šeštadienis, gruodžio 19, 2009

Angelas ant tilto


Maurice Sklar - pakankamai garsus pasaulyje smuikininkas, daugelio tarptautinių konkursų nugalėtojas, taip pat ir krikščionis, dabar grojantis ne sudėtingus kūrinius, bet tuos, kurie padeda Dievui prisiliesti prie žmonių gyvenimo.
Jo paties gyvenime nebuvo viskas taip gražu - Rusijos žydų šeimoje augęs jaunuolis būdamas 20 metų palūžo nuo... sėkmės. Nusprendė užbaigti gyvenimą nušokdamas nuo o tilto Niujokre. kaip jis pasakoja, atėjo prie tilto ir negalėjo toliau žengti nė žingsnio, nes ant jo kojų atsistojo angelas. Bet jis buvo užsispyręs, visą savaitę eidavo ant to tilto ir kaskart užlipdavo vis aukščiau ir kaskart susidurdavo su tuo pačiu angelu. Galiausiai jis vis dėlto užsiropštė į patį viršų ir jau ruošėsi nušokti. Šį kartą angelas jį pargriovė ir atsisėdo ant jo. Kaip pasakoja smuikininkas, jis gulėjo ir verkė negalėdamas pajudėti.
Kaip pasakoja M.Sklar, tuo laiku jis pažinojo tik vieną žmogų, kuris tiki Jėzumi, todėl susirado jo telefoną.
Tai tokia istorija šito smuikininko. Apie angelus parašyta daug ir visokių paskojimų, Kalėdos toks metas, kai šita tema ypač išryškėja, tačiau kartu yra tikima tik tuo, kad angelai kažkur labai toli, kad jie yra tokios mitinės būtybės su sparneliais ir kūdikių veidais. Man M.Sklar istorija priminė, kad jie gali būti visai arti ir visiškai kitokie.

4 komentarai:

mamka rašė...

Tikra kalėdinė istorija... Man gražu :0) Ir labai tinkamu laiku parašyta.

Olgerdas rašė...

Na,nusizudyt dazniausiai yra labai sunku...Mastes apie esu nekart...Ir nepasakyciau,kad angelas mane stabde.Yra naturalus Dievo idetas savisaugos instinktas.Ji perzengti yra labai sunku.Be to,nezinomybe,kas bus paskui,neretai stabdo.Mano galva,nevertetu pernelyg sudvasinti kai kuriu dalyku.Svarbiausia,kad tas zmogus gyvas-ir aciu Dievui.O kas,kaip,kada ir kodel-musu speliones visada bus pro sali manau...

Linas rašė...

Nu jo, sudvasint daug ko nereiketu, tiesiog jis pats pasakojo savo istorija, kurios tik dali cia idejau. Nematau priezasciu netiketi juo.Balaama angelas su kardu sustabde, kodel negaletu dabar?

mamka rašė...

... Visada Jis šalia,
Kaip didelio džiaugsmo laukimas.
Ant šventinio stalo
Eglutės šakelė...
Lyg sapnas,
Vaikystės dienų atminimas, -
Laiko rankoje angelas
Baltą plotkelę...

Jis kelionėje šalia,
Jaukus tavo angelo sparno šešėlis,
Tavo sąžinė Jis
Ir geroji dvasia
Lyg vargonų giesmė,
Smilkalų debesėlis,
Paukščių tako
Sidabro šviesa...

Gerų švenčių, šiltų žmonių... :0)