ketvirtadienis, lapkričio 08, 2007

Jehovos liudytojai ir klaidinga religija



“Klaidingos religijos galas arti” – rėksmingai skelbia viena iš Jehovos liudytojų brošiūrų.”Kas yra klaidinga religija?”,- retoriškai klausia Jehovos liudytojai. Kol jie nesuskubo atsakyti, atsakysiu aš – tai religija, kuri klaidina žmones.Pavyzdžiui, Jehovos liudytojų religija.


Štai ką skelbia oficialus Jehovos liudytojų tinklalapis apie tariamai lemtingus pasauliui 1914 metus.
“ Biblijos tyrinėtojas Čarlsas Teizas Raselas 1876 metais parašė straipsnį „Kada baigsis nežydų laikai?“, buvo pasakyta: „Septyni laikai baigsis 1914 m. e. metais.“ Nežydų laikai — tai laikotarpis, viename Biblijos vertime pavadintas „nustatytaisiais tautų laikais“ (Luko 21:24, NW).
Pirmiausia čia ir sustokim. Santrumpa NW Jehovos liudytojų raštuose žymi jų pačių Biblijos vertimą, kuriame gausu įžūlių pakeitimų ir kuris jų raštuose naudojamas tada, kai reikia pagrįsti tai, ko Biblija paprastai nesako.
Taigi grįžkime prie citatos “Nežydų laikai — tai laikotarpis, viename Biblijos vertime pavadintas „nustatytaisiais tautų laikais“ (Luko 21:24, NW)”.
Va ir klaidinimas – jie nesako- MŪSŲ vertime, jie sako VIENAME. Tuo tarpu Biblija sako ne “nustatyti tautų laikai, o “pagonių” laikai. Jau nekalbu, kad ši pranašystė pagal Jėzaus žodžius įvyks tada kai”bus ženklų saulėje, menulyje ir žvaigždėse, tautos blaškysis gąsdinamos baisaus jūros šniokštimo” (Luko21;25).
Kas yra klaidinga religija?

230 komentarų:

«Seniausi   ‹Senesni   201 – 230 iš 230
Unknown rašė...

zmones kiekvienam paciam reik perskaityt biblija ir viskas pasidarys aisku. Daugiau maziau jehovos l. ar mes katalikai turim nukripimu, kiek zmoniu tiek nuomoniu bet pati esme ta pati. Perskaitai biblijai ir supranti kad tai yra tiesa krikscionybe vienas tikras tikejimas ir esme tame kad mum visiem reik laikytis dievo zodzio, juk biblija nieko bloko nemoko, jeigu visi taip gyventume kaip ten rasoma logiskai pagalvokite patiems gera butu giventi. Katalikai pagal biblija viena klaida daro garbina Maryja ko tikrai nereiktu daryt. Jehovos liuditojai dar kazka kitaip daro. bet biblojos pacios esme nuo to nekinta reik ne ju klausyt o pacios biblijos-tai yra DIEVO ZODZIO, ir jeigu visi nedarytumem bent didziuju nuodemiu-tai bent i gatve galetume iseit nebyjot kad gali buti sumustas, isprievartautas ir t.t

Rytis rašė...

Turiu seseri iklimpusia i sita meslo kruva su jahovistais... o istorija tokia:

yra viena jahoviste Aleksandra ji vardu teko susidurti vienoje Londono namu valdyboje, ji tenai vertejauja... Na ir bevertejaudama itrauke mano seseri i ta jahovistu klana... Mano sesuo toks zmogus, kuris uz jai padaryta gera darba, negali atsakyti, na tai be perdidelio susidomejimo ji bendravo dievo tema su Aleksandra. Po metu ziuriu, kad jai jau kitos gyvenimo vertybes pasidare svarbios, jos pasakymais - "man atsivere akys", "suzinojau visa tiesa apie dieva" pradejo vemt versti, tikejau i dieva nors i baznycia neidavau, nes netikiu kunigais, taciau po sesers tokio isitraukimo i sekta apskritai pradejau dometis religijomis bendrame kontekste ir pamaciau kad visos jos yra zmoniu isgalvotos! Pradedant nuo ankstyvuju senoves egiptieciu laiku... placiau galima suzinoti paziurejus - ZEITGEIST. Bandziau aiskint seserei, daug ir nuobodzai ir istiesu istraukti ja is tos sektos istikruju atveriant akis, taciau ji net nenori girdeti kitu tiesu, kaip tik ta viena kuria ipirso buvimas jahovos liudytoja... koks teismas galetu priimti teisinga sprendima neisklauses abieju pusiu? taigi mieli zmones, jei esate lengvai ikalbami - BEKIT SALIN nuo bet kokiu tikejimo zodzio skelbiku! Visa tai mano seseriai atima jaunystes metus, ji pasidare fanatike ir gaista laika uzsiiminedama tokiais tikrai nereiksmingais dalykais... Juolab neturinti pakankamo issilavinimo, todel ja itikinti kazkuom yra gan paprasta...
Verciau didintu isprusima gyvenime reikalingose sferose, o studijas apie tikejimus atidetu tam laikui, kai jau pataptu profesore, tada ir ta biblija visai kitomis akimis butu vartoma. O dabar tai lyg kelrode zvaigzde tokiem, nepatyrusiem, neisilavinusiem ir jauniem zmonem. O kitiem uzsiemimas del nuobodzios dienotvarkes...
Mieli zmones, saugokites ju - jie skverbtis bando kaip virusas, nori tu to, ar nenori lenda gatvese, namuose visur! Dabar esu visiskai netikintis niekuo, ir esu be galo laimingas ir gyvenime turiu viska kas mane ir mano aplinkinius daro laimingais, ir visiskai be jokio tikejimo, juk kaip pasiklosi taip ir issimiegosi, tavo likimas yra tavo rankose, ir jokia rykste is auksciau nereguliuoja tavo likimo, pvz. jei susirgai kazkokia liga, nereiskia kad tau taip lemta, ar tave kazkas baudzia,tiesiog tavo organizmas labiau pazeidziamas, del kazkokiu, zmogui paaiskinamu reiskiniu... (genai, imunitetas, aplinkos poveikis ir t.t.)
Nebukit siplni ir nepasiduokit!

