pirmadienis, vasario 21, 2005

Jahovos liudytojai ir 1914 metai (II dalis)

Jahovos liudytoju tekstas:"Tai įvyko 607 metais pr. m. e. Tuo laiku paskutiniam Judo karaliui Sedekijui, sėdėjusiam Dievo soste, buvo pasakyta: „Nusiimk karūną. ... Ji
neteks nė vienam, iki ateis tas, kuris turi teisę pagal įstatymą, ir aš jam turiu ją atiduoti» (Ezechielio 21:25-27, NW). Taigi Dievo valdžia, kurią simbolizavo „medis", buvo „nukirsta" 607 metais pr. m. e. Nuo to laiko nebebuvo vyriausybės, kuri atstovautų Dievo valdžiai žemėje.
Todėl 607 metais pr. m. e. prasidėjo laikotarpis, kurį vėliau Jėzus Kristus pavadino „nustatytaisiais tautų laikais", arba „nežydų laikais" (Luko 21:24, NW). Tais „nustatytaisiais laikais" Dievas neturėjo vyriausybės, kuri atstovautų jo valdžiai žemėje.Kas turėjo įvykti tų „nustatytųjų tautų laikų" pabaigoje? Dievas turėjo perduoti valdžios galią Tam, „kuris turi teisę pagal įstatymą". Tai Jėzus Kristus".

Dar viena stambi, tiesiog dramblio dydžio, klaida - Jėzus Luko 21 skyriuje sako mokiniams, kas įvyks ateityje, o ne praeityje: miestas bus apsuptas, Jeruzalę mindžios pagonys, kol pasibaigs pagonių laikai.
Kaip pirmokas pateiksiu kelis paprastus klausimus
Greitai atsiverskite Luko 21 skyrių ir patikrinkite.
- Ar Jėzus pranašauja apie tai kas jau įvyko ir kas minima Eziechielio knygoje?
- Ne. jis kalba apie tai, kad dar tik ĮVYKS.

- Kada Jeruzalė ir šventykla buvo išgriauta?
- Apie 70 mūsų eros metus.

- Ar galima taikyti terminą „nustatytaisiais tautų laikais" atgal, praeičiai?
-Ne. Nes tai pranašystė ateičiai

-Kada pagal pranašystę Luko 21 –24 turėtų prasidėti “pagonių laikai”, kaip sako Jėzus?
-Nuo to momento, kai įvyksta pranašystė, ty Jeruzalė sugriaunama, žydai išsklaidomi, t.y. 70 m.

Vadinasi Jahovos liudytojų organizacija akiplėšiškai meluoja, aiškindami pranašystę neleistinu būdu. Taigi tolesnis dramatiškas aiškinimas apie 1914 metus netenka absoliučiai jokios prasmės.

JL Tekstas: "Taigi jeigu mes galime sužinoti, kada baigiasi „nustatytieji tautų laikai", mes žinosime, kada Kristus pradeda valdyti kaip karalius.Pagal ketvirtą Danieliaus knygos skyrių, tie „nustatytieji laikai" turi būti „septyni laikai". Danielius parodo, kad praeis „septyni laikai", kurių metu nebus žemėje Dievo valdžios, kurią simbolizuoja „medis" (Danieliaus 4:13, 20). Kiek laiko tęsiasi tie „septyni laikai"?Apreiškimo 12-tame skyriuje, 6 ir 14 eilutėse, mes sužinome, kad 1260 dienų sudaro „laiką [t.y. l laiką], laikus [t.y. 2 laikus] ir pusę laiko". Iš viso tai yra 3 1/s laiko. Taigi „laikas" lygus 360 dienų. Todėl „septyni laikai" turi būti 7 kartus po 360, arba 2520 dienų. Jeigu mes dabar skaičiuosime dieną už metus, pagal Biblijos taisyklę, „septyni laikai" sudaro 2520 metų (Skaičių 14:34; Ezechielio 4:6).
Mes jau sužinojome, kad „nustatytieji tautų laikai" prasidėjo 607 metais pr. m. e. Todėl skaičiuodami 2520 metų nuo tos datos, mes prieiname 1914 m. e. metus. Tai yra tie metai, kuriais baigėsi „nustatytieji laikai". Milijonai dar gyvenančių žmonių prisimena, kas įvyko 1914 metais. Tais metais, kilus Pirmajam pasauliniam karui, prasidėjo periodas baisių nelaimių, kurios tęsiasi iki mūsų dienų. Tai reiškia, kad 1914 metais Jėzus Kristus pradėjo valdyti kaip Dievo dangiškosios vyriausybės karalius".

