pirmadienis, gruodžio 28, 2009

Baptizmas autobuse


Na ir pasiutę tie brazilai.Radau juokingą filmuką, kurio tiesiog negaliu neįdėti. Andrea Fontes "Batismo no ônibus". Tai apie baptistą, kuris gavo krištą Šventąja Dvasia autobuse. Kiek esu bendavęs su šiais žmonėmis, tai manau, filmukas pagauna puikiai jų esmę, nes ši kongregacija išlieja nemažai prakaito kovodama su šituo reiškiniu, kurdama filmus, kompromatus, rašydami knygas, kuriose įtikinėja, kad nieko mums daugiau nereikia, mes viską turime, o krikštas ugnim - kažkokia nesąmonė.
Siužetas toks:"Vienas brolis norėjo gauti krikštą ugnimi, tačiau nenorėjo atrodyti ekstravagantiškai ir keistai elgtis, ir tam griežtai nepritarė - nenoriu ir netikiu, sakė jis. Vis dėlto, viena sesuo pasakė - tu būsi pakrikštytas autobuse. Jis pasakė -neįmanoma,kokia čia dar nenormali pranašystė, ji nežino, aš verslininkas, turiu visą parką mašinų, tačiau vieną rytą jam teko sėsti į autobusą ir čia bum - jis prakalbo nežinoma kalba be jokio ryšio,džiaugsmas liejosi per kraštus, vairuotojas išsigando,kad čia išprotėjęs, sustojo, žmonės išlipo ir norėdami apsisaugoti kalbėjo "Šventa Marija", kažkas iškvietė policiją. O policininkas pasakė - viskas gerai, jis suprato Šventosios Dvasios paslaptį. Nesijaudinkite, pasauliui tai atrodo kvailai, bet garbinkite Dievą ir Jis pripildys jus savo jėga, kur bebūtumėte - kambaryje, autobuse, balkone ar kai plaunate indus". Tai tokia istorija apie baptistą, kuris buvo pakrikštytas autobuse.

19 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Šamanai ir burtininkai taip pat kalba kalbomis, kalbos nėra Šv. DVASIOS įrodymas.. tu gali kalbėti kalbomis ir būti pražuvęs, gali būti išgydytas tavo kūnas, bet siela likti juoda kaip smala.

Linas rašė...

Tai patarimas, neužsiimk šamanavimu. Kiek žinau, nekalbėjimas kalbomis sielos nešvarina, o Dvasios įrodinėt ir nereikia, Ji arba yra arba ne, gali būti neišgydytas, nekalbėti, nesidžiaugti ir vis tiek būti pražuvęs:) O kas tiksliai švarina sielą, tai juokas, o čia ir siūlau pasijuokt

ramaske rašė...

Oi,Linai,uzsitrauksi broliu babtistu,visai nebroliska rustybe...:)O siuzetas filmuke,ivairialypis,tinkantis kiekvieno tikinciojo tam tikroms situacijoms.

Linas rašė...

Ramaske, nu viena rustybe daugiau ar mažiau, koks skirtumas?:) kol nepabus autobuse vis tiek kreivai žiurės:))) Nenorėjau čia iš nieko pasišaipyti, tiesiog man labai juokingas tas filmukas buvo, ypač tas virsmas iš vieno į kitą, iš solidaus į šokėją:) Sutinku, visi gali prisitaikyt.

Olgerdas rašė...

Nu kiek zinau,Dvasia tai tikrai Linai,kad arba yra arba nera.Bet tiktai nepriklausomai nuo kalbu ar dar nuo ko nors.Nepasakysi gi jai:Tu neik ten nes anie kalbom nesimeldzia.O Ji neklausys tokiu patarimu ir vistiek ateis...O filmukas tai geras:)

Anonimiškas rašė...

