trečiadienis, lapkričio 08, 2006

Dienoraštis

Yra laikas. svarstau, kam yra laikas -būti, išeiti į nebūtį ar ateiti iš nebūties.Žinau, kad yra laikas, bet prasmė yra ne tame, kad virkauji, kaip laikas eina, bet pažinti laiką.
"Jis jiems atsakė: “Atėjus vakarui, jūs sakote: ‘Bus giedra, nes dangus raudonas’,
ir rytmetį: ‘Šiandien bus lietaus, nes rausta apsiniaukęs dangus’. Veidmainiai! Jūs mokate atpažinti dangaus veidą, o laiko ženklų – ne". Mato 16
Va taip va, Ciapai, kiekviena išmintis pamatuojama paprastais dalykais. Laikai save išmintingu - imk ir pasakyk, koks dabar laikas. Moki skaityti laiko ženklus? Nemoki, sėsk ant užpakalinių kojų ir mokykis pažinti.
Vasarą dvi moterys pasišovė padėti tapetuoti kaime. Tačiau pasirodė, kad nė viena nėra normaliai tapetavusi. taigi - suma sumarum, su apmokymais, rodymais, matavimais ir patarimais per 2 valandas priklijavom 2 juostas. Na, galvoju, mano darbas padarytas, eisiu dirbt kitur. Tačiau kaip nustebau, kai po kiek laiko sugrįžęs radau pažįstamą vyrą, kuris irgi atvažiavo padėti, stovint ant tabutetės ir klijuojant, o abi mano damos apačioj stovėjo ir rėkė - ne taip, ne taip, va taip brauk, va cia raukšlė, ne ten ir t.t.
Vaizdas buvo daugiau negu komiškas, pagalvojau, tai mums visiems būdinga - kaip puikiai matome, kas ne taip yra, kai daro kiti, , bet patys priklijuoti, nemokame ir negalime.
yra laikas tau, yra galimybė pažinti laiką ir nelaukti.

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

O kas tas Ciapas?

Linas rašė...

ciapas yra mitinis veikejas, toks kazkur tarp Minotauro ir Mikimauzo, uzaugęs Sujainių miškuose ir dingęs per priverstinius darbus II pasauliniam kare Vokietijoj. Dabar iesko kelio Lietuvon ir savin.

Amžina rašė...

kas moka - mokosi. kas nemoka - moko.

Linas rašė...

Jo, Juste, labai logiška

Kristina rašė...

Turetu buti visai nieko tipas tas Ciapas:)) Is tikruju susilaikyti nuo mokymo, kurio pats nesi pasiruoses pritaikyti avo gyvenime, yra labai nelengva. Pries ka nors mokydama "gyvenimo isminties" stengiuosi sau pasakyti: "pagalvok, kaip pati pritaikytum tuos patarimus ir pamokymus? Ismokti naudotis savo patarimais paciam ir moketi gyventi pagal tai, ko mokai, vat cia tai isbandymas!!