėptas ir naudingas mokyti, barti, taisyti, auklėti teisumui, kad Dievo žmogus taptų tobulas, pasiruošęs kiekvienam geram darbui" (2 Tim 3:16).

"Pašventink juos savo tiesa! Tavo žodis yra tiesa" (Jn 17:17).

"Tavo žodis yra žibintas mano kojai ir šviesa mano takui" (Ps 119:105).

"Dievo žodis yra gyvas ir veiksmingas, aštresnis už bet kokį dviašmenį kalaviją. Jis prasiskverbia iki pat sielos ir dvasios atšakos, iki sąnarių ir kaulų smegenų, ir teisia širdies mintis bei sumanymus" (Heb. 4:12).

Anonimiškas rašė...

Siandien ta pati igaliota taryba yra Brukline ir taskas. Kodel maisto dvasia tavyje, mano sunau? :)

P.S.: visos pranasystes, kurios Raste yra numatytos pildesi, pildosi ir pildysis. Tam sutrukdyti niekas negali!

Na TĖVE mano, kuris esi Brukline, pasistengsiu atsakyti:)

Pranašystės pildosi,tiesa, bet pagal JL jau dauguma Apreiškimo knygos išsipildė, o kažkaip nepastebėjome:):)

Nebuvo atvejo, kad apaštalas paskelbtų melagingą pranašystę, kuri neišsipildo, pilnas internetas medžiagos dokumentinės su neišsipildžiusiomis Bruklino korporacijos(o ne atskirų žmonių) pranašystėmis. Bet Jehovos liudytojams tai nė motai, toliau vaidina labai išmanančius Bibliją:) Beje, kodel visi JL yra anonimai, čia iš baimės ar dar ko?

Na nuo Jeruzalės Bruklinas labai skiriasi, Paulius sakė:"Iš tiesų jūsų akyse pasitvirtino apaštalo ženklai: visokeriopa kantrybė, ženklai, stebuklai ir galingi darbai".1 Kor 12;12

Jei Bruklino korporacija gali taip apie save pasakyt, praneškite adresą, prisistatau nusižeminęs.
Linas

Anonimiškas rašė...

Didziausia nepagarba Sventajam Rastui yra Jehovos Liudytojų Naujojo pasaulio vertimas. Išmesta beveik viskas, kas trukdo jų teologijai.
Todėl saldžiabalsis dejavimas apie Dievo žodžio gerbimą yra juokingas. jei Bruklino korporacija leidžia sau, beje, iš "vertusių" asmenų kai buvo demaskuoti, tik vienas buvo klausęs kursus graikų kalbos. Tas pats su Raselu - teisme nesugebėjo graikų abėcėlės perskaityti.
Ar nevertėtų JL nuo savęs pradėti pagarbą Dievo žodžiui demonstruoti - skaityti Bibliją, o ne Sargybos bokštą, studijuoti Bibliją, o ne Sargybos bokštą. Kol JL susirinkimuose bus studijuojamas "Sargybos Bokštas", o ne pati Biblija, galite pamiršti apie Dievo pažinimą. Kaip čia išeina - "kritusi krikščionybė" per pamaldas naudoja tik Bibliją, o Dievo tauta skaito žurnalus?:)
Linas

Anonimiškas rašė...

JL darbai yra didesni nei Jezaus ir pirmuju krikscioniu. Siandien Evangelija yra paskelbta tokiu mastu, kokio nera buve zmonijos istorijoje. Pildosi Jezaus zodziai:

"Iš tiesų, iš tiesų sakau jums: kas mane tiki, darys darbus, kuriuos Aš darau, ir dar už juos didesnių darys" (Jn 14:12).

Tamsta, Jus, to ir nezinote, nes negaunate ziniu is Bruklino! :)

O internete pilna atskalunu ir kitu zmogeliu, kuriems tik rupi loti; reikia ar nereikia svarbu paloti. Jeigu is ju renkate savo "argumentus" labai man Jusu gaila.

PS.: Adresai, kuriais galite pristatyti randami kiekviename JL leidinio gale arba priekyje! ;)

Anonimiškas rašė...

Tamsta, ar nezinojote, kad dauguma religiju turi isleistus savo vertimus. Pvz., katalikai, liuteronai, baptistai, metodistai, anglikonai, tikejimo zodis ir t.t.
Kodel liudytojai neturetu prisideti skleidziant Dievo Zodi pasaulyje? Naujojo Pasaulio vertimu Bibliju jau atspausdinta daugiau nei 120 milijonu egzemplioriu.

Beje, Naujojo Pasaulio vertimo Biblija yra daugelio zymiu mokslininku ir tyrinetoju labai aukstai ivertinta, kaip labai tikslus, aiskiai suprantamas vertimas. Gal atsiusti Jums nuorodu ar straipsniu apie ju atsiliepimus?

Skaityti Biblija patys zmones gali visi, o jos suprasti pats zmogus nei vienas negali!

"Pirmiausia žinokite, kad jokia Rašto pranašystė negali būti savavališkai aiškinama, nes pranašystė niekada nėra atėjusi žmogaus valia, bet kalbėjo Šventosios Dvasios įkvėpti šventi Dievo žmonės" (2 Pt. 1:20, 21).

"Kas yra tas ištikimas bei protingas tarnas, kurį šeimininkas paskyrė tarnauti savo šeimynai, kad ją maitintų deramu laiku?" (Mt. 24:45).

Anonimiškas rašė...

Na tai nepasakėte, ar Bruklino korporacijoj visi turi Dievo žmonių požymius, kaip turėjo Paulius.

Brangusis, tik patiems Jahovos liudytojams jų darbai atrodo dideli:)
sakykim tiek JL tiek viena iš evangelikų bažnyčių Septintos dienos adventistai 1975 metais turėjo po 2 milijonus sekėjų. Šiandien JL yra apie 6 milijonus(jei neklystu, pataisykite), 7DA adventistų yra apie 15 milijonų. Taigi girtis nėra kuo, greičiau rūpintis, kad nepaisant didžiulių pastangų, centralizuotų strategijų, žurnalų, knygų ir tuo kad kiekvienas JL vaikšto nuo duru iki duru nėra tokio augimo bent jau kaip pas 7DA.:)

Internete gal ir pilna atskalūnų, kaip sakote, tačiau dokumentų plakatų, įrodymų, jie nesufabrikavo - tiesiog įdėjo. O JL korporacija gali visaip gasdinti paprastus Jahovos liudytojus interneto šukšliadėžėm, čia jau jos problema, nes ji tas knygas spausdino, tuos plakatus leido. "Atskalūnų" kaltė tik ta kad juos paskelbė ir netylėjo.

Anonimiškas rašė...

Ar pas Jumis i namus pasibelde Jusu mineta religija su geraja naujiena apie artejancia Dievo karalyste? Neseniai ir vienos is didziausiu krikscionisku religiju vadovas, kurio tikinciuju skaicius apie milijarda paragino eiti skelbti Evangelija ir sake, kad tai kiekvieno krikscionio pareiga.
Kaip visi tikintieji sureagavo?

http://www.lietuvosrytas.lt/-12111069921208775487-p1-Religija-Popie%C5%BEius-kalba-apie-pareig%C4%85-atversti-kitatikius-%C4%AF-tik%C4%97jim%C4%85.htm

JL nariai nera tokie, kurie save prisiskirtu krikscionimis tik per gyventoju surasyma ir daugiau nieko nenoretu daryti. JL siuo metu yra per 7 milijonus. Visi jie yra veiklus, skelbejai, Dievo Zodzio mokytojai.

Anonimiškas rašė...

Ar Jus tikite evoliucija? "Irodymu" atrodo daugybe ir daug laidu, daug vadoveliu, daug "mokslininku" apie tai kalba. Ar tai reiskia tiesa?

Anonimiškas rašė...

Galiu surasti vadinamu "mokslininku" argumentu, kad Nojaus tvano nebuvo, Raudonoji jura nebuvo stebuklingai perskirta, Jezus niekada negyveno. Visi jie skaito, kad turi "irodymu". Jums rinktis: galite tiketi arba galite ir netiketi?

Anonimiškas rašė...

Na evoliucija netikiu, popiežium irgi:) Apie pasirinkimą gerai paskėte, bet pasikartosiu, tai pačios JL korporacijos raštai, pačios korporacijos teiginiai. Keista tik tai, kad sakykim prieš 1975 metus tokius teiginius skelbė visi JL ir tai buvo gerai, o kai skelbioa dabar - jie jau atskalūnai:) Dievo žodis gi pats rašėt amžinas, o "ukvedys, ty valdanti korporacija, tarnauja ir maitina šeimyna":) Tai kodėl dabar tas maistas vadinamas atskalūnų nuodais?
Sargybos Bokštas nėra Biblija. Skaityti jį nereiškia tyrinėti Bibliją.
Rašėte:"Skaityti Biblija patys zmones gali visi, o jos suprasti pats zmogus nei vienas negali!".
Brangusis, tai prieštarauja Biblijai, kuri sako, kad iš viso nereikai, kad tikintį kažkas mokytų centralizuotai :

"Bet patepimas, kurį iš Jo gavote, pasilieka jumyse, ir nereikia, kad jus kas nors mokytų, nes pats Jo patepimas moko jus visko, ir jis yra tiesa, o ne melas".
1 Jono laiškas 2;27
taigi, Brangusis, žmogų moko ir veda ne valdanti korporacija, o Dievo patepimas.

Anonimiškas rašė...

O kodel netikite evoliucija? Juk tiek "irodymu", tiek zymiu mokslininku ja pripazista...? :)

Anonimiškas rašė...

"sakykim prieš 1975 metus tokius teiginius skelbė visi JL".

Visiska netiesa. Tai buvo pavieniai asmenys prisigalvoje to ko nebuvo niekur parasyta. Pati orgazacija niekur to nerase ir nemoke (Garantuoju-pats patikrinau). O po to, kai patys suklydo, nepripazino savo klaidos, paliko organizacija ir pradejo atskaluniskai veikti.

O del "centralizuoto mokymo".
Niekur Raste nekalba, kad tikrieji Dievo garbintojai bus pavieniai asmenys. Kaip ir jau minejau pirmajame amziuje buvo "cetralizuotas mokymas" ir vadovavimas Jeruzaleje "apastalu ir vyresniuju". Apie tai galite paskaityti Apd 15 skyriuje. Pridesiu dar keleta Rasto vietu:

"Žiūrėkime vieni kitų, skatindami mylėti ir daryti gerus darbus. Neapleiskime savųjų susirinkimo, kaip kai kurie yra pratę, bet raginkime vieni kitus juo labiau, juo aiškiau regime besiartinančią dieną" (Heb. 10:24,25).

"Jie kasdien vieningai rinkdavosi šventykloje, o savo namuose tai vienur, tai kitur laužydavo duoną, vaišindavosi su džiugia ir tauria širdimi" (Apd 2:46).

"Kas yra tas ištikimas bei protingas tarnas, kurį šeimininkas paskyrė tarnauti savo šeimynai, kad ją maitintų deramu laiku?" (Mt 24:45).

"Aš gyvensiu juose ir vaikščiosiu tarp jų; būsiu jų Dievas, ir jie bus manoji tauta" (2 Kor 6:16).

PS: "Sargybos bokstas nera Biblija" - teisingai pastebejote. Tai yra pagalbine literatura Sventajam Rastui suprasti.

Anonimiškas rašė...

Brangusis, atrodo, nurodžiau konkrečiai kur apie 1975 metus parašyta buvo sargybos bokšte. Be to, visiška nesamonė, kad tokioj centralizuotoj organizacijoj, kur viskas prižiūrima nuo viršaus iki apačios ir kontroliuojama, kaip JL galėtų būti kažkokia kita nuomonė arba kažkokia kita veikla negu oficiali.
Norite pasakyti JL organizacijoj tokia palaida bala?:) Juk JL taip didžiuojasi savo organizuotumu. Taigi grynos pasakos apie kažkokius atskirus žmones.Viskas buvo skelbiama organizuotai ir daroma taip pat.

Nu tai sutiksite, kad GALIU NEskaityti Sargybos bokštą,jei jau jis nėra Dievo Žodis, bet būtinai - Bibliją?

Anonimiškas rašė...

Galite skaityti Biblija, galite ir neskaityti. Galite skaityti Sargybos boksta galite ir neskaityti. Galite tiketi Dieva galite ir netiketi. Laisva valia su atitinkamom pasekmem.

Taip pat ir visi liudytojai yra laisvi zmones. Jie gali buti liudytojais, gali ir nebebuti.

Pasikartosiu. Atkreipkite demesi kokiame kontekste buvo si data pamineta. 1975 metai buvo siejami su tuo, kad sukako 6000 metu nuo Adomo sutverimo, bet ne su pasaulio pabaigos data. Pvz. 2029 metais sukanka 2000 metu, kai Jezus krikstyjosi, 2033 metais sukanka 2000 metu, kai Jezus mire. O kai kurie atskiri asmenys issiskaiciavo prisigalvojo, kad tai galetu buti ir pabaigos data. Todel jokioje literaturoje nerasite, kad organizacija butu teigusia, kad tais metais bus pasaulio pabaiga.
Priesingai, visada perspejami tikintieji nespelioti ir nenusistatyti sau datu. Gal Jums atsiusti boksto numerius, kuriuose buvo perspejama nespelioti tos datos ir pries 1975 m. ir siuo metu?

Anonimiškas rašė...

6000 metu nuo Adomo sutverimo, teisingai. JL teologijoj tai reiškia, kad prasidėjo 7000 - metis, o jo pradžia - visų žemės valdžių sunaikinimas. Ši data pirmniausia buvo1872, po to 1914 m. Buvo netgi konkrečios datos, sakykim "visos respublikos išnyks 1920 metais". Deja, visos datos pasirodė melas. Tik vėliau buvo sugalvota, kaip jas pateisinti. Nuo 1975 m. korporacija vis dėlto neišsisuko. 1980 metais "Kasmetiniame" pranešime buvo rašoma:"Broliai įvertino atviruma pokalbio, kuriame buvo pripažinta Bendrijos atsakomybė už 1975 metų nusivylimą".
O straipsnius galita atsiųsti, norėčiau.

Tai ir nesupratau, ar išgelbėjimui ir sekimui paskui Dievą užtenka tik Biblijos? Norėčiau kad konkrečiai atsakytumėt.
Linas

Anonimiškas rašė...

Ar tiks angliskai?

Stai keletas vietu (galiu dar atsiusti):

1963 metais knyga "Visas Rastas yra Dievo ikveptas":
"Whatever time elapsed between Adam’s creation and the end of the ‘sixth day’ must be subtracted from the 5,988 years in order to give the actual length of time from the beginning of the ‘seventh day’ until [1963]. It does no good to use Bible chronology for speculating on dates that are still future in the stream of time.—Matt. 24:36".

1974m. birzelio 15 d. 379 psl. rasoma taip:

"And it is the same today among true Christians who realize from the fulfillment of Bible prophecy that the end of this entire wicked system of things is near at hand. True, the most accurate Bible chronology available indicates that 6,000 years of human existence will end in the mid-1970’s. So these Christians are intensely interested to see if that will coincide with the outbreak of the “great tribulation” of our day that will eliminate all wicked ones on earth. It could. But they are not even attempting to predict exactly when the destruction of Satan’s wicked system of things will occur. They are content to wait and see, realizing that no human on earth knows the date.—Matt. 24:36. Jehovah’s Christian witnesses are confident that God is going to bring the end of this ungodly system in HIS due time. When the “great tribulation” begins, we will be able to recognize it. So instead of speculating about a certain date, as if serving with that date as a goal, we can concentrate on the important preaching work that Jesus said his disciples would do in this time period. (Mark 13:10) Thus, whenever the “tribulation” breaks out, we will be found busy and zealously carrying out the assignment we have. And our “sights” for the future will not be on some date, but we will be serving with eternity in view".

