trečiadienis, rugsėjo 07, 2005

Parama nenuskurdina

Nespėjo pasaulis atsigauti nuo cunamio Azijoje , kai galingiausią pasaulio valstybę užgriuvo uraganas "Katrina". Daugiau kaip milijoną gyventojų turinčiame Naujajame Orleane, prognozuoja specialistai, po uragano gali būti rasta apie 10 000 žuvusių žmonių
Ta proga galime prisiminti, kad jau pusmetis kaip televizijos ekranuose laiks nuo laiko pasirodo iškalbinga reklama ”Lietuva – paramos teikėja”.Mums patiems, atrodytų, dar reikia pagalbos, o mes raginami pratintis prie minties, kad dabar jau mes kitiems turime padėti.
Toks požiūris yra teisingas, bet tik iš dalies. Biblija sako:"Vienas duoda ir nenuskursta, kitas pasilaiko daugiau negu reikia, ir vis tiek stokoja". Labai geras pavyzdys yra Afrikos valstybės – iš visų juodojo kontinentų valstybių tik PAR, Namibija ir Alžyras išgyvena be užsienio paramos. Yra valstybių, kurių biudžeto net 80 procentų sudaro užsienio parama. Ir tos šalys ima paramą milijardais dolerių ir… skursta toliau.
Paradoksalu, bet nė viena paramą teikianti šalis nenuskursta, o imančios paramą… nepraturtėja. Todėl, bent jau mano manymu, labai teisinga pratinti duoti, o ne imti. Juk duodantis žmogus nesijaučia skurdžiumi, o imantis visada laikomas savo neturto valdžioje.
Ir pabaigai - Lietuvos Raudonasis Kryžius renka aukas žmonėms, nukentėjusiems nuo uragano “Katrina” JAV. Galima lėšas pervesti į specialias Raudonojo kryžiaus sąskaitas: Vilniaus banko LT277044060000908211,”Nord/LB Lietuva” LT434010042400576560, “Hansa” banko LT27300010002448010.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Manau, kad amerikonams padet dabar reiketu...

Anonimiškas rašė...

O man atrodo kvaila padet valstybei, kuri pati dalina milijonines sumas labdarai.Suprantu, uzjaust reik, bet amerika pati pajegi pasirupint savo zmonemis.Geriau savo lituka atiduosiu lietuvos ubagam :0)