PS. dar jahovistuose sventes svesti draudziama... ar cia normaliam zemiskam zmogui atrodys normalu? :)

Linas rašė...

Nu Ryti, siūlau nemenkint sesės ir nedegt neapykanta, nes taip tu nieko jai nepadėsi, o santykius susigadinsi. Iš kitos pusės, jeigu yra netikrų pinigų, tai tik todėl, kad cirkuliuoja tikri, kitaip netikrų ir poreikio nebūtų. Smagu, kad esi stiprus ir kontroliuoji savo gyvenimą ir išties viskas vyksta kaip tu nori ir sugalvoji. Tik pavydėt galima.

Anonimiškas rašė...

jau daug metu kai klysta jehovos liudytojai,jei neiissipildo taip kaip nustato,tai sako cia atsiprasom buvo klaida,dabar sita pranasyste taip ir taip tures issipildyt,net ir pavyzdiui apie kaledas o rukyma,anksciau jehovos liudytojai svesdavo ir rukydavo,bet pamazu suprato kad tai klaidinga,tai pamazu supras kad ir dabar ta ka sako klaidinjgai ir taip toliau klys ir galvos kad yra geriausias tikejimas,as is ju pagaliau isejau 2002 metais,kiek mano brangu laika praradau i skelbima,susirinkimus,dabar zinau ka reiskia gyventi laisvai,ir tikiuos kad Dievas zino kas yra musu sirdyse ir jis teis mus o ne jehovos liudytojai.Mano buves vyras(kur dabar yra vyresnysis brolis ju susirinkime)vis sakydavo mano dukterei,jei tu eisi pas mama gyvent,tave sunaikins Dievas ir tavo mama sunaikins,5metu dukrai sitaip sakyt,psikologiskai jai trauma padare,o jis pirmas negaletu ne eit skelbt ne susirinkimuose temas sakyt ir kitus mokint,nes yra negeras zmogus ir didelis veidmainis,mane sumuse,visokiu nesamoniu raso laiskuose,mane sekioja,jis paskustas policijai jau 2 teismus laimejau prie ji,dabar bus trecias ir vel jis ji praras,jam ateme net mergaite teismas,nes nemoka tevu but,tai va tai sitas nevienintelis yra kur klysta bet daug ju yra ten tikejime,kad pasikavoja uz Dievo vardo.....cia as net ne 1% nepapasakojau ka jis ir kiti pridirbo,as buvau 15 metu tam tikejime ir jums visiems galiu pasakyti kad yra klaidingas tikejimas pagaliau atidariau akis ir pamaciau ta ko nenorejau matyt anksciau....

Linas rašė...

Stiprybes jums, butu neteke kesti tokiu dalyku, jei butumet anksciau ivertinusi JL pagal Bibliją. Man tai paslaptis, kaip jie nemato to, kas parasyta aiskiai. Galbut jūs galetumet paaiškint?

Linas rašė...

na argi negalima pasiklausti, kas bus? Nebėra Dievo ir Jis nebekalba?

Anonimiškas rašė...

ar cia ne nice ? Dievas numire . viska sukure ir pabego !