Anonimiškas rašė...

Del isgelbejimo. Jeigu uztektu tik tureti pas save namuose lentynoje Biblija butu isgelbeti milijardai pasaulio gyventoju. To tikrai neuztenka.

Reikia skaityti, tyrineti, apmastyti ir svarbiausia taikyti savo gyvenime, t.y. gyventi kaip joje mokoma.

Vienas pavyzdys. Jezus isake krikscionims: eiti ir skelbti Evangelija (Mt 28:19,20, Mt. 24:14). Kas skaito, zino ir nedaro vargiai bus isgelbetas! (Mt. 7:21-23; 1 Jn. 2:17).

Anonimiškas rašė...

na, brangusis, as tik vokiskai kertu, bet bendra minti pagaunu. Vis delto Bendrija turėjo atsiprašyti ir prisiimti kaltę.

aš ir nekalbu apie lentyną. Rašote "Reikia skaityti, tyrineti, apmastyti ir svarbiausia taikyti savo gyvenime, t.y. gyventi kaip joje mokoma". sutinku visiškai.

Vadinasi, sutinkate, kad krikščioniui užtenka tik Biblijos?

Anonimiškas rašė...

Tuomet suprantu, nepilnai suprantote anglisko teksto! ;)

Paprasykite, kad kas isverstu bent sias vietas:
1. "It does no good to use Bible chronology for speculating on dates that are still future in the stream of time" (1963m)
2. "But they are not even attempting to predict exactly when the destruction of Satan’s wicked system of things will occur. They are content to wait and see, realizing that no human on earth knows the date.—Matt. 24:36. Jehovah’s Christian witnesses are confident that God is going to bring the end of this ungodly system in HIS due time... So instead of speculating about a certain date, as if serving with that date as a goal, we can concentrate on the important preaching work that Jesus said his disciples would do in this time period" (1974).

Atsiprasoma uz padaryta klaida, zala! Taciau organizacija nesuklydo, o pavieniai asmenys. Tai kas turetu ko atsiprasyti?

Jei budamas tevas ispejate vaika, vaikas nepaklauso ir vistiek padaro savo, ar jus po to atsiprasinejate vaiko...

Anonimiškas rašė...

Jeigu norite gauti tiesu sviesu atsakyma Biblijos neuztenka.

Stai vienas pavyzdys.
"Pribėgęs Pilypas išgirdo jį skaitant pranašą Izaiją ir paklausė: "Ar supranti, ką skaitai?" Šis atsiliepė: "Kaip galiu suprasti, jei man niekas nepaaiškina?!" Ir jis pakvietė Pilypą lipti į vežimą ir sėstis šalia" (Apd 8:30,31).

Taigi ar uzteko Eunuchui tik Biblijos? Pasiroro, kad ne.

Taip pat ir siandien be Biblija paaiskinancios literaturos, Dievo pasiustu asmenu padeti kitiems ja suprasti, niekas jos nesupras (Mt. 18:20). Galima sakyti neturi "rakto" kaip atverti Biblijos pazinimo lobiu "skrynia". (Mt. 24:45). To pasekoje ir matome tiek daug krikscionisku religiju, nors visos deklaruoja tikincios Kristu ir Biblija, moko ir tiki skirtingai. Kodel?

Anonimiškas rašė...

Jeigu norite gauti tiesu sviesu atsakyma Biblijos neuztenka.

Šitą ir norėjau išgirsti. Va ir visas JL korporacijos mokymas - mūsų raštai svarbesni, be jų Biblijos nesuprasite:) Tai melas akivaizdus. Niekas neturi teisės atsistoti šalia Biblijos. Sargybos bokštas nėra ir nebus Dievo žodis ar pranašo žodis. Ir Dievo žodžiui nieko netrūksta, nes jis tobulas.

Biblija sako "Kiekvienas Dievo žodis yra tyras; Jis yra skydas tiems, kurie Juo pasitiki. Nieko nepridėk prie Jo žodžių, kad Jis neapkaltintų tavęs ir neliktum melagis". Patarlių 30;5

"Dievo žodis yra gyvas ir veiksmingas, aštresnis už bet kokį dviašmenį kalaviją". Hebrajams


Beje, kalbate apie išgelbėjimą, bet nelabai suprantu juk JL nėra išgelbėti, o tik tikisi būti išgelbėti, kaip juos moko SB. Daugelis iš JL net nebus prikelti, nes jie atsisako patys šios galimybės.

Tuo tarpu mijilonai žmonių jau dabar yra išgebėti, skaitydami tik Bibliją. Aš - vienas iš jų. Kad suvokiu Bibliją, galiu įrodyti - klauskite ko norite iš Biblijos, paaiškinsiu.

Anonimiškas rašė...

Beje, žinau tik 3 organizacijas, kurios teigia, kad Biblijos neužtenka, o reikia papildomų raštų, "supratimo" - Jahovos liudytojai, mormonai ir Romos katalikai:)

Anonimiškas rašė...

Stai ir susiaurejo tos vieninteles teisingos religijos atpazinimo ratas! ;) Is tukstanciu tik trys... Esate arti tiesos! ;)

Anonimiškas rašė...

Niekas nesake, kad liudytoju leidiniai svarbesni nei Rastas. Cia Jus taip pasakete! ;)

Pasikartosiu dar karta.
Jus perskaitykite ir patyrinekite Apastalu darbu 15 sk. ir matysite, kaip pirmajame amziuje buvo vadovaujama Dievo bendruomenei. Gal Jus tuomet konkreciai atsakykite, kas tuomet buvo svarbesnis: Rastas ar "apastalai ir vyresnieji Jeruzaleje"? Gal ir ju nutarimo nereikejo krikscionims klausyti?

Del isgelbejimo. Pats Jezus pasake:
"Bet kas ištvers iki galo, tas bus išgelbėtas." (Mt. 24:13). Galo dar nera, reikia istverti.

Anonimiškas rašė...

Del Jusu Biblijos suvokimo. Neisizeiskite, bet, jeigu Biblija suvoktumete, ateitumete pas mane prie duru su Evangelija! ;)

Anonimiškas rašė...

Brangusis, ne nuo vaikščiojimo priklauso, ar vykdai Dievo valią ar ne. Gali vaikščioti iš baimės, dėl kompanijos, dėl to, kad reikia, kiti taip sako:)

Tu vis dar miglotai įsivaizduoji evangeliškų bažnyčių evangelijos skelbimo mastą - per metus vien Afrikoje į krikščionybę pereina po 6 milijonus musulmonų. Ty tiek, kiek Jahovos liudytojų atsirado per 130 metų. JL korporacijai reiktų ne girtis, o raudonuoti dėl visiško neefektyvumo:)

O jei nesi išgelbėtas, esi toks pats nusidėjėlis tik su Sargybos bokštu rankoj, plius abejojantis ar Dievas jį prikels. Ką tokiu atveju skelbia JL? Mes tokie pat nusidėjėliai, tik nuo nuodėmių susilaikome?:)

Manau, kad teisinga religija yra ta, kurioje žmonės patiria: "Visi, vedami Dievo Dvasios, yra Dievo vaikai. Pati Dvasia liudija mūsų dvasiai, kad esame Dievo vaikai".
Jei žmogų veda ne Dievo Dvasia, o valdanti korporacija ar popiežius - tai melas. Pagal Bibliją žmogų gali vesti tik Dievo Dvasia. Kitoks "vedimas" yra nelegalus, žmogiškas ir demoniškas.

Apaštalų 15 skyrius - Žinoma, kad svarbesnis buvo Žodis negu apaštalai - jie rėmėsi Žodžiu, galiausiai jie štai ką pasakė
"Šventajai Dvasiai ir mums pasirodė teisinga neužkrauti jums daugiau naštų, išskyrus tai, kas būtina". Apaštalai nesprendė tik iš savęs - pirma rėmėsi žodžiu, antra bendravimu su Šventąja Dvasia.
Tai nenorite paklausti?

Anonimiškas rašė...

Jus viska maisote i viena "kubila".
Afrikoje i kriksionybe nepereina. I kuria "krikscionybe" ir kaip pereina? Kokiu budu lietuviai irgi tapo "krikscionimis"? Ar del to, kad kazkas veiksciojo po namus ir skelbe geraja naujiena apie Dievo karalyste?

Jus neinate skelbti nes neturite savyje Sventosios Dvasios. Kiekvienas liudytojas, kuris ateina pas Jumis prie duru tai daro su Sventosios Dvasios. Kaip sakoma Raste, "kaip kunas be dvasios mires, taip ir tikejimas be darbu negyvas" (Jok. 2:26). Taigi be skelbimo tikejimas = 0.

Del Apastalu darbu 15 sk. Gerai izvelgiate. (Bent jau kai prasau paklausote ir patyrinejate ;). Tas pats vyksta ir Brukline. Dalykai svarstomi su malda, prasoma Sventosios Dvasios vadovavimo ir remiantis Dievo Zodziu padaromas isaiskinimas ar sprendimas. Todel Dievas ir vadovauja ir veda tiesos keliu savo vardo tauta.

Anonimiškas rašė...

Kai Jumis dvasia atves prie duru skelbti zmonems Evangelija, tuomet bus aisku, kad tai dvasia nuo Dievo.

Anonimiškas rašė...

Oi brangusis, nejuokinkite, tai kažkokia durų dvasia, o ne Dievo:)Kur nori ten Dvasia ir veda, kai ką ir į dykumą vedė(pav. Jėzų).

Aš jau sakiau, kad Bruklino korporacija išvis nepripažįsta Šventosios Dvasios, todėl ir negali su ja bendrauti, neturi apaštalų požymių.

Dar sykį sakau - JL augimas ir skelbimas yra tiesiog juokingas. Korporacija bando įteigti savo pasekėjams, kad JL organizacija labai sėkmingai auga ir tik jie vieninteliai skelbia. Pavyzdžiui net JAV šiais ar praeitais metais ji išvis neaugo, 0 procentų augimo. Ir ką duoda tas milijono JAV liudytojų vaikščiojimas nuo duru prie durų?:) Nulį procentų?:)
Ar tikrai Šventoji Dvasia yra su jais? Abejoju, Apaštalų darbų knyga sako kitaip - kur ateidavo Dievo Dvasia, ten vykdavo didžiulis augimas.

Tuo tarpu pakartosiu, Afrikoj, tai sako patys musulmonai, pereina po 6 milijonus musulmonų į evangelikų gretas, Alžyre, Maroke taip didėja krikščioniškos bažnyčios, kad vyriausybės posėdžius šaukia. ir net Irane prezidentas kai namų bažnyčių ėmė daugėti turėjo pareikšti - "sustabdysiu krikščionybę". Tas pats vyksta indijoje, kinijoje, pakistane - evangelinės bažnyčios kyla ir niekas nesusigaudo iš kur jos atsiranda.
Ir visa tai vyksta be jokių valdančių korporacijų - Dievas veikia savo Dvasia kaip nori.

Todėl, brangusis, būk atviras sau - 7 milijonai per 130 metų, nepaisant didžiulių išlaidų, sunkaus darbo, armijos savanorių, gausybės knygų, žurnalų ir visokeriopo centralizuoto valdymo yra apgailėtinas rezultatas, o ne sėkmė. Žinoma JL tarpusavyje gali pūstis kiek nori - tik ar yra kuo didžiuoti?:)

Anonimiškas rašė...

JL nepripazista Sventosios dvasios!!! Nu visai nusikalbejote! Matau, kad esate labai siaurai mastantis ir menkas tyrinetojas...

Anonimiškas rašė...

Koks skirtumas "sio pasaulio dievui" ar zmogus krikscioniskoje klaidingoje religijoje, ar nekrikscioniskoje? Vistiek yra jo itakoje ir "apakintas"(2 Kor. 4:3,4). Ar tie atsiverteliai pradeda garbinti tikraji Dieva - Jehova? Ar jie pradeda tiketi artejancia Dievo Karalyste zemeje?

O tikru krikscioniu visuomet buvo palyginti mazuma, tiek pirmajame amziuje, tiek dabar. Tai pilnai atitinka Jezaus zodziams:

"Įeikite pro ankštus vartus, nes erdvūs vartai ir platus kelias veda į pražūtį, ir daug yra juo įeinančių. O ankšti vartai ir siauras kelias veda į gyvenimą, ir tik nedaugelis jį randa" (Mt. 7:13, 14).

"Daugelis man sakys aną dieną: 'Viešpatie, Viešpatie, argi mes nepranašavome Tavo vardu, argi neišvarinėjome demonų Tavo vardu, argi nedarėme daugybės stebuklų Tavo vardu?!' Tada Aš jiems pareikšiu: 'Aš niekuomet jūsų nepažinojau. Šalin nuo manęs, jūs piktadariai!'" (Mt. 7:22,23)

"Jei tada kas nors jums sakys: 'Štai čia Kristus', arba: 'Jis tenai!', - netikėkite, nes atsiras netikrų kristų ir netikrų pranašų, ir jie darys didelių ženklų bei stebuklų, kad suklaidintų, jei įmanoma, net išrinktuosius" (Mt 24:23, 24).

Anonimiškas rašė...

JL nepripazista Sventosios dvasios!!! Nu visai nusikalbejote
Visai ne. Apaštalai tardavosi su Šventąja Dvasia, o JL netiki, kad ji asmuo, taigi, pasitarti neturi su kuo:)

Klausi:"Ar tie atsiverteliai pradeda garbinti tikraji Dieva - Jehova? Ar jie pradeda tiketi artejancia Dievo Karalyste zemeje?".
Jie ne tik pradeda garbinti, bet ir asmeniškai Jį pažįsta. Be to, iš karto atsiduria Dievo karalystėje.
Brangusis, į Dievo karalystę reikia ne tikėti, o joje būti, jei Dievo karalystė neprasideda čia, paskui būna per vėlai - žmogus į ją nepatenka.
Atkreipiu dėmesį, kad pažinti Jehovą ir patekti į Dievo karalystę jiems pakanka tik Biblijos.

Man klausima, kodėl JL į Dievo karalystę nepatenka, o laukia ateities?
Nors suprantu, neišgelbėtas žmogus į ją ir nepateks.
Ar nori patekti dabar į Dievo karalystę, kaip tie buvę musulmonai?

Anonimiškas rašė...

JL tiki, kaip Raste pasakyta, kad Dievas "islieja" savo Sventosios Dvasios, kiekvienam kas praso (Apd 2:17). Sventoji Dvasia yra Dievo veiklioji jega, o ne Asmuo. Bet cia jau kita tema.

Del Karalystes. Karalyste bus tik ateityje. Kai ji prades valdyti zmones gyvens amzinai jauni, nesens, nebus karu, ligu, bado, prisikels mirusieji, nebus stichiniu nelaimiu ir t.t. Ar siandien matote toki pasauli?
Priesingai, dabar gyvename "paskutiniu dienu" pasaulyje, kai isties sunku gyventi (2 Tim 3:1).

