ketvirtadienis, rugsėjo 22, 2005

Gotai. Nesupratimas

Šiais metais teko dalyvauti keliose laidotuvėse. Labiausiai ko nekenčiu - laidotuvių kvapas.Tai man vos pakeliama.Mirtis visada yra šlykšti ir baisi - sudarko žmones, sudarko artimųjų likimus.
Taigi, todėl niekaip nesuprantu, kodėl gotai, metalurgai ir pan. taip uoliai garbina mirti, mirusiuosius, kapines ir t.t. Nematau nieko gražaus ar kilnaus mirtyje.

12 komentarų:

Anonimiškas rašė...

as tai einu tik i tas laidotuves, kuriuos zmones noriu pagerbti, neinu is pareigos, o tie zmones, su kuriais einu atsisveikint man nei baisus, nei ka.Mano artimiausi zmones dar visi gyvi, tai man mirtis nera baisi kol kas.O po kapinaites senas kaimuose (esu ne gote) labai megstu pasivaiksciot. :0) O tie gotai dazniausia isauga, gal jie kaip tik taip nori nugalet mirties baime? Tokie gyvi vampyriukai :0)

Anonimiškas rašė...

mirtis - laiminga pabaiga. baisiausia yra tragedijos spektaklis dar vadinamas "gyvenimu", kurį, deja, tenka visiems iškęst.

Justinas L. rašė...

todėl garbina, kad daugumai jų jau paskutiniai varžteliai atsisukę. patys nesupranta, kur yra ir už ką eina.

Linas rašė...

Nu nenoreciau sutikt, kad mirtis - laiminga pabaiga, o gyvenimas -kosmaras. Gal reikia kazka daryt, kad ta gyvenimo kosmara kazkaip iskrapstyt?

Anonimiškas rašė...

Mere raili, tai gal reiketu geriau gyventi taip, kad gyvenimas nebutu "tragedija", o bent jau trileris :0) O labiau pasistengus galetu buti ir pasaka :0) "Buti nelaimingam taip lengva, taip kvaila, taip visiem prieinama " (H.Bazenas)

Anonimiškas rašė...

krapštant nagai nulūžinėja. palauki, susigydai, vėl krapštai, vėl ir vėl, ir vėl. paskui pamatai, kad nagai jau auga kreivi, stori, surandėję, trapūs. jais jau sunku kažką kapštyt, o net menkiausias krepštelėjimas juo nulaužia. lūžta taip pat kaskart vis skaudžiau.

mirtis - pati laimingiausia pabaiga.

jums mirtis yra baisu, o aš iš jos gimiau. deja, man ji buvo tik pradžia. durys į tragedijos teatrą. bilietas į vieną pusę. ir sugįžt atgal, deja negaliu.

vertinkit, brangieji, tai, kad mirtis jus gasdina ir tai, kad ji jums pabaiga. žiauriausia, kai mirtis tik pradžia.

o kas link gotikos, tai gotikinė muzika man asmeniškai padeda sužiūrėt dar vieną gyvenimo spektaklio veiksmą savo kumpais nagais neišsikabinant akių.

Linas rašė...

Ne, mirtis nera baisi, tiesiog ji priesinga tam, kas yra gyvenimas. Kol zmogus gyvena tai keista, jei zmogus mirti ima garbinti labiau uz gyvenima. Vasara teko nesti karsta. Buvo karsta diena... stengiausi nekvepuoti... Kokia dar gali buti laiminga pabaiga? Mere raili - kai mirsi karsta vasaros diena ir tavo karsta nesantys stengsis nekvepuoti...
Deja, mirtis - ne poetine savoka, o tai, kas atima gyvybę ir sudarko zmogu.

O del nagu - nereikia krapstyt, jei zinai, kad nusilausi, uzsispyrimas -ne visada sveikas bruozas. As ieskau krapstuko;) Nagu tiesiog gaila.

Anonimiškas rašė...

