ketvirtadienis, rugpjūčio 06, 2009

Apie taupymą

Kai nebežinoma kaip taupyti, tai pirmiausia žvilgsniai buvo nukreipti į motinas ir vaikus. Įdomus požiūris. Aš tai sakyčiau, kad motinoms mokėti reiktų dar daugiau ir tai vienintelė sritis, kuri sunkmečio sąlygomis turi būti finansuojama taip pat gausiai kaip ir iki šiol.
Tokias mintis galiu patvirtinti vienu pavyzdžiu – praeitą savaitgalį buvau savo kaimo susitikime. Buvo gražus kaimas, daug darbo ten įdėta, gražūs pastatai, vešlūs medžiai, bet po melioracijos ten plynas laukas. Nusifotografavom pakelėj. Žinot, kas liko iš viso kaimo? Tik žmonės. Daugiau nieko. Ir tik žmonės saugo tą plyno lauko atminimą, susirenka paminėti.
Todėl ir sakau, kokius gražius kelius betiestume, kokius namus bestatytume, jei nebus žmonių, nebus ir Lietuvos. Taupyti mamų ir vaikų sąskaita tai tikras nusikaltimas, tai reiškia atimti iš tautos žmones. Po mūsų liks ne namai, o žmonės arba jų nebus. Aritmetika paprasta. Manau, kad tokiai mažai tautai kaip mūsų tai turi būti prioritetas, juk didžiulė jaunų emigrantų dalis savo vaikus augina jau ne Lietuvai. Ar Lietuva kaip kokia nusipelniusi artistė ar karjeros moteris aiškins vėliau paaukojusi savo negimusius vaikus karjerai ir menui? Tai pats kvailiausias dalykas, kurį galima padaryti. Žinoma, kad ne visos mamos gaunamus pinigus išleidžia tik sauskelnėm, tačiau ar tai pretekstas nurėžti pinigus kitoms? Kad neatsitiktų visai Lietuvai taip, kaip aš mačiau savo kaime. Tegu auga vaikai – tai pagrindinis valstybės turtas.

3 komentarai:

Šauklys rašė...

Sveiki, politikuoti žmogiška, bet jei į viską žėtume iš amžinybės, tai pasakytume, kad viskas taip, kaip ir turi būti. Kažkuri krizė (gal ši)šiam pasauliui bus paskutinė, vanduo kuris išgelbėjo Nojų su šeima nuo iškrypusios žmonijos, pražudė visus kurie nebuvo arkoje. Tas pats vanduo vieniems buvo išgelbėjimas, kitiems pražutis. Vieniems krizė padės gauti tobula tikėjimą, kuris perkels juos į kita išmatavimą(staiga, viena akimirka, skambant paskutiniam trimitui. Trimitas nuskambės, ir mirusieji bus prikelti negendantys, o mes būsime pakeisti.
paskui mes, gyvieji, išlikusieji, kartu su jais būsime pagauti į debesis susitikti su Viešpačiu ore ir taip visuomet pasiliksime su Viešpačiu.) Kitiems ta pati krizė, tai pražuties pradžia.

Jurgita rašė...

Man patiko si mintis, isties gimstamuma reik didinti, o apkarpyti gal buvo galima ir kitas sritis. Vien nuo seimo nariu kanc. prekiu kiek sutaupytume :D

Zita rašė...

Nuo seimo narių?
Jūs gal juokaujate?
NEGALIMA
Ir negalima taip net pagalvoti... nors aš irgi nuo tokios minties nesusivaldau :)