Del tu, "atsiverteliu". Jezus pasake: "Daugelis man sakys aną dieną: 'Viešpatie, Viešpatie, argi mes nepranašavome Tavo vardu, argi neišvarinėjome demonų Tavo vardu, argi nedarėme daugybės stebuklų Tavo vardu?!' Tada Aš jiems pareikšiu: 'Aš niekuomet jūsų nepažinojau. Šalin nuo manęs, jūs piktadariai!'" (Mt. 7:22,23) Kaip pastebejote, Jezus pasake, kad "daugelis" jo "mokiniu" darys stebuklus ir pranasaus. Taciau, ka Jezus jiems atsake. Gavo pasmerkima. Jeigu Jezus jiems nepritare, kokia galia jie tai dare?

Anonimiškas rašė...

Pats laikas Jums nusileisti is dausu!

Anonimiškas rašė...

Teisingai rašote: Daugelis man sakys aną dieną: 'Viešpatie, Viešpatie, argi mes nepranašavome Tavo vardu, argi neišvarinėjome demonų Tavo vardu, argi nedarėme daugybės stebuklų Tavo vardu?!'

Man įdomu, o ką pasakys JL ta dieną, juk jie nei pranašauja, nei demonų išvarinėja? Kitaip sakant jų gyvenimuose nėra Šventosios Dvasios dovanų ir Dievo jėgos.
Ką jie pasakys?
Mes nieko nesiekėme tik vaikščiojome nuo durų prie durų su korporacijos leidiniais(beje, kur taip paskyta, kad reikia daryti?):)?
Linas

Anonimiškas rašė...

Mato 7:21: "Ne kiekvienas, kuris man sako: 'Viešpatie, Viešpatie!', įeis į dangaus karalystę, bet tas, kuris vykdo valią mano Tėvo, kuris yra danguje".

Kokia Dievo valia?
"Todėl eikite ir padarykite mano mokiniais visų tautų žmones, krikštydami juos Tėvo, ir Sūnaus, ir Šventosios Dvasios vardu,
28:20 mokydami juos laikytis visko, ką tik esu jums įsakęs. Ir štai Aš esu su jumis per visas dienas iki pasaulio pabaigos" (Mt. 28:19,20).

"Tai gera ir priimtina akyse Dievo, mūsų Gelbėtojo, kuris trokšta, kad visi žmonės būtų išgelbėti ir pasiektų tiesos pažinimą" (1 Tim 2:3,4).

"Kaip nieko nenutylėjau, kas naudinga, bet kalbėjau ir mokiau jus tiek viešumoje, tiek po namus" (Apd 20:20).

"Ir bus paskelbta ši karalystės Evangelija visame pasaulyje paliudyti visoms tautoms. Ir tada ateis galas" (Mt 24:14).

Dievo valia, kad visi krikscionys eitu skelbti, mokyti zmones ir jie "pasiektu tiesos pazinima". JL, kaip ir Jezus, apastalai, Paulius, tai daro liudydami "tiek viešumoje, tiek po namus". Tai darys liudytojai tol, kol ateis sios sistemos "galas".

Pasauliai, akivaizdu, kas dirba si darba.

Anonimiškas rašė...

Dar pamirsau pridurti, koks buvo Jezaus vienas is pagrindiniu tikslu zemeje?

"Jis jiems tarė: "Ir kitiems miestams turiu skelbti Gerąją naujieną apie Dievo karalystę, nes tam esu siųstas" (Lk 4:43).

Tiek krikscionys po Jezaus mirties, tiek JL tese si darba.

Anonimiškas rašė...

Taip ir nepasakai, ka JL pasakys stovėdami prieš Dievo sostą:)

Turbūt sakys taip - Jėzau, mes tave pažinom, tu - Dievo sūnus,tiklsiau tik arkangelas Mykolas, nesi Dievas, todėl tavo auka tebuvo tik vieno žmogaus kaltėms panaikinti.Mes nesame išgelbėti, nes Dievo karalystės nebuvo, tikimės, kad tu mus dabar ten perkelsi.

kaip manai, ką į tai Jėzus pasakys?

O dėl skelbimo - taip liepia eiti ir pamokslauti mokyti, bet niekur nepaskyta, kad reikia stovėti prie durų ir duoti brošiūras. Tai ne Evangelijos skelbimas, brangusis, o Raselo kaip prekybininko, marketingo priemonė.

Anonimiškas rašė...

Apie karalystę

Bet jeigu Aš išvarau demonus Dievo Dvasia, tai tikrai pas jus atėjo Dievo karalystė.
Mato 12;28

Fariziejų paklaustas, kada ateis Dievo karalystė, Jėzus atsakė: “Dievo karalystė neateina regimai.Niekas nepasakys: ‘Žiūrėk, ji čia’, arba: ‘Žiūrėk, ji ten!’ Nes štai Dievo karalystė yra tarp jūsų”.Luko 17

Taigi, brangusis, pramiegojote, Dievo karalystė jau atėjo.
Jei dar nesi joje, nepateksi ir į būsimąją, kai bus naujas dangus ir nauja žemė.
Ar nori patekti į Dievo karalystę?

Anonimiškas rašė...

Pagal Jusu zodzius ir Jezus, ir Paulius, gal ir visi likusieji yra marketingo sistemoje???!!!!

"Kaip nieko nenutylėjau, kas naudinga, bet kalbėjau ir mokiau jus tiek viešumoje, tiek po namus" (Apd 20:20).

"Įeidami į namus, pasveikinkite juos. Ir jeigu namai bus verti, teateinie jiems jūsų ramybė. O jeigu nebus verti - jūsų ramybė tesugrįžta jums. Jei kas jūsų nepriimtų ir neklausytų jūsų žodžių, tai, išėję iš tokių namų ar tokio miesto, nusikratykite ir dulkes nuo kojų" (Mt. 10:12-14)

Anonimiškas rašė...

Jus sugalvokite tokia marketingo sistema, kad isplatinti milijarus zurnalu, simtus milijonu knygu bei kitu leidiniu ir visa tai isdalinti nekomerciniu tikslu, o remiant savanorisku auku pagalba. Tai ir yra Dievo laiminimo zenklas, kad tokiu budu tokie dideli darbai padaromi ir nesibaigia lesos (1Kar. 17:14-16).

Anonimiškas rašė...

Del Karalystes.

Jezus pasake siuos zodzius, "štai Dievo karalystė yra tarp jūsų", nes jis busimos Karalystes Karalius buvo tarp ju (Lk 1:32,32).

Jeigu Karalyste jau butu atejusi, Jezus nebutu mokes savo mokiniu jos prasyti: "Teateinie Tavo karalystė, tebūnie Tavo valia kaip danguje, taip ir žemėje" (Mt. 6:10)?

"Susirinkusieji paklausė Jį: "Viešpatie, gal Tu šiuo metu atkursi Izraelio karalystę?" Jis jiems tarė: "Ne jūsų reikalas žinoti laiką ir metą, kuriuos Tėvas nustatė savo valdžia" (Apd 1:6,7).

Taigi Karalyste turejo valdyti tam tikru metu ateityje.

"Tad Jis kalbėjo: "Vienas aukštos kilmės žmogus iškeliavo į tolimą šalį, kad gautų karalystę ir sugrįžtų" (Lk. 19:12).

Taip pat Jezus siuo palyginimu parode, kad dar tures praeiti tam tikras laikas, kol Karalyste jis gaus valdyti.

"Sakau jums: Aš nebegersiu vynmedžio vaisiaus, kol ateis Dievo karalystė" (Lk. 22:18).

Kai Jezus valge paskutine vakariene pasake, kad Dievo Karalyste tik dar ateis.

"O šis, paaukojęs vienintelę auką už nuodėmes, amžiams atsisėdo Dievo dešinėje, nuo tol laukdamas, kol Jo priešai bus patiesti tarsi pakojis po Jo kojų" (Heb 10:12,13).

Is siu eiluciu taip pat matome, kad Jezui reikejo "laukti".

Todel, kai 1914 metais Jezus pradejo danguje valdyti kaip Karalius, pildesi ir Jezaus zodziai: "Dievo karalystė neateina regimai. Niekas nepasakys: 'Žiūrėk, ji čia', arba: 'Žiūrėk, ji ten!" (Lk 17:21). Kad Jezus valdo suprato tik Jezaus tikrieji pasekejai. Pasaulis to nemato ir neizvelgia.

Anonimiškas rašė...

Gerai gerai, pati puikiausia JL sistema, beveik kaip Maximos - skrajutes isnesioja. Neturiu nieko prieš

Todel, kai 1914 metais Jezus pradejo danguje valdyti kaip Karalius, pildesi ir Jezaus zodziai

Va cia paklausiu - iskur datų nustatinėjimas? Dar neuzteko "1920metais išnyks respublikos":) Nu jei netiki, tai pasakyk, kuri iš JL korporacijos datų pasitvirtino?
Aš žmogus paprastas - jei korporacija apsijuokė kelis kartus, kokia garantija, kad ši data teisinga?:)

Del "tikruju" pasekėju. Jezaus tikrieji pasekejai yra tie, kurie skelbia Jėzų Kristų kaip vienintelį Karalių ir vienintelį Gelbetoja. Jie ir nukencia del Jezaus vardo.
Jl skelbia kitą vardą,turi du Gelbėtojus, du karalius, du gydytojus. todel ir negali sakyti, kad juos niekina ar persekioja dėl Jezaus. Jų tikėjimas yra dvejybė:)
Linas

Anonimiškas rašė...

Pasitvirtino visos, kurias skelbe. O kad Kristus sugris 1914 metais, jau buvo skelbiama gerokai pries siuos metus, skelbiama ir siandiena. Kad ir kaip Jums noretusi, niekas nepasikeite! ;)

"Aš atėjau savo Tėvo vardu, o jūs manęs nepriimate. Jei kitas ateitų savo vardu, tą jūs priimtumėte" (Jn 5:43). Taigi Jezus atejo ne savo vardu, o kieno? Tuo paciu vardu ateina pas Jus ir liudytojai.

Liudytojai yra persekiojami uz tai, kad dirba ta pati darba, kuri liepe dirbti ir dirbo pats Jezus ir jo mokiniai (Mt 24:14, 28:19,20; Apd. 20:20). Taip pat persekiojami, kad neima ginklo i rankas, nes klauso Jezaus pamokymo: "Kišk kalaviją atgal, kur buvo, nes visi, kurie griebiasi kalavijo, nuo kalavijo ir žus" (Mt 26:52). Persekiojamai ir del kitu Kristaus mokymu, kurie priestarauja pasaulio mokymams.

Anonimiškas rašė...

Yra dveji irodymai, kad 1914 metais Kristus nematomai pradejo karaliauti:
1. Biblijos chronologija.
2. Pasaulio ivykiai.

Anonimiškas rašė...

Čia kalbama apie priėmimą arba nepriėmimą.Žinoma Jėzus atėjo Tėvo vardu, apreiškė vardą, kurio iki šiol nežinojo žydai - Tėvas. O toliau atleidimas yra Jėzaus vardu. Jei JL mano kad jie kaip Jėzus, tai turėtų daryti tokius pacius darbus kaip jis darė:)

Gerai, tada prašau kitų datų, kurios JL buvo paskelbtos ir pasitvirtino?

Brangusis, chronologijoj JL yra klaidų. Be to, nuo kada Bibliją reikia tyrinėti remiantis pasaulio įvykiais:)?

Dėl skelbimo
Todėl, šventieji broliai, dangiškojo pašaukimo dalininkai
Hebrajams 3;3

Paulius, Dievo valia pašauktas Kristaus Jėzaus apaštalas, ir brolis Sostenas – Dievo bažnyčiai Korinte, pašventintiems Kristuje Jėzuje, pašauktiesiems šventiesiems su visais, kurie šaukiasi mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus vardo kiekvienoje vietoje pas jus ir pas mus.
1 Kor
Paulius, Dievo valia Jėzaus Kristaus apaštalas, šventiesiems, gyvenantiems Efeze, ir ištikimiesiems Kristuje Jėzuje.
Efeziečiams

JL skelbimas absoliučiai nenaudingas, nesvarbu, ką jie apie save begalvotų dėl kelių priežasčių:
1.Jie neišgelbėti, tebėra sugedime kaip ir likęs pasaulis.Vienintelis skirtumas - jie išpažįsta religiją ir tikisi kad ji juos išgelbės.
2. Kadangi neišgelbėti - jie nešventi.
3. Kadangi nešventi - negali įeiti į Dangaus karalystę ir netinkami Dievui.

Visi Biblijos laiškai kalba šventiesiems ir išgelbėtiesiems. JL pasilieka sugedime toliau, nes atmeta išgelbėjimą ir netiki į dangišką pašaukimą.

Jei ne taip rašau, tai pasakyk
Ar tu išgelbėtas?

Anonimiškas rašė...

Esate visiskai neteisus. Kiekvienas liudytojas kol jis islieka tiesos kelyje yra isgelbetas (Hebr. 6:4-6; 10:26,27).

Del skelbimo. Tai Jusu subjektyvi nuomone. Liudytoju skelbimas labai veiksmingas, kadangi Jezus garantavo: "Aš esu su jumis per visas dienas iki pasaulio pabaigos" (Mt 28:20).

O Jums krikscioniska pastaba: "Neteiskite, kad nebūtumėte teisiami" (Mt. 7:1).

Linas rašė...

Pastaba gera, bet kodėl Sargybos bokštas išsijuosęs teisia kiekviename numeryje jau 100 metų?:)
Kokiu teismu teisiate...:)

Esate visiskai neteisus. Kiekvienas liudytojas kol jis islieka tiesos kelyje yra isgelbetas (Hebr. 6:4-6; 10:26,27).

Esu visiškai teisus. JL matyt, išgelbėti kažkokiu laikinu išgelbėjimu.
Jei būtumėt išgelbėti laužytumet duoną ir gertumet vyną, kaip darydavo apaštalai ir pirmieji mokiniai. Beje, taip darydavo jie kone kasdien.

Del hebrajams, atkreipiu dėmesį, kad "paragavo dangiškosios dovanos, tapo Šventosios Dvasios dalininkais"
1. Ar paragavote dangiškosios dovanos?
2. Ar tapote Šventosios Dvasios dalininkais?

Ne.JL to ir gauti negali, nes tikisi, kad religija išgelbės, tuo tarpu Gelbėtojas yra Jėzus. Gręžkitės į Jį ir gausite Šventosios Dvasios dovaną.

Kol kas kalbate apie tai, ko neturite.

Anonimiškas rašė...

Sargybos bokstas neteisia, o konstatuoja faktus arba pranesa tuos nuosprendzius, kurie issakyti Sventajame Raste, pvz. klaidingoms religijoms.

Del isgelbejimo. Nera zemeje ne vieno gyvo asmens, kuris butu jau isgelbetas.

Pakartosiu Jezaus zodzius: "Bet kas ištvers iki galo, tas bus išgelbėtas" (Mt 24:13).

Isgelbetas bus tik tas, kas isliks istikimas Dievui iki mirties arba iki sios sistemos galo.

Tai visiskai derinasi ir su tuo, kas parasyta Hebr. 6:4-6 ir 10:26,27.

Anonimiškas rašė...

bA BRANGUSIS IR AŠ TAIP DARAU - tik konstatuoju.
Jehovos liudytojai labai pyksta, kai parodai, kad jų ir katalikų organizacijos - kaip du vandens lašai:)Tokia pat hierarchija piramidinė, toks pats dogmatizmas, toks pats kai kurių dalykų iškėlimas virš Biblijos. Katalikai irgi sako, kad tik Biblijos nepakanka:)

Dėl hebrajams tai turi suprasti, kad Petras pasakė:"Atgailaukite, ir jūs gausite Šventosios Dvasios dovaną". Jie turėjo tą dovaną, buvo dalininkais, kelbėjo kitomis kalbomis ir t,t,
Ar JL kalba kitomis kalbomis? Ne. Ar meldžiasi ir ligoniai pasveiksta? ne. Kodėl? Todėl, kad jie nėra Šventosios Dvasios dalininkai, negauna tos dovanos. Todėl ir negali sau taikyti tokių rašto vietų.

