antradienis, sausio 03, 2006

Evangelija pagal Barmaliejų

„Iš tiesų, iš tiesų sakau jums:kas neina pro vartus į avių gardą, bet įkopia pro kur kitur, tas vagis ir plėšikas “. Jono evangelija 10; 1

Taigi, kilmingieji ponai, rinktine publika, žmonės su aukštuoju ir be jo, išmintingieji, Jėzus atskleidžia čia vieną didį išminties lobį. Čia jums ne alchemija, ne metafizika ir ne filosofija, tai išmintis. Taigi, kas gi sakoma:
1. Įeiti reikia per vartus.
2. Per kitur įeiti neteisėta.
3.Kas įeina per kitur, tas blogas žmogus.

Ar dar nejuokinga? Taigi, atrodytų, šita tiesa darželinuko verta... Tačiau neskubėkime juoktis – tai Dievo žinia apie tvarka. Esminė žinia, kuri sako – yra tvarka, tu ja žinai ir turi jos laikytis, kad būtum sėkmingas.
Visi vyrai žino, kad negalima mušti ir kitaip skriausti moterų (tai yra tvarka, kurią žino), bet ima ir muša, visi alkoholikai žino, kad gerti yra blogai (tvarka), bet geria). Taigi, Evangelija yra paprasta - tiesiog žinai, nes į tave įdėjo Dievas tam tikrą tvarką, kurios turi laikytis, kad nebūtum plėšikas. Tereikia laikytis elementaraus supratimo.
Žinai, net savo gyvenime dažnai atsiduriame plėšiko vietoje, kai nesilaikome Dievo suteiktos tvarkos – mes ignoruojame tuos sugebėjimus, kurie sudėti mumyse (tai Dievo numatyti vartai), nes pasakome sau, kad tai nenaudinga, nepopuliaru arba netelpa į mūsų norus, ir mes neiname į savo gyvenimą per vartus, o įlipame per kur nors kitus – tampame tikri plėšikai savo atžvilgiu. Po to daugelis stebisi, kodėl aš toks nelaimingas, o juk esu geras žmogus. Dievas turi tau atsakymą – apsičiupinėk ir pamatysi, kad seniai kaip Barmaliejus apaugai barzda, pora pistoletų tau pašonėj - esi pats tikriausias plėšikas ir vagis, ir liūdniausia, kad plėši ir naikini pats save. Taip tave mato Dievas, nes tu nesilaikai Jo numatytos tvarkos tau. Ir vietoj Evangelijos pagal Joną, susikuri Evangeliją pagal Barmaliejų (Beje, nesiguosk, kad esi nereligingas ar netikintis, tada tiksliai esi tokios Barmaliejaus Evangelijos šalininkas, nes net neturi galimybės išgirsti kitokią).
Gali pasakyti, kad esi tyras kaip krištolas, neturi jokių trūkumų... Na ir kas? Jei nesilaikai tvarkos, esi vagis Dievo akyse, net jei apvagi ir pats save (nors save mes apvagiam paskutinėje vietoje).

Kai vieną dieną ėmiau galvoti apie tai, mane sukrėtė iki sielos gelmių, aš pasibaisėjau, kad net tokia atrodytų, elementari ir paprasta Biblijos vieta gali supjaustyti tave į gabalus. Dievui nieko nėra paslėpto, Jis mus mato.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Tuo aktualiau, kad be trukumu nė vieno nebuna

Anonimiškas rašė...

" jei nesilaikai tvarkos, esi vagis Dievo akyse, net jei apvagi ir pats save"
Zinai, Linai, kad gerai pagalvojus taip jau gaunasi, ka bedarytum, vistiek esi vagis :0) Jei darai kaip reikia,tankiai apvagi save, nes galbut tu to visai nenori, o jei darytum kaip nori, butum vagis kitu zmoniu atzvilgiu :0) Sunku suderint, kad viskas butu gerai visiems.

Linas rašė...

Aukso zodziai, va apie tai,Mamka, as nepagalvojau. Reikes prisesti.