antradienis, spalio 21, 2008

Elvis Preslis dainuoja "Nuostabi malonė"

"Nuostabi malonė" ko gero, yra pats garsiausias gospelas. Nemanykite, kad Elvis jį dainuoja tik dėl mados. Jis ir taip buvo populiarus. prie gospelų jis grįžo jau būdamas populiarus. Užaugęs sekmininkų šeimoje jis atnešė į pasaulietinę muziką sekmininkų ekspresiją, kuri jam ir pelnė šlovę. Tiesa, toks dainavimas jį išstūmė už bažnyčios ribų.
Vis dėlto Dievo troškimas buvo stipresnis už populiarumą, jis lankydavo savo pastorių ir dažnai išgyvendavo, kad jam neišeina gyventi taip, ko jis moko pamokslaudamas. "Aš turiu daugiau pinigų negu sugebėsiu išleisti per gyvenimą, tačiau jaučiuosi nepatenkintas gyvenimu",- sakė Elvis savo pastoriui.
Spąstai. Elvis gyveno spąstuose - iš vienos pusės turėjo pašaukimą ir Dievo alkį, iš kitos - pasaulis iš jo reikalavo kitų dalykų. Alkis buvo neatsakytas, o pasaulio blizgučiai laimės neatnešė. Todėl Elvis ir dainuoja "Nuostabi malonė" - apie tai, kas neužtarnauta ir antgamtiška. Tebus šiandienos malda už tuos, kurie jaučiasi per silpni atsakyti į Dievo šaukimą.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Jau tiek visokių dainavimų pridėjai, kad tik tavo paties balso betrūksta :0)

Anonimiškas rašė...

Mamka, mane is choro 5 klasej ismete, negaliu viesai dainuot.

Anonimiškas rašė...

Norint isgirsti jo dainavima reikia atvaziuoti pas mus i baznycia :) ir atsistoti salia jo.
Kamile