Rašote. Del isgelbejimo. Nera zemeje ne vieno gyvo asmens, kuris butu jau isgelbetas.

Taip sako korporacijos teologija, nes patogu laikyti neišgelbėtus žmones baimėje prieš "Dievo organizacija".
tačiau Biblija kalba priešingai - kol žmogus neišgelbėtas jis Dievui netinkamas iš viso, jis nusidėjėlis, o ne teisusis ir šventasis.

Biblija sako apie išgelbėjimą
"Dievui patiko skelbimo kvailumu išgelbėti tuos, kurie tiki".1kor1;21
"Broliai, aiškinu jums Evangeliją, kurią jums paskelbiau, kurią jūs ir priėmėte ir kurioje stovite,
ir kuria esate išgelbėti" 1kor 15
"mus, mirusius nusikaltimais, atgaivino kartu su Kristumi, – malone jūs esate išgelbėti" efeziečiams 2;5
"Nes jūs esate išgelbėti malone per tikėjimą, ir tai ne iš jūsų – tai Dievo dovana". Efeziečiams

Ačiū Dievui, per Jėzų esu išgelbėtas jau dabar.Taigi, žemėje yra daugybė žmonių, kurie išgelbėti jau dabar pagal Bibliją.
Raginčiau ir tave išsigelbėti, nes tu eini į pražūtį su Biblija rankoj, užsimerkdamas prieš jos žinią ir įsikibęs į sarbybos bokštą. Neatmesk to, ką Biblija kalba. Būk nuolankus prieš Dievo žodį, kuris išgelbsti dabar ir išgelbės nuo rūstybės per Teismo dieną.

Anonimiškas rašė...

Apie Jusu "konstatavima" galeciau pasakyti, kad jis yra nepagristas piktas smeiztas. Del panasumo i katalikus visai nusikalbejote. Man primenete zmogu, kuris irodinejo, jog juoda ir balta yra visiskai tas pats. Ar Jums butu smagu, kai kas nors Jus ar Jusu seimyna smeiztu nebutais dalykais? ;)

Del Sventosios dvasios dovanu. Jos ir pirmajame amziuje buvo skirtingos. Vieni galejo kalbeti kalbomis, bet nedare stebuklu. Kiti dare stebuklus, bet neturejo gebejimo aiskinti.

"Ar visi apaštalai? Ar visi pranašai? Ar visi mokytojai? Ar visi stebukladariai? Ar visi turi išgydymų dovanas? Ar visi kalba kalbomis? Ar visi aiškina?
12:31 Taigi karštai trokškite aukštesniųjų dovanų! Ir visgi rodau jums dar pranašesnį kelią" (1Kor. 12:29-31).

Liudytojai ir eina tuo "pranasesniu keliu" - meiles keliu.

Del isgelbejimo. Jus klystate.
Pasikartosiu dar karta.
Kiekvienas kas tampa Liudytoju yra isgelbetas. Taciau jeigu jis "atpuola" ar "samoningai nusideda" isgelbejima praranda (Hebr. 6:4-6, 10:26,27). Argi taip sunku suprasti?

"Bet kas ištvers iki galo, tas bus išgelbėtas" (Mt 24:13).

Linas rašė...

Šmeižto nevartoju, savo kiekvieną teiginį galiu pagrįsti. Jei tai, kas nepatinka, vertinti kaip šmeižtą, tada taip. Tačiau aš nesu kaltas dėl JL organizacijos struktūros, tiesiog ji neatitinka Biblijos modelio - pasaulietinės valdžios piramidė.

jo, įdomi jūsų logika. Pirma rašote - Nera zemeje ne vieno gyvo asmens, kuris butu jau isgelbetas.

Toliau:Kiekvienas kas tampa Liudytoju yra isgelbetas. :)

Brangusis, jei JL būtų išgelbėti, jie
1. Dalyvautų duonos laužyme. Kadangi nedalyvauja - jie nebus prikelti, nes Jėzus pažadėjo prikelti tik tuos, kurie laužo duoną.
2. Turėtų tas pačias Dvasios dovanas kaip ir apaštalai.

Tiesa, suprantu, kad organizacija priisiima gelbetojos vaidmenį, tačiau gelbėtojas yra Dievas, o ne kažkokia organizacija.

Taigi, galima apsigaudinėti, kad einame pranašesniu keliu:) Kol nėra kelio pradžios, nėra ir pranašesnio kelio.Ar ne jūs sakėte apie pirma klase? Taigi pirma klase - Dvasios dovanos.Meile - paskui.

Be to, patariu negalvoti, kad Biblija yra parašyta dėl JL ir yra jų nuosavybė. Daug žmonių skaito. Be to, kam ta Biblija jei yra Raselo paliktas mokslas, kuriuo ir seka Korporacija. Va dėl ko ir jūsų teiginys - Biblijos nepakanka.

Anonimiškas rašė...

Pas JL yra teokratinis valdymas kaip buvo pirmajame amziuje "apastalai ir vyresnieji" Jeruzaleje. Jeigu Jus tokio vadovavimo neturite, cia jau Jusu problema. Bent jau zinote kur kreiptis! ;)

Del isgelbejimo matau nesuprantate nes Dievas neatveria proto ir nieko cia nepadarysi. Kaip ir pasakė Jėzus: "Jums duota pažinti dangaus karalystės paslaptis, o jiems neduota" (Mt 13:11). Belieka nuosirdziai skaityti Rasta ir melsti, kad Dievas atvertu supratima.

O kelio pradzia buvo pirmajame amziuje, dabar jau subrendusi krikscionybe ir tu stebuklingu dovanu - nebera. Kaip ir buvo numatyta, kad "baigsis kalbos" (1 Kor. 13:8). Jezus zinojo, kad stebuklai bus duoti tik trupam krikscionybes pradzios laikotarpiui ir veliau ju neliks. Todel pasake, kad krikscionis atpazins ne pagal kazkokias stebuklingas galias, bet pagal ju rodoma meile:
"Iš to visi pažins, kad esate mano mokiniai, jei mylėsite vieni kitus" (Jn 13:35).
Todel dabar tarp tikruoju krikscioniu, JL, vyrauja meile.

Anonimiškas rašė...

Biblijos tikrai pakanka, kad Jus pakeistumete savo paziuras! ;)

Linas rašė...

Na bragusis, malonu, kad bent sakote, kad Biblijos nors kažkam pakanka.
Pavyzdžiui, Liuteris, sakė, kad tie, kurie tvirtina, kad Biblijos nepakananka, reikia dar kažkokių knygų, niekina Dieva ir sukyla prieš jo Žodį.

Problema ne tame, kad "apaštalai" susedo Brukline. Problema tame, kad kažkas pasiskelbė pranašais, negalėdami to įrodyti, netgi atvirkščiai - jų darbai, mokymai ir pranašystės įrodytos kaip klaidingos. Galbūt datas ir kitką paskelbė "atskalūnai", BET jav tebėra Bet Sarim -princų namai, kurie pastatyti organizacijos Abraomui ir Dovydui bei kitiems, kurie turėjo prisikelti. Yra daiktinių įrodymų - galite ignoruoti toliau.
Meilės nieks neįgnoruoja, ji yra. Negi manai, kad JL vieninteliai "paskendę meilėje"?:) Biblija sako, kad ir nusidėjėliai myli viens kitą ir gera daro viens kitam.
Biblija sako apie apaštalus arba vyresniuosius:"Dievo karalystė ne kalboje, o jėgoje".

Dar vienas įrodymas - nelaužote duonos kaip darė Jėzaus mokiniai ir apaštalai.

Beje, noriu paklausti - tampu JL, esu pakrikštytas panardinant "vardan Tėvo, Sūnaus ir Šventosios dvasios", ar man reikėtų dar kartą pasikrikštyti

Anonimiškas rašė...

Tikriausiai nesusikalbame del Biblijos: pakanka ar nepakanka?
Biblija krikscioniui yra vienintelis ir auksciausias autoritetas. Pvz. kiekvieno Sargybos boksto pradzioje rasoma, kad jis "tvirtai laikosi savo autoriteto - Biblijos". Tad JL leidiniai yra pagalbine literatura suprasti tik Sventaji Rasta, o ne kokia kita knyga. Trumpai tariant, kad surasti tiesa ir gyventi pagal ja uztenka vienos Biblijos, bet atskiras zmogus suprasti jos nepajegus, o tam padeti ir yra skirti JL leidiniai.

Del Jusu minetu "irodymu" dar negirdejau ne vieno, i kuri bent kiek vertetu atkreipti demesio. Cia atskalunu isgalvoti dalykai.
Paziurekite: kiek mokslas turi irodymu, kad patvirtinti evoliucija: fosilijos, datavimai ir t.t. Ignoruoti negalima, tiesa? ;)

Del tarpusavio meiles (Jn 13:35). Kuris is Jusu minetu "nusidejeliu" ir "religingu" zmoniu, pvz., pritaiko Jezaus isakyma is Mt. 26:52 neima ginklo i rankas, neina kariauti ar tarnauti kariuomeneje: "Kišk kalaviją atgal, kur buvo, nes visi, kurie griebiasi kalavijo, nuo kalavijo ir žus"?

Del duonos lauzymo. Cia atskira tema. Pirmiausia reikia issiaaiskinti, kas turi lauzyti duona ir kada. Kiekvienais metais per Jezaus Kristaus mirties Minejimo diena, Nisano 14-aja, tai daroma visame pasaulyje, visose bendruomenese. Taip pat visi norintys kvieciami sudalyvauti!

Anonimiškas rašė...

Brangusis, visiškai ne, jei pakaktų Biblijos, tai Bibliją ir studijuotumet, o dabar per susirinkimus studijuojate arba SB arba Korporacijos knygas. Todėl negalite sakyti, kad studijuojate bibliją. Skirtumas toks, kad užuot vairavę mašiną, skaitote apie tai kaip vairuoti:)
Skaitydami SB skaitote teologinę sistemą kurią sukurė Raselas ir Ruterfordas, beje, dauguma dalykų pasiskoline is adventistu. Labai panasus i JL teologija yra kristodelfieciai

Del ginklu irgi nesate vieninteliai, kurie neima - taip daro adventistai, dalis baptistu, sekmininku, menonitai ir t.t.

Jo atskalūnai pikti pasitaikė, naktim mūrydavo pastatus, kad pakenktų:) Aš ne iš "atskalūnų" informacija rinkau. Skaitydavau Bibliją, paskui papuole SB.Apsidziaugiau, bet niekaip nepagavau - kaip ir apie Dieva raso, bet kazkas ne taip jauciau, todel emaiu tyrineti ir lyginti SB su Biblijos tekstu. Ir labai greitai supratau. Vienam straipsnyje radau 16 ar 18 neattitikimu, neteisingo citavimo ir t.t. Taigi tapo labai aišku. Atdėkite SB kuriam laikui, skaitykite tik Bibliją ir imsite matyti skirtumus. Visiskas melas, kad zmogus negali suprasti Biblijos.

Del vakarienes ne atskira kalba bet tiesioginis nurodymas - lauzyti, kurio JL nevykdo. Kaip Biblija kai kuriems, taip ir duona kai kurie Bruklino korporacijos nutarimu.
"o savo namuose tai vienur, tai kitur laužydavo duoną, vaišindavosi su džiugia ir tauria širdimi" Apd 2sk
Kodėl nevykdo, jei jau teokratija?:)

O kaip dėl kriksto?:)

Anonimiškas rašė...

Jeigu lyginate Biblija su masina, tai ir pagalvokite. Ar bet kas nusipirkes tik automobili gali sestis ir prie vairo? Na tokiu be teisiu vazinejanciu nemazai pasitaiko musu keliuose... Bet kuo viskas baigiasi?:) Kiek zinau, kuri laika reikia mokytis, laikyti egzaminus ir tuomet, jei ismoksi gausi teise vairuoti. Tad reikia instruktoriaus ir ne vieno!
Panasiai ir Rastu. Tokiu "savimoksliu" yra ne vienas ir kas is to. Klaidzioja patys, klaidina kitus ir kuo baigiasi... Kaip pasake Jezus: "Jie akli aklųjų vadovai. O jeigu aklas aklą ves, abu į duobę įkris" (Mt 15:14).

Anonimiškas rašė...

Del duonos lauzymo. Dabar turime duona, kurios nereikia lauzyti. Maximoj net galima nupirkti supjaustyta duona. Siais laikais svecius galima pavaisinti ir duona, ir sviestu, ir vynu, ir tortu.

Anonimiškas rašė...

Jo, kalbam mes čia kaip Ezopas su Krylovu:)
Sutinku, reikia mokytis, bet reikia mokytis eismo taisykles, o ne skaityti literatūrą apie eismo taisykles.
Jums atrodo labai gilu, tačiau prie pačių taisyklių taip ir neprieinate:)

Na jei korporacija sugeba įteigti, kad Jėzus -archangelas Mykolas arba net Abadonas, naikintojas, tai ir del duonos turi savo paaiškinimų:)

Kas sakė, kad esu vienas? Aš vienas iš "kritusios krikščionybės", kuriai po 1914 metų jau turėjo ateiti galas, bet kažkodėl dar neatėjo:)
Taigi aklumo klausimas tebelieka atviras - ar aš aklas ar tie, kurie net nenori matyti regimų korporacijos aklumo įrodymų, o viską nurašo "atskalūnams". Kažkodėl kitos save laikančios krikščioniškos bažnyčios tiek daug "atskalūnų" neturi:)
"Atskalūnams" akys atsiveria, kai jie prieina prie Biblijos ir staiga suvokia, kad tai teokratijai Biblija tėra pagalbinė priemonė organizacijai išlaikyti. Norite įrodymų?
Paklausiau apie krikštą. Jei JL organizacija rimtai vertintų Bibliją, jūs būtumėt atsakęs - viskas gerai, pasikrikštijote teisingai, Biblija taip ir nurodo. Tačiau dabar atsakymas būtų - turite persikrikštyti, nes....
Taigi, Biblijos krikštas visai nesvarbus, svarbu pasikrikštyti pagal organizacijos taisykles.

Šiaip esu krikštytas, tikiu Dievą Jahvę, esu Jo Sūnuje, laužau duoną, liudiju žmonėms, kad džiaugiuosi išgelbėjimu, ramybe ir Dievo meile, padedu sunkiau gyvenantiems, vertinu savo šeimą ir bendruomenę, dirbu, netriukšmauju, kasdien skaitau Bibliją.

Taigi, turėtumėt man sakyti - sveikas broli, bet negalite, nes negaliu būti brolis, net jei viską iki jotos atlikčiau pagal Bibliją, koks siaubas - visą tai darau be valdančios korporacijos pritarimo ir net nesiruošiu jai paklusti.

Dievas didesnis už korporaciją, o Biblija svarbesnė už Sargybos bokštą.Biblija gali būti ir be SB:)

Tam, kad išsigelbėčiau neprivalau skaityti jokios lektūros, o Biblija būtina. Tas pats ir jums. Kuo daugiau skaitysite pačią Bibliją, tuo geriau ją suprasite ir tuo mažiau reikės kitų straipsnių.Liuteris pasakė, kad geriausiai jei jo knygos išvis būtų palaidotos, o liktų tik Biblija.

