penktadienis, lapkričio 09, 2007

Jehovos liudytojai ir klaidinga religija II


”Kas yra klaidinga religija?”,- retoriškai klausia Jehovos liudytojai.Atsakysiu aš – ta religija, kuri klaidina žmones.

Dar tarpukario laikais Jehovos liudytojų organizacija platino nemažiau rėksminga tuometinio vado Ruterfordo brošiūrą “Milijonai dabar gyvenančių niekada nemirs”. Lietuvių kalba ji pasirodė 1920 metais.Ir ką? “Dievo korporacijos” pranašystė pasirodė melas – išmirė beveik visi tos kartos žmonės, bent jau Lietuvoje. Juk brošiūras dalino tiems, kurie jau mokėjo skaityti, vadinasi bent 10 metų reikia pridėti prie brošiūros pasirodymo. Kiek Lietuvoje dar gyvena žmonių, kurie gimė 1910 –1905 metais?
Sakysite, klysti žmoniška. Taip. Tačiau ne “Dievo korporacijai”, kuri skelbiasi, kad per jos raštus Dievas kalba.
Tiesa, Jahovos liudytojai nė girdėti dabar nenori, kad taip viešai apsijuokė ir kaltina primenančius šitą istoriją šmeižtu.Juk Dievas neklysta, o jei Bruklinas prisipažins klydęs, vadinasi, ne Dievo tai organizacija ir religija, o valdoma žmonių.
Kas yra klaidinga religija? Kuri klysta ir klaidina kitus.

12 komentarų:

Unknown rašė...

Cia irgi savotiska religija :-)
http://www.lzinios.lt/lt/2007-11-07/didysis_reportazas/narkomanai_auklejami_izoliacija_ir_meile.html

Anonimiškas rašė...

Gerb. Robertai,
Manau didesne religija yra visokiausi sveikatos centrai. jie labiau strukturuoti, kaip kazkada sake Linas yra Sistema. Joje netgi Dievo buvimo zenklai yra (katalikams ir staciatikiams - sakramentai) tai svirkstai pakeitimui ir metodonas.Beje, kuriu civilizuota europa atsisako. Taciau didziajai daliai priklausomu nuo narkotiku zmoniu jie yra vieninteliai Diewo buvimo zenklai :(. Krikscionys renkasi pirmajaja savaites diena maldos namuose, o narkomanai prie svirkstu keitimo punktu. irgi susirinkimas, ir tikslas daug sventesnis :(((. Cia vystosi savotiska liturgija - pasisveikinimas, naudoto svirksto pridavimas (kuo ne ispazintis?) naujo gavimas (komunija :(), padeka ir issiuntimas i pasauli :( Ir intensyvi evangelizacija vyksta ( kur pigiau, kur geriau, kur patruliu nera).
vienzo - Eclesia!

Arturas

Linas rašė...

O Arturas pasirodė. Nu negaliu įsikišti, čia jūs šitoj temoj specai, geriau žinot, kas vyksta, tiesa, skaičiau "Bernardinuose" apie tą minimą tarsi vienuoliją iš buvusių narkomanų - man nepatiko, kad jie patys nelabai tiki tuo, ką daro, kažkoks beviltiškumas jaučiasi.

Anonimiškas rašė...

Sveiki.
Tai, kad nerasau, nereiskia, kad neskaitau. va. Siaip ju gyvenime neypatingai daug vilties. Gal kaikuriems tai jau ntasis bandymas.. O kai visuomenei net ir "getai" netinka... Manau reiketu juos maldoje dazniau prisiminti.
Arturas

Linas rašė...

Sveikas Artūrai, tu teisus, manau, kad ir to reikia, bet jiems ir kitokios pagalbos reikia, nes narkomanus jie pagal anoniminių alkoholikų metodiką stengiasi išlaikyt, o juk tai visai kiti dalykai. be to, valia toli nenuvažiuosi, taigi, jiems reikia metodinės pagalbos, tai gal ir rezultatai bus geresni, bent jau aš taip manau - nu kiek gali glušintis arbata ir darbu? juk nei arbata nei darbas žmogaus iš esmės nepakeičia.tai gali tik Dievas. Mano įsitikinimu, maldų kalimas ir kasdienis mišių laikymas jų bendruomenėj irgi nieko nepakeičia, nes ir vadovai nepatenkinti rezultatais. Bet aisku - pagarba dirbantiems
Linas

Edita rašė...

