ketvirtadienis, sausio 27, 2005

Fenomenas arba ko neprarijo žmonės

Būsiu labai nepopuliarus, bet aš visada palaikiau Izraelį. Prisimenu, kaip vaikystėje mes politikuodavom, prisiklausę SSSR propagandos, kad Izraelis - tik sauja, o visas pasaulis susivienys, ir jį nugalės... Ir išties tik sauja - keli milijonai žmonių, supami 200 milijonų priešiškai nusiteikusių musulmonų, kurių bene vienintelis tikslas -sunaikinti Izraelį. Beje, niekaip negalėdavau ir suprasti, kaip tai galima, kad žydai vis atsilaiko prieš tokiąmasę. O kur dar pasaulio priešiškumas, kur dar SSSR raketos, kur enbargas ir kiti dalykai, kur nuolatinės JTO rezoliucijos ir t.t. Ar ne per daug skausmo ir kovos tokiai menkai tautai?Tai išties nepaaiškinamas fenomenas, kad tauta, kuriai visos valstybės jautė priešiškumą, išliko išsklaidyta ir net atkūrė savo valstybę.
"Izraelio ministras pirmininkas Arielis Sharonas pažymėjo, kad tik Izraelis iš tikrųjų gali apginti žydus. Tai įrodė šešių milijonų žydų išžudymas per holokaustą, o "praėjus 60 metų po Aušvico išlaisvinimo blogis ir toliau egzistuoja".
"Mes turime visada prisiminti, kad Izraelis yra vienintelė vieta pasaulyje, kur mes turime teisę ir galią apsiginti. Mes žinome, kad galime pasitikėti tik patys savimi", - pažymėjo Izraelio vyriausybės vadovas", - ir aš jam visiškai pritariu - kas jau kas, o žydai žino, kaip arti yra kaimynystė ir pogromai.
Tik dar galėtų Šaronas pacituoti ir Bibliją - tai bene pagrindinė priežastis, kodėl izraelis yra.
"Jei ne Dievas, tesako Izraelis, žmonės mus būtų gyvus prariję",- užrašyta Psalmėse.

2 komentarai:

+ simonas rašė...

įžvelgiu vieną nenuoseklumą:

"Mes žinome, kad galime pasitikėti tik patys savimi", - pažymėjo Izraelio vyriausybės vadovas"

"Jei ne Dievas, tesako Izraelis, žmonės mus būtų gyvus prariję",- užrašyta Psalmėse.

kiek žinau, tikėjimo bažnyčios, skaitydamos ST visuomet rėmė sionistinį judėjimą, matė atsikuriančią izraelio valstybę kaip pranašysčių išsipildymą, etc. tik įdomu, kad naująją sandorą sudaro jau nebe su viena tauta, o apreiškia save per pralenkiančią bet kokius nacionalinius rėmus bažnyčia. to irgi reikėtų nepamiršti... ar mažiau dievui yra svarbūs krikščionys palestinoje? dar daugiau paklausiu, ar mažiau dievui yra svarbūs patys arabai musulmonai?

Linas rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.