Anonimiškas rašė...

Noriu paklausti, kokiai bendruomenia Jus priklausote? Pageidauciau konkretaus atsakymo...

Anonimiškas rašė...

Is tiesu, manau ir matau, kad Jus esate geras zmogus, siekiantis dvasiniu dalyku. Viska, ka gera darote Dievas mato ir atlygina. Jis istiria musu sirdies motyvus ir siekius. Jis mato, ar mes darome, ka nors bloga to nesuprasdami ar suprasdami.



""Atskalūnams" akys atsiveria, kai jie prieina prie Biblijos ir staiga suvokia, kad tai teokratijai Biblija tėra pagalbinė priemonė organizacijai išlaikyti".

Nezinau, ar Jus taip kalbate del savo neisprusimo, ar piktavaliskai? Kiek pastebejau, tai bandau speti, kad kazkiek ir viena, ir kita.
Kiekvienas liudytojas turi tiksla ir jo siekia kasdien skaityti pati Sventa Rasta. Jau nekalbant kiek ji varto bendruomenes sueigose ir skelbiant kitiems Dievo Zodi.



Del kriksto nekomentuoju tos temos, nes, vistiek Jums bus per sunki si informacija. Kaip pasake Jezus, "Dar daug ką turiu jums pasakyti, bet dabar negalite pakelti" (Jn 16:12).
Reikia pradeti nuo elementariausiu dalyku, o krikstas jau rimtas apsisprendimas tapti krikscionimi.



O su Jusu "formule" sutinku: Dievas didesnis už korporaciją, o Biblija svarbesnė už Sargybos bokštą. Biblija gali būti ir be SB. Tik dar dadeciau, kad be SB nesuprasite Biblijos! ;)




"Kažkodėl kitos save laikančios krikščioniškos bažnyčios tiek daug "atskalūnų" neturi".

Neturi, nes eina kartu su pasaulimi ir daro piktojo darbus. Pirmieji krikscionys irgi buvo labiausiai nemegstami tiek Izraelyje, tiek Romoje.

"Jei jūs būtumėte pasaulio, jis mylėtų jus kaip savuosius. Kadangi jūs - ne pasaulio, bet Aš jus iš pasaulio išskyriau, todėl jis jūsų nekenčia" (Jn 15:19).

"Mat apie šitą sektą tiek težinome, jog jai visur prieštaraujama" (Apd 28:22).

"Palaiminti jūs, kai dėl manęs jus šmeižia ir persekioja bei meluodami visaip piktžodžiauja.
Būkite linksmi ir džiūgaukite, nes didelis jūsų atlygis danguje. Juk lygiai taip persekiojo ir iki jūsų buvusius pranašus" (Mt 5:11,12).

Del Liuterio. Jis daug pasitarnavo Sventajam Rastui ir padare tam tikras reformas. Bet daug dalyku jis ir nesuprato.

Linas rašė...

"Vienas Dievas tera geras",- sakė pirmagimis iš brolių. Nesiekiu buti geras, nes gelbsti ne gerumas, o Jėzus nukryžiuotasis. Nėra niekame kitame išgelbėjimo.
Kaip ir Liuteris, atmetu viską, kas aukštinasi virš Biblijos.Esu geros nuomonės apie jus, kaip ir kitus JL, bet apie JT valdančią korporaciją manau taip pat - jie tariasi turį pažinimo raktus, bet darbai liudija priešingai. Beje, išsipūtusių organizacijų išvis nemėgstu, man užteko jau komunistų - visi vienodai galvojo, vienas knygas skaitė, vieningai plojo, vieningai CK korporacijos klausė.

Sakote, nesuprasiu Biblijos kol SB neskaitysiu. Žinot, Bibliją iš esmės ne tytinėti reikia, o gyvenime taikyti, o jus savo ruožtu nesuprasite JL teologijos, kol nepaskaitysite apie adventistų judėjimą 19a JAV.Iš ten JL perėmė visą chronologiją, teologiją, tik dar pridėjo arijonizmą. taigi tokia mišrainė šiandien ir pateikiama milijonams patiklių JL sielų. SB mokytumas tariamas, nes paėmes kiekviena teologini straipsni(iskyrus tuos kur vaikus myleti, zmonas gerbti) galiu parodyti daugybe neatitikimu. Taip yra kiekviename strapsnyje - pabreziu. Geriausiai tai atsiskleidzia, kai patikrini Biblijos nuorodas - arba citata ne i tvora ne i mieta, arba is NW citata arba cituojamas salutinis teiginys, o ne pagrindinis. Labai greit parodyciau ir jums.

Na, brangusis, konfesijos pavadinimas jums ne ka tepades, nes mes ir nekonfesija - esam neregistruota namų bendruomenė, renkamės arba tvarte:) arba pas žmones namuose, tiesa, dabr kadangi padaugėjom, tai teks nuomotis patalpas.
Bendraujam su kitomis krikscioniskomis bendruomenėmis,7DA, baptistais, neregistruotomis bendruomenėmis, sekmininkais - jie visi musu broliai- matom, kaip Dievas išgelbėja žmones, kaip pasikeičia jų gyvenimai radikaliai, galų gale net ir stebuklus, atstatymus - Dievas ir siandien veikia taip pat kaip ir Apastalu darbu laikais. Be pinigu palaikymo, ypatingu programu, tik su Biblija rankose kasmet paaugam po 30 procentu.

"Palaiminti jūs, kai dėl manęs jus šmeižia ir persekioja bei meluodami visaip piktžodžiauja".
Brangusis, gaila, bet šitos vietos JL sau negali taikyti, nes ne dėl Jėzaus jiems priekaištauja, juk kiekvienam SB dainelė ta pati: Jėzus ne Dievas, kaip kiti klysta, o "tikrieji" krikščionys - ne:)
JL neskelbia Jėzaus.Juk tikrieji krikscionys skelbia Dieva, o ne archangela Mykola ar kitus angelus:)
Todel visos cituotos vietos jums netinka - jus turite savo teologija, kuri aukstesne uz Biblija. Juk visi JL atėję sako:"Skelbiu karalyste ir Dievo varda".
Jei jus persekioja, kaip cituojate, del Jezaus liudijimo, vadinasi Jėzus yra Dievo vardas.
Biblija būtent taip ir sako "Iš jų – tėvai, ir iš jų kūno atžvilgiu yra kilęs Kristus – visiems viešpataujantis Dievas, palaimintas per amžius. Amen!" Romiečiams 9;5
Ar JL skelbia, kad Jėzus -visiems Viešpataujantis Dievas?
Ne? Tada jie negali ir sakyti, kad juos persekioja del Jėzaus.
Todėl jie prirašo tonas popierių tam, kad paneigtų Pauliaus ir apaštalų tikėjimą ir Bibliją.

kai paprašai JL, kad papasakotų, kas yra Dievas ir neleidi pasakoti kas ju manymu NERA Dievas, jie nutyla, nes neturi ka pasakyt.
Tai va. Gilinkitės į Bibliją, gilinkitės:)

Anonimiškas rašė...

JL yra vienintele Dievo isrinktojo tauta, kuria jis issirinko kaip "savo vardui zmones" (Apd 15:14). Neveltui ir vadinasi kaip ir turetu vadintis tikrieji garbintojai - Jehovos liudytojai(Iz 43:10-12).

Biblija as skaitau ir tyrineju per 20 metu. Ir kuo daugiau ja skaitau, tuo labiau matau ir isitikinu, kad vieninteliai liudytojai daro, tai ko Dievas reikalauja ir yra teisingoji religija. Kad paimta tam tikri dalykai is kitur, tai nieko blogo cia nematau, jeigu jie teisingi ir tikri. Pvz., pirmieji krikscionys irgi nemazai dalyku pereme is Judaizmo. Ar kazkas del to buvo netaip? Visiskai ne!

Kadangi liudytoju leidiniai remiasi tik Sventuoju Rastu jokiu neatitikimu absoliuciai nera. Viskas labai tiksliai isaiskinta ir pateikta. Bet kaip sakoma Raste kai kuriems "juose esama sunkiai suprantamų dalykų, kuriuos neišmokyti ir svyruojantys iškraipo, aiškindami, kaip ir kitus Raštus, savo pačių pražūčiai" (2 Pt 3:16).

Jezus Kristus niekur neskelbe apie save ir savo mokymo. Jis pasake: "Aš atėjau savo Tėvo vardu, o jūs manęs nepriimate. Jei kitas ateitų savo vardu, tą jūs priimtumėte" (Jn 5:43). Liudytojai taip siunciami Jezaus aukstinti jo Tevo varda. Todel kai nekencia liudytoju, nekencia ir to kas liepe skelbti, t.y. Jezaus Kristaus (Mt 28:19,20).

O kad su Jumis liudytojai nekalba, kai nesamones kalbate, gerai daro! Juk parasyta: "kalbėk, kas sutinka su sveiku mokymu" (Tit. 2:1).

Anonimiškas rašė...

Brangusis, galite skaityti dar 20 metu, buti teisingoje religijoje, vaikščioti su žurnaliukais prie duru. Gelbsti ne skaitymas ir religija, o Dievas. Pasikartosiu - Dievas aukščiau už organizaciją, o Biblija už SB. Bet JL samonėj organzacija - Dievas, SB -Biblija.
Apaštalus vienus išrenka, o kiti patys išsirenka:)

JL negali įrodyti, kad išrinkti Dievo, nes neturi Dievo Dvasios.
Biblija sako, kad "Dievas suteikia Dvasia tiems, kurie JAM paklūsta". "O kas neturi Dievo Dvasios, tas nėra Jo".

Atsiuskite el pastu SB straipsni, greitai atsiusiu atsakyma.

Rašote "Jezus Kristus niekur neskelbe apie save ir savo mokymo".
Dar ir kaip skelbė. O apaštalai liudijo Jėzaus vardą ir Jo mokymą.
Dėl vardo giliai klystate, Jėzus liepė:
"Efezo bažnyčios angelui rašyk
Tu išvėrei, esi kantrus ir dėl MANO VARDO triūsei.." Apreiskimo2;3
Pergamo:
"Tvirtai laikaisi MANO vardo ir neišsigynei MANO tikėjimo" Apr 2;13

Taigi, Jėzus kalba apie tikėjimą Jo vardu ir Jo tikėjimą.
Taip gali kalbėti tik Visiems Viešpataujantis Dievas. Ar tikite, kad Jėzus visiems Viešpataujantis Dievas, kaip apie jį sako Biblija?

Anonimiškas rašė...

Klystate. Tik teisingos religijos zmones bus isgelbeti. JL yra "tikrieji garbintojai garbins Tėvą dvasioje ir tiesoje, nes Tėvas tokių Jo garbintojų ieško" (Jn 4:23,24). Atskalunu ir netikruju garbintoju pilna - Dievui nereikia ieskoti - o "tikruju garbintoju" nedaug.

Ir Dievas pripazista tik viena, savo vardui isrinkta tauta, nes kaip sakoma: "Vienas Viešpats, vienas tikėjimas, vienas krikštas" (Ef 4:4).

JL visam pasauliui aiskiai parodo, kad butent jie yra Dievo isrinkti, pasiusti zmones ir Ji "lupomis ispazista", kaip sakoma Rom. 10:10: "Nes širdimi tikima, ir taip įgyjamas teisumas, o lūpomis išpažįstama, ir taip įgyjamas išgelbėjimas".

Linas rašė...

Brangusis, vėl užlipi ant grėblio, kurias pats palikai.

Biblija teigia, kad yra vienas Viešpats, o Jehovos liudytojai turi du viešpačius.
Dievas yra vienas, o Jehovos liudytojai turi du dievus.

Vėl tipiškas pavyzdys, kaip persikreipia teologija, kai kai ką perstumdai.
Romiečiams 10;10 kalbama apie Jėzų, apie tai, kad bus išgelbėti tie, kurie šaukiasi Jėzaus vardo(ir nė žodžio apie teisingą religiją:)

Apaštalai liudijo Jėzaus vardą.
1. Pilypas jam paskelbė Geraja naujieną apie Jėzų. Apd 8;35
2.Saulius suiminėjo visus kurie šaukėsi Jėzaus vardo "suiminėti visus, kurie šaukiasi Tavo vardo".Apd 9;14
3. Jėzus pasakė apie Saulių:"Neš MANO vardą pagonims, karaliams ir ... kiek daug turės iškentėti dėl MANO vardo".Apd 9; 15;16

Užtenka 2 -3 liudininkų, kad dalykas būtų pripažintas tiesa. Pateikiu - Jėzus yra vardas kurį nešė apaštalai
Jei JL būtų "tikroji religija" tai jie darytų tą patį - šauktųsi ir liudytų tą patį vardą kaip ir apaštalai.Kodėl neliudija ir nesišaukia?:)


O kol kas rusiškai apie korporacija galima butu pasakyti - samozvancy - turi savo teologija, visai nesvarbu, ką Biblija bekalbėtų, jie išverčia savaip.
Tai be abejo mokslas iš pačio pragaro - Biblijai kažko trūksta, ją reikia "teisingai suprasti".

Anonimiškas rašė...

Ko cia keikiates?!! Ar "dvasia" Jums taip nurode? ;)

"Ir nors yra vadinamųjų dievų danguje ar žemėje, - daug tų dievų ir daug viešpačių, - tai mes turime tik vieną Dievą, Tėvą, iš kurio yra visa ir Jam esame mes, ir vieną Viešpatį, Jėzų Kristų, per kurį yra visa ir mes per Jį" (1 Kor. 8:5, 6). Liudytojai pripazista du asmenis: "viena Dieva Teva" ir "vieną Viešpatį, Jėzų Kristų". Tad liudytojai turi viena Dieva Jehova ir viena Dievo Sunu ir Atpirkeja Jezu Kristu. Neatsimenu, bet kazkuri Jusu atskaluniskas samprotavimas praleidzia?

Siandien liudytojai skelbia ir ragina daryti, tai kas parasyta Rom 10:13-15:
"Juk "kiekvienas, kuris šaukiasi Jehovos vardo, bus išgelbėtas". Kaip žmonės šauksis To, kurio neįtikėjo? Ir kaip jie įtikės Tą, apie kurį negirdėjo? Kaip išgirs be skelbėjo? Ir kaip jie skelbs, jei nebus pasiųsti?"

Pirmieji krikscionys skelbe Jezu Kristu, nes daugeliui jis buvo negirdeta asmenybe. Siais laikais Lietuvoje beveik visi zmones, "krikscionys", zino, kas yra Jezus Kristus ir ka jis padare. Taciau tokiose salyse kaip Izraelis, Indija ir kitose reikia irodineti, kad Jezus gyveno ir jis numire uz musu nuodemes. Taciau tikrojo Dievo Tevo negirdejo ir nepazista net tariamieji krikscionys. Todel Dievas ir siuncia savo "skelbejus" -liudytojus, kad tinkami zmones "isgirstu" jo varda ir mokintusi Jo "sauktis".

Anonimiškas rašė...

Jo JL didesni už visus apaštalus ir žino, ką ir kada skelbti ir koda nesilaikyti Biblijos ir ją iškraipyti. Išties tik Dievo tauta turi tokią galią:)
Rom 10 - tipiškas pavyzdys - galite ir toliau dangstyti akis, tačiau čia kalbama apie Jėzų, kaip ir APD 2 skyriuje "Ir kiekvienas, kuris šauksis Viešpaties vardo, bus išgelbėtas".
Kur senajame Testamente kalbama apie Tėvą, Naująjąme apie Jėzų. "Aš ir Tėvas esame viena",- sakė Jėzus.
Rašai:"Tad liudytojai turi viena Dieva Jehova ir viena Dievo Sunu". Meluoti negražu, jūs turite du dievus - vieną iš didžiosios, kitą iš mažosios raidės. Taigi JL platina stabmeldystę ir moko tikėti du dievus.