Linas rašė...

man galima parasyt linas.ciapas@gmail.com cia jau per daug komentaru, sunku reguliuot:)

Anonimiškas rašė...

as isitikines kokias 90% , kad idejas jus randat internete . nes istirinet ir JL literatura ir sau atskirai biblija ir butent rasti tuos kabliukus pries JL turetu but milziniskas darbas :} o atkreipian demesi i jusu darbu sriti ir prakeiksma zmonijai , kad valgis duona savo prakaite , lig ir neliktu dauk laiko gilintis paciam i JL literatura . nes jau tokiu jusu bendraminciu buvo .

Linas rašė...

Įsitikinti gerai, o 10 proc nėra mažai:) Ir tą ir tą užtenka laiko pastudijuot. ir net asmeniškai pakalbėt su žmonėm
Iš kitos pusės, jei paimčiau iš interneto, tai tik parodytų, kad apie "geriausius nuoširdžiausius" ne aš vienas tokios nuomonės

Anonimiškas rašė...

tai jus teigiat , kadJLgeriausi ir nuosirdziausi zmones interneto platibese ? :}

Anonimiškas rašė...

Jei per daug taigi atlaisvink ir senus pratrink

MHn rašė...

Jehovos liudytojai nesako kada bus armagedonas ir niekas nezino tikslios datos,Jehovos liudytojai tik sako kad skaitykite Biblija ir ja studijuokite!!! Niekas nieko nepersa nenorit neimkit tu zurnalu gi,kiekvienas gerbia kitu nuomone ir nereikia izeidyneti argi jus ne patys esate nieksai jei galite vieni kitus niekinti ir teisti ???

Anonimiškas rašė...

Ka veikia Jehovos Liudytojai savo susirinkimuose, kai pakvieciami kavutes gerti?
Pirmiausiai jie dalinasi ziniomis apie save, seimos narius, kaimynus, gimines, bendradarbius, o tik veliau kokia teze is biblijos ,,iskraipo,,- atseit studijuoja.
Kam reikalingos tos zinios apie kitus zmones?
O gi todel, kad jie ir ruosiasi ta pasaulio pabaiga sukelti!!! Tarp kitko esu maciusi, kaip jie tas diskusijas i diktafonus irasineja. Kam reikalingos tos zmoniu ispazintys?
Kad galetu lengviau savo juodasias technologijas panaudoti. Patogi religa postsovietineje salyje.
Paziurekim kas darosi Lietuvoje. Visi vienas apie kita visokias is pirsto lauztas nesamones kalba, seimos skyla, zmones is to durnyno i kitas salis bega, nes ten nera Jehovos Liudytoju, nes ten zmones taikiai gyvena ispazindami normalias religija.

Anonimiškas rašė...

sveiki , gal kas galetumete patarti kaip zmona istraukti is tos nesamones ? smegenu plovyklos ? sunku darosi bendrauti ... pradeda aiskinti nesamones, nors pati nieko nesupranta ir bet kurioje diskusijoje pritruksta argumentu ... :( kitos informacijos tiesiog nepriima :(
padariau viena esmine klaida praeityje , kai pagimdziusi vaikeli namuose daug laiko praleisdavo isitaise ateiti davatkos , tos is jehovos liudytoju ir visada stengdavosi ateiti ,kai manes nebudavo namie , reikejo tada po pendeli i uzpakali ir ismesti uz duru kaip sunis , kad kelia atgal uzmirstu ... dabar jau 7 metus vyksta kova ... :(
gal kas susidurete ir galite ka patarti ??? nes , jei toliau taip viskas bus , paprasciausiai neliks bendru interesu , bus santykiu pabaiga ... :( gaila vaikelio gaila ir Jos ... gal galima ta sekta uzdrausti uz antivalstybine veikla (neina balsuoti) ar dar kur pakasti po ju "sventomis tiesomis "?? kazka reikia daryti su tokiu smegenu plovimu ...

Linas rašė...

Jo, na pirmiausia tai nereikia panikuoti, aš tai patarčiau pirmiausia pačiam perskaityti bent jau Naująjį Testamentą be jokių JL knygučių, tada turėsit pakankamai argumentų kalbėtis. Pirma, kaip nurodo NT vyras yra šeimos galva, todėl moteris turi būti jam padėjėja, o ne kelti triukšmą namuose ir prieštarauti.
Antra, turbūt nereikėtų su ja konfliktuoti, nes tada ne dėl JL įtakos atsiras priešiškumas. Kuo daugiau malkų kertama, tuo daugiau skiedrų. Puolami mes ginamės. Vienintelis kelias yra parodyti, kad JL organizacija melagingai aiškina Bibliją.

