sekmadienis, spalio 10, 2010

Lietuvių tautos kilmė. Jafeto palikuonys

Jau kuris laikas mąsčiau apie tai, kad vienos tautos kažkaip užtikrintos, tarsi ir geresnės, kitos ne. Mes vis dar atrodom maži, nereikšmingi, nereikalingi.  Vyrauja amžinas šauksmas, kad reikia grįžti prie tautos šaknų, istorijos.
Tokioj atmosferoj atrodo, kad Biblijos Dievas yra kažkoks atėjūnas, nugalabijęs Perkūną, Patrimpą, Žemyną ir kitus baltiško panteono gyventojus, žodžiu, okupantas ir kažkas svetimo. Kadangi jau seniai okupavo, tai kaip ir savas tapo, religiją tokią turim, nelabai nuo pagonybės skiriasi, visas pagoniškas šventes švenčiam, bet vis tiek iš esmės svetimas...
Todėl nusprendžiau pasižiūrėti, ką kalba Biblija apie Lietuvių tautos kilmę.Ar kalba? Žinot, tikrai kalba, Viešpats parodė man, kad lietuvių tauta nėra Jam svetima, o atvirkščiai - kilusi iš Jo, o Jis buvo seniau negu Perkūnas, kad esame Dievo vaikai net ir pagal kūną.
Žinoma, visi žmonės - iš Adomo, bet kas toliau? Ar yra Biblijoje dar kažkas parašyta? Yra. Luko evangelijos 3 skyriuje, kur vardijama Jėzaus kilmė "Nojaus, Lamecho, Matūzalio, Henocho, Jareto, Maleleelio, Kainamo,  Eno, Seto, Adomo, Dievo".
11 lietuvių tautos protėvių iki tvano, kai buvo išgelbėtas Nojus ir šeima.
Toliau rašoma  Pradžios 6 skyriuje.  "Tai yra Nojaus sūnų Semo, Chamo ir Jafeto palikuonys. Tvanui praėjus, jie susilaukė sūnų. Jafeto sūnūs: Gomeras, Magogas, Madajas, Javanas, Tubalas, Mešechas ir Tyras. Gomero sūnūs: Aškenazas, Rifatas ir Togarma. Javano sūnūs: Eliša, Taršišas, Kitimas ir Dodanimas. Iš šitų atsirado tautų grupės, gyvenančios savo žemėse, kiekviena su savo kalba ir pagal savo giminę savo tautose".
Semas - žydai, Chamas arabai ir kiti rytiečiai, Jafetas - Europa.  Kur mūsų tautos šaknys, kurias reikia rasti ir pažinti? Jefete, Nojuje, Henoche ir Adome.
Taigi, rašoma: "Jafeto sūnūs: Gomeras, Magogas, Madajas, Javanas, Tubalas, Mešechas ir Tyras". 
Va čia baigiasi mums aiški linija. Iš ko kilo lietuviai?  Gomeras - germanų tautos.
Magogas, Tubalas, Mešechas - šie trys, iš kurių kilo slavų gentys ir šiaurės tautos. Lietuviai ir slavai turėjo bendrą prokalbę, tuo neabejojama, reiktų pridėti, kad senovės istorijoje lietuvių kunigaikščių žvilgsniai visada buvo nukreipti į Rusiją, o ne į vakarus. Didžiausia tikimybė, jog esame iš Magogo, nes toliau Biblijoje kalbama apie tai, kad Magogas yra teritorija, kurioje gyvena ir lietuviai.
Toliau buvo Babelės statyba ir išsklaidymas
Apaštalų darbuose rašoma  "Praėjusiais amžiais Jis leido eiti visoms tautoms savais keliais".
Apie galutinį Dievo planą papasakojo Jėzus Luko 15 skyriuje: "Jis kalbėjo toliau: “Vienas žmogus turėjo du sūnus.Kartą jaunesnysis tarė tėvui: ‘Tėve, atiduok man priklausančią palikimo dalį’. Tėvas padalijo sūnums turtą.Praėjus kelioms dienoms, jaunesnysis sūnus, pasiėmęs savo dalį, iškeliavo į tolimą šalį".
Šis pasakojimas atrodo tik didaktinis, jei nežinai, kad Semas buvo vyresnis Nojaus sūnus, Jafetas - jaunesnis. Vyresnis - žydai, jaunesnis - pagonys. Tolesnis pasakojimas apie sūnaus sugrįžimą - Dievo požiūris ir rūpestis tais, kurie iškeliavo.
Taigi, brangieji, mes net ir kūniškai esame Dievo vaikai, lietuviai buvo Adomo, Nojaus ir Jefeto strėnose, mes visada buvome Dievo plane,  ir Jis laukia, kol tauta sugrįš. 
Biblijos Dievas yra lietuvių tautos Dievas, Jis paliko net ir raštišką paliudijimą, kad mes turime dalį Jame, mes neatsiradome atsitiktinai. 


8 komentarai:

judas rašė...

Uztenka zinoti tiek,-kad visi esame Dievo kuriniai,o isgelbeti-Dievo vaikai,sunus...:)

Olgerdas rašė...

