penktadienis, sausio 06, 2006

Po priešpriešos ženklu

Dar kartą pagalvojau apie Jėzaus žodžius, kad reikia įeiti per vartus.
Žinot, kodėl tie žodžiai tokie gilūs? Todėl, kad Jėzaus mokymo ir žodžių negali atskirti nuo jo asmens. Retas asmuo savo žodžius patvirtina mirtimi. Aišku, galima pasakyti, kad daugybė žmonių mirė už melą. Tai tiesa. Tačiau jie mirdavo už kitų idėjas, Jėzus buvo savo gyvenimo valdovas, todėl ir patys paprasčiausi jo pasakyti žodžiai iki šių dienų turi valdžią.
Beje, turbūt nerasime paaiškinimui ir tokiam fenomenui, kad Jėzaus vardas sukelia didžiulę priešpriešą. Net krikščioniška save vadinančioje Lietuvoje gali kalbėti, kad tiki Mohamedu, Buda, Jahova ar Krišna. Žmonės tave susidomėję išklausys, tačiau užtenka pasakyti, kad tiki Jėzumi, dažno akis aptraukia pasipiktinimo apnašos. Tikėti Dievu – normalu, tačiau tikėti, kad Jėzus buvo Dievas – to jau per daug.
Nors iš kitos pusės, nieko nuostabaus, taip pat reagavo ir žydai,kurie nejučia imdavo graibytis akmenų, kai Jis sakė: “Aš esu“...
Taigi, kiekvienam tikinčiam reikia susitaikyti, kad esam atsidūrę po amžinu priešpriešos ženklu ir kvaila tikėtis, kad pavyks šito išvengti. Jei nori tarnauti Jėzui, visą laiką jausi aplinkinių atmetimą ir net panieką.
Bet dar blogiau šito nebejausti - tai rodo, kad kažin, ar mes tą Jėzų skelbiame ir tuo Jėzumi tikime, kiek vertas mūsų liudijimas?

8 komentarai:

Anonimiškas rašė...

tu biski kazkoks ne to!! Gali tiketi i ka nori, bet tu sureiksimini ta savo tikejima Jezumi, ir zemini kitus tikejimus. Zmonemis laikai tik tuos, kas tiki Jezumi, o kas tiki alachu, krishna ir panasiai, yra niekas.. Nemanai, kad panasaus kitu zmoniu poziurio i tave, tikinti jezumi, neturetum smerkti..

Linas rašė...

Taip, as sureiksminu savo tikejima, nes tai isties mano tikejimas. O kaip kitaip? Ar galiu sakyti tikiu, bet nelabai...
As sakiau, kad Jezus zmones erzina - is karto sakoma toks tekstas - zemina kitas religijas ir t.t.
Jei kas tame iziuri kitu religiju menkinima, tai taip isties nera, kiti nera niekas, o yra zmones. Taciau tai nereiskia, kad esu ekumeniskai ir sakau: "Nu dabar visi uz rankuciu, koks skirtumas kuo tikim, Alachu Buda ar Kristum". Yra skirtumas, ir didelis skirtumas.

Anonimiškas rašė...

Linai, o kodel tu butent Dieva suvoki kaip Jezu? Juk tai tik viena Dievo apraiska? Ar tau lengviau ji isivaizduot Jezaus pavidale? Del to, kad tuo etapu jis buvo zmogum ar del to, kad is tu laiku liko sv.rastas, kuriuo seki? Kodel?

Anonimiškas rašė...

Mamka, as manau, todel, kad Dievas pasiryzo tapti zmogumi ir mirti vietoj musu. (Cia elementari krikscionisko tikejimo tiesa) To nepadare niekas kitas, tik JIS - JEZUS KRISTUS - DIEVO SUNUS. Visa kita - šašlavos. (ne žmonės, aišku savaime)

Linas rašė...

Mamka, todel, kad Jezus ir buvo Dievas atejes i Zeme. Senajam testamente Dievas pasake:"As ateisiu ir jus mane perdursite"
Naujajam testamente tai ivyksta.
Beje, kad ir kaip noretume nera Dievo pasireiskimu religijose, kaip tu sakai. Pav Buda Mochamedas netvirtino, kad jie yra Dievas.Vienintelis Jezus pasake :"As esu".
O siaip tai Dievas nepanasus i daugiabuti nama su keliom laiptinem - per kur eisi, ten bus gerai. Nebus. Jezus pasake:"Niekas nenueina pas Teva kitaip, kaip tik per mane". Todel Jezus nera viena is daugelio alternatyvu, jis - vienintelis kelias.
Susiaurinau Dieva?;)

Anonimiškas rašė...

Susiaurinai!?
O gal zianai, kaip ieiti pro siaurus vartus, didelei miniai sokanciu zmoniu??????
Buciau dekingas.

Anonimiškas rašė...

nu, aciu uz paaiskinima :0) Man jis atrodo nekoks, bet nesigincysiu, nes beprasmiska butu, ar ne? :0) Be to, neturiu laiko truputi.

Anonimiškas rašė...

Tu mamka ieskok, ieskok ir rasi. As irgi ilgai ir daug ieskojau. Visur. Pas budas krisnas ir visokius kitokius... Bet zinai, vienitelis Jezus, padejo is tiesu. Taigi nebus duota zmonems kito vardo, kuriuo butumem isgelbeti. O tu ieskok.