Posaki "Milijonai dabar gyvenanciu niekada nemirs" ir vel supratai ne taip. Tai perkeltine prasme. Tie kurie TIKI ir tures amzina gyvenima tai ir niekada nebemirs. Na mes jug visi mirtingi taigi pirmoji mirtis visus pasieks, bet antrosios neturesime, nes amzinai gyvensime.Jei turi TVIRTA TIKEJIMA tai ir niekada nemirsi. Antra karta mirs tie kurie ir jau po pirmojo prikelimo pasuko vel blogio keliu, jie jau nepataisomi. Pavyzdys: turi na masina ir ji pradeda smarkiai rudyti, tu pirma ja sutvarkai, bet jei ji vis tiek ir toliau rudija, tai tau apsimoka nusipirkti nauja nei visus pinigus sukisti i sena, kad nustotu rudyti.

Anonimiškas rašė...

Keista.. as galiu suprasti ir taip kaip parasyta, bet man suprantama ir tai kad tuo metu jie suprato viena Rasto tiesa, kad jeigu nuo 1914 prasidejo ''paskutines dienos'' tai reiskia kad kai netrukus prasides 'didelis suspaudimas' o jo kulminacijoj Armagedonas ir bus grupele zmoniu kurie ieis neragave mirties i naujaji pasauly.Atrodo taip norejau parasyti. Suprantat sita TIESA??jie tik nesuprato ir nerado Raste (ir nera jame parasyta) kiek truks tas laikotarpis konkreciai 'paskutines dienos' bet faktas kad tai netruks lb ilgai. Ir nezioplinekit ir nesivelkit i kvailas diskusijas, o verciau semkites vieni is kitu ziniu ir mastykit,deliokit ir ieskokit Dievo visi kartu. O KLAIDINGA RELIGIJA yra kuri moko MELUODAMA apie Dieva.

Linas rašė...

Na, dėkui už pasiūlymą, tačiau bėda ta, kad semtis iš JL žinių nėra ko, nes jų teologijoj vienos klaidos. O dalinimas pagal JL griežtas - jie yra teisinga, o visos kitos - klaidingos religijos. Aš manau, kad visos religijos klaidingos. Biblija moko, kad Jėzus Kristus yra kelias, tiesa ir gyvenimas, o ne kažkokia religija.

True rašė...

Bliamba, as negaliu net skaityti tokiu nesamoniu kokias tu cia rasai, esu daug girdejas apie Jehovos Liudytojus ir aiskiai daugiau uz tave... Pavyzdziui, sakai kad visi ismire, kai buvo skelbiama nemirs, aisku, kad ismire, bet liudytojai ne ta turejo omenyje, o ta, jog jei paklusi Dievui teisingai, kaip moko Jahovos Liudytojai, kai ateis galas prisikelsi is mirties ir TUOMET gyvensi amzinai... bliam sakau juokas ima kai bandai kazka irodyti ir taip apsikvailini... Beto is kur istraukei, kad jie sako jog cia smeiztas? Paklaustum betkurio Jahovos Liudytojo ir pasakytu tapati, ka as katik tau sakiau, ir neivienas nepasakytu jog tai smeiztas... Zodziu, taip sakant FAIL'as po FAIL'o, gal tu daugiau nebefeilink ir nerasyk apie tai apie ka pats visiskai nesupranti...

Linas rašė...

Rašau, ką žinau. Kiekvieną kartą neįvykus eilinei pranašystei Jehovos Liudytojai pakeisdavo jos prasmę. Kai 1914 metais Jėzus neatėjo matomai, buvo pasakyta, kad atėjo "nematomai", kai išmirė visi gyvenę tuo laiku, jie pragydo "ne ne ne - ne tai buvo turima omenyje". Ir viskas - politikai Lietuvoje irgi panašiai daro, nieko čia naujo.

sumis rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
sumis rašė...

https://m.youtube.com/watch?v=x-cUOekfASA
Va kur Tiesa yra teisingi zodziai ysiklausykit one sapnuokit jw