ketvirtadienis, spalio 16, 2008

Tauta pasikėlė

Ne rinkimai, o tiesiog Velykos Lietuvoj. Tik aleliuja nesigirdi, greičiau šampano taurių skambesys. Sumanė tauta prisikelti, ir še tau - prisikėlė. A.Valinsko Tautos prisikėlimo partija matuojasi nugalėtojos laurus. Kitaip sakant šoumenai buvo užsibrėžę įrodyti, kad viskas Lietuvoje yra absurdas, jie yra to absurdo dalis, o Lietuvos piliečiai – buki kaip čebato aulas ir lengvai nuperkami. Įrodė, tad kodėl šampano taurėmis nedzingtelėjus?
Kas ką besakytų, bet lietuviai yra unikalūs. Kur tu rasi tokią tautą, kuri sau valdyti rinktų klounusir pati iš savęs iškreiptai tyčiotųsi? Aš tik džiaugiuosi, kad vis dėlto dar ne visi postai Lietuvoje priklauso nuo žmonių pageidavimų ir valios. Sakykim, užsiregistravęs pas gydytoją, nenorėčiau, kad diagnozę man nustatinėtų estrados liūtas ar koks televizinis juokdarys. Menka man būtų paguoda, jei jis aiškintų:”Čia mane žmonės išrinko”. O jei dar kokia operacija, tai ko gero būtų paskutiniai žodžiai, kuriuos išgirstum šiame pasaulyje. Įsivaizduokim toliau - lėktuvu skraidintų žmonių išrinktas pilotas, o namą projektuotų žmonių išrinktas architektas.
Kitaip sakant, išeitų, jog mūsų nuomone, geriausia bus, jei premjere taps aukštai kojas mokanti kilnoti Asta Baukutė, žemės ūkį tvarkys su “Pobeda” važinėjantis Antanas Nedzinskas, transportu rūpinsis su taksistais mėgstantis pasistumdyti Rokas Žilinskas, Sveikatos apsaugai –nevengianti apsinuoginti ir demonstruoti sveiką kūną Donalda Meiželytė, o finansus tvarkys Saulius Stoma, beje, berods už tą ir pakliuvęs į Lukiškes. Ai, dar pamiršau, keletą asmenybių, sakykim, Liną Karalių – Ezopą, kuris būdamas valdininku buvo išgarsėjęs savo išpažintimi spaudoje apie grupinį seksą - svingerių vakarėlius. Manau, jam teisinga būtų skirti rūpintis švietimo ir šeimų reikalais. Ar ne taip balsavome?
Garantuoju, kad tikrai tvarka bus, Lietuva prisikels kaip feniksas iš pelenų, o savo žmonių gerovės augimu perspjausime ne tik kaimynes, bet ir pačią Šveicariją.
Einu pirkti šampano.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

da siulau ir cicina paimt