Tikėjimo Dievas prieš jausmų dievą, jūs ieškote dovanų, bet pamirštate dovanų Davėją. Ženklai jausmai..
Paulius sako: Kor-13:8 Meilė niekada nesibaigia. Baigsis pranašystės, paliaus kalbos, išnyks pažinimas,
13:9 nes mes žinome iš dalies ir mes pranašaujame iš dalies.
13:10 Bet kai ateis tobulumas, tai, kas iš dalies, pasibaigs.
Kai atėjo paskutinės dienos ir laikas palikti tai, kas iš dalies, jus elgetės taip, lyg kas butu atėjes Mozės dienomis ir liepes Nilu plaukti arka, tai Dievo Žodis, bet tai dienai Jis buvo vakarykštė mana, kuri būtu pražudžiusi tautą...
Todėl, palikę pradinį Kristaus mokymą, veržkimės prie tobulumo, užuot vėl dėję pamatus iš atsivertimo nuo negyvų darbų, iš tikėjimo Dievu..

nes Dievas geresnius dalykus buvo numatęs mums, kad jie ne be mūsų pasiektų tobulumą.K13:10 Bet kai ateis tobulumas, tai, kas iš dalies, pasibaigs. Paskutinėmis dienomis pasibaigs visi Korintietiški kudikių pieneliai, bus Efezo bažnyčia, pasiekusi tobulumą, kuri darys Kristaus darbus Jn14-12š tiesų, iš tiesų sakau jums: kas mane tiki, darys darbus, kuriuos Aš darau, ir dar už juos didesnių darys, nes Aš einu pas savo Tėvą.

Vakarykštė mana Dievo Žodis, bet Ugnies Stulpas nestovi vietoje, Jis sutiko Pauliu, ir pajudėjo toliau su savo tauta link pažadėtosios žemės.
O Jo pažadas:
nes Dievas geresnius dalykus buvo numatęs mums, kad jie ne be mūsų pasiektų tobulumą.K13:10 Bet kai ateis tobulumas, tai, kas iš dalies, pasibaigs. Meilė niekada nesibaigia. Baigsis pranašystės, paliaus kalbos
ir ateis Meilė, Dievas yra Meilė ir JIs vėl pasireikš, Žodis taps kūnu ir Jo tauta darys darbus didesnius nei buvo.

ramaske rašė...

Sutinku,Olgerdai.Cia yra,kaip tevai duoda savo dviem vaikam ka nors.Vienas paima,o kitas ne,nes pats uzgyvent nori,taciau tevai ir viena ir kita aplanko:)

ramaske rašė...

Anonimui(cia tu,Tadai),-norisi tiket,kad tie,kurie dabar daug kalba,tures danguj proga patylet,bet tie,kurie cia tyli,danguj kad prakalbes,tai prakalbes.

Linas rašė...

Nu va kaip gražu, kaip rašo anonimas, dabar Tikėjimo žmonės darys didesnius darbus,nušluostys nosį, laukiu nesulaukiu:) taigi, mažiau kalbų, o daugiau darbų:)
Man tai tikėjimas ir Dvasios dovanos kaip dvi rankos. Nemačiau tokių žmonių kurie sąmoningai nusikirstų vieną:)

Olgerdas rašė...

Sutinku Linai.Bet paziurek dabar...Tas Pauliaus minimas Dvasios dovanu sarasas yra toks ilgas...Yra ir tas ir tas,o kalbu dovana kazkodel galima sakyt kad paciam gale.Dovanos tai skirtingos,kaip ir mes visi turim ne toki pati charakteri.Ir sakyt kad visi privalomai turi viska turet ir moket-butu neteisinga.Kazkodel mes koncentruojames labiau ties tuo kas matoma-kalbos,isgydimai ir pan.Manau,mazai kas nori tureti dovana pvz "visokia pagalba"(1 Kor. 12:28).Kodel?Nu nepopuliaru,nes niekas taves nemato.Logiska:).Bet Dievas va taip kaip mes nemasto manau.Jam visi reikalingi-net baptistai su savo kietu charakteriu:).Pas juos stipri puse yra zodis,pamokslavimas,mokymas.Jie turi sia dovana-ir tegul turi.Manau,nereikia is ju reikalaut kad butinai turetu kitokiu dovanu.Is kitos puses_jie irgi neteisus kai lazdavoja kitokius nei jie patys.Irgi nesupranta jie to paties dalyko-kad visi skirtingai apdovanoti Dievo,visi reikalingi.

Olgerdas rašė...