Apie Jėzų Biblija sako, bet JL korporacija atmeta:
1.Tai Dievas kuris apsireiškė kūne.
2.Visiems Viešpataujantis Dievas.
3. Viešpats
4.Gyvybės kūrėjas.
5.Visur esantis.
6.Viską žinantis.
7.Viską galintis.

Dar kartą sakau - nėra dviejų viešpačių ir dviejų dievų. Gal reikėtų šitą temą išnagrinėti SB ir išspausdinti brošiūrą:"Ar tu turi tikėti dviem dievais?"

Anonimiškas rašė...

Butent tokie igaliojimai suteikiami Dievo igaliotiesiems su Sventosios Dvasios vadovavimu ir Rasto tyrinejimu.



Liudytojai turi viena Dieva - Jehova ir Jo Sunu - Jezu Kristu. Todel garbina tiktai vieninteli Jehova. Ir Mozes Istatyme, ir pats Jezus pasake, ka vieninteli reikia garbinta:

"Bijok Jehovos, savo Dievo, Jam vienam tarnauk, glauskis prie Jo ir Jo vardu prisiek" (Pak. Istatymo 10:10).

"Tada Jėzus jam atsakė: "Eik šalin nuo manęs, šėtone! Nes parašyta: 'Jehova, savo Dievą, tegarbink ir Jam vienam tetarnauk!'" (Mt 4:10).
Liudytojai garbina ir tarnauja vieninteliam savo Dievui - Jehovai.



Is visu septyniu, Jusu isvardintu punktu, pataikete tik i kelis. Visi kiti priestarauja SR. Pateiksiu bent kelis pavyzdzius.

6.Viską žinantis.
"Tačiau tos dienos ir valandos niekas nežino, nei angelai danguje, nei Sūnus, tik Tėvas" (Mk 13:32). Jezus "nezino", nes jis ne Dievas.

7.Viską galintis.
"Iš savęs Aš nieko negaliu daryti" (Jn 5:30).
"Vietą mano dešinėje ar kairėje ne Aš duodu; tai bus tiems, kuriems mano Tėvo paruošta" (Mt 20:23).
Siose eilutese aiskiai pasakyta, kad Jezus tikrai ne viska gali ir nuolankiai paklusta aukstesniam savo Tevui. "Nors būdamas Sūnus, Jis per savo kentėjimus išmoko paklusnumo" (Heb 5:8). Kaip "visa galintis ir viska zinantis Dievas" galetu kazko dar ismokti? Be to, kam jis turejo ismokti paklusti?

Anonimiškas rašė...

Is visu septyniu, Jusu isvardintu punktu, pataikete tik i kelis. Visi kiti priestarauja SR.
Malonu, kad pripažįstate, jog kiti punktai teisingi.(Likusius nesunku įrodyti, nepaisant jūsų grėsmingų pavyzdžių:)

Vadinasi sutinkate, kad JL laiko Jėzų Dievu, bet Jo kažkodėl negarbina?

Tai kaip dėl brošiūros "Ar turi tikėti du dievus?" Išleisite?:)

Biblija sako, kad Jėzus - Dievas, kuris atėjo kūne, Žodis, kuris yra Dievas, Kūrėjas, Atpirkėjas, Gelbėtojas, Teisėjas.
Visai tai tegali būti priskiriama tik vienam Dievui.

Biblija sako - yra tik vienas Dievas.

Jeigu Jėzus Dievas, jį reikia garbinti, jam tarnauti ir jo šauktis.Beje, Jėzus priima garbinimą kaip Dievas Apreiškimo knygoje "Kai Jis paėmė knygą, keturios būtybės ir dvidešimt keturi vyresnieji parpuolė prieš Avinėlį, kiekvienas laikydamas rankose arfą ir aukso indus, pilnus smilkalų, kas yra šventųjų maldos".


JL nepajėgūs paneigti, kad Jėzus nėra Dievas, patys moko, kad jis Dievas, tik iš mažosios raidės, dieviškasis žodis NW vertime. Visiška sumaištis JL doktrinose, kurios ir jūs nepajėgsite išrėbti.

Nes jei Jėzus nėra Dievas:
1. Jis negali reikalauti, kad būtų skelbiamas Jo vardas.
2. Jis negali priimti garbinimo.
3. Jis negali būti kūrėjas.
4.Jis negali būti visur esantis. JL teigimas, kad jis Mykolas išvis absurdo viršūnė. Angelai nėra visur esantys.

Anonimiškas rašė...

"Aš tariau: "Jūs esate dievai ir Aukščiausiojo sūnūs" (Ps 82:6).

"Jėzus jiems atsakė: "Argi jūsų Įstatyme nėra parašyta: 'Aš tariau: jūs esat dievai'? Jeigu Jis vadina dievais tuos, kuriems skirtas Dievo žodis (o Raštas negali būti panaikintas), kaip tad jūs galite sakyti Tam, kurį Tėvas pašventino ir pasiuntė į pasaulį: 'Tu piktžodžiauji', kai Jis pasakė: 'Aš esu Dievo Sūnus!'?" (Jn 10:34-36).

"O jeigu Evangelija yra paslėpta, tai ji paslėpta žūstantiems, kuriems šio amžiaus dievas apakino protus" (2 Kor. 4:3,4).

Jezus Kristus yra dievas.
Raste ir zmones vadinami dievais,
Velnias vadinamas dievu. Ir ka? :)

Kartoju dar karta. Nejaugi taip sunku suprasti. Ar sio "amziaus dievas apakino prota"?
JL pripazista tik viena Auksciausia ir Visagali Dieva - Jehova. Jezus Kristus yra jo Sunus, II asmuo po Jehovos. Todel kaip pasakyta Mozes Istatyme ir pasake Jezus: "Jehova, savo Dievą, tegarbink ir Jam vienam tetarnauk! (Mt 4:10, Pak. Istatymo 10:10). O ka Jus garbinate?:)

Anonimiškas rašė...

Norite pasakyti JL garbina velnią iš bedugnės? ir žmones:)
Platus pasirinkimas kaip iš Maximos:)Sakiau, kad JL korporacija įveda į stabmeldyste.

Bet ar apie žmones ir velnią pasakyti titulai, kurie apibudina Dievą ir priklauso tik Dievui?

Kūrėjas, Atpirkėjas, Gelbėtojas, Gydytojas, Teisėjas? Ar žmonės yra visur esantys ir viską žinatys, ar velnias yra kūrėjas?

Todėl pralelė netinkama, nes Biblija net sako, kad Dievo nėra:)
Taigi, tą ir reikėjo įrodyti - JL tiki daugybę dievų. Tačiau man neaišku, jei pripažįsti, kad Jėzus buvo Dievas, kodėl JL iš NW vertimo reikėjo išmesti ir pakeisti visas vietas, kurios liudija Jėzaus dieviškumą?
Taip su Dievo žodžiu net popiežiai nedrįso elgtis. Tai dar vienas įrodymas, kad Biblijos žodis korporacijai nieko nereiškia, jie Dievo žodį kaitalioja kaip nori. Ir tai ne šmeižtas, galiu pateikti NW pavyzdžius.

Na brangusis, ar jūsų Kūrėjas yra Jėzus?

Ir baikite giedoti dainele apie Dievo sūnų, joks jis JL ne sūnus, o arkangelas Mykolas. Vadinkit daiktus savo vardais.

Ar aš meluoju ir šmeižiu JL organizacija, kuri šito nemoko?:)

Anonimiškas rašė...

Teisingai pasake. Jus "meluojate ir smeiziate". Bet kai pripazistate savo kalte, jau lengvinancios aplinkybes! :)

Atsiprasau, bet Jus atrodo visai prarandate izvalguma ir logini mastyma.

As Jums pateikiau pavyzdzius, kad Sventame Raste zmones, stabai, dvasines butybes vadinami dievais. Taciau jie yra netikri dievai. Pasikartosiu nezinau kelinta karta: liudytojai garbina vieninteli tikraji ir gyvaji Dieva, dangaus ir zemes Kureja - Jehova.
"Ir nors yra vadinamųjų dievų danguje ar žemėje, - daug tų dievų ir daug viešpačių, - tai mes turime tik vieną Dievą, Tėvą, iš kurio yra visa ir Jam esame mes, ir vieną Viešpatį, Jėzų Kristų, per kurį yra visa ir mes per Jį" (1Kor. 8:5,6).

Kuri ar kuriuos Jus garbinate taip ir nesupratau? Matau, kad tik metotes tai sen, tai ten. Atrodo visai susipainiojote! :)

Linas rašė...

Na mielasis, cia gal ne as susipainiojau?:)
Jus gi dvejybę išpažįstate - du dievai, du viešpačiai, du teisėjai:)

Jūs labai gerai mokate cituoti Bibliją, aš jums kai kurias vietas išversiu į JL teologiją, kad pamatytumėt, kad JL visiškai nusigrybauja

Rašote. "Taciau jie yra netikri dievai".
Vadinasi, Jėzus pagal JL yra netikras Dievas?

Anonimiškas rašė...

NW-New world- naujojo pasaulio vertimas! Jehovos liuditojai skiriasi nuo jehovistu, jehovistai sklida gandai, kad yra istvirkes tikejimas, o Jehovos liuditojai visiskai atvirksciai! Jezus nera dievas, ji sukure tikrasis Dievas, tik kai kur Jezus minimas dievu is mazosios raides, Jezus turi pradzia, o tikrasis Dievas Jahve kitaip Jehova yra vienintelis kuris neturi nei pradzios nei pabaigos. Ar Jahve tikrasis Dievo pardas? Isejimo 3:14,15. Kitose biblijose yra zemiau parasita apie dievo varda. Ar Jehovos liuditojai neturi savo sukurtu bibliju? Ne, jie skaito tas pacias biblijas kaip ir jus! Vienu bibliju vertimas Rubsio, kitu Burbulio, o naujasis Kavaliausko!

Linas rašė...

NW-New world Jehovos liudytojų vertimas yra iškreiptas sąmoningai. Žiūrėjau jį - išmestos, kopiūruotos arba kiek galima pakeistos visos vietos, kurios nurodo į Jėzaus dieviškumą.

Sakykim "Ir Žodis buvo Dievas" NW vertime"ir žodis buvo dieviškas" ir t.t.

Skaito JL todėl, kad dar nėra jų vertimo, kai atsiras, tada tiesiog sakys, kaip sako JAV - "mūsų Biblijoje šitos vietos nėra":)

Anonimiškas rašė...

Ramybbes Jums!!! vargu ar esu atskalunas,nors lankiau Jl sueigas,periodiskai ir sistemingai apie 10 metu..beveik tiek,Baptistu sueigas,pries tai Ukrainoje..Baptistu,nusivyliau ir mokymu,ir broliais..ir neskaidria finansine sistema..ieskojaujau Dievo tautos zemeje..pas Jehovos liudytojus,nusivyliau,tik Bruklino mokymu..neigimu,kad buvo skelbiamos Armagedono datos..izenge i mano namus internetas,zinios,informacia..paveluotai,nes zmona pries tai spejo pasikrikstyti..ir kaip zombuota SB,atsisake skaityti,mano prasymu visa biblija,o tik nurodytas vietas..namuose tik nakvodavo,kaip viesbutyje..[ kas nesirupina saviskiais,ypac namiskiais,-piktesnis uz netikinti ] tai sueiga,tai teokratine,tai ratelis,skelbimas..pats nuvezdavau,parvezdavau,kaip nevairuojancia..pats sueigose nedalyvaudavau,arba nueidavau,tik izanginei maldai..zmonos pasirinkimui netrukdziau,asmens religine laisve..konfliktai,tik kai prasydavau,paziureti kita medalio puse..baigesi tuo,kad puse metu negyvename kartu..zmonemis,Jl nenusivyliau,tai aukstos morales,dvasingi zmones!!! tik apgautieji Bruklino!!! gaila,kd suvedzioti,apgauti,vieni doriausiu man pazystamu zmoniu..o seimu daug sugriuna..laikosi tos,kur krikstyti,isipareigoje abu sutuoktiniai..ir tai jei gyvena daugiabutyje..o jei ,kaip mano atveju,gyvenome grazioje vietoje,mieste sodas,darzas nedidelis,dauguma kaimynu,,netikinciu pasaulieciu,, itin graziai susitvarke aplinka,namus..tik,pas mus,,Jehovistus,,baisu paziureti,tapome pasaipos objektu..mat nera gaspadines,o as periodiskai dirbau tolimuju reisu vairuotoju..na ir pagal Biblija,vyras zmonai galva! o cia jau pasidare sueigos vyresnysis..buvau tuo klausimu sunkvezimiu i Giraite uzsukes,geri suprantantys zmones,isreiskiau,kad draudziu zmonai tik jei dviese vazineti su vyresniuoju,skelbiman eiti su broliais..naes mano manymu,ta gali daryti ir su sesemis,kuriu zymiai daugiau..vyresnysis,buvo sudrausmintas,ir atsiprase..tvarkos yra..nepykstu,neteisiu ant klainamuju,apgautuju ..tik meiles klaidinantiems nera!!! padare daug neatitaisomo blogio!!! sugriove daug gyvenimu! suluosino likimus! Ramybes visiems Dievo bijantiems! Saulius.ne anonimas el adr. sauliuspm@bk.ru P.S. lauksiu komentaru ir laisku

Anonimiškas rašė...

O ar nekilo klausimas, kad "krikscionys" - atskalunai, per daugeli simtmeciu noredami paremti savo pagoniska trejybes dogma, o tam reikejo Kristu "paversti" Dievu, stengiasi kiek imanydami tai prastumti?

Pvz. 1 Jono 5:7 kai kuriuose vertimuose randame tokius zodzius:
"Ir yra trys liudytojai žemėje: Dvasia, vanduo ir kraujas; ir šie trys sutaria kaip vienas".

Taciau ar zinote, kad sie zodziai senesniuose SR tekstuose nerandami. Kodel nerandami ir kodel atsirado? Tikriausiai komentuoti nereikia.

Todel ir daugelyje Bibliju vertimu si vieta isimta is teksto(iskaitant ir viena is tiksliausiu vertimu NW). Svetimkunis - neprigyjo.

Linas rašė...

Nu gerbiamasis, prasyciau nedestyti "Ar tu turi tiketi trejybe" brosiuros. Yra idomesniu temu. Jahovos liudytojų NW vertimą atliko komanda žmonių, iš kurių tik vienas buvo baigęs pirmą kursą universitete ir šiek tiek susipažinęs su hebrajų kalba - tai buvo priversti JL prisipažinti teisme. Apie kokį tikslumą galima kalbėti?:))
Beje, tas pats ir su Raselu, šis "Pranašas ir Biblijos žinovas" teisme nesugebėjo perskaityti graikų kalbos abėcėlės:))

Anonimiškas rašė...

Pasiziurekite, ar tik NW vertime Jono 1:1 parasyta "ir žodis buvo dieviškas":

1808 metai: “ir žodis buvo dievas.” The New Testament in an Improved Version, Upon the Basis of Archbishop Newcome’s New Translation: With a Corrected Text.

1864 metai: “ir dievas buvo žodis.” The Emphatic Diaglott, interlinear reading, by Benjamin Wilson.