Tiesa sakai. Juk net babules porina, kad panele Marija yra tikra litvinka :)

Šauklys rašė...

Remiantis tokia pozicija baptistai teigia, kad galiausiai visi bus išgelbėti. Nors ir kaip tai logiška, bet tik dalis lietuvių, rusų ir kt. tautų žmonių yra Dievo vaikai. Išrinkimas viena iš nekenčiamiausių velnio temų.
Ir Jėzus nemirė už visą pasaulį, bet už išrinktuosius. Dievas pamilo pasaulį kurį buvo sukūręs, bet Jis tikrai nemylį, o negali pakęsti žmogaus iškreipto, pilno nuodėmės pasaulio.
Jono 17:9 Aš meldžiu už juos. Ne už pasaulį meldžiu, bet už tuos, kuriuos man davei, nes jie yra Tavo!
Ir per visoje Biblijoje galime rasti, dvi sėklas:
Mato 13:38-39 Gera sėkla – karalystės vaikai, o raugės – piktojo vaikai. Jas pasėjęs priešas – velnias. Pjūtis – pasaulio pabaiga, o pjovėjai – angelai.
Pasaulyje yra dvi sėklos ir jei sakytume, kad visi mes Adomo-Dievo vaikai verstume Viešpatį Dievą melagiu.
Jono 8:44 Jūsų tėvas – velnias, ir jūs norite vykdyti savo tėvo troškimus. Jis nuo pat pradžios buvo žmogžudys ir nesilaikė tiesos, nes jame nėra tiesos. Kalbėdamas melą, jis kalba, kas jam sava, nes jis melagis ir melo tėvas.
Apreiškimas Jonui 22:11 Neteisusis toliau tesielgia neteisiai, kas susitepęs, ir toliau tebūna susitepęs, teisusis toliau tevykdo teisumą, ir šventasis dar tepašventėja“.
Dievas buvo, yra bus išsirenkantis Dievas. Ir nė vienas Jo vaikas nepražus.
Apreiškimas Jonui 21:27 Ir ten niekados nepateks, kas netyra, joks nešvankėlis ar melagis, o tiktai tie, kurie įrašyti Avinėlio gyvenimo knygoje.
Nuo pat pradžios iki apreiškimo knygų Dievas kalba apie dvi sėklas:
Dievo sūnūs ir žmonių-pražūties sūnūs.
Visi mes broliai pagal Ieva, bet tėvą nevisi tą patį turime.

Linas rašė...

Ar niekas nenori pasidžiaugti, kad mūsų tauta turi šaknis Dieve???

Anonimiškas rašė...

kaip ir visos kitos tautos is Nojaus anuku..

Arunas rašė...

Nusivylusiems religiniais fanatikais,
nebijokit ir saukites musu Tevo! Saukites taip kaip mokat! Dievas-Tevas myli mus-savo vaikus labiau negu mes mylime savuosius! Tai negi Tobulasis Tevas sukure mus netobulus tam , kad vienus pasmergtu amzinajai kanciai o kitus amzinajam gyvenimui?

Praeivis rašė...

To Arunas. Tamstos nusisnekejime net snarglys tysta: "Dievas-Tevas myli mus-savo vaikus.." "kad vienus pasmergtu amzinajai kanciai o kitus amzinajam gyvenimui?" Cia teviska meile????? Koks cia tevas???? Kaip tam anekdote: Sedi bicas ant sofkutes, ziuri kazkokia reiligine laida ir rekia unisonu su teliku: dieve isgirsk mus, padek mums!!!!! Ziuri kazkos seniokas tupi ant palanges ir smasiai nuziureja reksni. reksnys klausia kas tu toks ir ko cia spoksai? Tas sako tai nugirdau tavo rekina, nutariau uzmesti aki kas cia blogai su tavim. O dieve visagalis: ir dabo neturiu, ir zmona meiluzi turi, ir kaimyno masina 3 metais naujesne, kiek besimelsciau nieko gero.... Nenori tu manes isgirsti!!!! Seniokas pakrapsto viena ausi, po to kita ir klausia: Jei taip blogai tau, tai gal pabandyk pakelti savo stora subine nuo sofos ir kazka dirbti pradek? Pritngas morala supras, o tie kurie saukiasi "Tevo"..... na tegul saukia, ne perkunas, tai dievas su Jezum pasonej.... Nrs cia irgi pripainiota:jezus, tai dievo sunus (dievas sperna savo telepotavo i maryte ... Jahve lyg ir aramejiskas Dievo vardas, kur ten jus suprasti, grietine su svietu suplakat ir jogurtu vadinat, o isties tai brrrr...

Anonimiškas rašė...

Lietuvele ne is Magogo, nes jo gentis atsirado Airijoje po tvano. kaip bebutu Lietuvej neturi pasamoneje Nojaus Dievo, nes viskas buvo uzslopinta Babiloniskos pagonybes net iki siu dienu. Ne daug lietuviu garbina biblini Dieva Jehve, ne daug kurie gyvena pagal Jo valia.