ketvirtadienis, spalio 02, 2008

Tikėjimas, viltis, meilė

Na nebūkim labai rimti, kartais galima ir pažaisti. taip kaip moka vaikai. Galima kartu ir padainuoti.

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

"Tikėjimas, viltis, meilė"...

O liaudy sako:
Kada nieko neišeina, reikia tikėti (D.Karnegis) :0)
Viltis-durnių motina;
Meilė, kaip seilė, nusispjovei ir nėra;
Žmonės sako, žmonės žino...

Bet yra žmonių, kurie mano kitaip:
"Skaitymas padarė Don Kichotą riteriu, o tikėjimas perskaitytais dalykais- bepročiu" (Dž.B.Šo)
Vis tik jis buvo puikesnis už daugelį protingųjų...
"Kelias, nutiestas su viltimi, keleiviui yra malonesnis už kelią, nutiestą nevilty- net jei abu veda į tą patį tikslą" (M.Z.Bradlis)
arba
"Visi murkdomės purvyne, tik kai kas iš mūsų žiūri į žvaigždes" (O.Vaildas)
Aš visada buvau už tai, kad žvaigždes reikia valyti... :0) Nesuprasi, čia turiu galvoj pasakėlę apie ežiuką ir meškiuką...
Na, o meilė...
Apie meilę reikėtų eilėmis... Bet nenoriu, todėl tik pacituosiu F. Dostojevskį: "Mylėti žmogų- matyti jį tokį, kokį mato Dievas" :0) Gražu...

Anonimiškas rašė...

Žinai, kad jau užėjo rašymas, tai parašysiu ir pasakėlę apie tas žvaigždes. Nes nežinau, kada vėl parašysiu... :0)

Aš tik pagalvojau, kad kai pagalvoji apie kai kuriuos žmones, atrodo, lyg jie valytų žvaigždes... Kaip ežiukas... Ir darosi tada šviesiau ir šilčiau... Nuo jų minčių, žodžių ir darbų...

КАК ЕЖИК С МЕДВЕЖОНКОМ ПРОТИРАЛИ ЗВЕЗДЫ

Вот уже целый месяц Ежик каждую ночь лазил на сосну и протирал звезды.
"Если я не буду протирать звезды каждый вечер- думал он - они обязательно потускнеют".
И с утра выходил на крыльцо, наламывал свежий веник,чтобы сбивать сначала со звезд пыль, и стирал тряпочку. Тряпочка у него была одна, и поэтому он каждое утро мыл ее и вешал на сосну сушить. Покончив с приготовлениями, Ежик обедал и ложился спать. Просыпался он, когда уже выпадала роса. Поужинав, брал тряпочкув одну лапу, а веник в другую и потихонечку, с сучка на сучок, подымалсяна самую верхушку сосны. Здесь начиналось самое главное. Сначала звезды надо было об- стукать веником, да так осторожно, чтобы случайно не сбить с неба. Потом веник переложить в левую лапу, а тряпочку взять в правую и протиратьзвезды до блеска. Работа была кропотливая, и на нее уходила вся ночь.
"А как же иначе? - ворчал Ежик, беседуя сам с собойна верхушке сосны.- Если Медвежонок не протрет звезды, если я не протрузвезды, то кто же протрет звезды?..""
Медвежонок в это время тоже сидел на верхушке соснынад своим домом, протирал звезды и думал:
"Удивительно, как это Ежику в голову пришла такаясчастливая мысль! Ведь если бы Ежик не придумал чистить звезды, их бы давноуже никто не видел. Вон какая пыльная!.." - И он дунул на звезду и потер тряпочкой...
Медвежонок очень старался, но у него не всегда получалось,как у Ежика. И если с неба падала звезда, все в лесу знали, что это еенечаянно столкнул Медвежонок.

Anonimiškas rašė...

Mamka, as sužavėtas, tu ne moteris, o vaikščiojanti sentencijų enciklopedija:) Kaip tik su dukra vakar ieskojom kokio eilerascio mokytojai, as tai sakiau, kad man lengviau sukurti, negu rasti pav.
krenta lapai, kaip grazu
Į mokyklą pamažu
Su maišu aš išeinu...

Būčiau numanęs, būčiau į tavy kreipiasis:)
Karnegio nevertinu absoliučiai, nes nepaisant savo "įtikinamų" mokymų pats gyvenimą baigė savižudybe. Taigi, man gražių dalykų nereikia, reikia tikrų. Kaip tos ąžuolyno varnos:)
Eziukas grazus, VVlandsbergas biski palgijuoja ir tirazuoja toki rasyma lietuviskai dabar:)

Anonimiškas rašė...

Kodėl su maišu? :0)
Tai paskui radot dukrai? Tik reikėjo ne internete ieškot :0)
Kaip tavo šeimynai sekas, atrodo tai, kad gerai :0)
Maniškiai tai kaip visad:
Kalbamės su dukra, ji sako, kad gal reikėtų pas dermatologą nueit, nes galvos odą kažko niežti, o sūnus mesteli: "Tai kreidele reik pasibarstyt!" Mes abi klausiam, kodėl? O jis: "Tai utėlės galės ramiai sau piešti ir mažiau lakstys..." :0)
Žodžiu, gyvenam. Jei man taip neskaudėtų galvos, tai dar geriau gyventume :0) Kažkaip net neįsivaizduoju, kaip reikės ryt pradėt dirbt, bet gal praeis, užsiprašiau, kad vakare vaistų gerų parneštų, nes jau pas gydytoją tai neisiu.

Anonimiškas rašė...

Nu ziuriu tavo visa seimyna sentencijom kalba:)
laikomes mes gerai, tik dabar su uoboliais vargstu, prikrito pilna, tai kas vakara kam nors vezu, sirdis neleidzia supudyt:)
O del galvos, pasimelsiu uz tavy, Mamka, Dievui nėra svarbu, ar didele beda ar mazas skausmas. Aisku, jei tu ne pries. Bet ko gero jau bus per velu pareiksti nuomone. Sveik Mamka, Dostojevski skaityk:)

Anonimiškas rašė...

Prieš nueidama nuo kompo dar pasakysiu AČIŪ! Dabar net galvoju, kaip retai tenka išgirst man skirtus tuos žodžius iš tikro "aš už tave pasimelsiu" Kažkaip aš pripratus, kad tai aš tyliai mintyse už kažką pasimeldžiu ir gero palinkiu :0)
Iki kadanors :0)