1928 metai: “ir Žodis buvo dieviškos prigimties.” La Bible du Centenaire, L’Evangile selon Jean, by Maurice Goguel.

1935 metai: “ir Žodis buvo dieviškas.” The Bible—An American Translation, by J. M. P. Smith and E. J. Goodspeed.

1946 metai: “ir Žodis buvo dieviškos kilmės.” Das Neue Testament, by Ludwig Thimme.

1950 metai: “ir Žodis buvo dievas.” New World Translation of the Christian Greek Scriptures.

1975 metai: “ir dievas (arba dieviškos kilmės) buvo Žodis.” Das Evangelium nach Johannes, by Siegfried Schulz.

1978 metai: “ir dieviškos prigimties buvo Logos.” Das Evangelium nach Johannes, by Johannes Schneider.

Taigi ne vien NW vertime yra tisliau isversta, o ir daugelyje kitu.

O skirtumas yra tarp zodziu "dievas", "dieviskos prigimties", "dieviskas" ir zodzio "Dievas".

Anonimiškas rašė...

NW vertimas yra pripazintas vienu tiskliausiu vertimu pasaulyje. O kas ir kaip ji verte, tai jau ne "atskalunams" kvesciuonuoti?

Man ir visiems mastantiems tik juoka kelia tokie nesamoningi svaiciojimai! :))

Linas rašė...

Brangus neatskalune, tamstos ismintis baigtusi prisedus prie Biblijos ir atsitraukus nuo brosiuru:)
Man spresti ir nereikia, as tik nonstatuoju, kas buvo teisme, kai vienas buves JL isvardijo vertėjų "komandą":)
Jūsų bėda, kad skaitėte tik panigiriką, kuri kelių atseit mokslininkų palanki NW vertimui, o kalnų kritikos nematote, kadangi jie - "atskalūniški". Niekas rimtai nevertina NW vertimo, jei jis butų toks jau geras, tai ir "Sargybos bokštas" tik jį naudotų, deja, NW naudojamas tik tada kai reikia ką nors pakeisti, o kiti vertimai to neleidžia. Pasiklauskite savo vyresniųjų, kodėl, jei vertimas toks jau geras, jis dar neišspausdintas lietuvių kalba, kai kas mėnesį kalnai SB be problemų išverčiami, pristatomi?:)

Anonimiškas rašė...

Kiekviena dalyka, ivykim, atsitikima, filma, muzika ar kurini galima peikti, kritikuoti. Tai kiekvieno zmogaus teise!

Nemazai zmoniu teigia, kad nera Dievo arba ji keikia uz visa blogi zemeje.

Kiti skelbiasi turi "nenugincijamu irodymu", kad toks Jezus Kristus niekada negyveno. Dar kiti teigia, kad turi "svariu irodymu", kad jis buvo paprastas zmogus, iliuzionistas ir pan. Galite ir jais tiketi. Daugybe informacijos ir net labai populiaros apie tai parasyta, pvz, "Davincio kodas".

Todel ir jusu "argumentai" surenkami, kaip sakote is "vieno buvusio JL", atskaluno yra niekam verti ir melagingi.

O NW vertimas dar neispausdintas i liet. kalba, todel, kad tai yra begalo didelis darbas ir jis trunka daugybe metu, priklausomai nuo vertimo pajegu. Nereikia painioti tai su kitais vertimais, kurie pastoviai taisomi ir vis laiks nuo laiko isleidziami redaguoti vertimai. Cia taip nedaroma.

Geriau paklauskite saves, jeigu sis vertimas toks blogas, kodel jo tirazas arteja prie 150 000 000 egz. ir niekas, joks jusu minetas "teismas", to nesustabde?

Linas rašė...

Nu pirmiausia pagalvojau, kodel visi iki vieno JL yra anonimai, kai raso - tiesiog zmonės be veido.
Nors iš kitos pusės ir Sargybos Bokšto straipsniai be autorių, keista, o juk net Biblijoj Luko, Jono evangelijos - nėra bevardžių dalykų.

VW platinamas todel, kad JL turi galinga spausdinimo pramonę:) Šito vertimo nieks nespausdina be jų. Nors dėl tavo pateiktų skaičių tikrai suabejočiau, nors visko gali būti pats už 2 litus mačiau padėvėtų daiktų krautuvėj. Besaikis JL savęs gyrimasis kartais aptemdo jiems akis, pasiklausius atrodytų, kad jie viską daro geriausiai, auga sparčiausiai, tuo tarpu net mormonai auga greičiau. Per 100 metų LJ užaugo maždaug iki 8 milijonų, tuo tarpu sakykim, septintos dienos adventistai ir be pagyrų per tą laiką užaugo dvigubai, jau nekalbu apie kitas evangelines bažnyčias.

Anonimiškas rašė...

Jehovos liudytojai?
Tai pagal biblija parenkti zmones.Jie sako tiesa.As pati esu viena is ju.Joks cia nesektantizmas otiesos sakymas.As kai tapau Jehovos liudytoja pakeiciau savo gyvenima.Anksciau rukiau geriau bet sutikus Jehovos liudytojus pilnai pakeiciau gyvenima.Dabar tapau gerbiama mokytoja ir neberukau.Del gerimo problemu ir gi neturiu. Turiu puikius du vaikus ir esu laiminga.Tad galiu rimtai ir be jokio melo tvirtint lad Jehovos liudytojai padeda o ne kenkia.

Linas rašė...

Pirma, nesakau, kad JL kenkia, čia jau jums vaidenasi.
Kaip taisyklė visi gerbiami Jahovos liudytojai yra bevardžiai, kaip ir straipsniai jų žurnaluose. Galetumet kadu ir prisistatyt.
O dėl rūkymo ir gėrimo, tai paskysiu, kad Hitleris irgi nerūkė ir negėrė.
Tikiuosi nenorite buti tapatinami su juo, jei teturite tik tiek pasakyti?:)

Anonimiškas rašė...

As Andzelika. 28 metai. Ka mes blogo darome? Pranasaujame Tiesa. Nekariaujam nerukom nevogiam nepolitikuojam nezudom nesikeikiam ne verbuojam skaitom biblija ja pranasaujam ir tikim Dievu. Jeigu jus tiketumete Dievu tada i9r skaitytumet Biblija ir vygditumete kas ten parasyta.

Linas rašė...

Na smagu, kad nors vienas JL vardą turi ir net lytį:) O kas sakė, kad ką blogo darot? Tiesiog iš vienos pusės naiviai įsivaizduojat, kad daugiau niekas Biblijos neskaito, iš kitos pusės taip pat naiviai galvojat, kad užteks negert ir su žurnalais pavaikščiot ir viskas - organizacija jus išgelbės. Deja, Bruklino korporacija kaip tik ir nukreipia jus klaidingu keliu, nes Gelbėtojas yra tik Dievas o ne korporacija. Beje, Bruklino korporacijos visos pastangos yra nukreiptos tam, kad įrodyti, jog Gelbėtojas nėra Gelbėtojas ir Viešpats nėra Viešpats ir Dievas.

"Šiandien Dovydo mieste jums gimė Gelbėtojas. Jis yra Viešpats – Kristus". Luko 2;12

"Mes todėl ir triūsiame bei kenčiame panieką, nes pasitikime gyvuoju Dievu, kuris yra visų žmonių, o ypač tikinčiųjų, Gelbėtojas".
Tim 4;10

Esmė ta, kad jūs tebesate neišgelbėti ir žygiuojate į pražūtį su Biblija rankoj, ir su žurnalais kitoj. Jokią organizacija jūsų neišgelbės jei eisite tolyn nuo gelbėtojo.

Anonimiškas rašė...

mes neimžnam i prazuti. Mes pranasaujame Biblija ir kiūtiems nes norime kad ir jie issigelbetu. Ar jus tikite Dievu? matau kad ja skaitote

Linas rašė...

Tada pasakykit, ar jūs išgelbeta? Ne. Ta pasakys bet kuris JL, jūs ruošiami būti išgelbėti, tačiau pagal Bibliją jei zmogus neišgelbetas, jis eina į pražūtį.
Galit parašyti man laišką, plačiau papasakosiu linas.ciapas@gmail.com

Anonimiškas rašė...

as neisgelbeta bet turiu vilti buti isgelbeta ateityje

Linas rašė...

Tą ir sakiau - keliauji į pražūtį su Biblija rankoj. Tiesiog Bruklino korporacija klaidina milijonus žmonių ir neleidžia jiems susitikti su Dievu, nes pati atsisėdo į Dievo sostą ir reikalauja ją garbinti ir jai tarnauti.
jei esi neišgelbėta neturi ir garantijų, kad būsi išgelbėt. Tokia padėtis panaši į demonų - jie tiki ir dreba. negi tau norisi taip gyventi?

Anonimiškas rašė...

gal ir tiesa keliauju...
bet as dar turiu vilti jei elgsiuosi kaip pridera pagal Biblija as gal ir busiu isgelbeta. As tuo ir tikiu. As pasitikiu Biblija o ne korporacija

Linas rašė...

Brangi Andželika, o kas jei ne korporacija pasitelkus Bibliją tau įrodė, kad negali būti išgelbėta jau čia ir keliautum toliau į pražūtį?
Kas yra toks tikėjimas? tai nelegalu - tai tas pats kas gyventi nesusituokus ir pasakyti, kad ne nuodėmė, nes tikiuosi susituokti kada nors. Arba esi susituokęs arba ne. Tas pats ir su išgelbėjimu.
Biblija sako "Broliai, aiškinu jums Evangeliją, kurią jums paskelbiau, kurią jūs ir priėmėte ir kurioje stovite,ir kuria esate išgelbėti...".1 Kor 15,2
"mus, mirusius nusikaltimais, atgaivino kartu su Kristumi, – malone jūs esate išgelbėti" Efeziečiams 2;5
"Nes jūs esate išgelbėti malone per tikėjimą, ir tai ne iš jūsų – tai Dievo dovana" Efeziečiams 2;8
Biblija sako, kad išgelbėjimas yra dabar, įsiskaityk.
Bet kuri organizacija, kuri teigia kitaip - ne iš Dievo. Ji stengiasi pakeisti Dievo tvarką ir laikyti žmones priklausomus nuo savęs, o ne nuo Evangelijos.
Visi apaštalai buvo išgelbėti, visi krikščionys yra išgelbėti, o kas nėra išgelbėti, jie tiesiog laikosi kažkokios religijos - katalikybės, islamo, Jehovos liutytojų, mormonu. Nėra jokio skirtumo, kokios lakytis, jei nesi išgelbėtas - esi po Dievo rustybe. Kaip manai?

Anonimiškas rašė...

Neklyskite!!!

Kiekvienas Jehovos liudytojas yra isgelbetas, jeigu "istvers iki galo".

"Bet kas ištvers iki galo, tas bus išgelbėtas" (Mt. 23:13).

"Juk mes esame tapę Kristaus dalininkais, - jei tik išlaikysime tvirtą pradinį pasitikėjimą iki galo" (Heb. 3:14).

"Jeigu, pasiekę tiesos pažinimą, sąmoningai nusidedame, tada nebelieka aukos už nuodėmes, bet kažkoks baisus laukimas teismo ir liepsnojančio pykčio, kuris praris priešininkus" (Heb. 10:26,27).

"Kas tariasi stovįs, težiūri, kad nekristų" (1 Kor. 10:12).

Anonimiškas rašė...

"Bet kas ištvers iki galo, tas bus išgelbėtas"

Ne Mt. 23:13, o Mt. 24:14. Suklydau! :)

Anonimiškas rašė...

Mt 24:13

Anonimiškas rašė...

isgelbeti mes dar busim o kol kas neesame... man visada kilo klausimas ar jus susimastete kada Jezus gime? jei susimastete prasau pasakyti kada kokia tai data?

Linas rašė...

Nu va matote, brangus, JL jus nesate isgelbeti ir... nebusit, jei toliau tik viliates buti isgelbeti. Kaip Nojaus dienomis Dievas ruose teisma taip ir dabar, tada issigelbejo tik tie, kurie buvo Nojaus, taip bus ir dabar - Dievas pats uzdarys isgelbejimo arka, o jus liksite lauke, nes ir ligi tol nejote, tik stovejote lauke, nes Bruklinas taip liepė ir itikino. Rinkites, klausykite arba Bruklino arba Biblijos.

O del gimimo datos, argi ji turi itaka ir kazkokia reiksme is viso? Svarbu tik Jezaus mirtis ir prisikelimas. Visagalis įsikūnijo zmoguje ir prieme mirti, kad isgelbetu kiekviena, kuris priims. Jus negalite priimti isgelbejimo todel, kad manote, jog Jezus tebuvo zmogus, nors Biblija sako, kad Jėzus buvo Dievas, apsireiškęs kūne "Iš jų – tėvai, ir iš jų kūno atžvilgiu yra kilęs Kristus – visiems viešpataujantis Dievas, palaimintas per amžius. Amen!" Romiečiams 9;5

Kadangi Bruklinas jus suklaidino, negalite patekti į Dievo karalystę, nes nerandate per kur įeiti. Jėzus sakė "Aš esu vartai. Jei kas įeis per mane, bus išgelbėtas".Jono 10;9

Išgelbėjimas yra paruoštas ir pasiekiamas per Jėzų Kristų. Bet jei mąstote, kad jis - žmogus - patenkate į žmogaus karalystę, jeigu bandote laikytis kokios nors religijos, kad ir JL. Jei suprantate, kad tik Dievas gali išgelbėti, vadinasi, Jėzus yra Dievas, kaip apie Jį sako Biblija, tada nepaklūstate Bruklino dogmoms.

Taigi, čia jums uždavinys. Norite būti išgelbėti - turite eiti per Jėzų.

Norite klausyti Bruklino "Sargybios bokšto", galite toliau kalbeti apie "nuostabų žmogų Jėzų" ir likti laukti, kol arka užsidarys be jūsų.

Anonimiškas rašė...

Gal nepastebejote mano rasymo, kad kiekvienas JL yra isgelbetas. Taciau si isgelbejima galima labai greitai ir prarasti, jei kaip sakoma "uzmigsi ant lauru"! Kaip ir sakoma Raste:

"Bet kas ištvers iki galo, tas bus išgelbėtas" (Mt. 24:13).

"Todėl visą laiką budėkite ir melskitės, kad būtumėt palaikyti vertais išvengti visko, kas įvyks, ir stoti prieš Žmogaus Sūnų" (Lk 21:36).

"Juk mes esame tapę Kristaus dalininkais, - jei tik išlaikysime tvirtą pradinį pasitikėjimą iki galo" (Heb. 3:14).

"Jeigu, pasiekę tiesos pažinimą, sąmoningai nusidedame, tada nebelieka aukos už nuodėmes, bet kažkoks baisus laukimas teismo ir liepsnojančio pykčio, kuris praris priešininkus" (Heb. 10:26,27).

"Kas tariasi stovįs, težiūri, kad nekristų" (1 Kor. 10:12).

Kiekvienas kas tiki, jog yra isgelbetas visam laikui ir po to galim gyventi, kaip nori yra kukliai sakant - naivuolis. Jis praras isgelbejima. Linkejimai! ;)

Linas rašė...

