pirmadienis, vasario 07, 2005

Apie gerąjį Dievą

Aš jums papasakosiu apie gerąjį Dievą, apie kurį ir man visi pasakoja. Žinote, Jis - savas bičas, nieko nesmerkia, nieko neliepia ir nieko nekaltina. dar ankstesniais laikais Jis buvo kitosks, bet dabar jis visai pasikeitĖ: Pragaras uždarytas, ant jo kabo skelbimas "Šis pastatas renovuojams už ES pinigus", tad į pragarą patekti nebeįmanoma. Jei atsiranda koks keistuolis, kuris taiko į pragarą, tai prieš tai jis gerai apklausiamas ir tik tada, jei pasirodo, kad jis sąmoningai nori į šią vietą, durys atidaromos... Bet tik savanoriams.
Beje, Gerasis Dievas myli ir gėjus, ir plėšikus ir visus visus. Jis taip myli, kad nieko prieš, jei kuris nors penktą kartą pateks į kalėjimą, tengi yra koplyčia. Ir iš viso aš seniai esu susižavėjęs geruoju Dievu, kuris pasikeitė, kai žmogus tapo modernus ir turi kompiuterį.
Koks kvailas buvo apaštalas Paulius, kai užrašė:"Baisu patekti į Gyvojo Dievo rankas".

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Ir man toks požiūris įgriso

Anonimiškas rašė...

zolytes?

R. A. rašė...

Tai kodėl, Linai, taip apkarpytai NT cituoji?
Juk ten apie tikrai Dievą niekinantį atkritimą rašoma. O kad gėjai ir kaliniai yra blogiečiai jiems ir be tavęs visuomenė pasako, nesijaudink jau taip dėl to. Gal geriau atsimink, kad krikščionys pašaukti ne blogąją, o GERĄJĄ NAUJIENĄ skelbti - kad koks tu bebūtum Dievas tave gali ir nori išgelbėti. Na gal, kai tu pats iš savęs teisus, tai tau Geroji Naujiena gal ir nereikalinga ir nieko nesako, nežinau... bet iš tavo įrašų taip galima įtarti.

O va ta tekstą iš NT galėjai pacituoti ir pilniau:
26 O jeigu, gavę aiškų tiesos pažinimą, mes sąmoningai nusidedame, tuomet jokios aukos už nuodėmes nebėra, 27 ir lieka kažkoks baisus laukimas teismo ir naikinančios ugnies, kuri praris priešininkus. 28 Jeigu kas nors pamina po kojų Mozės Įstatymą, tas be jokio pasigailėjimo turi mirti, dviem ar trims liudytojams paliudijus. 29 Tik pagalvokite: kaip dar sunkesnės bausmės nusipelnys tas, kuris sutrypia kojomis Dievo Sūnų, išniekina Naujosios Sandoros kraują, kuriuo buvo pašventintas, ir įžeidžia malonės Dvasią! 30 Juk mes žinome, kas yra pasakęs:

Mano kerštas, ir aš atsilyginsiu.

Ir vėl:

Viešpats teis savo tautą.

31 Baisu pakliūti į gyvojo Dievo rankas!

Linas rašė...

Oho, aš ir nežinojau, kad Biblijoje tokių baisių vietų esama. Ačiū Joakimai. Tai išeitų jei jau krikščionims bus taip riesta, tai kas laukia netikinčių? Ir kaip tada su Geruoju Dievu?

emptywalls rašė...

joakimas, ligoni psichini, ar nuo citavimo biblijos bei viso to meslo kuri blogini tau geriau darosi ? "as turiu savo rymta, TEISYNGA nuomone. ir! __as cituoju biblija__. kokiu dar reikia mano teisumo apie viska/bileka yrodymu?" - ar nebutu galima jusu taip sarzuoti nepaprastai l. gerb. pilieti ?

R. A. rašė...

Nu man labai smagi tokia neargumentuota kritika :) ir dėkui už reklamą, kad buvau taip pagerbtas ir specialiai man pirmą dienoraščio įrašą paskyrėte. Tikrai labai dėkui :)

emptywalls rašė...

gal atrasite savybe stiprybes man atleisti uz mano nepilnuma ? ;(
o argumentu tai nepaprastai argumentuotai nekritikai prasom pasisemti to pabaisiojo gyvojo dievo versmes ar ka ...
bet is esmes as jusu nebemyliu. daugiau cia neateisiu!