Pamirsau dar:).Neatsitiktinai iskart po dovanu Paulius porina apie meile.Nes tai iskart subalansuoja ir sustato viska i savo vietas.Jei as kalbu kalbom ir lazdavoju ta kuris nekalba-as kaip tuscia alaus skardine:).Mano poziuryje meiles nerasta tada.Vat velgi gaunas toks dalykas,kad nemyledami kitokio nei esame mes-mes tas dovanas naudojame tusciai,vien tik pasigyrimui,arba dar blogiau-kitu niekinimui.Pravalas gaunasi nemazas.Kazkam visai normalus dalykas yra nekalbet kalbom,bet but visgi naudingu Dievui kitais dalykais.Dievas dziaugiasi ir tuo,kas neturi isgydimu dovanos,bet turi minksta sirdi ir pasigaili paskutinio latro.Bet Dievas manau bjaurisi tuo,kuris giriasi esas pranasas ar dar koks "kazkas",taciau musa i kaire ir i desine bendratikius savo niekinanciu poziuriu...Galima turet tiek nedaug-ir tuo but naudingu Dievui,bet galima su tuo turimu nedaug ir nuzudyt kita.

ramaske rašė...

Olgerdai,tai pasaka be galo,kuri isplaukia is kiekvieno nuostatu.Nu neik tu i ta autobusa ir bus tau rami galva ir gerai.O as buvau,ir man gerai:)

Olgerdas rašė...

Nu ir as buvau:).Nei gerai,nei blogai man:).Neakcentuoju to.Be abejo,nuostatos cia uzduoda tona.Paulius uztat ir norejo padet gala Korintieciu(ir musu irgi:)razborkems.Tipo kas didesnis ir pan.Idomu ar jam tada pavyko jiems proto ikrest:)?Kazko manau,kad sunku buvo tenai.Zmones karsti:)...

ramaske rašė...

Gerai,kad karsti,-sako ant karsto muses netupia.Ant silto-daznai.O del tu dovanu eiliskumo,kuri tu paminejai,tai taip yra del to,kad mes isigudrinom Biblija ne tik sirdim nagrinet,bet ir gramatiskai.O ten parasyta,kad VISAS Dievo zodis yra naudingas....
Tikra tiesa,kad kalbos ir visi dalykai praeis,bet nors broliu meile tegul del tu kalbu nepraeina:)

Linas rašė...

Pirma iš dovanų minima išmintis:) O visos kitos dovanos gali būt, gali nebūt, ne tame esmė, tačiau jei Dievas numatė bažnyčiai dovanas, vadinasi jos visos yra būtinos. Valytuvai automobilyje ir garso signalas neatrodo būtini, kol nepradeda lyti arba kas nors prieš tave neiššoka.

Olgerdas rašė...

Laba ryta:).Vava gerai Ramaske sakai.Meilės nebus per daug niekada,atrodo taip dainavo Mamontovas:).Bo susikivircyt greit netrunka,ale po to vistiek taikytis reiks,nes kazkaip su akmeniu kisenej nevaikstinesi gi ciela gyvenima:),kaip su kokiu gruzu ant kaklo:).

Zita rašė...

A gal kas žinote šio autobuso grafiką? Ir kur jo laukti?

Smagiai pažiūrėjau, o šokt kaip norisi.
Beje, Linai, ar matei kaip šiandien laukė gražu. Aš net kelis kartus pro kabineto langą pasižiūrėjau :)O grįždama namo prie miško sustojau, medžių šakas paliečiau atsargiai, bijodama, kad nenukrėsčiau to grožio, bet, žinai, jis prišalęs. tiesiog tobula. Dabar, šitos pūkuotos šakos išsilaikys... na, gal ir ne iki pavasario, bet gal nors kelias dienas.
Miškai pūkuoti, keliai balti... man patinka važinėti nakti :)))

Tai kur sakėt stoja tas autobusas :)

Linas rašė...

Tadai, nu tu ir uzsispyręs, nenorime Branmano pamokslu, nenorime ir neskaitysime, kam jų reikia susiras kitur. Ir nepiktink kitų. Kalbėk savo žodžiais ir savo mintim.
Zita, manau, kur įlipsi ten ir bus tas autobusas:)

Olgerdas rašė...

Joo grazu...Pas save sniega kasu 3 kart per diena vistiek jo pilna:).Bet vistiek grazu:).Siandie dukra rogem pavezinau tai spygavimo buvo:))).Nedaznai jai nuskyla tokia zabova nes sniegas neretai ilgai nesilaiko.Darzely plius kai buna tai ten ziema jie vaiku beveik niekada laukan neveda.O gaila...Roges,slides faina ziema...