sekmadienis, balandžio 12, 2009

Gal kiek neįprastai

Kisho Geo - Ente Eeso (Mano Jėzus). Gal kiek neįprastai, bet man patiko.

6 komentarai:

Jurgita rašė...

a jo, labai fain :)

ramaske rašė...

O ko jau cia neiprastai?Jiems tai labai iprasta,kaip mums "nusove tevelis peleda"Pakeiti zodzius,pakoreguoji zvilgsni ir gaunasi krikscioniskai,va.Ta mergina lygiai taip pat sekmingai situ tautiniu zanru galetu apie nelaiminga meile dejuoti,o lietuvaite apie berneli karen isjojusi verkauti.Tu paieskok,Linai,gal ir lietuviu tautosakoje aptiksi slovinimo elementu ar kokiu sasaju.
Beje,su sventem,tave broli ir nesupyk uz komentara,nes as cia pusiau sventiskai...

Ogis rašė...

Sveiki... Nu gal ir as trigrasi ikisiu :) Iskur jau toks induistiskas pylavojimas bus krikscioniskas ? Jis skirtas tik tai folosofijai kuria ir slovina si muzika...Ne kiekvienu atveju viska galima sukrikscioninti..Mums pvz gal ir patiktu kai kuriems krikscioniski viesnamiai bet deja tai butu absurdas..Esu rades alia "krikscioniska" saita(jei neklystu vadinasi Sex in Christ ar panasiai...) kur net teologiskai bando pareisinti ivairiausius iskrypimus,"atranda" Raste tokias vietas ir tokias tu vietu interpretacijas kad plaukai piestu stojas...Zodziu tai ka Rastas siaip vadina nuodeme,jie bando reabilituoti..Na matyt atranda pasekeju jei saitas yra..
Taip kad ne viska galima sukrikscioninti deja...Kunas noretu gal kartais pvz "krikscionisko" alkoholio :) bet tai jau butu kompromisas...Taip ir cia su ta muzika..Gal tiems kam patinka induizmas,kurie anksciau buvo iklimpe i tos filosofijos vergija ir patinka tokia interpretacija,bet tai tik kuno troskimai...Nes kitaip koks nors buves satanistas irgi gali pasakyti-pakeisiu as AC|DC tekstus ir tai jau bus krikscioniska muzika...Ir ja reikia klausyt butinai su bokalu krikscionisko alaus rankose...Jo..noretum :)...Deja... Viska butina ivardinti savo vardais... O mano vardas yra Ogis Apokalipto :)gal uztat taip ir rasau be pagrazinimu kaip ir tu Linai :)

Linas rašė...

Kad tave Ramaške, vakar kaip tik lietuvių dainyną atidžiai varčiau - nu jokių elementų, atrodo, kad mūsų protėviai tik dirbo, jodinėjo ant arklių ir poravosi:)
O Apokalipto paskysiu, tai koks pielavojimas yra krikščioniškas?:)
Muzika tėra garsų rinkinys ir jokios dvasines reikšmės neturi, viską giesmėse daro žodžiai.
Liuteris kai kūrė "Mūsų Dievas - stipri uola", paėmė alinėse skambėjusią dainą ir pritaikė,žodžius parašė. Dabar paklausk konservatyvesnių krikščionių - oho kokia dvasinė ta daina, o tada tie patys konservatoriai spjaudėsi.
Aš tai už tai, kad kiekviena tauta pagal save šlovintų taip, kaip supranta ir moka, o ne taip kaip nemoka. Ir labai gerbiu tuos, kurie nesigedija taip išreikšti savo meilę.

Ogis rašė...

Nu kad klysti Linai..Nera pasauly neutraliu dalyku,muzikos irgi...Beje muzika savyje turi galinga uztaisa,su jos pagalba galima daug ka pasiekt-blogo arba gero..Nu zmogus daug ka bando pateisinti,kad tik apgintu tai kas jam patinka-cia ne naujiena...Beje yra ir krikscioniu-induistu(jie tai sugeba padaryt toki mixa)...Munas save netgi vadina daugiau nei krikscionim-tipo mesiju apsiskelbe(jo problemos...)
O del muzikos..Liaudiskos muzikos prigimtis visada buvo pagoniska-lietuviska ar indiska...Beje induistams Kristus-tik dar vienas dievas ju gausioje dievuku kolekcijoje...Jie sako-tu tiki Kristumi-ok ir as tikiu Juo-dar vienas dievas nepakenks...Jie yra savotiski tie indai..Beje ta ju sinkretizmo,religiju susiliejimo filosofija labai populiari vakaruose net krikscioniu tarpe...Ir tada atsistoja toks "krikscionis" ir pradeda blevyzgot kad visi dievai yra tik kelias i ta pati Dieva...Senas popiezius Karolis Vojtyla irgi beje daug prisidejo prie tokio poziurio..Ir tulam katalikui todel visai nesuprantama kodel tiktai Jezus turi teise but vadinamas Dievu..Jam visi tautu stabai yra ok..Bet taip nera..Dievas-monopolistas..

Ogis rašė...

Nu Muna paminejau..Bet jis ir nera induistas..Cia gal tiktu Saij Baba,kuris save vadina Kristumi...