Mere raili, atvaziuok i kauna, nueik i" Galera" pailsesi nuo tragedijos su saviskiais :0)Mirties as pav.visai nebijau, bent dabar, bijociau tik del dvieju zmoniu, kuriuos reiketu palikti, nes as jiems reikalingiausias zmogus :0)O ar mirtis butu pradzia ar pabaiga, galim galvot kaip norim, zmogus turetu deti pastangas, kad kiekviena diena butu gera, ateis po jos kita ar neateis, nesvarbu :0)
" Viskas slypi dabartyje, jei esi atidus dabarciai, gali ja padaryti geresne, o jei pagerini dabarti, tai, kas ateis po jos, bus taip pat geriau.Uzmirsk ateiti ir kiekviena diena gyvenk taip, kaip moko Istatymas, pasitikedamas Dievu, kuris rupinasi savo vaikais. KIEKVIENA DIENA SAVYJE NESA AMZINYBE." (Paulo Coelho)
Ir nereikia kabinti akiu nei sau, nei aplinkiniams, nei gyvenimui, tada ir tavo naguciai liks grazus ir tiesiog galesi ka nors paimti uz rankos - zmogu, savo likima,ar savo optimistine gyvenimo puse :0)
O kokia gotikine muzika? KIek zinau gotai gana sekmingai klauso ir metalo?:0)

Linas rašė...

Nu Mamka, tu tiesiog vaiksciojanti citatu saugykla;)

Anonimiškas rašė...

niekam nekabinimas akių yra visiškas rankų nuleidimas. kolkas dar nenuleidau.

daugiausia gothic metalą ir klausau. kažin ar galėčiau dabar imt ir konkrečiai aprašyt 'kokį'. įvairų, kokį pavyksta gaut. šias eilutes rašant groja "Within Temptation - The Silent Force". rašant visas anas eilutes grojo "Elis - Dark Clouds in A Perfect Sky".

Anonimiškas rašė...

Mere Raili, kai turesiu laiko, butinai paklausysiu tavo muzikos, gal ir as sugalvosiu kam nors akis iskabint :0)Bet mano naturai tai butu labai svetima :0)

Anonimiškas rašė...

No one'ui patarciau su Orakulu pasitrankyt galva, gal akyse prasvieses.
Si kart vel apeliuosiu i Jus, Linai. Saket reiktu "ikrapstyt kosmara". Deja tai ne itin lengva, nes tektu ant visko 'padet'. Tokiu reikalu kreipkites i kita subkultura- pankus. Man uztenka zinias paziuret ir 'gera' pasidaro(nesiplesiu kokiais klausimais). Uztenka paklausyt zmoniu, kurie uz jiem naudinga dalyka tingi parasiuka padet, o iseiti mato isvaziut i uzsieni. Be abejoes- pabegt lengviausia..zmones isigime daros...tai prie gero neprives...
Atleiskit, Linai, tokiais zodziais mirti sudarkot Jus, su slyksciom mintim- kiti zmones. Savo ruoztu mirtis nieko nebjauroja, zmones patys save bjauroja ir laikas prisideda. Ir sita daugumai reiktu isisavint, priezastis turbut suprantat...Zones bijo nebuti...mirus svetimam zmogui zmnes jacia skausma, o galvodami apie savo mirti- jaucia baime(visur yra isimciu).Mirtis yra pats asmeniskiausias ir visus sulyginantis dalykas, ta akimirka niekas nera nei mazesnis, nei didesnis. o svarbiausia- niekas negali buti kitas nei yra. Ir jos neisvengsit, galit tik atitolint, bet ne daugiau...
Man asmeniskai yra ne karta teke mirti uz rankos laikyt ir nei viena kart nemaciau nieko baisaus joje. Norejau paklaust, Lino: ar tikit, kad turit siela? Jei taip- tai cia ir esat Jus, o kunas- tik pakuote.
Ir garbinimas nuo pagarbos manau skiriasi...Be to- niekd neapibresit visu gotu, neimanoma. Yra bindri dalykai, bet sioje subkulturoje kiekvienas save ugdo asmeniskai, skirtingai, todel 'remu galit negamint'.
Mirtyje tikrai deretu matyt kaika grazaus, kilnaus, ja getbt, suvokt ne kaip pabaiga, okaip pradzia, laisve...Kol sito zmones nesuvoks, teu nesivargina klaust ka galima veikt kapinese ir tukstancius kitu klausimu...Galiu paaiskint kodel jiem taip sunku sovokt kitaip. Vakarietis baltaodis sako kinu vienuoliui: ismokykit mane savo kovos meno, filosofijos paslapciu, gal iseis kas gero. Mokytojas sako: cia yra stikline peno-tai as, o cia- stikline vandens- tai tu. Dabar vandeni supilu i piena-kas gaunasi?
Moralas toks-kad sugebetum priimti kazka naujo, kitokio- turi ismesti viska kas buvo, nes gausis 'skiestas pienas'.