Cia nuo kada Bruklinas doktrinas pakeite?:)
Brangusis, kaip tu išgelbėtas ir kieno dalininkas esi?
Žmogaus Jėzaus?:)
Bruklinas teigė, kad Jėzus mirė tik už Adomo nuodėmę, vieno žmogaus - "Sargybos bokštas" teigė, kad "teisingumo kriterijai neleido Jėzui būti daugiau negu tobulu žmogumi". Štai ką reiškia JL išgelbėjimas:) Todėl neklaidinkite savęs ir kitų JL, niekas už jūsų nuodėmes nenumirė. Raselas teigė "JL turi darbais ir paklusnumu įrodyti teisę į amžinąjį gyvenimą"
"Sargybos bokštas pateikė 4 sąlygas išgelbėjimui:
1. suprasti Jėzaus Kristaus, kaip naujojo žemės valdytojo svarbą.(jis sugrįžo 1914 metais)
2 Paklusti Dievo įsakymams.
3.Turime būti surišti su dievo kanalu - jo organizacija(JL organizacija)
4. Būti ištikimi Dievui ir organizacijai.

Todel brangusis, tu arba nežinai JL doktrinų arba samoningai klaidini kitus.

Dar vienas dalykas, kad JL GARANTUOTAI neišgelbėti - JL doktrina, jog "iš naujo atgims" tik 144 000 žmonių.

Taigi, nepaisant viso optimizmo tu dabar esi neišgelbėtas, kaip ir tie 144 000, kurie atgims kažkada.

Anonimiškas rašė...

.

Anonimiškas rašė...

Gerbiamasis, niekas nieko nekeite. Svento Rasto niekas negali pakeisti. O jei atskalunu saltiniuose prisirinkote klaidingos informacijos, tai jau Jusu problema... :) As citavau tik Sventaji Rasta.

O del garantiju Sventame Raste aiskiai pamineta, kokios yra isgelbejimo garantijos. Pakartodamas nurodysiu III karta sias eilutes, kuriu matyti tiesiog nenorite.

"Bet kas ištvers iki galo, tas bus išgelbėtas" (Mt. 24:13).

"Todėl visą laiką budėkite ir melskitės, kad būtumėt palaikyti vertais išvengti visko, kas įvyks, ir stoti prieš Žmogaus Sūnų" (Lk 21:36).

"Juk mes esame tapę Kristaus dalininkais, - jei tik išlaikysime tvirtą pradinį pasitikėjimą iki galo" (Heb. 3:14).

"Jeigu, pasiekę tiesos pažinimą, sąmoningai nusidedame, tada nebelieka aukos už nuodėmes, bet kažkoks baisus laukimas teismo ir liepsnojančio pykčio, kuris praris priešininkus" (Heb. 10:26,27).

"Kas tariasi stovįs, težiūri, kad nekristų" (1 Kor. 10:12).

(PS: Matas, Lukas ir Paulius yra Svento Rasto rasytojai)

Linas rašė...

Deja, kad cituojate Bibliją, pagirtina, deja, ji ne jums, o atgimusiems iš aukšto žmonėms.

Kol nesate atgimęs iš aukšto jūs toks pats kaip tas žmogus be vestuvinio rūbo vestuvėse. Šeimininkas tiesiog išmes lauk, tai kas kad prie stalo įsitaisėte.
Ar jūs atgimęs iš aukšto? Ne? Nebent jus vienas iš 144 000

Esu skaitęs ne vieną "Sargybos bokštą" todėl atsakingai sakau, jog žinau ką kalbu.
Jus, kaip ir kitus JL "Sargybos bokštas" vadina "pretendentais į išgelbėjimą". Ir kaip pretendentai turite veržtis ir konkuruoti. Todėl jūsų minimos Rašto vietos nei jums, nei kitiems JL negalioja - jūs tebesate savo nuodėmese ir po Dievo rūstybe.
Biblija sako apie JL teologiją:
"Nesuprasdami Dievo teisumo ir bandydami įtvirtinti savąjį teisumą, jie nepakluso Dievo teisumui. Nes įstatymo pabaiga – Kristus, išteisinimui kiekvieno, kuris tiki".
Romiečiams 10;3-4

Išteisina tikėjimas Kristumi, o JL atmeta Kristų, jį prilygina žmogui, arba angelui Mykolui, todėl negali gauti išteisinimo. Juk išteisinti ir išgelbėti gali tik Dievas.

Jei yra kitaip, išklausysiu, malonu bus pabendrauti su atgimusiu JL, kuris atgimė per tikėjimą į Kristų.

Anonimiškas rašė...

Cia gerai pataikete! "Atgimti is auksto" is tiesu turi 144 000, nes jie gime zmonemis, bet isgelbeti, turi vilti gyventi danguje (Apr 7:4, 14:1,3).

Taciau visi likusieji isgelbetieji, "milziniska minia", amzinai gyvens zemeje ir jiems "atgimimas is auksto" - nereikalingas (Apr 7:9).

Kaip pasake apastalas Jonas:
"Jis yra permaldavimas už mūsų [144000] nuodėmes, ir ne tik už mūsų [144000], bet ir už viso pasaulio [milžiniškos minios]" (1 Jn 2:2).

Del tikejimo Kristumi. Kiekvienas JL tiki ir laiko Kristu tuo, kuo laike apastalas Petras, kad jis yra "gyvojo Dievo Sūnus" (Mt 16:16). Taip pat laiko Jezu tuo, kuo Dievas ji pristate is dangaus savo balsu: "mano mylimas Sūnus" (Mt. 3:17). Ir 100% tuo tiki. "O kas viršaus, tai iš pikto" (Mt 5:37).

Linas rašė...

Kaip čia neišsipletojus:) Na paimkit išgelbėjimą.


Taciau visi likusieji isgelbetieji, "milziniska minia", amzinai gyvens zemeje ir jiems "atgimimas is auksto" - nereikalingas (Apr 7:9).

Teorija įdomi, bet falšyva. Biblija vienu sakiniu sugriauna visą JL teologiją
Jėzus jam atsakė: “Iš tiesų, iš tiesų sakau tau: jei kas negims iš naujo, negalės regėti Dievo karalystės”.Jono 3;3

Brangusis, be atgimimo - jokios karalystės - nei žemės nei dangaus. "Laba diena, skelbiame Dievo vadą ir Jo karalystę". Kokią karalystę skelbia JL, jei net nesiruošia patekti, tu pats rašai, ne kokie atskalūnai "atgimimas is auksto" - nereikalingas". "Atsibuskite" - einate į sunaikinimą, nes tebeliekate savo nuodėmėse be atgimimo ir už vartų.
Jėzus atsakė: “Iš tiesų, iš tiesų sakau tau: jei kas negims iš vandens ir Dvasios, negalės įeiti į Dievo karalystę.Kas gimė iš kūno, yra kūnas, o kas gimė iš Dvasios, yra dvasia.Nesistebėk, jog pasakiau tau: jums būtina gimti iš naujo. (tekstas yra toks, kaip pats sakei, kas viršaus - tas iš piktojo:)

Jėzus sako "BŪTINA", JL teologija-"NEBŪTINA".
Kuo tai skiriasi nuo katalikybės, kai Biblija sako nedaryk stabu, o jie vis tiek daro. Tai toks pats paklydimas ir Dievo žodžio niekinimas ir prieštaravimas jam.
Aišku, tiek katalikybė, tiek JL randa pasiteisinimų atmesti Dievo žodį(šią vietą reikia suprasti teisingai, tik apšviestieji ją gali aiškinti) ir t.t.

Ir tokių vietų "Sargybos bokšte", kurios prieštarauja Biblijai atvirai - krūvos. Galiu imti bet kurį žurnalą ir labai greitai parodyčiau palyginęs teiginius su Biblija.
Priminsiu, kad Biblija tyrineti reiskia ja tyrineti pačią, o ne brošiūras studijuoti ir žurnalus skaityti
Patarimas, atidek kuriam laikui SB, skaityk tik Bibliją ir pats pamatysi.

Linas rašė...

dar viena detalė

Taciau visi likusieji isgelbetieji, "milziniska minia", amzinai gyvens zemeje ir jiems "atgimimas is auksto" - nereikalingas (Apr 7:9).

Pasižiūrėk Bibliją, tavo minima minia manys visiškai kitaip
Paskui regėjau: štai milžiniška minia, kurios niekas negalėjo suskaičiuoti, iš visų giminių, genčių, tautų ir kalbų. Visi stovėjo priešais sostą ir Avinėlį, apsisiautę baltais apsiaustais, su palmių šakomis rankose.
Jie šaukė skambiu balsu: “Išgelbėjimas iš mūsų Dievo, sėdinčio soste, ir Avinėlio!”

Visa minia šauks apie išgelbėjimą kaip didžiausią Dievo darbą, o JL teologija įžūliai tvirtina"NEBŪTINA".
Jeigu tai miniai, į kurią taiko dauguma JL, išgelbėjimas nebūtinas, tai kodėl jie šaukia apie išgelbėjimą, o ne apie ką kitą?
Todėl brangusis, raginu paklusti Biblijos žodžiui, o ne "Sargybos bokšto" teologijai, kuri veda į pražūtį. Kaip Jėzus sakė - nė vienas nepapuls, net ir tu, į Dievo karalystę be išgelbėjimo

Anonimiškas rašė...

Pirmiausia reikia suprasti, kam reikalingas tas "atgimimas is auksto", o tada kalbeti, kas ji gaus.

Pasikartosiu kazkelinta karta, kad jis reikalingas tiems zmones, kurie gyvens danguje (144000). Kodel? Todel, kad Dievas buvo numates, kad visi zmones gyventu tik zemeje. Taciau veliau del tam tikru priezasciu Dievas issirinko grupe zmoniu, kurie gyvens danguje. Taciau, kad galetu danguje gyventi jiems reikejo "atgimti is auksto".

Kaip parodo sios eilutes zmones, su kunu ir krauju negali patekti i Dangaus Karalyste, todel jiems ir reikia "atgimti is auksto":

"Kas gimė iš kūno, yra kūnas, o kas gimė iš Dvasios, yra dvasia" (Jn 3:6).

"Bet aš jums, broliai, sakau, kad kūnas ir kraujas nepaveldės Dievo karalystės, ir kas genda, nepaveldės to, kas negenda" (1 Kor. 15:50).

Kaip sakoma SR i Dangaus Karalyste gali tik tie, kurie "atgims is auksto":

"Tebūnie palaimintas Dievas, mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus Tėvas, kuris iš savo didžio gailestingumo Jėzaus Kristaus prikėlimu iš numirusių atgimdė mus gyvai vilčiai, nenykstančiam, nesuteptam ir nevystančiam palikimui, kuris paruoštas jums DANGUJE" (1 Pt 1:3,4).

O tiems, kurie gyvens amzinai zemeje "atgimti is auksto" nereikia, nes jie gime zmonemis ir liks gyventi zmonemis zemeje.

(PS: Jonas, Paulius ir Petras yra Svento Rasto rasytojai)

Anonimiškas rašė...

Na va siek tiek priartejote prie pazinimo gelmiu! ;)

"Milziniska minia" saukia, kad isgelbejimas is Avinelio, todel, kad jie yra isgelbeti. Teisingai! Jiems nereikia "atgimti is auksto", kad butu isgelbeti. Todel visi liudytojai tiek is 144 000, tiek is "milziniskos minios" yra isgelbeti.

Anonimiškas rašė...

Na va siek tiek priartejote prie pazinimo gelmiu! ;)

"Milziniska minia" saukia, kad isgelbejimas is Avinelio, todel, kad jie yra isgelbeti. Teisingai! Jiems nereikia "atgimti is auksto", kad butu isgelbeti. Todel visi liudytojai tiek is 144 000, tiek is "milziniskos minios" yra isgelbeti.

Linas rašė...

Pirmiausia, tavo citata

Kaip pasake apastalas Jonas:
"Jis yra permaldavimas už mūsų [144000] nuodėmes, ir ne tik už mūsų [144000], bet ir už viso pasaulio [milžiniškos minios]" (1 Jn 2:2).

Biblijoje tavo cituotoje vietoje sklaistelių nėra ir tai savavališkas įstatymas to, ko ten neturi būt. Išmėtyk iš skliauastelių ir pamatysi. Rašai "už viso pasaulio [milžiniškos minios]" todėl pagal tavo žodžius visas pasulis turėtų būti išgelbėtas- JL, protestantai, katalikai, musulmonai, budistai, nes "VISO" reiškia viso:)
Ar taip teigia Biblija?
Žinoma kad ne, net ir JL teologija tau prieštaraus. Geriausiu atveju paaiškins, kad tai JL minia iš viso pasaulio. Deja, Biblija kalba ne apie tai.

Toliau rašai:"Na va siek tiek priartejote prie pazinimo gelmiu! ;)

"Milziniska minia" saukia, kad isgelbejimas is Avinelio, todel, kad jie yra isgelbeti. Teisingai! Jiems nereikia "atgimti is auksto", kad butu isgelbeti".

Mano pastaba būtų tokia, kad jei "dvasinės gelmės" prieštarauja Biblijai, tai ne gelmės, o paklydimas.

Pakartosiu ką sako Jėzus Jono Evangelijoje :
"Nesistebėk, jog pasakiau tau: jums būtina gimti iš naujo".

Jėzus sako "BŪTINA", JL teologija-"NEBŪTINA".

Jeigu nežinai, pasakysiu, kad Jėzus niekada nemelavo, ir Jis man didesnis autoritetas negu visa JL organizacija. O jei teologija atvirai priešinasi Dievo žodžiui - ji ne iš Dievo. Stai kam buvo išleistas NW vertimas, išgludinti visas vietas, tiesa ne viską ir jis sugebėjo "sutvarkyti".
JAV Jehovos liudytojai paprastai pasako:"Mano Biblijoje to nėra" ir vsio:)

Tu turi pasirinkti - tiki Jėzaus žodžiai, jog "atgimti būtina"
Tiki Bruklino korporacija, kuri sako "Nebūtina".
Nėra trečio kelio, deja.

Linas rašė...

Pasikartosiu kazkelinta karta, kad jis reikalingas tiems zmones, kurie gyvens danguje (144000). Kodel? Todel, kad Dievas buvo numates, kad visi zmones gyventu tik zemeje. Taciau veliau del tam tikru priezasciu Dievas issirinko grupe zmoniu, kurie gyvens danguje

Labai klysti. Tuoj pat įrodysiu.

Prašau išvardinti, ką sako Biblija Apreiškimo knygoje apie tuos, kurie gyvens, pagal tave danguje, kokiais požymiais rementis jie bus atrinkti

Linas rašė...

Kemsasi komentarai sito, vaisingiau butu diskutuoti pastu linas.ciapas@gmail.com, jei nebijai atskleisti tapatybe:)

Anonimiškas rašė...

Brangusis, nesupranti, kam Jezaus zodziai buvo skirti. Pasikartosiu dar karta. Visiems 144000 BUTINA "atgimti is auksto". Nikodemas, su kuriuo Jezus kalbejosi, turejo taip pat galimybe priklausyti siam skaiciui. Sie zmones su Kristumi gyvens danguje dvasiniame kune. Visi kiti, isgelbetieji, "milziniska minia", gyvens zemeje kunais kaip ir dabar.

Va cia ir yra skirtumas, ko niekas nesupranta. Yra du pasaukimai: vienas dangiskas, kitas zemiskas, vienas su ribotu skaiciumi, kitas su neribotu. Kai tai pavyks kada nors suprasti, tuomet prades viskas ir deliotis i savo vietas.

Linas rašė...

119 psalme zinau.nebutina viso det

Taigi jei kalbam apie 144 000, pakartosiu, kokie kriterijai pagal Apreiškimo knygą jiems taikomi?

«Seniausi ‹Senesni   1 – 200 iš 230   Naujesnis› Naujausi»