antradienis, sausio 18, 2005

Dėl homoseksualumo

Žinote, brangieji, gyvename tokiais laikais, kai apie homoseksualizmą, kaip apie komjaunuolius ar mirusius - gerai arba nieko. Atsirado net tokios sąvokos kaip homoseksualų kultūra, homoseksualų mados. JAV tai pasiekė tokį lygį, kad žmogus, viešai nepritariantis homoseksualumui, gali būti pašalintas iš mokyklos ar universiteto. Jam priklijuojama "neonacio" etikete, ir šlius. Nu bet jeigu tam žmogui šlykštu?
Bet galvodamas apie homoseksualumą priėjau labai įdomių išvadų.
1.Jei pastebėjote, tai ne šiaip nukrypimas (kaip, pav., medžioklė, krepšinis), o toks nukrypimas, kuris užima visą žmogaus gyvenimą.
2. Tai ištisas gyvenimo būdas, kai žmogus tapatinasi su tuo, kuo nėra iš tikro. Valios pastangomis stengiasi įtikinti save ir kitus, kad tai nieko blogo ir kad tai natūralu.
Bet, galas su jais... Tiesiog begalvodamas supratau, kaip giliai homoseksualumas yra pažeidęs Lietuvos visuomenę. Pagalvokime - tai tų pačių meilė tiems patiems. Kitaip sakant, dvasinis homoseksualumas yra žymiai gajesnis ir plačiau išsivystęs. Katalikai pakenčia tik katalikus, verslininkai - tik verslininkus, menininkai - tik menininkus ir t.t. Galima sakyti, kad tai natūralu, kad žmonės bendrauja su panašiais į save. Sutinku, bet nesutinku su tuo, kad priklausymas "savų" kastai deda kokybes ženklą likusiųjų atžvilgiu.Žmogui natūralu priklausyti kažkokiai grupei, bet nenatūralų žiūrėti į kitus iš aukšto vien todėl, kad jie neprikaluso tam pačiam klubui. Dar kai toks reiškinys egzistuoja tarp mokinukų, galiu pateisinti, tai iki galo dar nesubrendę žmonės, bet vėliau...
Bet juk normalus ryšys yra kai vyrai traukia moteris, o moterys - vyrus, taigi kitaip sakant, visiems aišku, kad priešybė yra įdomi, kad kelia nuostabą ir žavesį, kartais, aišku, ir pyktį.
Dvasinis homoseksualumas yra pagrindinė priežastis, kodėl visuomenė tokia susiskaldžiusi, kodėl nėra ryšių, kurie jungtų visus žmones, nera perėmimo, nes priešybė laikoma priešu, o ne tuo, ką galima perimti. Gali menininkai save aukštinti kiek nori, bet jie pamiršta, kad taip pat save aukština ir "bomžai" ir "runkeliai", taigi svetimos duonos niekas valgyti nenori, duonos laukiama tik iš savų.
Kiekvienas dalykas turi pradžią ir turi pabaigą, nemanau, kad kažką reikėtų smerkti ar kažką atmesti. O pasimokyti galima visada.

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Aš nesu homoseksualus, bet tokio nesusimastymo, nepagrįstų teiginių ir šiaip nesamonių retai tenka skaityti. Taigi dabar sukritikuosiu iš peties. Jei reikės - kiekvieną sakinį.

"Nu bet jeigu tam žmogui šlykštu?"
O jei man tarkim šlykštu žmonių bukumas, neapsišvietimas, jų pyktis ant viso pasaulio, nesugebėjimas kritiškai vertinti savęs? Jei šlykštu, tai tu gali daryti tikrai daug: sakyti (konstitucinė žodžio laisvė), propoguoti taip nesielgti (vėlgi konstitucinė teisė) ir, manau, dar krūva dalykų. Tačiau tu neturi jokios moralines teises kontroliuoti kaip turi elgtis kiti žmonės, net jei tai būtų tavo sūnus. Gal tau sunku tai suvokti, bet pasistenk.

"Bet galvodamas apie homoseksualumą priėjau labai įdomių išvadų."
Absurdiškų sakyčiau.

"1.Jei pastebėjote, tai ne šiaip nukrypimas (kaip, pav., medžioklė, krepšinis), o toks nukrypimas, kuris užima visą žmogaus gyvenimą."
Tik seksualinį. Nemaišyk gėjų su transverstitais, pedofilais ir velniai žino dar kuo. Sutariam? O kas seka iš seksualinio gyvenimo: vaikai. Viskas. Nesigilinam, ar vaikai gerai ar blogai, koks tai gyvenimo džiaugsmas ir t.t., bet tai VISKAS. Aš nelabai suprantu, bet ar tu nori pasakyti, kad tavo visas gyvenimas SEKSAS ir VAIKAI?


"2. Tai ištisas gyvenimo būdas, kai žmogus tapatinasi su tuo, kuo nėra iš tikro. Valios pastangomis stengiasi įtikinti save ir kitus, kad tai nieko blogo ir kad tai natūralu."
O čia totalus nusišnekėjimas. Kodėl manai, kad jiems reikia stengtis. Nedaryk išvadų iš oro, o pažink juos. Valios pastangų gėjams greičiau reikia, kad atsispirtų visuomenei primetančiai jiems normas.

