šeštadienis, rugsėjo 13, 2008

Ispanų šlovinimas

Įdedu ispanų sekmininkų bažnyčios šlovinimą, kadangi man labai patiko, tai tikiuosi ir kitiems bus nieko.

"Plokite rankomis visos tautos! Šaukite Dievui džiugesio balsu!" - sako Biblija.

14 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Ačiū :) labai gražu.
Porąsyk perklausiau ir vis stebėjau, gal kur RAMAŠKĖ susmėžuos. ;)

Labai gerbiu sekmininkų judėjimą. :) Už nonkonformizmą, be kita ko. :)

Anonimiškas rašė...

Aciu, Dalia, Ramaske turėtu buti vyru pusej, as galvoju?:)
Beje, as irgi gerbiu ta judejima, tikiuos kada nors ir as ten sujudet, geriau butu sambos ritmu:)

Anonimiškas rašė...

Gerb.Dalia,taigi buvau as ten,tam klipe,bet tik nesuprantu,kaip mane atpazinti galvoji...O jei rimtai,tai man cekava darosi,kodel Linas taip pasinese link Ispanijos?Itariu dieda,rezgant ispaniska plana Raseiniu-Anyksciu rajonui;))

Anonimiškas rašė...

Ramaškei. Geras?! Reiškia blogai žiūrėjau... arba, gal tikrai kito Ramaškės ieškau, mažne apsirikau... Bo aš moteriškė cekauna, detektyvus mėgstu skaityt, praktikoj ... šitą va, dedukciją taikyt. :) Tuoj dar kartą prasuksiu klipą!

Linui,
Taigi jūs jau esat sekmininkų judėjime???? :)

Anonimiškas rašė...

Padesiu tau Dalia...Ieskok neisvaizdaus,drebancio,silpnos sveikatos,taciau turincio dideli Viespaties troskima,vyro:)

P.S.A.Adomaicio ir Kastycio bei Laimono su V.Tolstosejevu geriau nesidairyk:)))

Anonimiškas rašė...

Ramaskei. :) Tada reiškia mane "pavedė" dedukcija. :) Nes būtent paminėtųjų ir dairiausi. :D :D :D

Pagal aprašymą, tai panašu į ap. Paulių (dar žr. btz.lt pokalbius :D ).

Ok, mesiu dedukcija ir tiesiog klausysiuos gero ispaniško šlovinimo, ačiū Linui už klipukus.

Anonimiškas rašė...

Nu ziurau jus abu aksakalai, tik pavardem operuojat:) A kas ti tiem minietiems tvirtiems vyrams nutiko? Prosperity nusinese ar numire anos nesulauke? Tadu tebunie jiems lengva Airijos zemela:)
Daliai tai pasakyciau, kad visai nesvarbu kur kas yra,musu sinagoga yra aukines bites siaip, daug svarbiau kas yra kas:)
Linas

Anonimiškas rašė...

Linui.
Aje, prastai man su aukštaičių, jau literatūrinės sugadinta. :)
Kas yra "aksakalai", "aukines bites"?

AAAAAAAAAAAAA, matyt dar smegenys neatsibudo, tik dabar supratau jūsų mintį. :)

Aš už vienišų erelių jungimąsi (nesvarbu, ar žmogaus, ar bendruomenės) į didesnį kūną, ale čia tik mano nuomonė, mažai autoritetinga. Jum bet kuriuo atveju kuo daugiau sekmės ir malonės... kurią paskui į Lietuvėlės glūdumą išliet. :)

Va, atskusim kitą vasarą su vaikais siauruko išbandyt... gal anas ir pro "sinagogą" prasuks. :)

Anonimiškas rašė...

jo, Dalia ir as uz ta pati be jokiu islygu, taciau krikscionys buvo visada brolija, o ne piramide, todel pamates piramide, imu jausti Egipto vergove. Žinai, mumijos, ir t.t. fui:) Mes ir nesam vieni, turim draugu, kas nori draugauti, o ne vadovauti ir gyvenimo mokyti - visada priimam
Visada, prasom, siaurukas jusu laukia, o jei kadu suplanuosit, tai turiu sodyba, ten kokia 30 zmoniu ramiai miegot gali, galima ir keliom dienom koki miezkonfesini festivalį atidaryt:)

Anonimiškas rašė...

Ačiū. Žiū, jei Viešpats panorės, gal ir susiburs trys dešimtys bendraminęių "erelių" Klaipėdoj. O jei ir ne, vis viena ačiū už kvietimą.

Piramidė... piramidė... geras statinys, įspūdingas... bet jei aukšta labai, tai viršūnės iš apačios kartais nesimato, ir turbūt apačios iš viršūnės. :) Ir mintys tais slaptais koridoriais ing viršūnę bekeliaudamos pasiklysta. :D

Gal tikinčiuosius, bendruomenes į konkretų "statinį" (biski mažesnį nei visuotinė bažnyčia) turėtų jungti mokymas, ne asmenybė, gal būt tą mokymą apibrėžus (na panašiai, kaip Veslis ir metodizmas, kuris gyvuoja jau keli šitmečiai po Veslio mirties). Nes jei asmenybė sureikšminama, tai... šakės (jei ne blogiau). O jei pareigos sureikšminamos (net dogmatizuojamos) - tai katalikybė. :D

Anonimiškas rašė...

Nesutikciau, kad mokymas, visu pirma Šventoji Dvasia turi jungti, jei nejauciame Jos, tadu lieka mokymas. Mano galva, mokymo užtenka tiek kiek yra "Apaštalų tikėjimo išpažinime". "Tikiu Dievą Tėvą...". Nemaciau nė vieno, kuris studijuodamas teologija igijo Dievo pazinimo realaus. Teorinio taip, nesakau, kad jo nereikia, taciau jis neturi buti virs asmeninio pažinimo. Tingiu su mokymu terliotis, yra knygu, galima pasiskaityt, daug svarbiau bendruomenej buti ne bendraminciais, o vienos dvasios, ieiti i vienybe. Mokymo pavyzdys - Jehovos liudytojai - skaito tuos pacius straipsnius, jiems privaloma suprasti visus dalykus vienodai.Ir kas iš to mokymo, kuris sujungia?
Mes pasidarem taip, kad tarnauja visi, net ir tas, kur kampe sedi žino, kad jis ne sedi, o tarnauja. Žinai, kas atsitiko - ogi Dievas gali naudot bet kuri susirinkimo metu. Daugelio poreikiai atsakomi ne tada, kai kažkas pamokslauja, bet tada kai pakyla is kampo ir pasako. ir as tuo labai dziaugiuosi. Dievas pasake:"Savo sloves as neatiduosi kitam". Todel stengiames remtis ne savo sugebejimais, o Jo slove.Schema kaip ir paprasta, bet sunkiai igyvendinama, bet kai ima veikti labai smagu."is kudikiu lupu tu surengei tobula gyriu",- sako Biblija. Tai ir yra bendruomenej teologijos virsune mano galva - kudykis atnesa gyriu, numauna kelnes "tvirtiems teologams", tadu ir matai - jei nesi kudikis, neturi šansų kažko nuveikti:)

Anonimiškas rašė...

geriau nei jokio slovinimo, bet... pop yra pop. Pramogine muzika. Modernus krikscionys truputi painioja muzikos zanru paskirti.

einara rašė...

gal turite kas sekmininku baznyciu adresu ispanijoj?

Linas rašė...

Einara, surasim, parasykit linas.ciapas@gmail.com