ketvirtadienis, balandžio 16, 2009

Kas stebi internete?

Na, manyčiau, laikas atsakyti į klausimą, kas mus stebi, kai niekas nemato.

Istorija tokia - buvau mėgėjas kur įlįsti ir parašyti kokį bjaurų anoniminį komentarą. Ne, nemanykite, kad aš piktai, tiesiog kovojau už tiesą, šviesą, gėrį ir kad būtų taika:)

Vieną naktį sapnuoju sapną - bjaurus tipas iš vaikystės pasičiupęs mano telefoną siuntinėja žinutes:"Eik tu na... " ir juokiasi, čiupau is jo telefoną, jis juokiasi, tada sviedžiau į jį, jis pačiupo, dar keliems issiuntė...

Pabudau ir galvoju - nu kaip sitaip, mano pažįstamiems mano vardu....

Rytą vėl sėdu prie kompiuterio, apibėgu "grybingas vietas", siurbteliu kavos ir ruošiuosi pakilti į internetinį karą. Tačiau atsidaręs lauką jaučiu, kad nebegaliu parašyti komentaro - taigi aš ir esu tas bjaurybė, kuris siuntinėja kitiems žinutes svetimu telefonu. "Nebedaryk taip, tave matau" - išgirdau viduje. Labai aiškiai supratau, kad Dievui nereikia, jog aš kovočiau už tiesą, Jam reikia, kad aš pats būčiau teisingas.

Nuo to karto esu išvaduotas nuo bereikalingos kovos, kuri neatneša jokių pasikeitimų. Ačiū Jam. Todėl, jei paklaustų:"Ar yra Dievas internete", atsakyčiau :"Taip, Jis yra ir internete". Biblija sako "Ir Viešpatį, kuris su ja kalbėjo, Hagara pavadino: “Tu esi Dievas, kuris mane matai”. Pradžios 16;4.

Sunku suvokti, bet po truputį imu, jog Dievas mato mus kiekvienoje situacijoje ir Jam nėra paslėptų dalykų. Jam viskas atvira ir nėra vietos pasislėpti nuo Jo. Beje, mato ne tam, kad stebėtų ir sakytų - aha, sučiupau tave, būsi nubaustas. Dangiškas Tėvas stebi tam, kad laiku mus sustabdytų ir pakeistų.

8 komentarai:

Zita rašė...

Taip taip netgi mano šiltnamyje !
Reikės dar po lova patikrint :)

Ogis rašė...

Nu tikra tiesa Linai...Beje per tas iseigines dienas Delfyje komentaruose maciau viena kuris buvo pasivadines atrodo Linas C jei neklystu..Pirma maniau kad cia gal tu,bet paskaites komentarus biski suabejojau,nes anas atrodo palaike katalikiska eselona tad pamaniau kad gal ne tu..O siaip per tas dienas as biski Delfi parasiau komentaru..
O del to stebejimo cia liuks..Netgi idomu kad mesd ne vieni... :)

Linas rašė...

Jei palovis su deže, nebandyk, da uždusi:)
O Ogiui pasakysiu, kad jei jau atsirado mano pamėgdžiotojų, tai neblogai - šauni buvo medžioklė, kaip sakydavo Akela, bet laimės daugiau nebandysiu, tiesiog nebenoriu to paties sapnuoti:)

penkeri rašė...

įdomiai tamsta rašo
skaitau ir patinka

Linas rašė...

Oi tai dekavoju:)

Unknown rašė...

Na Linai, kadangi many pazisti, tai nedekavok, bet as tikrai is taves daug gaunu. Nu niekaip neperlipu to "kovotojo" barjero. Eina sau.

Linas rašė...

Nu klausyk gal tau ir reikia pakovoti?:) Pastebiu, kad mes, vyrai, kartais ne vieną paskirtį turim:)

Svajunas rašė...

Prajuokinai, Linai, geras sapnas!