"Pagalvokime - tai tų pačių meilė tiems patiems. Kitaip sakant, dvasinis homoseksualumas yra žymiai gajesnis ir plačiau išsivystęs. Katalikai pakenčia tik katalikus, verslininkai - tik verslininkus, menininkai - tik menininkus ir t.t. Galima sakyti, kad tai natūralu, kad žmonės bendrauja su panašiais į save. "
Jau ne pirmas tavo postas kuriame eskaluoji kastų Lietuvoje pseudo-temą. Iš degtuko dramblį darai. Šiaip, rimtai siūlau aplinką pakeisti. Arba keistis pačiam.

"Bet juk normalus ryšys yra kai vyrai traukia moteris, o moterys"
O prieš paragrafą rašei "Bet, galas su jais...". Gal nemiga kankina? Baisu, kad prisėlins vieną naktį prie tavęs ir padarys?

"taigi kitaip sakant, visiems aišku, kad priešybė yra įdomi, kad kelia nuostabą ir žavesį, kartais, aišku, ir pyktį."
Sutinku. Bet tu vėl apie SEKSĄ. Gal keičiam temą?

"Dvasinis homoseksualumas yra pagrindinė priežastis, kodėl visuomenė tokia susiskaldžiusi"
Nuo kada "nesupratimas" vadinamas "dvasiniu homoseksualumu"?

Linas rašė...

Kritika yra normalus reiškinys. Konstitucinė teisė, taip sakant, kaip ir turėti savo vardą ir pavardę;)
Anonimo ir širdis anoniminė, tad anoniminė širdis vargu ar skauda;)
Kritikoje yra dozė tiesos. Sutinku, kad tema per daug plati, kad keliolika eilučių galima būtų atsakyt ar išsakyt visą. Čia galima ir disertaciją apsigint. Temą paskolinu;)

Na, bet kokiu atveju dėkoju už Jūsų pasisakymą. Turiu progos dar permąstyt. taip pat atsiprašau, jei įžeidžiau - nė vienas rašinys nėra nukreiptas prieš žmones. Tiesiog nagrinėju sau pronlemas.

Anonimiškas rašė...

"Anonimo ir širdis anoniminė, tad anoniminė širdis vargu ar skauda;)"

Anonimiškumas šiuo atveju mano saugumo garantija. O saugiam jaustis man patinka. Tam _internetas_ ir yra.

O prie ko čia širdis mano galva neišneša. Paaiškink. Nes turiu mažiausiai 2 interpretacijas: dėl to, kad gėjų yra turėtų skaudėti, dėl to, kad griežtai sukritikavau ir jautiesi nuskriaustas. Kažkas buvo dar šovę į galvą, bet nebepamenu.

"taip pat atsiprašau, jei įžeidžiau - nė vienas rašinys nėra nukreiptas prieš žmones."
Na man pasirodė kitaip. T.y. jei taip net nėra, ar nesąmoningame lygmenyje homoseksualų neišmeti iš žmonių tarpo?

Linas rašė...

Nu del to internetas ir yra, kad ne tik jaustis saugiai, bet ir turėti savo nuomonę.
Dėl kritikos tikrai neįsižeidžiau, bijočiau kritikos, tylėčiau, lietuviškai, taip sakant.
O dėl širdies - tai tiesiog kalambūras, patiko, tai ir parašiau - įsivaizduok popierinį žmogiuką ir popierinę jo širdį, ir suprasi.
Dėl išmetimo - nė vienas žmogus neišmetamas, bet tai nereiškia, kad aš turiu pritarti viskam, ką kiti žmonės daro ar ką galvoja. Juk ir tu man nepritari...

Anonimiškas rašė...

Savo nuomonę galima turėti bet kur, ne tik internete :) Realiai aš turbūt išvis riščiau tema apie gėjus, nes su manimi tai baigtųsi kažkieno rankos lūžiu...

Aš tau nepritariu, nes manau, kad neatsakingai rašydamas gali kažkam ir pakenkti. Taigi bandau atstatyti balansą į tą vietą kur manau reikalinga. Ir šiaip aš liečiu tolerancijos temą, o ne pritarimo. Ir apskritai geriau, kai žmonės rašo apie tai, ką išmano.

Linas rašė...

"nes su manimi tai baigtųsi kažkieno rankos lūžiu..." - va iš tikro pasirodo interneto privalumas;)

"Ir apskritai geriau, kai žmonės rašo apie tai, ką išmano" - išties gėjum niekada nebuvau, tai ir negaliu visiškai tiksliai parašyti.

O jei nori daugiau sužinoti - rašiau ne apie homoseksualizmą kaip fizinį reiškinį(seksas -tai jau pasekmė, o ne priežastis), o apie dvasinį. Pirmiausia yra dvasinis homoseksualumas, o tik paskui jis pasireiškia fiziškai, arba nepasireiškai.

ir dar -mano rašymo pagrindinė tema ir buvo, kad net tie, kurie smerkia gėjus, patys turi homoseksualumo ir tas homoseksualumas reiškiasi kitais būdais. tekstas buvo apie savęs pažinimą, o ne apie seksą ir kaip blogai gėjų barai... Skaityt reikia ne tai kas užkliūna, o iki galo (rašau, kol dar abi rankas valdau;)

Anonimiškas rašė...

Cia kitas anonimas :)

nu jo - sutinku, su tavim, kad situacija darosi ypatingai idiotishka. As is tu, kuriems yra shlykstu ir man nepatinka.

Nieko as pries tuos gejus netureciau, jei nesikistu ir nereklamuotu savo nukrypimo. O kai dabar is visu pusiu jie reiskiasi su savo "teisem", tai del to ir pyderais juos vadina ir dar negraziau...