antradienis, balandžio 26, 2005

Stambaus masto vagystė

Jei iki šiol galvojate, kad pats stambiausias vagis buvo Petrikas ar garsiojo koncerno MMM įkūrėjas, tai labai klystate. Tiesa, šie veikėjai pavogė žmonių lėšas taigi atrodo tikrai baisūs nusikaltėliai ir žmonių skriaudėjai. Bet yra ir kitų vagių, kurių ėmė ir pavogė tai, kas turėjo priklausyti teisėtai žmonėms. Šiuo atveju, kadangi domiuosi Biblija, matau, kad visas milijardas žmonių yra begėdiškai apvogti, bet taip nesijaučia. Aišku, tiesiogiai iš jų nieko nepavogė, bet atėmė teisę į palaiminimus o dar dažniau skatino ir įteisino tai, už ką Dievas baudžia. Kalbu apie 10 Dievo įstatymų. Mažai kas šiandien Lietuvoje žino, kad kažkuriuo metu vienas įstatymas buvo begėdiškai pavogtas, net nelabai kas ir žino, kas tai padarė.Taip lieka iki šiol. Paradoksalu,bet katalikų bažnyčia šio metu moko ne 10 Dievo įstatymų, o 9.
Nedaryk sau jokio drožinio nei jokio atvaizdo to, kas yra aukštai danguje, žemai žemėje. Nesilenk prieš juos ir netarnauk jiems! Nes Aš, Viešpats, tavo Dievas, esu pavydus Dievas, baudžiąs vaikus už tėvų kaltes iki trečios ir ketvirtos kartos tų, kurie manęs nekenčia, bet rodąs gailestingumą iki tūkstantosios kartos tiems, kurie mane myli ir laikosi mano įsakymų.
(Biblija,Išėjimo knyga 20 skyrius).
Suprantu, kad tai įvyko todėl, kad katalikybė neįsivaizduoja savęs be paveikslų statulų ir “šventų” vietų garbinimo. Bet su Dievu juokauti negalima, šis įstatymas vis tiek galioja. Pažeidus šį įstatymą, kaip sako Biblija, laukia susitikimas su Tuo, “kuris baudžia vaikus už tėvų kaltes iki trečios ir ketvirtos kartos”.
Taigi milijardas žmonių yra mokomas priešingai, milijardas patiria Dievo bausmes ir patys nežino kodėl. Atsakysiu, vien todėl, kad juos kažkada apvogė, išimdami šitą įstatymą. Juk aiškiai pasakyta:” Nedaryk sau jokio drožinio nei jokio atvaizdo… Nesilenk prieš juos ir netarnauk jiems!”. Taigi, jei kažkas pavogė, reikia susigrąžinti.

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Milijonas ir vienas žmogus matyt yra apvogtas, nes tiki, kad Dievas gali bausti :) Visatoje nėra jokių '10 įsakymų' ir Dievas nieko nebaudžia ir neteisia, jis tik begalinis gėris ir meilė, linkiu tą suprasti.

Kristina rašė...

As tikiu ir puikiai suprantu, kad Dievas yra geris, kad Jo artume patiriu tobula meile, bet... Jis tikrai baudzia. Tik ta bausme su cinkeliu:) Per ja Jis moko.
Jei atvirai, dazniausiai save nubaudzia pats zmogus, atitoldamas nuo Dievo ir patirdamas visas su tuo susijusias pasekmes: nerima, baimes, nepasitikejima, nezinia, neryztinguma, kitakart ir tam tikras fizines kancias. Mes baudziam save skandindami rupescius alkoholyje ar narkotikuose. Mes rupinames tiek daug dalyku, o tereikia tik vieno... Dievas tik ivykde teisinguma pacioje pradzioje, nes zmogus nepripazindamas savo kaltes, pats save nubaude.

Tikiuosi, suprasit teisingai.. Bet kokiu atveju, man labai patiko, Linai:) Aciu Dievui uz tavo dovana ir tave;)Labai tikiuosi, kada nors susitikti ir paplepeti ilgeliau nei 1,5 val.:)

Linas rašė...

Karoli, tu pasižiūrėk:"Aš, Viešpats, tavo Dievas, esu pavydus Dievas, baudžiąs...".
Taigi, Dievas sako vienaip, o tu kitaip... Kažkuris iš jūsų neteisus;)

Dėkui, Kristina, už supratimą ir palaikymą. Nors manau, kad mes iki galo nesuprasim nei Jo bausmes, nei meilės. Čia tk bendri pricipai.

Anonimiškas rašė...

Gaila, kad čia trackbackų nėra. Parašiau savo mintis adresu http://moxliukas.esu.as/index.pl?id=420

Anonimiškas rašė...

Visada džiaugiuosi žmonėmis, kurie ne tik skaito Bibliją, bet ir supranta. O apgauti ir apvogti galima tik tuos, kurie Šv. Rašto visai nenagrinėja arba žmonmių išvedžiojimais tiki labiau nei tuo, kas mums aiškiai parašyta..