trečiadienis, spalio 06, 2010

Sapnuoti gyvenimą

Sapnai būna keisti. Kartais jie spalvoti, o kartais ir pagąsdina, dar kartais atneša ir žinią.
Šianakt kaip tik tokį vieną sapnavau - dalyvavau gyvačių gaudyme. Savotiškos varž[ybos. Gyvatė neria kaž[kur tarp, čiumpi ją už kaklo kaip per dokumentinius filmus ir apžiūri nuodingus dantis.Trekšt, bjaurybei, nusuki galvą ir meti šalin. Jautiesi toks kietas ir supratingas, tiesiog gyvenamosios aplinkos valytojas...
Tačiau staiga pajutau, kad tinstu, vos ne dvigubas pasidariau, ir pila karštis. Ir jaučiu, kad esu pilnas nuodų, tuoj imsiu kitus nuodyti ir mirsiu. "Viešpatie, mirštu, man, turbūt įkando, kai nemačiau";- pagalvojau. Ir tuoj pat atėjo atsakymas:"Ne, tu nemiršti, niekas tau neįkando, bet bečiupinėdamas gyvates gavai nuodų per žaizdas, kurias nešioji".
Viską supratau - mes pernelyg esam įsitikinę, kad galime čiupinėti bet kokią bjaurastį ir galvoti, kad mes stiprūs ir apsukrūs, niekas mums negresia. Deja, realybė kitokia - mačiau jau ne vieną ištinusį nuo pažinimo, vadinamo "sveiko proto", išdidumo ir net bendravimo. Galvodavau, jog man niekas negresia, tačiau Dievas aiškiai parodė - kol esi žaizdotas, net nesiartink.Gyvatės savaime grėsmingos, bet dvasiniai dalykai tokie neatrodo...Tačiau tai taip pat pavojinga, jeigu jie turi nuodų, kurie pasireiškia neigiama emocijų skale. Galbūt tai ir neįkąs, tai kitu būdu nuodų gausi. Mirti kažkaip nesinori, o ištinti bijau dėl estetinių priežasčių..nuo šiol - jokių varžybų ir jokių gyvačių. 
.

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Gal rūpesčių daug turi?
Ekleziasto 5:2 Kaip nuo daugybės rūpesčių kyla sapnai, taip kvailio balsą pažinsi iš žodžių gausos.
Ekleziasto 5:6 Sapnų gausybė, kaip ir žodžių gausybė, yra tuštybė. Tu bijok Dievo.

Šauklys rašė...

Nebijok Linai tų gyvačių, geriau bijok Dievo ir žiūrėk, kad gyvatė tavo kojom nevaikščiotu.
Mes visi broliai pagal Ievą, bet tėvą galime ir skirtinga turėti. Todėl turime budėti ir stebėti save, bei mokslą.

Jobo 41:33-34 Žemėje nėra jam lygaus; jis nepažįsta baimės. Jis žiūri į viską iš aukšto; jis karalius visų išdidumo vaikų“.

Izaijo 27:1 В тот день поразит Господь мечом Своим тяжелым, и большим и крепким, левиафана, змея прямо бегущего, и левиафана, змея изгибающегося, и убьет чудовище морское.

Ačiū Dievui turime dviašmenę Biblija ir jokios gyvatės Jo išrinktiesiems nebaisios.

Linas rašė...

Va va, kartais tų dviašmenių Biblijų nešiotojų reikia saugotis labiau negu viso kito:)

Šauklys rašė...

Na, taip, apipjaustymas- skaudus dalykas. Bet geriau būti avinėliu, kuris romus ir nesipriešina, nei užsispyrusiam ožiui. Be abejo, Biblijos nešiotojų reikia saugotis, kad netaptum toks pats nešiotojas, o būtum naudotojas. Ir be to, naudotum pagal paskirtį Dievo Žodį, kuris yra dviašmenis kalavijas, skirtas širdies apipjaustymui nuo visokios netikėjimo nuodėmės. Kartais tai skausminga, bet visuomet naudinga.

Cêça Santos rašė...

TU ESTAIS MUITO AUSENTE.

COMO VAIS?

Cêça Santos rašė...

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk tradutor google

Linas rašė...

:)
Traduzir terrível:) pode causar um escândalo internacional quando