Išvados:
1. Kas statoma ant kreivo pamato yra kreiva, tad įmantrus aiškinimas tampa kvaila abra-kadarba.
2. 1914 metai yra grynas JL išmislas ir melas, nėra jokių biblinių įrodymų.
3. Tiek klaidų elementariai aiškinant Bibliją gali padaryti tik arba nemokša, arba sąmoningai bibliją iškraipantis žmogus.
4. Štai kodėl remiantis tokiu netikusiu skaičiavimu Jahovos liudytojai keletą kartų skelbė pasaulio pabaigą, kuri taip ir neįvyko.
kas labiausiai stebina - Jahovos liudytojų organizacija ir toliau neatsisako šio aiškiai klaidingo mokymo ir toliau mulkina savo pasekėjus.

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

As visiskai sutinku, jog Jahovistai mulkiu mulkiai. Net as neskaiciusi biblijos supratau, jog jie rankioja bet kokius sakinius. Delioja kaip nori. Tik noreciau suzinoti kaip ju atsikratyti!?!

Linas rašė...

Na, as pasakyciau, kad jehovistai dažnai yra nuoširdžiai ieskantys tiesos žmonės, tačiau visa esmė, kad jie per daug pasitiki organizacija ir nepatikrina informacijos ir net nmato, kas parašyta biblijoje, kurią jie patys cituoja.
O del atsikratymo, tai yra šone mano paštas, parašykite, patarsiu asmeniškai.

Anonimiškas rašė...

Ieskai teisybes..Tai pasakyk savo nuomone,koks galu gale tikejimas yra teisingas?Juk jis gali buti tik vienas ir parasyta,kad teisingo tikejimo zmoniu bus mazai ir,kad jie bus persekiojami ir kitaip puolami t.t ir pan.Tai apibudinimas tinkantis Jahovos liudytojams..

Anonimiškas rašė...

As visiskai sutinku su Jahovos liudytoju sakomom tiesom, nes vieninteli tikejimo pagrinda jie laiko iki siu dienu islikusia knyga, kuri rasyta apie 40 rasytoju, ir daugiau nei per 1600 metu ir ji yra kaip vieno Autoriaus, visiskai nuosekli ir pat save aiskinanti.Ir patarciau kiekvienam, kuris dar turi kiek nors drasos kalbeti apie religinius klausymus pasidometi Biblijos sakomom Tiesom!!! Sekmes.

Anonimiškas rašė...

Pasidomejau jehovos tikejimu, patikekite visi geri zmones sis tikejimas begalybe absurdas..,kuri galime matyti ir kalbeti, jei proto mazai eikite i Jehovo liudytojais liksite su inkstinktais gyvuliais, o ne zmonemis...Sekmes

Anonimiškas rašė...

Negalima taip tvirtinti kad, Jahovos liudytojai mulkiai.Siulyciau patiems nuosirdziai skaityti Biblija,tada nereikes sakyti,kad Jus kazkas mulkina.Biblija prieinama visiems.

Anonimiškas rašė...

Nu nieks ir nesako taip, visa atsakomybe tenka organizacijai, o jahovos liudytojai kalti tik tiek, kad aklai pasitiki zmonemis, kurie paskelbe jau ne viena klaidinga pranasyste. Tiesa, kai kurie tai pripazista, kiti - aklai neigia. Jeigu jie skaitytų Biblija, o Sargybos boksta reciau, greitai pamatytu skirtumus.Uztat JL organizacija stengiasi juos uzversti knygomis , zurnalais ir brosiuromis, kad tik jie neturetu laiko savarankiskai studijuoti Biblijos.
Linas