penktadienis, balandžio 22, 2005

Tiesiog valio - galim pasigirti

Na va, vos spėjau pasidžiaugti, kad užleidome pirmąją vietą pagal savižudybes, o žiniasklaida jau išplatino naują pranešimą, kuris sako, kad pagal alkoholio suvartojimą ir jo sąlygotą žalą Lietuva priskiriama aukščiausios rizikos grupei Europoje, ir jo šalyje suvartojama vis daugiau.
Čia gal mažos tautos kompleksas visada veržtis į priekį bet kokiom priemonėm, verstis per galvą, kad tik pamatytų. Dėl tokio žingsnio galima ir lede užsišaldyti, bet galima ir paskęsti “Ledo“ degtinėje, kad tik išgirstų...
Nors abejoju, ar piliečiai, įstūmę Lietuvą į pirmaujančiųjų vietas, veikia siekdami kilnių tikslų, tiesiog geria, ir tiek. Kitaip sakant, kuklūs aludžių darbininkai ir patvorių partizanai neleidžia prarasti tarptautinio prestižo, o dažnai jų, vargšų, net žmonėmis nelaiko.
Šioje “Pirmūnų” grupėje Lietuva yra kartu su Latvija, Estija, Baltarusija, Rusija, Ukraina... Nieko sau kompanija, gera, pažįstama – visi savi.
Beje, apklausos ir tyrimai rodo, kad tai ne tik mūsų platumų bėda – šiuo metu pagal suvartojamo alkoholio kiekį Europa greitai pasieks aukščiausią tašką istorijoje. Alkoholio suvartojimas Europoje yra didžiausias pasaulyje ir dvigubai lenkia pasaulio šalių vidurkį.
Todėl labai keistai atrodo noras žūtbūt legalizuoti naminės degtinės varymą. Net iš Seimo tribūnos “krūminė” laiks nuo laiko pristatoma vos ne panacėja nuo visų ligų, o ypač… nuo girtavimo. Keisčiausia, kad legaliai varyti naminę reikalauja ne kas kitas, o darbštieji mūsų ūkininkai, kaimo turizmo sodybų savininkai, kurie taip neturi laiko ir taip sunkiai dirba. Na, bet naminei laiko surastų ir per sėją.
Taigi, gal kartais išties mes apie save per daug blogai galvojam – šitiek talentų mūsų tautoje, vos panagrinėji šią temą: mokam gerti, gaminti ir transportuoti. Pamiršau pridurti, kad pirmaujam ir pasaulyje;)Valio.

2 komentarai:

Linas rašė...

Jo sitas rekordas dar nesumustas;)

Anonimiškas rašė...

Tiesa sakant, senokai nebegeriu, nebesizudau, o kanapiu niekada nerukiau. Tai dabar man dziaugtis ar verkti kartu su visais?