penktadienis, rugpjūčio 19, 2005

Reliatyvus velnias

Jei jau prakalbome apie šėtoną, tai pagrindinis daiktas, kurį reikia žinoti, kad jis yra dvasia. Biblija sako:"Dievas yra dvasia". Taip pat ir šėtonas yra dvasia.
žmonės paprastai daro vieną klaidą - vertina viską pagal savo gėrio sampratą, o tai jau yra reliatyvu. Pavyzdžiui, bet koks veiksmas su priešdėliu ne, iš karto traktuojamas kaip blogas dalykas. Nors aš nepritariu karui, bet galiu pasakyti, kad ne visada karas yra blogis ir ne visada taika yra gėris. Paprastas pavyzdys - Vietnamo armija savo laiku okupavo Kambodžą ir nuvertė vyriausybę. Pasakysite, agresoriai, žuvo daug nekaltų žmonių ir t.t. Nieko panašaus - "okupantai" nuvertė vyriausybę, kuri per 10 metų išžudė apie 3 milijonus Kombodžos gyventojų.
Arba imkim taiką - Sudanas su niekuo nekariauja ir niekas jo nepapuola. Sakysite, puiku. Visai ne - valstybinė Sudano armija jau 20 metų sistemingai naikina Pietų Sudano gyventojus, o pasaulis tyli.Taigi, šiuo atveju tokia taika yra blogis.
Beveik niekas nežino, kad šėtono vardas Liuciferis (Šviesos sūnus, šviesos angelas). Kitaip sakant daug kas, kas atrodo šiame pasaulyje yra šviesa, iš tikro ja nėra - tai Šviesos sūnaus kūrinys, atrodantis kaip šviesa, bet iš esmės nešantis pražūtį ir chaosą. Biblija sako: "Buvo tikroji šviesa, kuri apšviečia kiekvieną žmogų"... ir toliau sako, kad žmonės jos nepažino ir nukankino...
Taigi, tik krikščionis gali atskirti, kur yra šviesa, nes pats leidosi tikrosios šviesos apšviečiamas, o kur - Šviesos sūnaus darbai. Žinote, viskas labai panašu kaip su pinigais. Netikri pinigai atsiranda tik todėl, kad yra tikri. Panašiai yra tikra tolerancija ir netikra, tikros žmogaus teisės ir netikros, tikras garbinimas ir netikras ir t.t. Viskas labai reliatyvu... Tiesa, norint nepasiklysti šitoje maišalynėje reikia pažinoti tikrą Dievą, gauti iš Jo tikrą liudijimą. Pasaulis reliatyvus išties, bet Dievas - tikras.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Linai, manau karas yra blogis, nes zudomi zmones. O Dievas yra pasakes"nezudyk" ir ar vienas blogis gali buti geresnis uz kita blogi irgi gincytinas klausimas.Blogis yra blogis, man nepatinka tas pasakymas, kad geriau mazesnis blogis, negu didesnis:0) Suprantu, kad esu neteisi, bet man vat nepatinka :0) Musu kataliku tikejime man labiausiai nepatinkantis dalykas yra tas, kad gali buti tokie asmenys, kaip "karo kapelionai"
O kad ta piktoji dvasia reikalinga, tai neabejoju, nes nepazine blogio mes nepazintume gerio. Tas blogis labai gincytinas dalykas.As vis kartais pagalvoju apie Juda, argi jis istiesu galejo rinktis isduot ar neisduot Jezu, jei jau tokie is anksto buvo Dievo planai?

Linas rašė...

Jo, apie Juda klausimas geras - isties toks buvo Dievo planas - buvo ispranasauta dar seniai, kad Jezaus mokinys isduos jį. Tau atrodo neteisinga, kad Judas tarsi negalėjo pasirinkti?
Bet jis galėjo, kaip ir kiekvienas is 12 apastalu.
Beje, tai liudija ne apie pikta Dieva - Adomas perdave valdzia, kuri buvo skirta zmogui, setonui. Ar tai teisinga? Perdave ne tik savo, bet ir savo vaiku valdzia, todel setonas pareikalavo (teisetai beje) is Dievo "persijoti mokinius". O isdavikas galejo buti bet kas is ju.
O Jezus atejo sugriauti sitos valdzios ir sugriove.
Taigi siandien tie, kurie priima Dievo pasiulyma, iseina is po piktojo valdzios.
O Dievo planas labai aiskiai nusakytas Biblijoje - "kad kiekvienas issigelbetu".

Anonimiškas rašė...

Manau, kad dar vienas is Judo pamokos dalyku yra tai, kad jeigu mus kas nors is artimiausiu draugu isduotu, mes zinotumem, kad Jezu isdave pirmiau.
O siaip manau, kad kiekvienas, tame tarpe ir Judas, galejo rinktis.

Anonimiškas rašė...

Bet judas tikejo Jezaus idejom, nes savo noru ilgai buvo kartu, ar ne? Galbut jis silpnumo valandele susigunde pinigais, gal ji dar pagasdino, bet kaip jis paskui turejo sirdyje kenteti, isdaves savo mokytoja?As va galvoju, jei Dievas per ji ivykde savo plana, tai gal dabar Judas su Dievu?