Anonimiškas rašė...

sweiki , gerbiamieji nesipykite : ) isgelbeta bus 144000 isrinktuju , nesusitepusiu moterimis .tai teigia SR .kazkaip brosiurose ypac jl citatos is biblijos iskraipomos , nedarasomos ir tai tapo norma ... :)
naujas pavadinimas jehovos liudyt. PS(BK)
praplautos smegenys (bruklino korporacija :)
siaip gaila zmogeliuku ... praplauna smegeneles prisidengdami SR , sveika gyvensena :) (nebutina priklausyti korporacijai , kad suprastum kas yra sveika :)), pamaldumu "teisingai literaturai" , dar reikiamu momentu prigasdina , kad pasitraukimas is ju gretu tolygus egzistencijos pabaigai :)
ir melzia avinelius ir avytes bruklino piemenys ...
na o poto giriasi : mes turim princu rumus , girele , pilna saliu ... tik beda gerbiamieji tame , kad visu tuo gerbuviu , jusu "geranoriskai" paaukotu , disponuoja saujele isrinktuju nesukanciu savo "isrinktuju" galveles del ateities.
ir neidomus jiems jusu verkslenimai :) jiems idomus tik skaiciai ir progresas (visa kita tik technines priemone progreso darymui )
ate Bruklino korporacijos "isrinktieji" atverkit savo smegenis naujai informacijai ir iseikit is to praplautu smegenu transo :)
sekmes

Anonimiškas rašė...

jei manote kad jehovos liuditoju religija netiesa tai jus esate apgauti

Anonimiškas rašė...

jei manote jog jehovos liuditoju realigija klaidinga taj taj netiesa.......

Anonimiškas rašė...

Jehovos liudytojai tiksliai moko is Biblijos, nes aiskinimas yra nuo Dievo, o ne nuo kokio zmogaus. Todel liudytojai ir yra tikrieji krikscionys. Kadangi vadinamoji krikscionybe per daugeli simtmeciu issigime, tai zmones nebezino, ka apskritai reiskia buti krikscionimi. Sekmes tyrinejant Sventuosius Rastus!

indre rašė...

sveiki as esu jehovos liudytoja manes galite klausineti as tikrai atsakysiu i jusu norimus klausimus cia mano elektroninis pastas stainyte@gmail.com tai wa noriu pasakyti kad carlzas taip jis padare klaida jis sake kad 1914m. bus pasaulio pabaiga ,, deje jis suklydo nes tada nebuvo pasaulio pabaiga bet jezuz kristus tapo karaliumi ir tada buvai 144 000 zoniu danguje . cia labai reikia svarstyti giliau su biblija nes tai bus teisingiausia negu komentuosi pagal save

Anonimiškas rašė...

Indre, perskaitykite visa tema. Man susidare ispudis, kad JL skaito Sventa Rasta tik eilutemis, kurios nurodytos SB, nes, isiskaiciu i konteksta tikroje Biblijoje, eilutes reiksme apsivercia priesingai. senesniuose irasuose tiesiog apstu argumentu, paneigenciu JL teiginius. Ir kaip buvo pasakyta, perskaitykite Biblija visa nuo pradziu be jokiu papildomu knyguciu.

Anonimiškas rašė...

JL aklumo irodymas: "Ir as isgirdau pazenklintuju skaiciu - simtas keturiasdesimt keturi tukstanciai pazenklintuju is visu Izraelio vaiku giminiu:"
Manau labai aisku, kad 144000 yra isrinktoji zydu tauta. taip pat apie likusiuju gyvenia zemeje, Luko 21,6 "Ateis dienos, kai is to, ka matote, neliks akmens ant akmens, viskas bus isgriausta." ar tai neirodo, kad gyvenimas zemeje baigsis? :)

Anonimiškas rašė...

pirmoji citata is aprieskimo Jonui 7,4

Anonimiškas rašė...

Galima skaityti Šventą Raštą šimtą kartu ir mintinai išmokti, bet esmės nesuprasi. Kaip sakoma Šventajame Rašte "Kaip galiu suprasti, jei man niekas nepaaiškina?" (Apd 8:31). JL leidiniai ir yra leidžiami, kad paaiškintų ir skaitytojas suprastų!

antoske rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
antoske rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Labai dziaugiuosi siuo blogu...
Zadu rimtai gilintis i JL klaidingus aiskinimus ir bandyti gelbeti santuoka...
gal net knyga apie gyvenima salía JL parasyti...
P. Linai, kaip matau, esat jau toli nuejes siam kely, ar pagelbesit savo ziniomis nuo ko pradet...

Jurate rašė...

komentarai gan seni,noreciau isgirsti jusu dabartini poziuri i Jehovos liudytojus.Jei nesunku isdestykite priezastis,ka jie daro ne taip,ir kodel eina su biblija i prazuti?

Kara Mesude rašė...

bugün travesti pornosu izledim, çok iyi sikişiyor travestiler, travesti sex videoları için
siztemize gelin ve izleyin o travesti sikişini travesti porno travesti porn, sex izle

«Seniausi ‹Senesni   201 – 230 iš 230   Naujesnis› Naujausi»