antradienis, lapkričio 27, 2007

Regioninių parkų ypatumai

“Valstybės žinios” paskelbė Aplinkos ministro Arūno Kundroto pasirašytą regioninių parkų reglamento pakeitimą. Regioniniame parke bus draudžiama laikyti nenaudojamus automobilius ir dviračius, statyti avilius ir bitininkų namelius.
Reglamento pakeitime, kaip ir galima tikėtis, daugėja draudimu ir apribojimų veiklai, tiesa, kai kurie iš jų atrodo komiški.
Šį kartą įstatymo lygiu įteisinti draudimai naudoti bet kokius kilnojamuosius objektus. Sakykim, anykštėnai, o Regioninis parkas užima 26 procentus rajono teritorijos, ypač turėtų susirūpinti, jei turi nenaudojamų automobilių ar laiko bites – tokie veiksmai bus baudžiami įstatymo numatyta tvarka.
“Regioniniame parke draudžiama statyti, laikyti ir naudoti vagonėlius ir kitus kilnojamuosius objektus\įrenginius (namelius, konteinerius, nebenaudojamas transporto priemones, sandėliukus, garažus, bitininkų\sodininkų vagonėlius\namelius)”, - skelbia naujas punktas reglamento pakeitime.
Žodžiu, Moliūgui iš “Čipolino nuotykių” namelio Anykščių regioniniame parke pasistatyti nepavyks - tuoj atbėgs senjoras Pomidoras. Vykdydami įstatymo raidę valdininkai galės bausti senų žigulių, moskvičių ar opelių bei dviračių savininkus motyvuodami tuo, kad Regioniniame parke “draudžiama statyti ir laikyti nenaudojamas transporto priemones”, taip pat vadovaudamiesi šiuo reglamentu valdininkai galės kibti prie avilių (irgi kilnojamas objektas), šuns būdų ir šiltnamių (galima traktuoti kaip namelius).
Kitas naujas punktas dar gražesnis – uždrausta važinėti transporto priemonėmis arimais, miškais ir pelkėmis, t.y. tomis vietomis, kurios yra “ne kelias”.
Bet iš kitos pusės visai nejuokinga - pusė rajono teritorijos - be jokios perspektyvos, nes ten viskas draudžiama, mirusi zona, kaip apie Černobylį.Tas pats yra ir su kitais Lietuvos regioniniais parkais. Jau laikas ne gamtą nuo žmonių ginti, bet žmones nuo Regioninių parkų.

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Mane paskutiniu metu nuliūdino tėvai. Jų namas kaime statytas nelegaliai, nuostabus namukas. Dabar jie ir kaimynai galvojo įsiteisint, bet pasirodo, žemės grąžintos be teisės statytis. Truputį anksčiau būtų gavę baudą ir susitvarkę, bet... Tėvai milijonų neturi, sveikatos irgi ne per daugiausia, taigi kažkada paveldėsim tik žemės gabalėlį... Be to, jie negali registruotis kaime ar parduot butą Kaune, nors jo ir nereik parduot, bet negalėtų, tipo neturėtų kur gyvent. Mane liūdina kartais net ne įstatymai, mane liūdina mano (mūsų) neišprusimas gyvenime daugelyje sričių, kai net nežinai ką galėtum ar reikėtų daryti. Šiais laikais visi turėtų būti pusiau juristai, nes... anstoliai gali paskaičiuoti 300lt. baudą (mano draugei taip atsitiko) už tai, kad jos anyta nepaėmė registruoto laiško! O draugė ten registruota, tai va, pašto išlaidos , keli litai, buvo "užaugintos" iki 300 ir išvalė draugės sąskaitą banke... Nes iš tam bute registruotų žmonių, tik jos sąskaitoj buvo pinigų, beje, vaiko. Ir taip galima būtų tęsti be galo.

Taigi, kažkas išpjauna pusę miškų, kažkas pasistato parkuose trijų aukštų tualetus :))) su "priedais" kokia 10-čia kambarių, o vargšas kaimietis dreba nusipjovęs savo kieme savo sodintą kaštoną ar eglę, kuri ardė stogą, nes jei kas paskųstų, jis gautų nemažą baudą... Mat sodinti medžius gali, o pjauti nebe.

Ką padarysi, liaudies išmintis visada bylojo, kad durną ir bažnyčioj muša. :0)

Linas rašė...

Na, Mamka, čia ne tavo problema ir ne draugės,ir ne durnumo, čia sistema darosi tokia, kad tiesiog absurdas jos laikytis būtų.O dėl tėvų namo, tai žinok, ne viskas taip jau blogai, įteisinti galima, nes 10 metų pagal Civilinį kodeksą man rods yra senatis, po to pastatą įteisina per teismą. Žodžiu, procedūra nemaloni, bet įmanoma.Neskubėkit griaut

Anonimiškas rašė...

Griaut? Niekada gyvenime! :0) Aš ten ruošiuosi eit gyvent senatvėj :0) Kažką reikės daryt, ten gi mūrinis namas puikus su veranda, su arkomis pro kurias matosi saulėlydžiai... :0) Tik dabar mama įstiklino tą verandą, nes labai šiukšlių vėjas prinešdavo :0)

Anonimiškas rašė...

jau ruošies senatvei, ar tu kaip pionierė"visada pasiryžus"? :) da iki senatvės ne viena aukštajį baigsi:)
Linas

Anonimiškas rašė...

Kaip pas mus šiandien saulėta! Kaip pavasaris.
O dėl senatvės, tai aš ir esu ne jauna :0) O už mėnesio jau visai senoka būsiu. Savaitgalį jau draugės jubiliejus, eisiu. Dovaną ruošiu. Kukliai pabūsim, bet labai fainų žmonių bus, seniai matytų, tai noris pasimatyt. :0)
Eisiu prasivaikščiot, labai gražu lauke, o man šiandien kažkaip ramu. Tiesiog smagiai ramu ir tiek. Ir pakutent ką nors norėtųsi, sūnų pakutenčiau, bet jis serga, peršalęs :0)